Connect with us

Περιφερειακά

Άρθρο του Νικόλαου Ματθαίου Συντονιστή Θεολόγων Βορ.Αιγαίου Μουσικολόγου

Published

on

Του Νικόλαου Ματθαίου, Συντονιστή Θεολόγων Βορ.Αιγαίου,Μουσικολόγου.

«Μέτρα ασφαλείας πήρανε, για την αναπνοή μου και σε πολυεθνικό μονόδρομο, το μέλλον μου δώσαν  αντιπαροχή Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα…». Στίχοι: Αντρέας Πανταζής Μουσική: Γιάννης Ζουγανέλης, Ερμηνεία: Βασίλης Παπακωνσταντίνου από το τραγούδι: «Φοβάμαι»

«Από τα πιο προφητικά αριστουργηματικά τραγούδια που έχουν γραφτεί…!!!» γράφει ένας ακροατής.

Οι στίχοι αυτοί αποτελούσαν το εναρκτήριο λάκτισμα για να ξεκινήσω την διδασκαλία στο μάθημα Θρησκευτικών της  Β΄Λυκείου στα παλαιότερα προγράμματα σπουδών ,στην ενότητα : «Γιατί υπάρχει το κακό στον κόσμο». Μόνο το ρεφρέν  του τραγουδιού ήταν αρκετό για να εκφράσει την οντολογία του κακού, την κακοτυχία και εκπεσμό του προσδιορισμού της αξίας ανθρώπινης ζωής μέσα στον χρόνο και τόπο. Μάλιστα έκανα κατευθείαν συσχετισμό και με μία ερώτηση του βιβλίου: «Γιατί τοποθετούμε δίπλα  στη λέξη  κακό τη λέξη Βασίλειο;».

Οι σκοποί και επιδιώξεις του μαθήματος ήταν:  α) Να γνωρίσουν οι μαθητές τις αιτίες και τις συνέπειες του κακού στην προσωπική  και κοινωνική ζωή. β) Να συνειδητοποιήσουν την κατάλυση του κακού με την ενανθρώπιση του Θεού. γ) Να συνειδητοποιήσουν ότι το κακό αντιπαλεύεται με τον προσωπικό, αλλά και τον κοινωνικό, αγώνα του καθενός και όλων των χριστιανών μαζί.

Επίσης έπειτα από χωρισμό σε ομάδες οι μαθητές ανακάλυπταν ότι: συνέπειες του κακού είναι η διακοπή της σχέσης με το Θεό (Πνευματικός και σωματικός θάνατος), η σύγκρουση ανθρώπου με συνανθρώπους (Κοινωνικό κακό), η διαστροφή σχέσεων με το φυσικό περιβάλλον. Τέλος συνειδητοποιούσαμε την διαχρονικότητα του φαινομένου ακούγοντας ξανά το τραγούδι και επισημαίνοντας το ρεφρέν του και ο διδάσκων έδινε την τελική τοποθέτηση με την επισήμανση ότι ο Θεός δεν εμποδίζει το κακό διότι σέβεται την ελευθερία των δημιουργημάτων του. Ειδικά με την ενανθρώπηση του Υιού και Λόγου του Θεού καταπολεμείται ο θάνατος και με τις δυνατότητες που δίνονται στον άνθρωπο με την ευκαιρία για επανασύνδεση, με υγιή τρόπο, των  σχέσεών του με το περιβάλλον, τον συνάνθρωπο και τον Θεό.

Και ερχόμαστε στην σημερινή κατάσταση της πανδημίας. Τα μέτρα προφύλαξης και προστασίας ανάκαμψαν την προώθηση του ιού και απομάκρυναν εφιαλτικές εικόνες με πάμπολλους νεκρούς που δυστυχώς θρηνήσαμε σε γειτονικές και απομακρυσμένες χώρες. Ο φόβος όμως εξακολουθεί να υπάρχει και μία απλή παράλειψη ή αστοχία μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφικές συνέπειες για την υγεία μας. Πρέπει όμως να κάνουμε και κάποιες επισημάνσεις και να βρούμε διεξόδους με βάση τους στίχους του τραγουδιού, το οποίο δεν θεωρώ ότι μας οδηγεί σε αδιέξοδο αλλά έχει και θεολογικό προσανατολισμό…

«Μέτρα ασφαλείας πήρανε, για την αναπνοή μου και σε πολυεθνικό μονόδρομο, το μέλλον μου δώσαν  αντιπαροχή». Πράγματι λίγο ή πολύ το οικονομικό ειδικά μέλλον μας δεν προδιαγράφεται ασφαλές. Ειδικά οι συνέταιροι και προστάτες μας στην Ευρώπη μόνο «το μέλλον μας δίνουν συνεχώς αντιπαροχή» με αντίτιμο τα συσσωρευμένα δάνεια και την μόνιμη άρνησή τους, τώρα ειδικά, να συμβάλλουν στην οικονομική ανόρθωση των βαρειά και  ανεπανόρθωτα πληγέντων πολιτών της ευρωζώνης.

Εν’ όψει του πολυπόθητου εμβολίου που θα μας λυτρώσει από το κακό, ο νους μας πηγαίνει ακριβώς στις  πολυεθνικές εταιρίες που έχουν πάνω απ΄όλα στο συμφέρον τους την αύξηση των κεφαλαίων τους και των οικονομικών ταμείων τους και λιγότερο την αξία της ανθρώπινης ζωής. Μακάρι οι κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών κρατών να προωθήσουν εκταμιεύσεις ποσών για στελέχωση και προαγωγή όλων των υγειονομικών προδιαγραφών που απαιτούνται.

«Τα ρούχα μου παλιώσανε και πέφτουν σαν χρεοκοπημένες κυβερνήσεις..». Οι στίχοι αυτοί επαληθεύονται από το πρόσφατο παρελθόν για τους πολίτες και τις κυβερνήσεις τους,  αρκετών ευρωπαϊκών και μη χωρών. Εύχομαι να μην ακολουθήσει για την χώρα μας μετά την πανδημία μία ακόμη οικονομική χρεωκοπία παρά τις ιδανικές και αξιόπιστες πρωτοβουλίες προάσπισης της δημόσιας υγείας που ανέλαβε αυτή η κυβέρνηση. Μήπως η προώθηση της οικονομίας μας εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την στήριξη από τους ευρωπαίους εταίρους μας …εκεί βλέπω να επιβεβαιώνονται οι στίχοι του τραγουδιού.

«Τα τσιμέντα σου καινούρια με έπιπλα λουστραρισμένα. Και μάρμαρα λευκά μια γυαλάδα που στραβώνει και δε σ’ αφήνει χώρο να σταθείς και μόνο εγώ απ’ όλα εκεί μέσα σαπίζω σαν σε αρχαίο τάφο. Σκεύη παραστάσεις βρέθηκαν εκεί εκτός από εμένα, που σε κρύπτη μυστική ψάχνω ακόμη να σε βρω να με αναστήσεις».

Ως Θεολόγος θέλω να αποσαφηνίσω ότι η επιστήμη του «θεολογείν» δεν είναι έξω από τον κόσμο. Συνδιαλέγεται ,ζει και αφουγκράζεται τα προβλήματα της κοινωνίας. Διαποτίζεται και εκφράζεται μέσα από την παράδοσή της που είναι πάντα νέα και διαφωτιστική. Πολύ απλές αναγωγές στο παρελθόν σε ίδιες πανδημικές καταστάσεις φωτίζουν το παρόν μας. Η Εκκλησία άργησε να προσαρμοστεί αλλά και να αποσαφηνίσει ότι μπορεί να δρά με κινήσεις που δείχνουν όχι μαγική ιεροποίηση  αλλά αντιστάθμισμα στην αρρώστεια με τακτικές της ζώσης λειτουργικής παράδοσής της. Οι διαφορετικές τακτικές των ιερωμένων και Μητροπολιτών έδειξαν σύγχυση και έλλειψη συνοχής σε μία κατευθυντήρια γραμμή προάσπισης της αλήθειας της Εκκλησίας. Επιπολαιότητες, αγιαστικές πράξεις για το «σώσον εαυτόν σωθήτω» χωρίς μετοχή στην πραγματικότητα που ζει όλος  κόσμος επιβάλλουν εσωτερική αυτοκριτική και ανάληψη ευθυνών από την εκκλησία και από εμάς που την αποτελούμε.

«…που σε κρύπτη μυστική ψάχνω ακόμη να σε βρω να με αναστήσεις». Η ανάσταση ως κυριαρχία του καλού πάνω στο κακό βρίσκει απήχηση διαχρονική στον ένα και μοναδικό λυτρωτή, που μας διδάσκει και μας καθοδηγεί. Τον Ιησού Χριστό. Αυτή η κρύπτη δεν είναι άλλη από την κρύπτη του Παναγίου Τάφου, η οποία αναβλύζει «τα της χάριτος ρείθρα» και μας εξαγιάζει. Μέτοχοι τόσο καιρό στην απομόνωση και περισσυλογή ας βγούμε δυνατότεροι από ποτέ σε προάσπιση  πανανθρώπινων  αξιών (εργασίας, ισότητας) όσο και της συνεχούς και αυξανόμενης  προάσπισης της δημόσιας υγείας από κάθε συμβαλλόμενη πολιτική και κυβερνητική ηγεσία αλλά  και προώθηση της  πνευματικής και αιώνιας υγείας που οφείλει να μας κοινωνεί η Εκκλησία δια της Θεολογίας και Παράδοσής της.

 

Comments

comments

Περιφερειακά

Μουτζούρης: «Ορισμένοι δεν μαθαίνουν από λάθη και επιμένουν σε πολιτικές που κατέστρεψαν τα νησιά»

Published

on

By

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«  Ως πολιτικό πρόσωπο αλλά και ως ακαδημαϊκός  δεχόμουν, δέχομαι και θα δέχομαι ως οφείλω την καλόπιστη κριτική που ασκείται προς όφελος της κοινωνίας. Η θεσμική μου θέση απαιτεί να εκπροσωπώ την βούληση και το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών, οι οποίες με εξέλεξαν.

Δηλώσεις που υπονοούν ότι είμαι υπαίτιος για τις τραγικές εξελίξεις στο μεταναστευτικό είναι συκοφαντικές και ψευδείς. Από την πρώτη στιγμή με σταθερές θέσεις και επιχειρήματα  τόνισα ότι το ζήτημα της μεταναστευτικής κρίσεως είναι Ευρωπαϊκό και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Παρά το γεγονός  ότι οι τοπικές κοινωνίες επιθυμούν την αποσυμφόρηση των νήσων και το κλείσιμο των δομών φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, παρατηρούμε προσπάθειες το  «ΟΧΙ»  να γίνει  «ΝΑΙ»  με διλήμματα  «ή νέες δομές ή παραμένουν οι υπάρχουσες» .

Άλλωστε η  επίσκεψη της  κας Γιόχανσον αποκάλυψε ότι  δεν επιθυμεί  να συζητήσει από μηδενική βάση αλλά να εκτελέσει  τις ήδη ειλημμένες αποφάσεις της για νέες ανοιχτές  δομές φιλοξενίας μεταναστών.

Απορώ ορισμένοι γιατί δεν μαθαίνουν από τα λάθη του παρελθόντος και επιμένουν σε πολιτικές που κατέστρεψαν τις ζωές των νησιωτών.

Από την αρχή επεσήμανα  ότι  χωρίς την συγκατάθεση των τοπικών κοινωνιών δεν μπορεί να υπάρξει  κανένα έργο ειδικά όταν αυτό στο μέλλον θα καταστήσει τα νησιά σε μόνιμες κατοικίες δυστυχισμένων ανθρώπων.

Δεν συμφωνώ κατ’ ουδένα τρόπο  με  πολιτικές  που μακροπρόθεσμα μετατρέπουν τα νησιά μας σε γκρίζες ζώνες.

Τα εκατομμύρια των ευρώ  που η Ευρώπη επιθυμεί να δαπανήσει  για τις τεράστιες δομές μεταναστών στα νησιά  οφείλει  να τα καταβάλει,  ώστε να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ευημερίας  στα σύνορα της Ευρώπης και της Ελλάδας  ενισχύοντας  ζωτικής σημασίας έργα  που θα προσελκύσουν επενδύσεις και θα  τα αναδείξουν πολιτιστικά, τουριστικά και κοινωνικά.

Τα χρήματα αυτά τα οφείλει η Ευρώπη στις νήσους για τα όσα υπέστησαν όλα αυτά τα έτη από τις συνέπειες της μεταναστευτικής  κρίσεως.»

Comments

comments

Continue Reading

Περιφερειακά

Αποτελέσματα του προγράμματος «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19

Published

on

By

Συνέντευξη Τύπου για τα αποτελέσματα του προγράμματος «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου,  παραχώρησαν σήμερα 20.4.2021 μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μουτζούρης, ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Γιώργος Πλακωτάρης και το αρμόδιο στέλεχος της Διαχειριστικής Θεολόγος Αθανασέλης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν και τα οποία θα οριστικοποιηθούν και θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες με ακρίβεια, η βάση χρηματοδότησης θα κυμανθεί στο 21.70 και είναι η μικρότερη βάση αποδοχής σε σχέση με τις υπόλοιπες Περιφέρειες.

Συνολικά κατατέθηκαν 3823 αιτήσεις χρηματοδότησης με προϋπολογισμό 89.904.000 εκ. ευρώ,  ποσό υπερδιπλάσιο από το αρχικό ποσό των 40 εκατομμυρίων ευρώ και από αυτές εγκρίθηκαν οι 1.785 με προϋπολογισμό 40.052.000 εκ. ευρώ. Απερρίφθησαν λόγω έλλειψης δικαιολογητικών 332 αιτήσεις, ενώ οι υπόλοιπες  1706 αιτήσεις που βρίσκονται κάτω από την βάση του 21.70, δεν δύναται να χρηματοδοτηθούν λόγω έλλειψης χρημάτων. Μέσα στις επόμενες ημέρες και αμέσως μετά την οριστικοποίηση από το σύστημα των αποτελεσμάτων, θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις ενστάσεις οι οποίες θα πρέπει να υποβληθούν εντός πέντε εργάσιμων ημερών. Αμέσως μετά την εξέταση των ενστάσεων θα ξεκινήσει η καταβολή των χρημάτων στους δικαιούχους.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης,  θα λάβει ο ίδιος πρωτοβουλία να έρθει σε επαφή με τους συναδέλφους Περιφερειάρχες ώστε να κατατεθεί από κοινού αίτημα προς την κυβέρνηση να χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και οι επιχειρήσεις που δεν εντάχθηκαν στο πρόγραμμα, λόγω έλλειψης πόρων.

«Το πρόγραμμα που ξεκινήσαμε να υλοποιούμε στις 30  Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους, ολοκληρώνεται και είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι 1785 επιχειρήσεις θα χρηματοδοτηθούν. Η Περιφέρεια και τα στελέχη της Διαχειριστικής εργάστηκαν σκληρά όλο αυτό το διάστημα και τους αξίζουν συγχαρητήρια γιατί έφεραν εις πέρας ένα δύσκολο πρόγραμμα. Θέλω να τονίσω πως εμείς ως Περιφέρεια δεν είχαμε καμία ανάμειξη στην ανάδειξη των αποτελεσμάτων, όλα έγιναν μέσω του αρμόδιου Υπουργείου και της ΕΛΛΑΝΕΤ και υπάρχει πλήρης διαφάνεια. Είμαστε από τις Περιφέρειες με την χαμηλότερη βάση,  έχουμε από τις υψηλότερες χρηματοδοτήσεις και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε πρωτοβουλίες ώστε και οι επιχειρήσεις που δεν εντάχθηκαν στο πρόγραμμα αυτό λόγω βαθμολογίας να χρηματοδοτηθούν μέσω άλλου προγράμματος», δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

Από την πλευρά του ο κ. Πλακωτάρης στην τοποθέτηση του έκανε λόγο για 100% πλέον απορρόφηση του ΠΕΠ, στην πιο παραγωγική περίοδο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου από πλευράς ένταξης και υλοποίησης συμβάσεων τα τελευταία 20 χρόνια:

«Ήταν μια διαδικασία που διήρκησε συνολικά 5 μήνες και ήταν απολύτως καθαρή και διάφανη αφού οι επιχειρήσεις  ήξεραν με την κατάθεση της αίτησης και την βαθμολογία τους, άρα δεν μπορεί κανείς να πει ότι θα υπήρχε παρέμβαση. Παράλληλα κάναμε τα αδύνατα δυνατά για να μην απορριφθούν αιτήσεις για πολύ τυπικούς λόγους, καταφέρνοντας από τις αρχικές 370 αιτήσεις που μας απέρριψε το Υπουργείο να «σώσουμε» περίπου 40.

Αυτό που θέλω να πω όμως, με αφορμή το πρόγραμμα αυτό, είναι πως με την ολοκλήρωση και την υπογραφή της απόφασης από τον Περιφερειάρχη , έχουμε πλέον 100 % απορρόφηση του ΠΕΠ και μάλιστα δυόμιση χρόνια πριν αυτό κλείσει και δεν έχουμε το άγχος αν θα χάσουμε πόρους . Έχουμε μπροστά μας  πλέον την υλοποίηση και την ένταξη συμβάσεων με εξασφαλισμένες τις χρηματοδοτήσεις . Τέτοια ένταση χρηματοδότησης δεν έχω ξανά δει από το 2001 που βρίσκομαι  στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Όχι μόνο μας έρχονται πολλά χρήματα αλλά τα δεσμεύουμε και τα υλοποιούμε, γεγονός πολύ σημαντικό για τα νησιά μας που περνάνε τόσες δυσκολίες αυτή την περίοδο.

Comments

comments

Continue Reading

Περιφερειακά

Στη Δικαιοσύνη στέλνει τον Μηταράκη ο Κώστας Μουτζούρης

Published

on

By

Την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη εναντίον του Υπ. Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη προανήγγειλε μέσα από συνέντευξή του στα Μ.Μ.Ε. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ο Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.

Ερωτώμενος από το Politischios.gr για το αν αισθάνεται ηθικός αυτουργός για την φωτιά στη Μόρια και την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά, ο Περιφερειάρχης ξεκαθάρισε ότι:

 «Ο κ. Μηταράκης θεώρησε ότι οι δηλώσεις μου και η πολιτική μου οδήγησαν στο κάψιμο του στρατοπέδου στη Μόρια. Ήδη διαμαρτυρήθηκα και σήμερα κάνω τις κατάλληλες ενέργειες διότι θεωρώ ότι είναι δυσφημιστικό και εις βάρος της υπόληψης και της τιμής μου. Οι προσπάθεια που κατέβαλα και η πολιτική μου θεωρώ ότι συνέβαλε καθοριστικά στο μείωση του μεταναστευτικού πληθυσμού στα νησιά μας», ανέφερε ο κ. Μουτζούρης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Μετανάστευσης, έσπευσε να αποδώσει μέσω τηλεοπτικής του συνέντευξης στην «Αλήθεια», την ευθύνη για την πυρκαγιά στη Μόρια προσωπικά στον ίδιο τον Περιφερειάρχη.

«Η αντίδραση του κου. Μουτζούρη οδήγησε τελικά στη φωτιά στη Μόρια και 10.000 πρόσφυγες να ζουν μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης. Το αν τελικά αυτό που έκανε ο κ. Μουτζούρης έκανε καλό ή κακό στη Μυτιλήνη ας το κρίνουν οι πολίτες της Μυτιλήνης», είχε δηλώσει ο κ. Μηταράκης.

 

Πηγή: politischios.gr

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Facebook

Σαμιακά6 ώρες ago

Πανυγειονομική Κινητοποίηση την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Σαμιακά10 ώρες ago

Ανάσταση στις 9 το βράδυ αποφάσισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος

Περιφερειακά11 ώρες ago

Μουτζούρης: «Ορισμένοι δεν μαθαίνουν από λάθη και επιμένουν σε πολιτικές που κατέστρεψαν τα νησιά»

COVID-1911 ώρες ago

Κορωνοϊός-Κανένα κρούσμα στη Σάμο

Αστυνομικά - Λιμενικά12 ώρες ago

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην Ικαρία

Περιφερειακά15 ώρες ago

Αποτελέσματα του προγράμματος «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19

Πολιτικά15 ώρες ago

Απάντηση Μηταράκη στην εξώδικη διαμαρτυρία του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου

Περιφερειακά17 ώρες ago

Στη Δικαιοσύνη στέλνει τον Μηταράκη ο Κώστας Μουτζούρης

Πολιτιστικά17 ώρες ago

«Απόπλους» – Τεύχος αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Σαμιακά18 ώρες ago

Μεγάλη Δωρεά κρεάτων και κρασιού σε 315 Οικογένειες από τον Ροταριανό Όμιλο Σάμου

COVID-192 εβδομάδες ago

ΕΟΔΥ: Δεκατρία νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο στη Σάμο

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Την Τετάρτη 7 Απριλίου ξεκινούν τα δρομολόγια του καταμαράν DODEKANISOS EXPRESS

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ο δωδεκάχρονος Σαμιώτης Χριστόδουλος Σπανός έφτιαξε μια stop motion lego ταινία για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Περιφερειακά2 εβδομάδες ago

Η αγανάκτηση των νησιωτών έφτασε στην Ευρώπη μέσω του Κώστα Μουτζούρη

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Πρόεδρος Κοινότητας Λέκκας για καραντίνα: Πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας

Δήμος2 εβδομάδες ago

Έκτακτο Σ.Τ.Ο για την αντιμετώπιση της επιδημιολογικής έξαρσης του Covid-19 στη Λέκκα

Δήμος3 εβδομάδες ago

Οι «παλικαριές» σε πολίτες μετά την επίσκεψη Γιόχανσον

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Ο Σταυρός και πάλι στην κορυφή του ιστού της Ελληνικής Σημαίας στη πλατεία Πυθαγόρα

Αστυνομικά - Λιμενικά4 εβδομάδες ago

Ικαρία: Σύλληψη για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Skyserv: Οι νέες κενές θέσεις εργασίας στον αερολιμένα της Σάμου

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Dodekanisos Seaways: Διακομιδή ενός βρέφους 8 ημερών και ενός ενήλικα ασθενή από Σύμη στη Ρόδο

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Κοκκάρι: Το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου απο ψηλά

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Σάμος: Ύψωσαν τεράστια ελληνική σημαία για την 25η Μαρτίου

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Στρατιωτική Παρέλαση 25ης Μαρτίου- Αφιέρωμα για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ο δωδεκάχρονος Σαμιώτης Χριστόδουλος Σπανός έφτιαξε μια stop motion lego ταινία για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Σαμιακά1 μήνα ago

Παραλία Ψιλή Άμμος: Υποχώρησε η θάλασσα λόγω της άμπωτης

Σαμιακά2 μήνες ago

O «Aegean Explorer» στη Μάχη για την προστασία των Θαλασσών μας

Σαμιακά3 μήνες ago

Η νυχτερινή καταιγίδα στο Πυθαγόρειο Σάμου

Δήμος3 μήνες ago

Συνελήφθη για κλοπή κινητού απο Φαρμακείο

Αστυνομικά - Λιμενικά3 μήνες ago

Με το πλοίο Blue Star Mykonos η μεταγωγή στην Αθήνα του 38χρονου πρώην προπονητή | video

Δημοφιλή