16.1 C
Σάμος
19/03/2024
Σαμιακά

Έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ζητούν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί

Τη μείωση στο 50% της τιμής των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων ζήτησε με σχετικό υπόμνημα του από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικότητας και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου.

Ο Σύλλογος αναφέρει ότι πολλοί εκπαιδευτικοί, ειδικά νεοδιόριστοι και αναπληρωτές, ζουν στο νησί μακριά από τις οικογένειές τους και όταν θελήσουν να ταξιδέψουν πρέπει να ξοδέψουν το μεγαλύτερο μέρος του μισθού τους. Να σημειώσουμε ότι ένα εισιτήριο ακτοπλοϊκό στοιχίζει 74 ευρώ ενώ ένα αεροπορικό μπορεί να αγγίξει και τα 140 ευρώ.

Η απάντηση από την πλευρά του Υπουργείου Ναυτιλίας ήταν άμεση χωρίς ωστόσο να ικανοποιεί τους εκπαιδευτικούς της Σάμου αφού αναφέρεται ότι οι κατηγορίες που έχουν εκπτώσεις είναι καθορισμένες ενώ για τους εκπαιδευτικούς ισχύουν τα μειωμένα εισιτήρια σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους και όχι καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών επανέρχεται στο θέμα με νέο έγγραφο στο οποίο αναφέρει: «δεν επαιτούμε, απαιτούμε ρύθμιση τέτοια που να μας επιτρέπει να βλέπουμε τις οικογένειές μας στις γιορτές, να πηγαίνουμε στα μεγάλα αστικά κέντρα σε περίπτωση ανάγκης, πχ για λόγους υγείας.Εκτιμάμε ότι υπάρχει δυνατότητα να υπάρξει έκπτωση τουλάχιστον 50% για τους εκπαιδευτικούς όλων των ειδών (μόνιμους, αναπληρωτές, νεοδιόριστους). Και φυσικά οι εκπτώσεις να ισχύσουν άμεσα και όχι παραμονές Χριστουγέννων (στην κυριολεξία) και ενώ οι συνάδελφοι έχουν εκδώσει εισιτήρια, να ανακοινώνει η ακτοπλοϊκή εταιρεία εκπτώσεις» τονίζουν χαρακτηριστικά.

Τέλος οι βουλευτές του ΚΚΕ, Κομνηνάκα Μαρία, Μανωλάκου Διαμάντω, Συντυχάκης Μανώλης, κατέθεσαν ¨αναφορά¨ το Υπόμνημα του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου στο οποίο ζητούν μεταξύ άλλων να μειωθούν άμεσα όλα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και τα ναύλα (οχημάτων – εμπορευμάτων) κατά 50%, να παρέχονται μειωμένα εισιτήρια για αναπληρωτές, πολύτεκνους κ.ά. και να επανέλθει ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ για όλα τα νησιά, κατά 50%.

ertnews.gr

Related posts

Η πόλη της Σάμου γιόρτασε παραδοσιακά τα Κούλουμα

admin

Το καρλοβασίτικο καρναβάλι στη Σάμο

admin

Απαγόρευση ανύψωσης χαρταετών στην περιοχή του αεροδρομίου Σάμου

admin

Ἀλλαγή Διοίκησης Ταξιαρχίας 79 ΑΔΤΕ «ΜΥΚΑΛΗ»

admin

Έναρξη εργασιών επισκευής και ανακαίνισης των κτιριακών υποδομών των Νοσοκομείων Σάμου & Ικαρίας

admin

Νίκος Ζάχαρης:Τα λάθη για την τροποποίηση του χωροταξικού της Σάμου

admin

Συνάντηση αντιπροσωπείας του Πανσαμιακού Αγροτικού Συλλόγου με τον Βουλευτή Σάμου

admin

e-ΕΦΚΑ: Προειδοποίηση για απόπειρες εξαπάτησης – Το περιστατικό με ασφαλισμένο στη Σάμο

admin

Σάμος: Άσκηση “ΥΓΡΟ ΠΥΡ 2024”

admin