Connect with us

Αστυνομικά - Λιμενικά

Έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων αναφορικά με την ενίσχυση των Υ.Ε.Δ. της Δ.Α. Σάμου

Published

on

Προς:   -Προϊστάμενο Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας  Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ (Δια μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

κ. Επιτελάρχα

 

     Έως τώρα θεωρούσαμε, πως για την αντιμετώπιση έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών, ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο, απαιτείται αρχικώς η ανεύρεση του έμψυχου δυναμικού, το οποίο θα ενισχύσει και θα συνδράμει τις Υπηρεσίες μας και εν συνεχεία η ορθολογική και δίκαιη κατανομή του, με κύριο γνώμονα το μέγεθος της υφιστάμενης ανάγκης, εκάστης Υπηρεσίας.

     Μετά την έκδοση της  ανωτέρω σχετικής Δ/γης, με λύπη διαπιστώνουμε πως τελικά ίσως τα κριτήρια ενίσχυσης είναι διαφορετικά από αυτά που επιτάσσουν οι υφιστάμενες ανάγκες και σίγουρα δεν συνδράμουν στην επίλυση των προβλημάτων και στην υποβοήθηση όλων των Υπηρεσιών που πράγματι χρήζουν ενίσχυσης, παρά την όποια αρχικώς άνωθεν καλή επιδειχθείσα διάθεση και προσπάθεια.

    Έτσι, Υπηρεσίες που αντιμετωπίζουν έκτακτες υπηρεσιακές ανάγκες, είτε ενισχυθήκαν δυσανάλογα με το μέγεθος των αναγκών τους, είτε δεν ενισχύθηκαν καθόλου παρότι αυτό ήταν επιτακτικά αναγκαίο. Προς επίρρωση των ανωτέρω ισχυρισμών μας, σας γνωστοποιούμε  τα κάτωθι στατιστικά στοιχεία:

-Υ.Ε.Δ. Βαθέος Σάμου έτος 2017: συνολικός αριθμός εισελθόντων 23.502 και εκδοθείσες θεωρήσεις εισόδου (visa) 1139 και για το έτος 2018: συνολικός αριθμός εισελθόντων 4.405 με εκδοθείσες θεωρήσεις εισόδου 23

-Υ.Ε.Δ. Πυθαγορείου Σάμου έτος 2017: συνολικός αριθμός εισελθόντων 56.187 και εκδοθείσες θεωρήσεις εισόδου (visa) 1039 και για το έτος 2018: συνολικός αριθμός εισελθόντων 15.043 με εκδοθείσες θεωρήσεις εισόδου 31

-Υ.Ε.Δ. Καρλοβασίου Σάμου έτος 2017: συνολικός αριθμός εισελθόντων 16.986 και εκδοθείσες θεωρήσεις εισόδου (visa) 977 και για το έτος 2018: συνολικός αριθμός εισελθόντων 723 με εκδοθείσες θεωρήσεις εισόδου 23

     Η άδικη κατανομή του προσωπικού της ενισχυτικής δύναμης, θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι αποτέλεσμα μιας λάθους εκτίμησης των υφιστάμενων αναγκών ανά Υπηρεσία,  αρνούμενοι να πιστέψουμε ή να υποπτευθούμε οτιδήποτε άλλο!

    Ευελπιστούμε στην έγκαιρη και την εξ αρχής επανεκτίμηση των αναγκών ενίσχυσης σε προσωπικό ανά Υπηρεσία του Νομού μας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν αποκλειστικά και μόνο τις ανάγκες εκάστης αυτής, προς αποκατάσταση της διαμορφωθείσας αδικίας.-

                                              Για το Δ.Σ.

                 -Η-                                                                    -Ο-

         ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   ΜΑΥΡΙΔΟΥ Μαρία                                      ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ Νικόλαος

Comments

comments

Αστυνομικά - Λιμενικά

Επεισόδιο με αλλοδαπούς-Επίθεση με μαχαίρι,ένας τραυματίας

Published

on

By

Συνελήφθησαν, χθες (22-06-2018) στο Βαθύ της Σάμου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, τρεις (3) αλλοδαποί, ηλικίας 28, 26 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για τα αδικήματα της ληστείας και της πρόκλησης σωματικών βλαβών, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα και σύμφωνα με καταγγελία, ο 26χρονος, χθες το απόγευμα στην παραπάνω περιοχή, ενεπλάκη σε επεισόδιο με τον 28χρονο, κατά τη διάρκεια του οποίου, ο τελευταίος του επιτέθηκε και τον τραυμάτισε με μαχαίρι, σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Επιπρόσθετα, όπως καταγγέλθηκε ακολούθως, ο 26χρονος, από κοινού με τον 22χρονο, αφαίρεσαν από τον 28χρονο, με τη χρήση σωματικής βίας, το κινητό τηλέφωνό του καθώς και το χρηματικό ποσό των -40- ευρώ.

Διενεργείται προανάκριση.

Comments

comments

Continue Reading

Αστυνομικά - Λιμενικά

Σύλληψη ενός ατόμου στη Σάμο, για το αδίκημα της πλαστογραφίας πιστοποιητικών

Published

on

By

Συνελήφθη, σήμερα (22-06-2018) στο Βαθύ της Σάμου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, ένας αλλοδαπός, ηλικίας 25 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της πλαστογραφίας πιστοποιητικών.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, ο 25χρονος επέδειξε ως ταξιδιωτικό έγγραφο, ένα δελτίο ταυτότητας ελληνικών Αρχών, το οποίο όπως διακριβώθηκε ήταν πλαστό.
Το παραπάνω έγγραφο κατασχέθηκε, ενώ από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου διενεργείται προανάκριση.

Comments

comments

Continue Reading

Αστυνομικά - Λιμενικά

Με μηχανική βλάβη το Νήσος Κάλυμνος

Published

on

By

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λέρου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ” Ν. Καλύμνου 02, ότι το το εν λόγω πλοίο παρουσίασε μηχανική βλάβη στην δεξιά κύρια μηχανή κατά την έξοδό του από τον όρμο Λακκίου Λέρου.
Το “ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ”, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο Κάλυμνο – Λέρο – Λειψοί – Πάτμος – Αρκιοί – Αγαθονήσι – Πυθαγόρειο Σάμου και επιστροφή, επέστρεψε στο λιμένα Λακκίου Λέρου, όπου αποβίβασε με ασφάλεια πενήντα (50) επιβάτες.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ε/Γ-Ο/Γ μέχρι την την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017