Connect with us

Δήμος

Άρθρο του επικεφαλής της ΛΑ.Σ ΑΝ. Σάμου στο Σαμιακό Βήμα

Published

on

Παρέμβαση για τις σοβαρές ελλείψεις στον τομέα προστασίας του λαού μετά το σεισμό που αναδείχθηκαν με κραυγαλέο τρόπο, κάνει με άρθρο του που δημοσιεύεται στην τοπική εφημερίδα “Σαμιακό Βήμα” στο φύλλο της 14ης Νοέμβρη ο  Κώστας Τζίχας επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης.

 

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός»

Η αμηχανία και οι σπασμωδικές κινήσεις για την μετασεισμική προστασία του λαού, που κυριάρχησαν τις πρώτες μέρες μετά το σεισμό της 30ης Οκτώβρη στη Σάμο, καθώς και οι αργές και ασυντόνιστες ενέργειες των επόμενων ημερών, αποδεικνύουν ένα πράγμα: Ότι «ο βασιλιάς είναι γυμνός».

Μπορεί το σχέδιο «Ξενοκράτης» να επιδεικνύεται κάθε φορά ως απάντηση στις εκκλήσεις μας να υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο διάσωσης, καταφυγής, στέγασης, υγειονομικής και επισιτιστικής φροντίδας του σεισμοπαθούς πληθυσμού από την πρώτη ώρα μετά το σεισμό, αλλά την κρίσιμη ώρα οι υπεύθυνοι και ο σχεδιασμός τους «εμετρήθησαν , εζυγίσθησαν και ευρέθησαν ελλιπείς».

Τι κι’ αν έχουμε επανειλημμένα, ως Λαϊκή Συσπείρωση, επισημάνει ότι το σχέδιο «Ξενοκράτης» είναι ένα γενικό σχέδιο που αφορά όλες τις περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών και εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να απαντήσει σε εξειδικευμένες συνθήκες, αν πάνω σ’ αυτό δεν γίνει ένα τοπικό σχέδιο με τα δεδομένα της περιοχής μας και τις ανάγκες που θα προκύψουν;

«Στου κουφού τη πόρτα όσο θέλεις βρόντα».

Αλλά κι’ αν ακόμη γίνει κάποια στιγμή ένα τέτοιο σχέδιο, αυτό δεν φτάνει. Πρέπει να επικαιροποιείται τακτικά και ανάλογα με τις εξελίξεις στο οικιστικό και το γενικότερο τοπίο, στα μέσα που έχει στη διάθεσή του ο δήμος, αλλά και στη διάταξη του ανθρώπινου δυναμικού.

Τέτοιο σχέδιο δεν υπάρχει.

Ακόμη κι’ αν έχει γίνει απόπειρα κάποιας εξειδίκευσης, τα γεγονότα του πρόσφατου σεισμού απέδειξαν ότι έχει μείνει μάλλον ημιτελής ή είναι ανεπίκαιρη.

Διότι, τι σημαίνει σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών;

Σημαίνει ειδικευμένα συνεργεία απεγκλωβισμού, διάσωσης και πρώτων βοηθειών, με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και τα μέσα ατομικής προστασίας.

Σημαίνει πρόβλεψη, προμήθεια, φύλαξη και διαρκής φροντίδα ενός εξοπλισμού που (αχρείαστος να είναι) στη συγκεκριμένη στιγμή γρήγορα και με ασφάλεια θα προωθηθεί προς χρήση στα σημεία καταφυγής του πληθυσμού .΄

Σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχουν από πριν τα σημεία καταφυγής (γήπεδα ,ελεύθεροι χώροι) και να έχουν γίνει οι απαραίτητες εγκαταστάσεις, ύδρευσης, αποχέτευσης, φωτισμού κλπ.

Σημαίνει επαρκής ποσότητα σε σκηνές, κρεβάτια εκστρατείας, στρώματα, σκεπάσματα, είδη υγιεινής, είδη πρώτων βοηθειών, επαρκής ποσότητα (για μια βδομάδα τουλάχιστον) ξηράς τροφής, τροφίμων μακράς διάρκειας που θα ανανεώνονται με βάση τις ημερομηνίες λήξης και βυτιοφόρα νερού σε περίπτωση βλάβης του δικτύου.

Σημαίνει καταμερισμός αρμοδιοτήτων και συνεχής εκπαίδευση των στελεχών της Πολιτικής Προστασίας, τα οποία με «κλειστά μάτια» στη δεδομένη κρίσιμη στιγμή να δίνουν λύσεις.

Χωρίς ταλαντεύσεις και παλινωδίες.

ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ, ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Προϋποθέσεις για όλα τα παραπάνω είναι:

  1. Γενναία κρατική χρηματοδότηση και εξοπλισμός με μηχανήματα κλπ, ενός τέτοιου μηχανισμού που να δικαιούται να αποκαλείται (πραγματική) Πολιτική Προστασία. Κι’ αυτή η χρηματοδότηση δεν υπάρχει ή όπου υπάρχει είναι γελοία. Με τις παραπάνω ανάγκες που περιγράφουμε, τι άλλο από γελοίες είναι οι 135.000 ευρώ στον προϋπολογισμό του πρώην ενιαίου Δήμου Σάμου; Σημαίνουν εμπαιγμό, κοροϊδία του λαού από το αστικό κράτος και τις κυβερνήσεις του. Σημαίνουν ότι η ανθρώπινη ζωή είναι το τελευταίο που υπολογίζουν διαχρονικά όλες οι αστικές κυβερνήσεις. Σα να μας πετάνε κατάμουτρα «βγάλτε τα πέρα μόνοι σας, και όποιος επιζήσει».

  2. Προσλήψεις επαρκούς μόνιμου προσωπικού, για την κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν από τη σοβαρότητα της αποστολής τους. Δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται αυτός ο νευραλγικός τομέας να είναι υπόθεση των εθελοντικών ομάδων ή ακόμη χειρότερα των Μ.Κ.Ο. Οι εθελοντές με τους Συλλόγους και τις ομάδες τους προσφέρουν πολύτιμο έργο και τιμάμε την συνεισφορά τους, αλλά ο ρόλος τους είναι εκ των πραγμάτων επικουρικός στα πλαίσια ενός κρατικού μηχανισμού που μπορεί με επάρκεια να ανταποκρίνεται στο έργο του.

Όσοι έχουν θητεύσει σε εθελοντικές ομάδες και πρώτοι απ’ όλους τα λιγοστά στελέχη (μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού) της Πολιτικής Προστασίας, καταλαβαίνουν καλά αυτά που λέμε. Και για τη χρηματοδότηση- και για τα μέσα που διαθέτουν- και για το σχέδιο- και για την έλλειψη προσωπικού.

Μήπως γινόμαστε μ .Χ προφήτες;

Στις 31 Ιούλη 2017 (τρία χρόνια πριν), σε παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την αντισεισμική θωράκιση και την προστασία του λαού μετά από σεισμό, ρωτούσαμε την δημοτική αρχή του τότε ενιαίου δήμου Σάμου τα εξής:

« Έχει γίνει – ολοκληρωθεί ο αντισεισμικός έλεγχος σε σχολεία, παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς;

Ποια είναι τα ευρήματα εκεί που έχουν γίνει;

Ποια μέτρα πήρε η δημοτική αρχή και ποιες ενέργειες έκανε για την αντισεισμική θωράκισή τους;

Στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και στα ξενοδοχεία του νησιού , όπου κατά κανόνα φιλοξενούνται καθημερινά εκατοντάδες άνθρωποι, έχουν γίνει στατικές μελέτες και αντισεισμικός έλεγχος;

Για τα λιμάνια του νησιού όπου ας σημειωθεί έχουν δαπανηθεί και δαπανώνται εκατομμύρια ευρώ, υπάρχουν εγγυήσεις για την αντισεισμικότητά τους;

Ποια είναι η δομή και η διάρθρωση του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας του δήμου και ποιος ο προϋπολογισμός της συγκεκριμένης υπηρεσίας;

Υπάρχει και ποιο είναι στα βασικά του σημεία το σχέδιο της Πολιτικής Προστασίας σε περίπτωση σεισμού;

Υπάρχουν ασφαλείς χώροι συγκέντρωσης , με ηλεκτρικό , νερό, αποχέτευση κλπ;

Υπάρχουν αποθέματα σε σκηνές, υγειονομικό υλικό κλπ είδη κατασκήνωσης και τροφοδοσίας;»

Στην πρώτη ομάδα ερωτήσεων μας απάντησαν με ένα έγγραφο μιας σελίδας, ότι στα σχολικά κτίρια γίνεται τακτικός μακροσκοπικός έλεγχος ( με τα μάτια) και ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. (Στο τελευταίο σεισμό 11 σχολεία έχουν ζημιές και κρίθηκαν ακατάλληλα)

Στη δεύτερη ομάδα ερωτήσεων με την οποία ασχολούμαστε σήμερα, αντί απάντησης μας έστειλαν …..ολόκληρο τον «Ξενοκράτη».

Όμως τις πραγματικές απαντήσεις τις πήραμε τρία χρόνια μετά στη πράξη.

Από τον σεισμό.

Και είναι ευανάγνωστες και αναμφισβήτητες.

Διά ταύτα

Το τι πρέπει να γίνει δεν χρειάζεται να το επαναλάβουμε. Αναφέρονται όλα στο άρθρο μας και μπορούν να αναλυθούν με λεπτομέρειες.

Χρειάζονται ακόμη, ουσιαστικά και γενναία αντισεισμικά, αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα. Το νησί μας χρειάζεται θωράκιση. Για «να μην τρέμει το καρύδι μας» μπροστά σε φυσικά φαινόμενα που μπορεί οποτεδήποτε να ενσκήψουν. Για να μην χάνονται άδικα ανθρώπινες ζωές και να μην καταστρέφεται η λαϊκή περιουσία.

Οι δήμοι της Σάμου, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου πρέπει επιτέλους να μπουν προ των ευθυνών τους.

Μπροστά μας έχουμε το νέο ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» που αφορά την Τοπική Διοίκηση. «Ιδού πεδίον δόξης λαμπρό»!!!

Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει ήδη προτείνει (για πολλοστή φορά) να έχουν πρώτη προτεραιότητα τα έργα προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού. Περιμένουμε την ανταπόκριση της περιφερειακής αρχής και των δημοτικών αρχών.

Δικαιολογίες περί μη επιλεξιμότητας τέτοιων έργων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν πρέπει να γίνουν δεκτές από το λαό του πολύπαθου νησιού μας.

Αν είναι μη επιλέξιμα τότε να δοθεί έκτακτη και επαρκής κρατική χρηματοδότηση για την επούλωση των πληγών και για τη θωράκιση του νησιού.

Ο λαός, όλοι μας, πρέπει να συσπειρωθούμε στους φορείς μας, να αξιοποιήσουμε την πείρα και την οργάνωση του ταξικού εργατικού και λαϊκού κινήματος και να διεκδικήσουμε οργανωμένα. Με επιμονή και υπομονή, χωρίς ταλαντεύσεις και «εκπτώσεις», όλα όσα δικαιούμαστε και μας τα στερούν.

Share this post:

Comments

comments

Δήμος

“Η Σάμος αλλάΖΕΙ”: Άδικη αντιμετώπιση της σεισμόπληκτης Σάμου

Published

on

By

Η ζωή στο νησί έχει αλλάξει δραματικά τους τελευταίους 11 μήνες από την εμφάνιση της πανδημίας του κορωνοϊού και των μέτρων της κοινωνικής αποστασιοποίησης, της καραντίνας και της οικονομικής κατάρρευσης που επακολούθησε, ιδίως των τουριστικών επιχειρήσεων.  

Την άσχημη κατάσταση ήρθε να επιβαρύνει ο φονικός σεισμός των 7 R της 30ης Οκτωβρίου με τεράστιες καταστροφικές συνέπειες σε δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές.  Διανύουμε τον 3ο μήνα πλέον από το σεισμό και έχουμε  πλήρη καταγραφή των καταστροφών σε δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές (λιμάνια, δρόμοι, σχολεία, μνημεία, εκκλησίες, επιχειρήσεις, σπίτια, κατοικίες, λοιπά οικοδομήματα) και μπορούμε να αξιολογήσουμε την ανταπόκριση και τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση με τους κρατικούς της φορείς.

Είχαμε την έκδοση με αρκετή καθυστέρηση των ΚΥΑ που αφορούν την οριοθέτηση της σεισμόπληκτης Σάμου (Ικαρίας και Χίου), της Στεγαστικής Συνδρομής και των διαδικασιών χορήγησης ΣΣ καθώς και της επιδότησης ενοικίου (ΦΕΚ 5293/Β/1-12-2020, ΦΕΚ 5458/Β/10-12-2020, ΦΕΚ 5500/Β/14-12-2020).

Στην περιοχή του Β. Αιγαίου στις 12.6.2017 έγινε σεισμός  στη Βρίσα Λέσβου και τότε εκδόθηκαν μεταξύ άλλων οι σχετικές ΚΥΑ (ΦΕΚ 2584/25.7.2017 για τη ΣΣ και το ΦΕΚ 3490/5.10.2017 για την χορήγηση επιδότησης για κατεδάφιση σεισμοπλήκτων κτιρίων με αποφάσεις ΠΑΕΕΚ.

Από την  σύγκριση που κάνουμε στις αποφάσεις που εκδόθηκαν για τους  δύο σεισμούς στη Σάμο και  στη Λέσβο, σεισμούς που έγιναν στην ίδια γεωγραφική νησιωτική περιοχή με διαφορά 3 ετών, βλέπουμε για το σεισμό της Σάμου να μην υπάρχει καθόλου προσαύξηση λόγω νησιωτικότητας και παραμεθορίου περιοχής, να μην υπάρχει προσαύξηση για παραδοσιακούς/ιστορικούς οικισμούς και να μην υπάρχει  για τη Σάμο απόφαση για την επιδότηση κατεδάφισης επικίνδυνων κτιρίων με ΠΑΕΕΚ).

Να ληφθεί επιπλέον ως δεδομένο ότι πρώτον  η Στεγαστική Συνδρομή έχει για κύρια κατοικία δωρεάν κρατική αρωγή το 80% και το 20% άτοκο δάνειο από τράπεζες (ποιες τράπεζες θα δώσουν δάνεια αυτή την εποχή;)  και δεύτερον ότι στη Σάμο έχουμε τουλάχιστον 20% αυξημένο κόστος οικοδομικών υλικών  που θα απαιτηθούν για τις επισκευές και ανακατασκευές κτιρίων σε σχέση με την ηπειρωτικό Ελλάδα. Για δε τις επισκευές τα ποσά που θα δοθούν ως ενίσχυση είναι πολύ λιγότερα  από τις πραγματικές δαπάνες που απαιτούνται και επομένως οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να συμπληρώσουν αρκετά δικά τους χρήματα για την ολοκλήρωση της επισκευής.

Στην Στεγαστική Συνδρομή συμπεριλαμβάνεται και η αμοιβή μελέτης και επίβλεψης του μηχανικού (που κανονικά έπρεπε να είναι επιπλέον  ξεχωριστή επιλέξιμη δαπάνη), οπότε απομειώνεται ακόμη περισσότερο η δωρεάν οικονομική ενίσχυση του κράτους προς τους ιδιοκτήτες πληγέντων κτιρίων.

 Για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης, παραθέτουμε το ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ ΣΕ ΛΕΣΒΟ και ΣΑΜΟ που συνέταξε ο πολιτικός μηχανικός Βασίλειος Τεντόμας, ο οποίος είχε οριστεί ως συντονιστής για το σεισμό της Βρίσας από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι πασιφανές ότι πρόκειται περί άδικης μεταχείρισης της σεισμόπληκτης Σάμου και δεν πρέπει να το αφήσουμε να περάσει έτσι.

Το στοιχειώδες που πρέπει να κάνουμε είναι να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση ως Δήμος Ανατολικής Σάμου (και φορείς της Σάμου που συμμετέχουν στο άτυπο Συντονιστικό) να έχουμε τουλάχιστον ίση μεταχείριση με τις αποφάσεις και τα μέτρα που πάρθηκαν στη γειτονική Βρίσα Λέσβου το 2017.

Καταθέτουμε την πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει απόφαση και να ζητήσει:

1.     Να διορθωθεί το ΦΕΚ 5293/Β/1-12-2020 για τη Στεγαστική Συνδρομή στο σεισμό της Σάμου (Ικαρίας και Λέσβου) και να προστεθεί παράγραφος με  τη προσαύξηση λόγω νησιωτικότητας και παραμεθορίου περιοχής τουλάχιστον 10% και για τους παραδοσιακούς/ιστορικούς οικισμούς  προσαύξηση τουλάχιστον 20%.

Οι προσαυξήσεις αυτές θα ισχύουν για τις επισκευές και ανακατασκευές κτιρίων καθώς και για την επιδότηση κατεδάφισης κτιρίων.

2.     Να εκδοθεί νέα Υπουργική Απόφαση για την χορήγηση επιδότησης για κατεδάφιση σεισμοπλήκτων κτιρίων με αποφάσεις ΠΑΕΕΚ, παρόμοια με το ΦΕΚ 3490/5.10.2017  (Βρίσα Λέσβου). α) Η Επιδότηση κατεδάφισης να είναι τουλάχιστον 10 €/κυβ. μέτρο, που υπολογίζεται σύμφωνα με τον όγκο του υπερκείμενου του εδάφους κτιρίου που θα κατεδαφιστεί, όπως περιγράφεται στο ΠΑΕΕΚ που εκδίδει η ΔΑΕΦΚ. Β) Σε περίπτωση που τίθενται ειδικοί όροι διατήρησης όψεων ή στοιχείων κτιρίου να υπάρχει προσαύξηση 20%. γ) Δικαιούχοι  επιδότησης κατεδάφισης είναι οι ιδιοκτήτες των κτιρίων που έχουν εκδοθεί ΠΑΕΕΚ.

       3.  Να διορθωθεί το ΦΕΚ 5500/14.12.2020 για επιδότηση ενοικίου στη Σάμο ώστε να μην υπάρχουν οι περιοριστικές διατάξεις των 25 χιλιομέτρων (ενδεχόμενη δεύτερη οικία στο χωριό) και να συμπεριληφθούν και οι διαμένοντες σε ζώνες υποχρεωτικής εκκένωσης περιοχών  με απόφαση του Δημάρχου (λόγω επικινδυνότητας όμορων κτιρίων).

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Συνάντηση για το Μεταναστευτικό παρουσία της Γενικής Διευθύντριας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον τομέα της Μετανάστευσης

Published

on

By

Συνάντηση του Δημάρχου κ. Γεώργιου Στάντζου πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σάμου με τη Γενική Διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον τομέα της Μετανάστευσης (DG- HOME), κα Beate Gminder, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, κ. Εμμανουήλ Λογοθέτη και συμβούλων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και του γραφείου Υπουργού. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη στήριξη του νησιού της Σάμου στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, τη συνεχάρη για όλες τις ενέργειες κατασκευής του νέου ΚΥΤ, οι οποίες έχουν δρομολογηθεί με στόχο την αποσυμφόρηση της πόλης της Σάμου.

Η Γενική Διευθύντρια υπήρξε ιδιαίτερα θετική, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες των κατοίκων της Σάμου και συμφωνώντας με τον Δήμαρχο για την αναγκαιότητα οριστικής αντιμετώπισης των συνεπειών στο νησί.

 

Ο Δήμαρχος παρουσίασε ένα σχέδιο ανάπλασης και αξιοποίησης της υφιστάμενης δομής στο Βαθύ, δίνοντας έμφαση στην περιβαλλοντική αποκατάσταση και πράσινη ανάπτυξη της περιοχής.

Στη συνέχεια, τονίζοντας τις συνέπειες που έχει υποστεί το νησί στον τομέα του τουρισμού, παρουσιάστηκε αντισταθμιστικό πρόγραμμα ίδρυσης και υλοποίησης τουριστικών σπουδών και διαχείρισης κρίσεων .

 

Η κα Gminder αναγνώρισε την αναγκαιότητα στρατηγικού σχεδιασμού αντισταθμιστικών μέτρων και υποσχέθηκε τη στενή συνεργασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τον δήμο για την υλοποίηση και χρηματοδότηση του προγράμματος αποκατάστασης.

 

 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Αστυνομικά - Λιμενικά9 ώρες ago

Με το πλοίο Blue Star Mykonos η μεταγωγή στην Αθήνα του 38χρονου πρώην προπονητή | video

Αστυνομικά - Λιμενικά13 ώρες ago

Συνελήφθη στη Σάμο ο προπονητής που κατηγορείται ότι είχε βιάσει 11χρονη αθλήτρια

Σαμιακά14 ώρες ago

Στη καταστροφή οδηγούνται δεκάδες επαγγελματίες του Πυθαγορείου

Περιφερειακά14 ώρες ago

Π.Ε Σάμου: Ξεκινούν οι μεταφορές των μαθητών

Σαμιακά17 ώρες ago

Παραστάσεις διαμαρτυρίας την Δευτέρα 25/1 στην Αντιπεριφέρεια  και στο Δημαρχείο Ανατ. Σάμου για τα σχολεία

Δήμος17 ώρες ago

“Η Σάμος αλλάΖΕΙ”: Άδικη αντιμετώπιση της σεισμόπληκτης Σάμου

Πολιτικά1 ημέρα ago

Στον Έβρο δομή καταγραφής και ταυτοποίησης – Στα νησιά δομές μόνιμης εγκατάστασης

Πολιτικά1 ημέρα ago

Απασφάλισε ο Σαμαράς-Κάθετη διαφωνία με Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική

Σαμιακά3 ημέρες ago

Ανοίγουν 1η Φεβρουαρίου Γυμνάσια και Λύκεια

Σαμιακά3 ημέρες ago

Δώρισαν βιβλία στο Νοσοκομείο Σάμου

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Έφτασαν στη Σάμο οι Λετονοί συνοριοφύλακες

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Πυροσβεστική Σάμου: Η πρώτη επιχείρηση απεγκλωβισμού για το 2021

COVID-192 εβδομάδες ago

Ν. Στεφανής: Ξεκινούν την Τρίτη 12 Ιανουαρίου οι εμβολιασμοί κατά της Covid-19 στο Νοσοκομείο Σαμου

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Υπέροχες εικόνες από το στολισμένο Πυθαγόρειο

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

ΕΛ-ΤΑ: Αλλαγές στη διανομή της αλληλογραφίας στη Σάμο

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Εμβολιάστηκε κάνοντας το σήμα της νίκης ο Μάνος Λογοθέτης

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Γ.Ν Σάμου: Στο 40% η συμμετοχή των υγειονομικών στον εμβολιασμό κατά της CoViD-19

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Προβλήματα έφερε η χθεσινή κακοκαιρία στη πόλη της Σάμου

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Σε νέα θέση και σε πλήρη λειτουργία το ΑΤΜ της ΕΘΝΙΚΗΣ τράπεζας στη πόλη της Σάμου

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Καρλόβασι: Βούτηξαν για το καλό, ανήμερα των Θεοφανείων

Δημοφιλή