Connect with us

Περιφερειακά

«Άλλος δρόμος» -Πρόγραμμα Περιοδείας υποψηφίων της Σάμου

Published

on

Στην επόμενη τετραετία η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα κληθεί να διαχειριστεί χρέη πολιτών. Όταν από τον Μάιο προβλέπονται ήδη 1850 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Από τον Ιούλιο τα ταμειακά διαθέσιμα περνάνε στην ΑΑΔΕ και μέσω αυτής θα  ελέγχονται απ’ το Υπερταμείο, δηλαδή τους δανειστές. Τη στιγμή που θεσμοποιείται η Ελληνογερμανική Συνέλευση που έστησε ο Φούχτελ. Μέσω αυτού του μηχανισμού «αδελφοποιήσεων δήμων» οι γερμανικοί δήμοι, και οι ιδιωτικές εταιρείες που συνεργάζονται με αυτές, μπορούν να δανείζονται με εγγύηση την εμπράγματη περιουσία των ελληνικών δήμων.

Στόχος της κυβερνητικής πολιτικής, και όλων των κομμάτων που την  στηρίζουν και υπακούουν στις εντολές των δανειστών, είναι η πλήρη κατάρρευση όλων των δημόσιων δομών και η περαιτέρω  ιδιωτικοποίησή τους με το πρόσχημα της καλύτερης απόδοσης.  Απορρίμματα, Ανακύκλωση,  Υγεία, Συγκοινωνίες, έργα κοινής ωφελείας, δημόσια περιουσία, λιμάνια, αρχαιότητες. Ακόμα και  η διαχείριση ιαματικών πηγών, που περνά στους δήμους, αλλά και η αγροτική παραγωγή. Καλύτερη εκμετάλλευση και αξιοποίηση υπέρ του ιδιωτικού συμφέροντος. Μεγαλύτερη απόδοση για τους λίγους που κερδοσκοπούν εις βάρος των δημόσιων αγαθών, της δημόσιας περιουσίας και του λαού.

Εμείς, είμαστε ενάντιοι κι αντίθετοι σε όλη αυτή την πολιτική υποταγής κι εκποίησης. Η αλληλεγγύη, η αξιοπρέπεια, η εντιμότητα δεν είναι κούφιες λέξεις χωρίς νόημα, αλλά παραμένουν για εμάς βασικές αρχές. Αλληλεγγύη στον συμπολίτη μας που έχει ανάγκη, τη στιγμή που τα περισσότερα συστημικά και μνημονιακά κόμματα συναινούν  και συμπράττουν στην εκποίηση της χώρας μας και των ζωών μας.

Αν θέλετε μια τοπική αυτοδιοίκηση που ν΄ αντισταθεί στα κελεύσματα  του Υπερταμείου, ν΄αγωνιστεί ενάντια στους πλειστηριασμούς, να προασπίσει τη δημόσια περιουσία και να την αξιοποιήσει υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, Τώρα έχετε την Επιλογή!

 

Πρόγραμμα Περιοδείας υποψηφίων της Σάμου από 9-18/5/2019

Πέμπτη 9/5/2019: Άγιος Κωνσταντίνος, Μανωλάτες, Βουρλιώτες

Παρασκευή 10/5/2019: Βαθύ

Σάββατος 11/5/2019: Καρλόβασι (11.00-13.00) – Υδρούσα – Λέκκα

Κυριακή 12/5/2019: Παγώνδας – Σπαθαραίοι – Πϋργος

Δευτέρα 13/5/2019: Μυτιληνιοί – Χώρα

Τρίτη 14/5/2019: Παλαιόκαστρο – Άνω Βαθύ

Τετάρτη 15/5/2019: Πυθαγόρειο

Πέμπτη 16/5/2019: Μαυρατζαίοι – Κουμαραδαίοι – Μύλοι

Παρασκευή 17/5/2019: Πλάτανος – Κουμέικα

Σάββατο 18/5/2019: Μαραθόκαμπος – Όρμος – Βοτσαλάκια/Κάμπος

 

Υποψήφιοι Π.Ε. Σάμου

Γιαννακάκης Κώστας

Γούλα Ελένη

Γρηγοριάδης Βασίλης

Ζήμερας Στέλιος

Σταθακιός Αλέξανδρος

Τραπεζανλίδης Βασίλης

Χρηστίδης Γιάννης.

 

Comments

comments

Περιφερειακά

Μουτζούρης : ” Όσα είπα είναι απολύτως αληθή”

Published

on

By

 

Με tweet ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης Μαργαρίτης Σχοινάς απάντησε στον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος μέσω Twitter έδωσε την απάντησή του, τονίζοντας: «Είναι πάγια η θέση μου ότι η διαχείριση του Προσφυγικού-Μεταναστευτικού απαιτεί γνώση του αντικειμένου, υπευθυνότητα και σύνεση. Κραυγές και διαστρεβλώσεις δεν εξυπηρετούν. Ειδικά οι τοπικοί άρχοντες έχουν αυξημένη ευθύνη απέναντι στους πολίτες».

Πριν από λίγο ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κ. Μουτζούρης με ανάρτηση του επιμένει ότι όσα είπε είναι απολύτως αληθή.

Με «γνώση του αντικειμένου, υπευθυνότητα και σύνεση» βεβαιώνω, ότι είναι πλήρως αληθή και ακριβή όσα ανάρτησα χθες ως δηλωθέντα στις Βρυξέλλες απο τον αξιότιμο Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε απάντηση ερωτήσεως μου.

Δηλώθηκαν απο τον κ. Αντιπρόεδρο ενώπιον περιπου 20 Ελλήνων περιφερειακών αυτοδιοικητικών (δεν αναγράφω ονόματά για να τους … γλιτώσω απο τηλεφωνικές … πιέσεις για … διάψευση!!!) (Αθήνα 19.02.2020).

Θυμίζουμε οτι σύμφωνα με τον κ. Μουτζούρη, η απάντηση του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά σε ερώτηση του, ήταν ότι τους μετανάστες- πρόσφυγες στα νησιά τους κρατάει η ίδια η Ελλάδα εγκλωβισμένους μέχρι την έκδοση της απόφασης ασύλου και όχι η Συμφωνία του Δουβλίνου ή κάποια άλλη συμφωνία.

Comments

comments

Continue Reading

Περιφερειακά

Μουτζούρης: Προτεραιότητα της Κυβέρνησης να είναι η αποσυμφόρηση των νησιών

Published

on

By

Σήμερα Δευτέρα 17/02/2020 ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης αποδέχθηκε αίτημα του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνου Μουτζούρη για αναστολή των μέτρων επιτάξεως μέχρι την επόμενη εβδομάδα, ώστε να επαναρχίσει ο διάλογος από μηδενική βάση μεταξύ των τοπικών κοινωνιών και της Κυβέρνησης.

Ελπίζουμε ότι ο χρόνος αυτός θα βοηθήσει την Κυβέρνηση να αντιληφθεί την πραγματικότητα και την βούληση των νησιωτών ώστε στο σχέδιό της προτεραιότητα να είναι η άμεση και πλήρη αποσυμφόρηση.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου μεταβαίνει σήμερα 17/02/2020 στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο επίσκεψης των Ελλήνων Περιφερειαρχών στην Ε.Ε. Επιπλέον στο πλαίσιο της επίσκεψής του πρόκειται να ενημερώσει για την υπάρχουσα κατάσταση στο Βόρειο Αιγαίο τα αρμόδια Ευρωπαϊκά όργανα και να επιδώσει την έρευνα, την μελέτη και τις προτάσεις της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την μεταναστευτική κρίση.

Την προσεχή Πέμπτη θα συναντηθεί με τους Δημάρχους του Βορείου Αιγαίου και το Περιφερειακό Συμβούλιο για την χάραξη κοινής γραμμής στο πλαίσιο πάντα των ήδη ειλημμένων αποφάσεων.

Την προσεχή Πέμπτη θα συναντηθεί με τους Δημάρχους του Βορείου Αιγαίου και το Περιφερειακό Συμβούλιο για την χάραξη κοινής γραμμής στο πλαίσιο πάντα των ήδη ειλημμένων αποφάσεων.

 

 

Comments

comments

Continue Reading

Περιφερειακά

Σε τουριστική εκδήλωση του Τελ Αβιβ η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Published

on

By

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τα νησιά της στην εκδήλωση τουριστικής προβολής και επιχειρηματικών συναντήσεων που διοργάνωσε ο ΕΟΤ στο Τελ Αβίβ, την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020, με σκοπό την παρουσίαση  των ελληνικών τουριστικών προορισμών στην Ισραηλινή τουριστική αγορά. Στόχος της εκδήλωσης, στην οποία συμμετείχε η Ομοσπονδία Ισραηλινών Πρακτόρων (ΙΤΤΑΑ), ήταν να παρουσιαστούν και νέοι, λιγότερο γνωστοί προορισμοί στους Ισραηλινούς τουριστικούς πράκτορες και να δοθούν ευκαιρίες για την ανάπτυξη νέων συνεργασιών, μέσα από τις επιχειρηματικές συναντήσεις, καθώς οι Ισραηλινοί αγαπούν ιδιαίτερα την Ελλάδα και την επισκέπτονται συχνά.

Επικεφαλής της αποστολής της Π.Β.Α. στο Τελ Αβίβ ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Επικοινωνιών και Μεταφορών κ. Νίκος Νύκτας, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Πρόεδρο του ΕΟΤ, κ. Φραγκάκη και να ενημερωθεί για το ειδικό πρόγραμμα προβολής των νησιών του Βορείου Αιγαίου που σχεδιάζει ο ΕΟΤ. Την παρουσίαση των νησιών επιμελήθηκε και πραγματοποίησε το στέλεχος της Δ/νσης Τουρισμού κ. Μαρία Κόβα. Συμμετείχαν επίσης επιχειρηματίες από τα νησιά, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τουριστικά γραφεία από το Ισραήλ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ΕΟΤ ειδική ενέργεια προβολής των νησιών του Βορείου Αιγαίου, με την κλήρωση μιας διαμονής τεσσάρων ημερών σε έναν από τους συμμετέχοντες τουριστικούς πράκτορες. Τα εισιτήρια του νικητή ήταν προσφορά της Aegean Airlines και η 4ήμερη διαμονή στη Χίο προσφορά του Ομίλου Ξενοδοχείων Chandris, ενώ η Π.Β.Α. θα αναλάβει να καλύψει όλα τα λοιπά κόστη της φιλοξενίας, ώστε να προσφερθεί στον νικητή μια ολοκληρωμένη και όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη ταξιδιωτική εμπειρία.

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017