Connect with us

Σαμιακά

«Άστραψε και βρόντηξε» ο Ελισσαίος Μαυρατζώτης

Published

on

«Άστραψε και βρόντηξε», ο Δημοτικός Σύμβουλος Σάμου, Ελισσαίος Μαυρατζώτης ,με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, κατά της ηγεσίας του δημοτικού συνδυασμού “Η Σάμος Μπροστά”.

Αναλυτικά.

Μετά από αρκετό καιρό θα ήθελα να δημοσιεύσω κάτι που αφορά τις τοπικές πολιτικές εξελίξεις. Αφορμή μου έδωσε σήμερα η συγκέντρωση για την κοπή της πίτας του συνδυασμού της δημοτικής αρχής.

Επειδή θεωρώ τον εαυτό μου βασικό πυλώνα( βάσει των τελευταίων αποτελεσμάτων) της εκλογικής νίκης αυτής της δημοτικής αρχής στις αυτοδιοικητικές του 2014 θεωρώ απαράδεκτο την μη πρόσκληση μου σε αυτή την εκδήλωση.

Ο λόγος που με εξοργίζει είναι ότι η ηγεσία , οι γραμματείς και οι φαρισαίοι της δημοτικής αρχής έχουν την εντύπωση ότι ο συνδυασμός αυτός είναι ένα τσιφλίκι του ενός, εγωκεντρικός χωρίς να λαμβάνει ομαδικές και δημοκρατικές αποφάσεις διοίκησης.

Όποιος τόλμησε να σηκώσει ανάστημα και διαφώνησε με συγκεκριμένες αποφάσεις ένιωσε τον πόλεμο της λάσπης στο πετσί του, ένιωσε τον αποκλεισμό είτε ήταν πολιτικός είτε και ακόμα επαγγελματικός.

Ε λοιπόν δεν είναι ετσι, αυτός ο συνδυασμός ήταν και είναι η συνέχεια μιας πολιτικής παράταξης, μιας ιδεολογίας που ενώνει αρκετό κόσμο και δεν μπορούν δυο τρία άτομα να διαλύουν ένα κόμμα εξουσίας στον τόπο μας. Έτσι και αλλιώς με τους περισσότερους συναγωνιστές θα παλέψουμε μαζί ξανά στο μέλλον σε δύσκολους αγώνες.

Η τοξικότητα αυτή που εμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια στον πολιτικό χάρτη της Σάμου δεν είχε ξανά τέτοιο προηγούμενο ( φυσικά τώρα δεν αναφέρομαι στην κοπή της πίτας ).

Ασχολούμενος με την ενεργή αυτοδιοικητική πολιτική τα τελευταία 15 χρόνια έχω ζήσει αρκετές πολιτικές κόντρες από δυο διαφορετικούς κόσμους αλλά ουδέποτε υπήρξαν ύπουλα και πρόστυχα χτυπήματα κάτω από τη μέση. Υπήρχε πάντα ο αλληλοσεβασμός και η κατανόηση .

Τέλος αυτό που μπορώ να προτείνω σε όλους τους φίλους μου είναι στις εκλογές του Μαΐου που έρχονται να ψηφίσουν ανθρώπους τους οποίος ζουν καθημερινά στον τόπο που εκλέγονται.

Ψηφίστε ανθρώπους που ζουν ανάμεσα σας.
Ψηφίστε ανθρώπους που έχετε συνηθίσει με την παρουσία τους δίπλα σας.
Ψηφίστε ανθρώπους που έχετε τσακωθεί, θα βρείτε τον τρόπο να νιώσετε τη συμφιλίωση.
Ψηφίστε ανθρώπους που μπορεί να ανήκουν σε άλλο πολιτικό φορέα αλλά ζουν δίπλα σας και έχετε μαζί τα ίδια προβλήματα, έτσι και αλλιώς τα καθημερινά μας προβλήματα δεν έχουν χρώματα.
Ψηφίστε ανθρώπους που και λάθη να κάνουν αγαπούν τον τόπο τους και είναι καθημερινά δίπλα σας, έτσι και αλλιώς οποίος εργάζεται δεν γίνεται να μην κάνει λάθη.

Comments

comments

Σαμιακά

ΚΕΦΙΑΠ Σάμου : «Τα παιδιά τρώνε, παίζουν και κοιμούνται με τα ποντίκια»

Published

on

By

Γράφει η Σταματία Ράπτη. 

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρίες (ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) άλλαξε όνομα και έγινε ΚΕΦΙΑΠ(Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης).

Δεν άλλαξε όμως ο σκοπός του κέντρου, ο οποίος αποτελεί “ανοιχτή” δομή κοινωνικής φροντίδας, που απευθύνεται σε όλα τα άτομα με αναπηρίες, ανεξάρτητα από την ηλικία τους, το είδος και το βαθμό αναπηρίας.

Οι υπηρεσίες που πρέπει να παρέχει είναι της διάγνωσης, ενημέρωσης, εκπαίδευσης, υποστήριξης και αποκατάστασης στα άτομα με αναπηρίες.
Θα πρέπει να διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό, ενώ αποτελεί φορέα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στο ΚΕΦΙΑΠ, το μοναδικό κέντρο στο νησί μας και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία μέσα σε αυτό θα πρέπει να εργάζεται ψυχολόγος, κοινωνικός λειτουργός, λογοθεραπευτές, φυσικοθεραπεύτριες, επισκέπτρια υγείας, νοσηλευτής, τραυματιοφορέας, και απαραίτητα παιδίατρος .

Και αντί οι κυβερνώντες να έχουν φροντίσει να έχουν εξασφαλίσει από ένα πρόγραμμα δωδεκάμηνης απασχόλησης του ΟΑΕΔ τη στελέχωση με εξειδικευμένο προσωπικό, τους πήραν και την μοναδική παιδίατρο που τους εξυπηρετούσε όλα αυτά τα χρόνια.

Φωνή απόγνωσης απεύθυνε σήμερα μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο Ράδιο Αρμονία ,η προεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και ΕΕΕΕΚ Σάμου κ. Σοφία Παπαδοπούλου για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν τόσο τα παιδιά με αναπηρίες , όσο και οι οικογένειες τους .

Και ο κύκλος εγκατάλειψης απαξίωσης και αποδιοργάνωσης, αντί να κάνει βήματα σταθεροποιημένης λειτουργίας και αναβαθμισμένων υπηρεσιών προς τα ειδικά σχολεία, προσφέροντας σε ένα κοινωνικό περιβάλλον πολλαπλών επιβαρύνσεων που για ορισμένα στρώματα του πληθυσμού είναι δυσβάστακτα, κάποιοι αδιαφορούν πλήρως .

Το εν λόγω κέντρο δεν έχει κανένα εξειδικευμένο επιστήμονα πλην ελαχίστων, ενώ τα παιδάκια φιλοξενούνται μέσα σε ένα ακατάλληλο κτίριο , το οποίο έχει ελεγχθεί από τις υπηρεσίες, αλλά δυστυχώς παρεμβάσεις δεν έγιναν.

Σύμφωνα με την κ. Παπαδοπούλου οι υγειονομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας ελέγχοντας το κτίριο αποφάνθηκαν για την ακαταλληλότητα του, αλλά ελάχιστες παρεμβάσεις έγιναν όλα αυτά χρόνια για την βελτίωση της εικόνας του.

Τα παιδιά πέρα από την υγρασία που υπάρχει μας είπε η κ. Παπαδοπούλου τρώνε, παίζουν και κοιμούνται με τα ποντίκια. ««Τα ποντίκια έχουν τόσο εξοικειωθεί με τα παιδιά που μπορούν άνετα να φτιάξουν παστίτσιο μαζί τους», κατέληξε, η πρόεδρος. 

Και αναρωτιόμαστε.
Που είναι οι άρχοντες του τόπου; Που είναι η πολιτεία; Που είναι όλοι εκείνοι που ενδιαφέρονται για τα άτομα με αναπηρίες και τις οικογένειες τους;

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Ο Κέρκης στο final four ανόδου για την Volleyleage

Published

on

By

Νέοι Βύρωνος – ΑΣ Κέρκης Μαραθοκάμπου 0-3.

Μια ιστορική μέρα για τον αθλητικό σύλλογο Κέρκη Μαραθοκάμπου καθώς και για ολόκληρο το νησί της Σάμου , αφού με την σημερινή νίκη της ομάδας σφραγίσε και μαθηματικά την είσοδο του στο final four ανόδου για την Volleyleage.

Ο σύλλογος αναφέρει :

“Κάτι τέτοιο συμβαίνει πρώτη φορά σε οποιοδήποτε άθλημα στο νησί μας.

Επόμενο ραντεβού το Σάββατο με την ομάδα του Απόλλωνα Σμύρνης στο γήπεδο της Σάμου όπου εκεί με νίκη σφραγίζουμε και την πρωτιά στον όμιλο μας”

Φωτο: Ηλιάνα Τζούφα.

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Νέα γενική συνέλευση στο δημοτικό σχολείο Βαθέος

Published

on

By

Νέα γενική συνέλευση πραγματοποιεί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του νηπιαγωγείου & δημοτικού σχολείου Βαθέος, σήμερα Σάββατο, στις 5 το απόγευμα.

Θέμα της συνέλευσης η συνέχιση ή η προσωρινή λύση της αποχής.

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

SPONSORED

Sponsored

Advertisement Enter ad code here

Δημοφιλή

Copyright © 2017