12.8 C
Σάμος
04/03/2024
Σαμιακά

Έκκληση απο το Εθελοντικό Κοινωνικό Φαρμακείο Σάμου

Η κοινωνική αλληλεγγύη δεν κοστίζει πολύ. Κι αν θέλουμε σε όλα να βλέπουμε μια ανταπόδοση, όσοι ανοίγουν τα χέρια, δηλαδή τις καρδιές τους και προσφέρουν, παίρνουν πίσω ένα φούσκωμα στο στήθος που σίγουρα αξίζει περισσότερα ευρώ από αυτά που έδωσαν.

Κατανοούμε πως οι καιροί είναι δυσβάσταχτοι για πολλούς συμπολίτες μας , όμως για ακόμα περισσότερους είναι τραγικοί.

Αντιλαμβανόμαστε και παρατηρούμε πως τα 4 τελευταία χρόνια, ειδικά στην πόλη της Σάμου , αρκετοί επιχειρηματίες έχουν ευνοηθεί οικονομικά απο το προσφυγικό – μεταναστευτικό .
Ωστόσο , με μεγάλη μας λύπη κι απογοήτευση διαπιστώνουμε πως εκτός απο 2-3 ευαίσθητους επιχειρηματίες προς τιμήν τους , οι υπόλοιποι μας έχουν γυρίσει την πλάτη .

Εν τούτοις , πολύ συχνά , βλέπουμε σε αφίσες διαφόρων εκδηλώσεων στο νησί μας , τα ονόματα πολλών επιχειρηματιών ως χορηγούς τους κι αναρωτιόμαστε ποιες τελικά ειναι οι προτεραιότητες τους κι αν οι προσφορές τους υπαγορεύονται από ανταποδοτικά οικονομικά οφέλη .

Επιπλέον παρατηρούμε πως ούτε οι πελάτες των φαρμακείων διαθέτουν έστω και δέκα λεπτά του ευρώ απο τα ρέστα τους για την ενίσχυση των κουμπαράδων μας κι αυτό μας στεναχωρεί πολύ .

Η υπερισχύουσα αυτή νοοτροπία έχει ως αποτέλεσμα την εξάντληση πλέον των αποθεμάτων στους κουμπαράδες που έχουμε τοποθετήσει στα φαρμακεία της πόλης μας , του Καρλοβάσου και του Κοκκαρίου καθώς και στο Διαγνωστικό Κέντρο του κυρίου Μάνου Λογοθέτη στο Βαθύ και στο κατάστημα της κυρίας Lucy Manolios στο Καρλόβασι .

Επιπλέον, είναι πραγματικά λυπηρή η διαπίστωση μας οτι μέχρι τώρα η μεγαλύτερη βοήθεια που έχουμε λάβει σε φάρμακα και χρήματα προέρχεται εκτός Σάμου !

Θέλουμε για μια ακόμα φορά να σας γνωστοποιήσουμε πως το ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΣΑΜΟΥ “ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ” ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΚΟ , η εργασία μας σ’αυτό είναι ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ και δεν έχουμε άλλους πόρους πέρα απο την δίκη σας προσφορά σε φάρμακα και την οικονομική σας ενίσχυση .

Με την δική σας ελάχιστη οικονομική συμβολή , οι πάσχοντες ασθενείς μας από χρόνια νοσήματα σε περίπτωση που εμείς δεν διαθέτουμε τα συγκεκριμένα φάρμακα τους , θα μπορούν να εκτελούν τις συνταγές τους χωρίς καμιά επιβάρυνση , δηλαδή χωρίς να πληρώνουν την συμμετοχή τους αφού αυτή θα καλύπτεται από το ποσόν της χρηματικής δωρεάς σας η οποία θα παραμένει στον κουμπαρά .

Κάνουμε λοιπόν έκκληση σε όλους εσάς τους μόνιμους κατοίκους , στους επισκέπτες απόδημους Σάμιους που βρίσκεστε στο νησί μας για το καλοκαίρι κι επιπλέον σε Συλλόγους και Οργανισμούς , στους επικερδείς τοπικούς επιχειρηματίες , να ενισχύσετε τους κουμπαράδες μας με την ελάχιστη , ότι μπορεί ο καθένας σας δωρεά .

Επιπλέον τώρα το καλοκαίρι που γίνονται πολλές εκδηλώσεις στο νησί μας , θα μας βοηθούσε πολύ αν μέρος των χρημάτων απο αυτές μπορούσαν να διατεθούν στο Κοινωνικό Φαρμακείο .

Το φάρμακο όπως και το φαγητό , είναι απαραίτητο για την επιβίωση των περίπου 100 ασθενών μας με χρόνια νοσήματα που αδυνατούν να πληρώσουν τη συμμετοχή τους για την αγορά των φαρμάκων τους .

Μην τους εγκαταλείψετε , μην τους απελπίσετε περισσότερο ..

Σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων .

Οι εθελοντές
Σπύρος Κατσαρός
Μανιάνα Πόνη
Ειρήνη Τσιλίρη

Related posts

Η ΕΛΜΕ Σάμου για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου

admin

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Combat Ju Jitsu: Την πρώτη θέση ανδρών 18+ -85 kg ο Σωτήρης Σύρμας

admin

Έφορος Εκκλησιαστικών Θεμάτων υπό την Αιγίδα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας ο Σάμιος Ευγένιος Χαρδαβέλλας

admin

Ιατρικός Σύλλογος Σάμου: Από τις 42 κενές θέσεις στο Νοσοκομείο μας προκηρύχθηκε μόνο μία

admin

“Φροντίζοντας τα ψυχικά μας αποθέματα”: Κύκλος εβδομαδιαίων συναντήσεων για ανθρώπους με εμπειρία καρκίνου

admin

Μεγάλη η συμμετοχή και στην απεργιακή κινητοποίηση στην Σάμο

admin

«Έφυγε» ο Πέτρος Μ. Γρύλλος (1946-2024)

admin

Επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου Πύργου στο Εκκλησιαστικό και Βυζαντινό Μουσείο της Μητροπόλεως Σάμου.

admin

Nέα συνεργασία του ΕΟΣ Σάμου και των Goody’s

admin