Connect with us

Αστυνομικά - Λιμενικά

Έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων αναφορικά με την ενίσχυση των Υ.Ε.Δ. της Δ.Α. Σάμου

Published

on

Προς:   -Προϊστάμενο Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας  Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ (Δια μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

κ. Επιτελάρχα

 

     Έως τώρα θεωρούσαμε, πως για την αντιμετώπιση έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών, ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο, απαιτείται αρχικώς η ανεύρεση του έμψυχου δυναμικού, το οποίο θα ενισχύσει και θα συνδράμει τις Υπηρεσίες μας και εν συνεχεία η ορθολογική και δίκαιη κατανομή του, με κύριο γνώμονα το μέγεθος της υφιστάμενης ανάγκης, εκάστης Υπηρεσίας.

     Μετά την έκδοση της  ανωτέρω σχετικής Δ/γης, με λύπη διαπιστώνουμε πως τελικά ίσως τα κριτήρια ενίσχυσης είναι διαφορετικά από αυτά που επιτάσσουν οι υφιστάμενες ανάγκες και σίγουρα δεν συνδράμουν στην επίλυση των προβλημάτων και στην υποβοήθηση όλων των Υπηρεσιών που πράγματι χρήζουν ενίσχυσης, παρά την όποια αρχικώς άνωθεν καλή επιδειχθείσα διάθεση και προσπάθεια.

    Έτσι, Υπηρεσίες που αντιμετωπίζουν έκτακτες υπηρεσιακές ανάγκες, είτε ενισχυθήκαν δυσανάλογα με το μέγεθος των αναγκών τους, είτε δεν ενισχύθηκαν καθόλου παρότι αυτό ήταν επιτακτικά αναγκαίο. Προς επίρρωση των ανωτέρω ισχυρισμών μας, σας γνωστοποιούμε  τα κάτωθι στατιστικά στοιχεία:

-Υ.Ε.Δ. Βαθέος Σάμου έτος 2017: συνολικός αριθμός εισελθόντων 23.502 και εκδοθείσες θεωρήσεις εισόδου (visa) 1139 και για το έτος 2018: συνολικός αριθμός εισελθόντων 4.405 με εκδοθείσες θεωρήσεις εισόδου 23

-Υ.Ε.Δ. Πυθαγορείου Σάμου έτος 2017: συνολικός αριθμός εισελθόντων 56.187 και εκδοθείσες θεωρήσεις εισόδου (visa) 1039 και για το έτος 2018: συνολικός αριθμός εισελθόντων 15.043 με εκδοθείσες θεωρήσεις εισόδου 31

-Υ.Ε.Δ. Καρλοβασίου Σάμου έτος 2017: συνολικός αριθμός εισελθόντων 16.986 και εκδοθείσες θεωρήσεις εισόδου (visa) 977 και για το έτος 2018: συνολικός αριθμός εισελθόντων 723 με εκδοθείσες θεωρήσεις εισόδου 23

     Η άδικη κατανομή του προσωπικού της ενισχυτικής δύναμης, θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι αποτέλεσμα μιας λάθους εκτίμησης των υφιστάμενων αναγκών ανά Υπηρεσία,  αρνούμενοι να πιστέψουμε ή να υποπτευθούμε οτιδήποτε άλλο!

    Ευελπιστούμε στην έγκαιρη και την εξ αρχής επανεκτίμηση των αναγκών ενίσχυσης σε προσωπικό ανά Υπηρεσία του Νομού μας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν αποκλειστικά και μόνο τις ανάγκες εκάστης αυτής, προς αποκατάσταση της διαμορφωθείσας αδικίας.-

                                              Για το Δ.Σ.

                 -Η-                                                                    -Ο-

         ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   ΜΑΥΡΙΔΟΥ Μαρία                                      ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ Νικόλαος

Comments

comments

Αστυνομικά - Λιμενικά

1.148 παραβάσεις του ΚΟΚ κατά την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου στο Β. Αιγαίο

Published

on

By

Προληπτικοί τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου κατά την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου

Διενεργήθηκαν περισσότεροι από -2.500- έλεγχοι οχημάτων και βεβαιώθηκαν συνολικά -1.148- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Εντατικοί τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, κατά την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου σε Λέσβο, Χίο και Σάμο.

Στο πλαίσιο στοχευμένων τροχονομικών δράσεων, οι οποίες είχαν προγραμματιστεί και υλοποιήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από Παρασκευή 10-08-2018 έως και Τετάρτη 15-08-2018, διενεργήθηκαν περισσότεροι από    -2.500- έλεγχοι οχημάτων και βεβαιώθηκαν συνολικά -1.148- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ως ακολούθως:

 

 • 139 για υπερβολική ταχύτητα
 • 14 για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
 • 4 για παραβίαση προτεραιότητας
 • 10για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
 • για αντικανονικούς ελιγμούς
 • 12 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας
 • 12  για αντικανονικό προσπέρασμα
 • 17 για χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση
 • 44 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας
 • 118 για μη χρήση προστατευτικού κράνους
 • για μη χρήση παιδικού καθίσματος
 • 772 για λοιπές παραβάσεις

Σκοπός των συγκεκριμένων δράσεων, οι οποίες έχουν προληπτικό χαρακτήρα, είναι η ενίσχυση της τροχονομικής αστυνόμευσης, η αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και η ασφαλής μετακίνηση των χρηστών του οδικού δικτύου.

Επισημάνεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις για την αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφαλείας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Comments

comments

Continue Reading

Αστυνομικά - Λιμενικά

Έκλεψε το παγκάρι της εκκλησίας

Published

on

By

Συνελήφθη, προχθές (14-08-2018) στη Σάμο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, ένας ημεδαπός, ηλικίας 50 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπής.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, ο 50χρονος, προχθές το απόγευμα, μπήκε σε ιερό ναό στην παραπάνω περιοχή και αφαίρεσε μικρό χρηματικό ποσό από το παγκάρι.
Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν τα κλοπιμαία και κατασχέθηκαν.
Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου.

Comments

comments

Continue Reading

Αστυνομικά - Λιμενικά

Τροχαία ατυχήματα στη Σάμο

Published

on

By

Χθες Κυριακή (12-08-2018) σε δημοτική οδό στο Καρλόβασι της Σάμου, δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε ένας 25χρονος ημεδαπός, στην οποία επέβαινε και μια 19χρονη ημεδαπή, εκτράπηκε της πορείας της και προσέκρουσε σε κολώνα, με συνέπεια τον τραυματισμό των επιβαινόντων.
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Σάμου.
Τα αίτια και οι συνθήκες του ατυχήματος διερευνώνται, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καρλοβασίου.

Επίσης από το Τμήμα Τροχαίας Σάμου διενεργείται προανάκριση για τροχαίο ατύχημα που έλαβε χώρα χθες (12-08-2018), σε δημοτική οδό στο Βαθύ της Σάμου.
Συγκεκριμένα, δίκυκλη μοτοσικλέτα, με οδηγό μία 44χρονη ημεδαπή, εκτράπηκε της πορείας της και ανατράπηκε στο οδόστρωμα, με συνέπεια τον τραυματισμό της οδηγού.
Η τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Σάμου.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας στο περιστατικό φέρεται να εμπλέκεται και Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, που οδηγούσε 22χρονος ημεδαπός.
Τα αίτια και οι συνθήκες του ατυχήματος διερευνώνται.

 

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017