Connect with us

Αστυνομικά - Λιμενικά

Έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων αναφορικά με την ενίσχυση των Υ.Ε.Δ. της Δ.Α. Σάμου

Published

on

Προς:   -Προϊστάμενο Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας  Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ (Δια μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

κ. Επιτελάρχα

 

     Έως τώρα θεωρούσαμε, πως για την αντιμετώπιση έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών, ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο, απαιτείται αρχικώς η ανεύρεση του έμψυχου δυναμικού, το οποίο θα ενισχύσει και θα συνδράμει τις Υπηρεσίες μας και εν συνεχεία η ορθολογική και δίκαιη κατανομή του, με κύριο γνώμονα το μέγεθος της υφιστάμενης ανάγκης, εκάστης Υπηρεσίας.

     Μετά την έκδοση της  ανωτέρω σχετικής Δ/γης, με λύπη διαπιστώνουμε πως τελικά ίσως τα κριτήρια ενίσχυσης είναι διαφορετικά από αυτά που επιτάσσουν οι υφιστάμενες ανάγκες και σίγουρα δεν συνδράμουν στην επίλυση των προβλημάτων και στην υποβοήθηση όλων των Υπηρεσιών που πράγματι χρήζουν ενίσχυσης, παρά την όποια αρχικώς άνωθεν καλή επιδειχθείσα διάθεση και προσπάθεια.

    Έτσι, Υπηρεσίες που αντιμετωπίζουν έκτακτες υπηρεσιακές ανάγκες, είτε ενισχυθήκαν δυσανάλογα με το μέγεθος των αναγκών τους, είτε δεν ενισχύθηκαν καθόλου παρότι αυτό ήταν επιτακτικά αναγκαίο. Προς επίρρωση των ανωτέρω ισχυρισμών μας, σας γνωστοποιούμε  τα κάτωθι στατιστικά στοιχεία:

-Υ.Ε.Δ. Βαθέος Σάμου έτος 2017: συνολικός αριθμός εισελθόντων 23.502 και εκδοθείσες θεωρήσεις εισόδου (visa) 1139 και για το έτος 2018: συνολικός αριθμός εισελθόντων 4.405 με εκδοθείσες θεωρήσεις εισόδου 23

-Υ.Ε.Δ. Πυθαγορείου Σάμου έτος 2017: συνολικός αριθμός εισελθόντων 56.187 και εκδοθείσες θεωρήσεις εισόδου (visa) 1039 και για το έτος 2018: συνολικός αριθμός εισελθόντων 15.043 με εκδοθείσες θεωρήσεις εισόδου 31

-Υ.Ε.Δ. Καρλοβασίου Σάμου έτος 2017: συνολικός αριθμός εισελθόντων 16.986 και εκδοθείσες θεωρήσεις εισόδου (visa) 977 και για το έτος 2018: συνολικός αριθμός εισελθόντων 723 με εκδοθείσες θεωρήσεις εισόδου 23

     Η άδικη κατανομή του προσωπικού της ενισχυτικής δύναμης, θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι αποτέλεσμα μιας λάθους εκτίμησης των υφιστάμενων αναγκών ανά Υπηρεσία,  αρνούμενοι να πιστέψουμε ή να υποπτευθούμε οτιδήποτε άλλο!

    Ευελπιστούμε στην έγκαιρη και την εξ αρχής επανεκτίμηση των αναγκών ενίσχυσης σε προσωπικό ανά Υπηρεσία του Νομού μας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν αποκλειστικά και μόνο τις ανάγκες εκάστης αυτής, προς αποκατάσταση της διαμορφωθείσας αδικίας.-

                                              Για το Δ.Σ.

                 -Η-                                                                    -Ο-

         ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   ΜΑΥΡΙΔΟΥ Μαρία                                      ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ Νικόλαος

Comments

comments

Αστυνομικά - Λιμενικά

Δύο επιχειρήσεις εντοπισμού μεταναστών σήμερα στη Σάμο

Published

on

By

Στον εντοπισμό και τη διάσωση 96 μεταναστών προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας οι αρχές.

Στο πρώτο περιστατικό, σκάφος του λιμενικού σώματος εντόπισε λέμβο με 47 αλλοδαπούς στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Σάμου. Τα μέλη του λιμενικού προέβησαν στην περισυλλογή των ανθρώπων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Μαλαγαρίου Σάμου για αναγνώριση και καταγραφή.

Στο δεύτερο περιστατικό, σκάφος της frontex εντόπισε ανοικτά του Καρλοβάσου φουσκωτό σκάφος με 49 αλλοδαπούς, τους οποίους διέσωσε και μετέφερε στο λιμάνι του Καρλοβάσου.

Σύμφωνα με την χθεσινή( 14/10/2018) αποτύπωση της εθνικής εικόνας -κατάστασης για το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα ,συνολικά στη Σάμο βρίσκονταν 4.691 προσφυγες και μετανάστες.

Παράλληλα, έγιναν και 4 εθελούσιες επιστροφές σε χώρες καταγωγής τους , κάνοντας χρήση τα προγράμματα εθελοντικής επιστροφής κι επανένταξης απο τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

 

 

Comments

comments

Continue Reading

Αστυνομικά - Λιμενικά

Χρησιμοποίησε κλεμμένη πιστωτική κάρτα και συνελήφθη

Published

on

By

Ένα πορτοφόλι αφαίρεσε παράνομα ένας 35χρονος μετανάστης από την κατοχή 67χρονης στη περιοχή του Άνω Βαθέως, ο οποίος ωστόσο συνελήφθη.

Το περιστατικό έγινε χθες Παρασκευή όπου σύμφωνα με την αστυνομική ερευνά προέκυψε οτι ο 35χρονος επιχείρησε, με τη συνδρομή συνεργού του, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, να πραγματοποιήσει αγορά προϊόντων από κατάστημα , χρησιμοποιώντας τραπεζική κάρτα, που όπως διαπιστώθηκε, άνηκε στην 67χρονη ημεδαπή.
Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι ο 35χρονος εμπλέκεται σε υπόθεση κλοπής πορτοφολιού από την κατοχή της 67χρονης, που διαπράχθηκε την περασμένη Πέμπτη.

Το προαναφερόμενο πορτοφόλι περιείχε την τραπεζική κάρτα που χρησιμοποίησε ο συλληφθείς, καθώς επίσης μικρό χρηματικό ποσό, κινητό τηλέφωνο και διάφορα προσωπικά αντικείμενα της 67χρονης.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου.

 

Comments

comments

Continue Reading

Αστυνομικά - Λιμενικά

Νέες αφίξεις μεταναστών στη Σάμο

Published

on

By

Άλλοι 46 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν το πρωί του Σαββάτου στη Σάμο.

Ειδικότερα, πλοίο ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με 46 αλλοδαπούς, μεταξύ αυτών 15 παιδιά.

Στη φωτογραφία φαίνονται τα 3 βαν της frontex να τους μεταφέρουν στο Λιμεναρχείο Σάμου.

 

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

SPONSORED

Sponsored

Advertisement Enter ad code here

Δημοφιλή

Copyright © 2017