Connect with us

Αστυνομικά - Λιμενικά

Έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων αναφορικά με την ενίσχυση των Υ.Ε.Δ. της Δ.Α. Σάμου

Published

on

Προς:   -Προϊστάμενο Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας  Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ (Δια μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

κ. Επιτελάρχα

 

     Έως τώρα θεωρούσαμε, πως για την αντιμετώπιση έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών, ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο, απαιτείται αρχικώς η ανεύρεση του έμψυχου δυναμικού, το οποίο θα ενισχύσει και θα συνδράμει τις Υπηρεσίες μας και εν συνεχεία η ορθολογική και δίκαιη κατανομή του, με κύριο γνώμονα το μέγεθος της υφιστάμενης ανάγκης, εκάστης Υπηρεσίας.

     Μετά την έκδοση της  ανωτέρω σχετικής Δ/γης, με λύπη διαπιστώνουμε πως τελικά ίσως τα κριτήρια ενίσχυσης είναι διαφορετικά από αυτά που επιτάσσουν οι υφιστάμενες ανάγκες και σίγουρα δεν συνδράμουν στην επίλυση των προβλημάτων και στην υποβοήθηση όλων των Υπηρεσιών που πράγματι χρήζουν ενίσχυσης, παρά την όποια αρχικώς άνωθεν καλή επιδειχθείσα διάθεση και προσπάθεια.

    Έτσι, Υπηρεσίες που αντιμετωπίζουν έκτακτες υπηρεσιακές ανάγκες, είτε ενισχυθήκαν δυσανάλογα με το μέγεθος των αναγκών τους, είτε δεν ενισχύθηκαν καθόλου παρότι αυτό ήταν επιτακτικά αναγκαίο. Προς επίρρωση των ανωτέρω ισχυρισμών μας, σας γνωστοποιούμε  τα κάτωθι στατιστικά στοιχεία:

-Υ.Ε.Δ. Βαθέος Σάμου έτος 2017: συνολικός αριθμός εισελθόντων 23.502 και εκδοθείσες θεωρήσεις εισόδου (visa) 1139 και για το έτος 2018: συνολικός αριθμός εισελθόντων 4.405 με εκδοθείσες θεωρήσεις εισόδου 23

-Υ.Ε.Δ. Πυθαγορείου Σάμου έτος 2017: συνολικός αριθμός εισελθόντων 56.187 και εκδοθείσες θεωρήσεις εισόδου (visa) 1039 και για το έτος 2018: συνολικός αριθμός εισελθόντων 15.043 με εκδοθείσες θεωρήσεις εισόδου 31

-Υ.Ε.Δ. Καρλοβασίου Σάμου έτος 2017: συνολικός αριθμός εισελθόντων 16.986 και εκδοθείσες θεωρήσεις εισόδου (visa) 977 και για το έτος 2018: συνολικός αριθμός εισελθόντων 723 με εκδοθείσες θεωρήσεις εισόδου 23

     Η άδικη κατανομή του προσωπικού της ενισχυτικής δύναμης, θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι αποτέλεσμα μιας λάθους εκτίμησης των υφιστάμενων αναγκών ανά Υπηρεσία,  αρνούμενοι να πιστέψουμε ή να υποπτευθούμε οτιδήποτε άλλο!

    Ευελπιστούμε στην έγκαιρη και την εξ αρχής επανεκτίμηση των αναγκών ενίσχυσης σε προσωπικό ανά Υπηρεσία του Νομού μας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν αποκλειστικά και μόνο τις ανάγκες εκάστης αυτής, προς αποκατάσταση της διαμορφωθείσας αδικίας.-

                                              Για το Δ.Σ.

                 -Η-                                                                    -Ο-

         ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   ΜΑΥΡΙΔΟΥ Μαρία                                      ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ Νικόλαος

Comments

comments

Αστυνομικά - Λιμενικά

Απάντηση του Λιμενικού Σώματος για το θάνατο της 4χρονης ανοιχτά της Σάμου

Published

on

By

Αναφορικά με δημοσίευμα ξένου ειδησεογραφικού πρακτορείου, σύμφωνα με το οποίο αλλοδαπός καταγγέλλει ότι χειρισμοί περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο 4χρονης, από το Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 15-01-2019, στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Σάμου πραγματοποιήθηκε από ΠΛΣ, στο πλαίσιο περιπολίας, έγκαιρος εντοπισμός σκάφους με ικανό αριθμό μεταναστών εντός τουρκικών χωρικών υδάτων.

Άμεσα και όπως προβλέπεται από τη Διεθνή Σύμβαση περί Έρευνας και Διάσωσης, ενημερώθηκαν οι τουρκικές Αρχές μέσω των θεσμοθετημένων διαύλων επικοινωνίας των δύο επιχειρησιακών κέντρων Ελλάδας – Τουρκίας (JRCC Piraeus – MRCC Ankara) και στην περιοχή έσπευσε έγκαιρα σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής, το οποίο, αφού αρχικά προέβη στον εντοπισμό και την περισυλλογή των επιβαινόντων από το ανωτέρω σκάφος, στη συνέχεια τους αποβίβασε στις έναντι τουρκικές ακτές, χωρίς να δηλωθεί στις ελληνικές Αρχές αγνοούμενος.

Στην περιοχή καθ’ όλη την διάρκεια του περιστατικού παρέμειναν πλησίον της οριογραμμής, ΠΛΣ καθώς και κοινοτικό μέσο δύναμης FRONTEX για τυχόν παροχή συνδρομής. Το σκάφος μεταφοράς των μεταναστών (φουσκωτό 6-7 μέτρα) παρασύρθηκε χωρίς επιβαίνοντες εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, όπου και ρυμουλκήθηκε από σκάφος δύναμης FRONTEXστη Σάμο.

Comments

comments

Continue Reading

Αστυνομικά - Λιμενικά

Αστυνομικό δελτίο συμβάντων Σάμου

Published

on

By

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΑΜΟΥ

Σύλληψη ατόμου στη Σάμο, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη, σήμερα (16-01-2019) στο Βαθύ της Σάμου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, ένας ημεδαπός, ηλικίας 36 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου, βρέθηκε στην κατοχή του 36χρονου και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (χασίς).
Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου.

Σύλληψη ενός ατόμου στον αερολιμένα της Σάμου, για αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας .

Συνελήφθη, χθες (15-01-2019) στον αερολιμένα της Σάμου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πυθαγορείου Σάμου, ένας αλλοδαπός, ηλικίας 33 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του Κώδικα Μετανάστευσης και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Ειδικότερα, ο συλληφθείς επιχείρησε να ταξιδέψει αεροπορικώς με προορισμό την Αθήνα, επιδεικνύοντας ως ταξιδιωτικό έγγραφο, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, δελτίο αιτούντος διεθνή προστασία, το οποίο όπως διακριβώθηκε, άνηκε σε διαφορετικό πρόσωπο.
Το παραπάνω έγγραφο κατασχέθηκε, ενώ από το Αστυνομικό Τμήμα Πυθαγορείου διενεργείται προανάκριση.

Τροχαίο ατύχημα Χθες (15-01-2019) σε επαρχιακό οδικό δίκτυο στην περιοχή του Κοκκαρίου στη Σάμο, Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε 86χρονος ημεδαπός, εκτράπηκε της πορείας του και προσέκρουσε σε δέντρο, με συνέπεια τον τραυματισμό του οδηγού.
Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Σάμου.
Τα αίτια και οι συνθήκες του ατυχήματος διερευνώνται, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Σάμου.

Σύλληψη ενός ατόμου στη Σάμο, για παράνομη οπλοκατοχή .

Συνελήφθη, χθες (15-01-2019) στη Σάμο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σάμου, μία αλλοδαπή, ηλικίας 20 ετών, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, βρέθηκε στην κατοχή της 20χρονης και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι με μήκος λάμας 12 εκατοστά.
Από το Αστυνομικό Τμήμα Σάμου διενεργείται προανάκριση.

Comments

comments

Continue Reading

Αστυνομικά - Λιμενικά

Αλγερινός έκλεψε laptop από αυτοκίνητο. Συνελήφθη λίγο μετά

Published

on

By

Δικογραφία για διάπραξη κλοπής σε βάρος ενός 23χρονου Αλγερινού σχηματίστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Καρλοβάσου

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο 23χρονος αφαίρεσε χθες από ανασφάλιστο Ι.Χ. φορτηγό όχημα 52χρονου ημεδαπού, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε δημοτική οδό στο Καρλόβασι, ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, μία ηλεκτρονική συσκευή αποθήκευσης και ένα τσαντάκι μέσης, το οποίο περιείχε διάφορα προσωπικά έγγραφα.
Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε το σύνολο των κλοπιμαίων και κατασχέθηκε.
Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Καρλοβασίου.

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

SPONSORED

Sponsored

Advertisement Enter ad code here

Δημοφιλή

Copyright © 2017