21.7 C
Σάμος
10/05/2021
Δήμος

«Άδειασμα» Στάντζου σε Πρόεδρο Δ.Σ για τα καταστήματα στο ΚΥΤ

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου, το δεύτερο θέμα συζήτησης που εισηγήθηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν το σώμα να επαναπροσδιορίσει την απόφαση για την δημοπράτηση από τον Δήμο καταστημάτων στο νέο Κ.Υ.Τ της Ζερβού ύστερα μάλιστα από πρόταση του Γενικού Γραμματέα υποδοχής αιτούντων άσυλο κ. Λογοθέτη.

Η αρχική εισήγηση του Προέδρου κ. Κολλάρου ήταν ότι ο Δήμος πρέπει να δημοπρατήσει τις 2 άδειες καφέ, τα 2 mini market και τα 2 ηλεκτρονικά καταστήματα με το επιχείρημα ότι «ο Δήμος θα χάσει έσοδα αν απεμπολήσει τα δικαιώματά του» ενώ συμπλήρωσε «πως είναι ζήτημα ανθρωπισμού και δεν πρέπει να δημιουργήσουμε προβλήματα στην επιβίωση τους.»

Στην τοποθέτηση του ο Πρόεδρος επεσήμανε πως πρέπει να μην ξαναζήσουμε στιγμές 2015. « θα είναι καλύτερα για εμάς και για τους μετανάστες, ώστε να μην κάνουν αποστάσεις. Από την άλλη σε μια διαφορετική γραμμή κινήθηκε τελικά ο ίδιος ο Δήμαρχος Γιώργος Στάντζος «αδειάζοντας» ουσιαστικά την εισήγηση του Προέδρου του και συγκλίνοντας με την άποψη της αντιπολίτευσης η οποία υποστήριξε ότι δεν υπάρχει αρμοδιότητα του Δήμου στην δημοπράτηση και λόγος να αλλάξει η απόφαση που είχε παρθεί το 2020 και η οποία εν τέλει ψηφίστηκε ομόφωνα.

Στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος σημείωσε: « Ο Πρόεδρος καλά έκανε και έθεσε το θέμα αφού πλησιάζουμε στην μετεγκατάσταση και επιμένει στη διαδικασία αυτή το Υπουργείο. Επιπλέον υπάρχουν αιτήματα πολιτών για καντίνες και μαγαζιά.» Σχετικά με την δομή ο Δήμαρχος κάλεσε το σώμα αν έχουν διαφωνίες ή αμφιβολίες ως προς την χωρητικότητα να αλλάξει την απόφαση σχετικά με την νέα δομή. ( Επισημαίνουμε ότι τώρα είναι σχεδόν έτοιμη η Ζερβού άρα ποιο το νόημα;) .

Καταλήγοντας στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος ανέφερε ότι όλη τη διαδικασία ευθύνης σχετικά με το ΚΥΤ έχει το Υπουργείο Μετανάστευσης. «Δεν επιθυμούμε ως δημοτική αρχή τέτοιους πόρους αλλά αν με το ζόρι μας τα δώσουν θα τα δώσουμε στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου.»

Η τελική εισήγηση του Δημάρχου κ Στάντζου, ήταν να αδειοδοτήσει υγειονομικά ο Δήμος ως οφείλει και έχει αρμοδιότητα αλλά να δημοπρατήσει το Υπουργείο Μετανάστευσης με την κόκκινη γραμμή των 1500 ατόμων.

Να σημειώσουμε ότι ο ίδιος ο Υπουργός κάνει λόγο για 3000  μετανάστες στην Ζερβού ενώ στην σελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης η απόφαση με τα νούμερα χωρητικότητας των δομών σοκάρουν.

Παρόμοια άρθρα

Κατέληξε ο 72χρονος από τη Λέκκα Σάμου

admin

Χρ. Τριαντόπουλος: Nέα παράταση εξόφλησης των φορολογικών υποχρεώσεων των πληγέντων από πρόσφατες θεομηνίες

admin

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου χαιρετίζει την έναρξη των εργασιών υποστύλωσης του Μητροπολιτικού Ναού της Κοιμήσεως της  Θεοτόκου

admin

Αποκαταστάθηκε η βλάβη σε κεντρικό δίκτυο ύδρευσης της πόλης της Σάμου

admin

Σύλλογος Εστίασης Σάμου: Οι επιχειρηματίες τόλμησαν να ξανά χτίσουν τα όνειρα τους

admin

Εξήλθε από τη ΜΕΘ ο 54χρονος

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα