4.4 C
Σάμος
08/02/2023
Σαμιακά

Άποψη – Η “Ιστορική Αλήθεια”

Γράφει ο Ξενοφών Ίσαρης.

Ιούλιος 2015. Ενώ 62% είπαν ΟΧΙ ο Τσίπρας το έκανε ναι μόνος του.

Σεπτέμβριος 2015. Ενώ -μετά που ανέτρεψε πραξικοπηματικά την ψήφο τους- τώρα πάνω από 62% είναι οργισμένοι μαζί του ο Τσίπρας περιέργως πως ξαναπαίρνει την εξουσία.

Ιανουάριος 2018. Με 80% των πολιτών αντίθετους ο Τσίπρας περνάει στη Βουλή με 153 ψήφους τις Πρέσπες. Μια συμφωνία που επι έναν ολόκληρο χρόνο οργάνωνε και υπέγραφε εντελώς μόνος του. Το Κοινοβούλιο δέχεται την ελάχιστη πλειοψηφία για την συμφωνία του, αντί για 180 έδρες ή και τα 2/3 όπως θα έπρεπε.

Δεν είναι το θέμα λοιπόν ποιοι θα λέγονται Μακεδόνες. Ας λέγονται και οι Γερμανοί και οι Ρουμάνοι και όλοι. Αν τους αρέσει εμάς ως Έλληνες μας κολακεύει. Το θέμα είναι οτι άπαξ και πήρε την εξουσία το Φεβρουάριο 2015 με ένα προεκλογικό πρόγραμμα που ουδέποτε τήρησε, δηλαδή αποδείχτηκε ολότελα απάτη, ο Αλέξης Τσίπρας ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ απόλυτα ανεξέλεγκτος μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Οπου τους έχει διαφθείρει ή τρομοκρατήσει απόλυτα όλους ώστε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να τον καλύπτουν και εμμέσως πλην όμως σαφώς να επιτρέπουν ότι αποφασίζει να κάνει.

Ποιος ξέρει λοιπόν ποια θα είναι η επόμενη “ιστορική αλήθεια” που θα θελήσει να αποκαταστήσει αυτός ο μεγάλος υπέρμαχος της Αλήθειας για να προταθεί για άλλο ένα Νόμπελ; Με τι ιδέα θα ξημερωθεί αύριο; Οτι η Κρήτη ας πούμε ανήκει ιστορικά στη Λιβύη; Τα νησιά του Ιονίου είναι βασικά Ιταλοί; Η Κέρκυρα είναι ιστορικά Αλβανόφωνη; Η το πιο εύκολο η Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου είναι “ιστορικά” πάντα, τούρκικα; Το σημαντικό είναι ότι όπως απέδειξαν 3 σημαντικότατες ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ο Τσίπρας έχει βρει τον τρόπο να ΝΙΚΑ και να ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΙ τον ελληνικό λαό πάντα. Με τα ψέματα του. Και φυσικά όσο όλοι του το επιτρέπουν θα συνεχίσει να το κάνει.

Αν οι Πρέσπες ήταν «η ιστορική αλήθεια» τότε γιατί πήγανε μέσα στην ερημιά με τον Ζάεφ να την υπογράψουνε μόνοι τους; Γιατί ο πρόεδρος των Σκοπίων και τόσοι αλλοι επίσημοι, πανεπιστημιακοί και ιστορικοί του γειτονικού κράτους ήταν αντίθετοι; Ένα άτομο που δεν ξέρει ούτε να μιλήσει αγγλικά ξέρει την ιστορία και την ιστορική αλήθεια καλύτερα απ’ όλους; Γι’ αυτό την έφτιαξε μόνος του και την υπέγραψε και μόνος του χωρίς ένα άτομο σε ακτίνα χιλιομέτρου εκτός από τους μισθοφόρους που είχαν εντολές να κρατήσουν τους πάντες μακριά; Μακριά από την ιστορική αλήθεια; Ποιος θα είχε αντίρρηση για την ιστορική αλήθεια; Για τα ψέματα είναι που έγιναν όλοι οι πόλεμοι πάντα. Όχι για τους «εθνικισμούς» ή τους «φανατισμούς». Για τα ψέματα.

Όταν λοιπόν το Νόμπελ Ειρήνης προτείνεται να δοθεί σε κάποιον που όλο το παγκόσμιο στερέωμα γνωρίζει πόσο άγρια κοροϊδεύει και λέει ψέματα σε έναν ολόκληρο λαό για 3 ολόκληρα χρόνια αυτή ακριβώς είναι η σημαντική «ιστορική αλήθεια» που χαρακτηρίζει την εποχή μας. Ότι τα ψέματα επιβραβεύονται και όχι η αλήθεια. Μάλλον γιατί το κάθε σύστημα επιβραβεύει αυτό που το συμφέρει. Η αλήθεια δεν φέρνει πόλεμο και οι πόλεμοι έφερναν πάντα πολλά χρήματα σ’ αυτούς που τους έστηναν. Βλέπετε ουδέποτε πήγαν αυτοί στα πεδία των πολέμων που έστησαν.

Related posts

Το Πυθαγόρειο Θεώρημα του Πολιτισμού

admin

Τα «Αρχέγονα Εδάφη» εσοδείας 2021

admin

Η χιονισμένη Ικαρία

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου -Συγκέντρωση υλικής βοήθειας για τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας και της Συρίας

admin

Εντυπωσιάζει ο χιονισμένος Καρβούνης από ψηλά

admin

Τροποποίηση δρομολογίων του “Blue Star Myconos” λόγω των καιρικών συνθηκών

admin

Απολογισμός έργου της πενταετίας από τον Ροταριανό Όμιλο Σάμου

admin

Ντύθηκε στα λευκά ο Καρβούνης

admin

Εξαιρετική η κοινή συναυλία των Μουσικών Σχολείων Σάμου και Άμφισσας

admin