Connect with us

Σαμιακά

«Άστραψε και βρόντηξε» ο Ελισσαίος Μαυρατζώτης

Published

on

«Άστραψε και βρόντηξε», ο Δημοτικός Σύμβουλος Σάμου, Ελισσαίος Μαυρατζώτης ,με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, κατά της ηγεσίας του δημοτικού συνδυασμού “Η Σάμος Μπροστά”.

Αναλυτικά.

Μετά από αρκετό καιρό θα ήθελα να δημοσιεύσω κάτι που αφορά τις τοπικές πολιτικές εξελίξεις. Αφορμή μου έδωσε σήμερα η συγκέντρωση για την κοπή της πίτας του συνδυασμού της δημοτικής αρχής.

Επειδή θεωρώ τον εαυτό μου βασικό πυλώνα( βάσει των τελευταίων αποτελεσμάτων) της εκλογικής νίκης αυτής της δημοτικής αρχής στις αυτοδιοικητικές του 2014 θεωρώ απαράδεκτο την μη πρόσκληση μου σε αυτή την εκδήλωση.

Ο λόγος που με εξοργίζει είναι ότι η ηγεσία , οι γραμματείς και οι φαρισαίοι της δημοτικής αρχής έχουν την εντύπωση ότι ο συνδυασμός αυτός είναι ένα τσιφλίκι του ενός, εγωκεντρικός χωρίς να λαμβάνει ομαδικές και δημοκρατικές αποφάσεις διοίκησης.

Όποιος τόλμησε να σηκώσει ανάστημα και διαφώνησε με συγκεκριμένες αποφάσεις ένιωσε τον πόλεμο της λάσπης στο πετσί του, ένιωσε τον αποκλεισμό είτε ήταν πολιτικός είτε και ακόμα επαγγελματικός.

Ε λοιπόν δεν είναι ετσι, αυτός ο συνδυασμός ήταν και είναι η συνέχεια μιας πολιτικής παράταξης, μιας ιδεολογίας που ενώνει αρκετό κόσμο και δεν μπορούν δυο τρία άτομα να διαλύουν ένα κόμμα εξουσίας στον τόπο μας. Έτσι και αλλιώς με τους περισσότερους συναγωνιστές θα παλέψουμε μαζί ξανά στο μέλλον σε δύσκολους αγώνες.

Η τοξικότητα αυτή που εμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια στον πολιτικό χάρτη της Σάμου δεν είχε ξανά τέτοιο προηγούμενο ( φυσικά τώρα δεν αναφέρομαι στην κοπή της πίτας ).

Ασχολούμενος με την ενεργή αυτοδιοικητική πολιτική τα τελευταία 15 χρόνια έχω ζήσει αρκετές πολιτικές κόντρες από δυο διαφορετικούς κόσμους αλλά ουδέποτε υπήρξαν ύπουλα και πρόστυχα χτυπήματα κάτω από τη μέση. Υπήρχε πάντα ο αλληλοσεβασμός και η κατανόηση .

Τέλος αυτό που μπορώ να προτείνω σε όλους τους φίλους μου είναι στις εκλογές του Μαΐου που έρχονται να ψηφίσουν ανθρώπους τους οποίος ζουν καθημερινά στον τόπο που εκλέγονται.

Ψηφίστε ανθρώπους που ζουν ανάμεσα σας.
Ψηφίστε ανθρώπους που έχετε συνηθίσει με την παρουσία τους δίπλα σας.
Ψηφίστε ανθρώπους που έχετε τσακωθεί, θα βρείτε τον τρόπο να νιώσετε τη συμφιλίωση.
Ψηφίστε ανθρώπους που μπορεί να ανήκουν σε άλλο πολιτικό φορέα αλλά ζουν δίπλα σας και έχετε μαζί τα ίδια προβλήματα, έτσι και αλλιώς τα καθημερινά μας προβλήματα δεν έχουν χρώματα.
Ψηφίστε ανθρώπους που και λάθη να κάνουν αγαπούν τον τόπο τους και είναι καθημερινά δίπλα σας, έτσι και αλλιώς οποίος εργάζεται δεν γίνεται να μην κάνει λάθη.

Comments

comments

Σαμιακά

Κέρκης: Να συνεχίσουμε να γράφουμε μαζί ιστορία

Published

on

By

Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου η ομάδα του Κέρκη δίνει τον πρώτο της εντός έδρας αγώνα για την νέα χρονιά, απέναντι στην ομάδα Νέοι Βύρωνα,στα πλαίσια της 3 αγωνιστικής του δευτέρου γύρου του πρωταθλήματος.

Στόχος να διατηρήσουν το αήττητο σερί τους και να πανηγυρίσουν στο γήπεδο της πρωτεύουσας της Σάμου την δέκατη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια.

Η ομάδα του Κέρκη σημειώνει: Σας περιμένουμε όλους εκεί για να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα. Να συνεχίσουμε να γράφουμε μαζί ιστορία.

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Ο Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρολόγων Σάμου & Ικαρίας για την «Πορφυριάδα»

Published

on

By

Με αφορμή το περιστατικό της τριήμερης παύσης λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου «Πορφυριάδα» στο Καρλόβασι, λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης από προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην Εσωτερική Ηλεκτρική Εγκατάσταση (Ε.Η.Ε), ο Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρολόγων Σάμου & Ικαρίας θα ήθελε να ενημερώσει για τα παρακάτω.

Η ασφάλεια όλων των Ε.Η.Ε αλλά και ιδιαίτερα των Ε.Η.Ε σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους συνάθροισης κοινού, όπως είναι οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, τα νοσοκομεία, τα φροντιστήρια, παιδότοποι, κ.λ.π είναι ένα ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα για να το αφήνουμε στην «τύχη» του.

Η ισχύουσα Νομοθεσία και συγκεκριμένα το Άρθρο 5 «Έλεγχοι & Επανέλεγχοι των Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων» της Υπουργικής Απόφασης με Αρ.Φ.7.5/1816/88 (ΦΕΚ Β΄ 470/5-3-2004), προκειμένου να εξασφαλίσει τη διατήρηση της ασφαλούς και αξιόπιστης λειτουργίας των Ε.Η.Ε στους παραπάνω ιδιαίτερα «ευαίσθητους» χώρους, καθορίζει ότι κάθε ένα (1) έτος θα πρέπει να διενεργείται επανέλεγχος των Ε.Η.Ε σε όλους αυτούς τους χώρους.

Ο Σύνδεσμός Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Σάμου & Ικαρίας, προς την παραπάνω κατεύθυνση εφαρμογής της ισχύουσας Νομοθεσίας για την ασφαλή λειτουργία των Ε.Η.Ε ιδιαίτερα των σχολικών μονάδων του νησιού, είχε στείλει σχετικό έγγραφο από της 15/11/2012 προς τον Δήμο Σάμου που έχει την ευθύνη και την εποπτεία της λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε με ασφάλεια, αν έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες από το Δήμο ή την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Σάμου ή τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου (όπου κοινοποιήσαμε το παραπάνω έγγραφο), αλλά δυστυχώς το γεγονός της παύσης λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου «Πορφυριάδα» για τρεις ημέρες λόγω της Ε.Η.Ε, μας δείχνει το πρόβλημα.

Το οποίο πρόβλημα είναι η κακή κατάσταση της Ε.Η.Ε, η οποία οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχει επανελεγχθεί για να διαπιστωθεί η αξιόπιστη και ασφαλής λειτουργία της και να βελτιωθούν, επιδιορθωθούν, όλες οι πιθανές αιτίες που θα μπορούσαν να επιφέρουν από μία διακοπή λειτουργίας έως και ένα ατύχημα.

Τέλος,  ο Σύνδεσμός Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Σάμου & Ικαρίας για μία ακόμη φορά και προκειμένου να μην προκαλούμε την τύχη μας, καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς να δείξουν την επιβεβλημένη ευθύνη και ευαισθησία, εφαρμόζοντας τα όσα ορίζει η ισχύουσα Νομοθεσία περί του επανελέγχου των Ε.Η.Ε στους ιδιαίτερα «ευαίσθητους» δημόσιους χώρους συνάθροισης κοινού.

Ο Σύνδεσμός Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Σάμου & Ικαρίας και όλα τα μέλη του βρίσκονται στη διάθεση όλων των υπεύθυνων και ευαίσθητων φορέων και πολιτών του νησιού μας, για κάθε ενημέρωση και συνεργασία στο ιδιαίτερα σοβαρό θέμα που άπτεται της ασφάλειας όλων των πολιτών και συνανθρώπων μας.

Για το Δ.Σ του Σ.Ε.Η Σάμου & Ικαρίας

Ο Πρόεδρος                               Ο Γ.Γραμματέας

Δημήτρης Ζαχαριόγλου                Γεώργιος Γαρουφαλής

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Σήμα κινδύνου εκπέμπει στέγαστρο στο Βαθύ

Published

on

By

Σαν δαμόκλειος σπάθη κρέμεται πάνω από τα κεφάλια των περαστικών, το ετοιμόρροπο στέγαστρο που τοποθετήθηκε αρχικά  για να προστατεύσει τους πολίτες από την πτώση δοµικών υλικών.

Σήμα κινδύνου εκπέμπει το στέγαστρο το οποίο βρίσκεται πίσω από το πρώην κεντρικό κατάστημα της Alpha Bank στο Βαθύ της Σάμου.

Μια ξύλινη κατασκευή ξεχασμένη κι αφημένη στο έλεος του χρόνου, που ουδέποτε της έχει γίνει κάποια συντήρηση.

Απλά, αναμένει την ώρα που… θα καταρρεύσει! Δεν χωρεί καμία αμφιβολία πως θα καταρρεύσει.

Αν μη τι άλλο, οι πρώτοι που κινδυνεύουν σε μια τέτοια ενδεχόμενη κατάρρευση είναι οι ίδιοι οι πεζοί, ενώ δεν πρέπει να λησμονούμε ότι μόλις λίγα μέτρα πιο κάτω βρίσκεται το σχολείο.

Στη παρακάτω φωτογραφία βλέπετε ότι ο ένας ξύλινος δοκός στηρίζεται στη κυριολεξία στο γράμμα “Κ” της ταμπέλας, ενώ εύκολα παρατηρεί κανείς ότι η κατασκευή γέρνει, αφού πολλά στηρίγματα της έχουν αποκολληθεί.Χρειάζεται άμεσα παρέμβαση εδώ και τώρα γιατί εγκυμονεί κίνδυνο πρόκλησης τραυματισμού σε περαστικό.

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

SPONSORED

Sponsored

Advertisement Enter ad code here

Δημοφιλή

Copyright © 2017