Connect with us

Σαμιακά

Έλενα Χουσνή: Στη Σάμο μαθαίνεις να βλέπεις

Published

on

Η συγγραφέας μεταφέρει εικόνες και μυρωδιές καλοκαιριού από το νησί του ανατολικού Αιγαίου

Στο λιμάνι τους καλοκαιρινούς μήνες το πλοίο αδειάζει εμπορεύματα κι ανθρώπους. Τόσα και τόσους που έχουμε καιρό να δούμε. Τώρα δεν έχει απαγορευτικό. Τώρα τα ράφια των σουπερμάρκετ δεν θα μείνουν άδεια, τα λαχανικά θα είναι φρέσκα και η αγορά ζωντανή.

Είναι η Σάμος του καλοκαιριού. Γεμάτη από ταξιδευτές. Άλλοι με θεόρατες βαλίτσες κι άλλοι με αποσκευές μικρές. Αυτοί οι τελευταίοι είναι οι πραγματικοί ταξιδιώτες. Δεν κουβαλούν. Ήρθαν να μαζέψουν ομορφιά και εικόνες. Να ανταμώσουν ανθρώπους, όχι να επιδειχθούν. Να συλλέξουν ομορφιά. Μαζί τους και οι απόδημοι. Έρχονται από μακριά. Σε λίγες μέρες –για λίγες μέρες– ανοίγουν τα κλειστά σπίτια, σκουπίζονται οι αυλές, ανταμώνουν οι οικογένειες, τα εγγόνια βρίσκουν αγκαλιές που τους κακομαθαίνουν και οι παππούδες αγκαλιές που τους ζεσταίνουν. Στο φόντο παραμένει το νησί όπως το ξέρουμε.

Στη Σάμο που αγαπώ τα εγκαταλελειμμένα κτίρια παραμένουν ερειπιώνες που δεν κουβαλούν θλίψη ούτε θρήνο για το χαμένο παρελθόν. Μόνο μια συγκαταβατική ματιά, μια καταφατική κίνηση προς τα μελλούμενα. Προσκλητήριο να ’ρθουν, να φτιάξουν νέα κτίρια.

Το βάφτισμα του καλοκαιριού

Στη Σάμο που αγαπώ το φως τρυπώνει από παντού. Οι ελιές συναγωνίζονται τα κυπαρίσσια. Οι αυτοσχέδιες κατασκευές στα μποστάνια είναι μάρτυρες για το μεράκι του κηπουρού που ξέρει να απομακρύνει τα πουλιά με πλαστικά μπουκάλια, να ρίχνει στάχτη για τα σαλιγκάρια, να φτιάχνει «φάρμακο» από πράσινο σαπούνι. Αβγαταίνουν τα μποστάνια τα τελευταία χρόνια. Σπόροι ανταλλάσσονται και ο καλύτερος «μποστανιάρης» θα μάθει και τους άλλους. Για να έχουν πάλι άρωμα οι ντομάτες, το σαμιώτικο κλοσάκι, τα φρέσκα φασολάκια.

Το καλοκαίρι βαφτίζεται στις γνώριμες εικόνες. Τα ασπρισμένα σκαλοπάτια και πεζούλια. Τους άδειους δρόμους το μεσημέρι. Τις συναυλίες των τζιτζικιών. Τις δροσερές γωνιές των καφέ όπου μπορείς να διαβάσεις το βιβλίο σου ήσυχα, με το αγνάντεμα της θάλασσας να σε ξελογιάζει. Θαυμάζω τους καταστηματάρχες που επιμένουν να αγαπούν τη δουλειά τους. Όσο η αγορά και η οικονομία τούς στραγγαλίζουν τόσο αυτοί γίνονται καλύτεροι. Έχει μια υπέροχη λεβεντιά το χαμόγελό τους. Δεν είναι «επαγγελματικό».

Οι καλοκαιρινές μου εικόνες δεν έχουν τελειωμό. Η βιβλιοστάση μπροστά στη βιβλιοθήκη της Σάμου, όπου μπορείς να πάρεις και να αφήσεις βιβλία, τα ξεθωριασμένα χρώματα στα παλαιά αρχοντικά της πόλης, τα μαγαζιά με τουριστικά είδη όπου καπέλα, ψάθες, μαγιό και βατραχοπέδιλα φτιάχνουν τις καλοκαιρινές στολές. Τα φιλόξενα μπαλκόνια όπου οι φίλοι σε φιλεύουν αγάπη, νοιάξιμο και τον καλύτερο μουσακά, αυτόν που φτιάχνει η φίλη μου η Βάσω. Μα και τα συνεχόμενα, καθημερινά σαν ξυπνητήρι «τι κάνεις;» από την έτερη φίλη, την Πέλλα, οι αγωνιώδεις προσπάθειες να βρούμε χρόνο να πιούμε ποτό με την Ελεάννα, να πούμε τα «δημιουργικά» μας με τη Στέλλα, να, να, να. Πόσα να χωρέσουν στην καλοκαιρινή ραστώνη; Θα ανταμώσουμε καλύτερα με τα πρωτοβρόχια…

Οι αλμυροί άνθρωποι και η ανοιχτωσιά

Η Σάμος του καλοκαιριού έχει μυρωδιές. Ακόμη και τα καμένα, που επουλώνουν μόνα τις πληγές τους, έχουν τα οσφρητικά τους μονοπάτια. Οι μυρωδιές σε κυνηγούν. Αλύπητα σε κυνηγούν. Οι βασιλικοί σε κάθε μπαλκόνι, τα νυχτολούλουδα ακροβολισμένα και κατακτητικά στις γωνιές των περιφράξεων –αλλά μακριά από τις εισόδους, να μην «μπουκώνουν» με το άρωμά τους–, το υγρό χώμα στους μικρούς λαχανόκηπους, τα γιασεμιά, η αλμύρα που ποτίζει τα ρουθούνια, το ιώδιο.

Αλμυροί άνθρωποι με το αλάτι πάνω στο σώμα τους, καμένες πλάτες, βουτιές από βράχια για την ίδια πιτσιρικαρία, τη «μαρίδα» όπως τη λένε στο νησί, που λες και διατρέχει τα χρόνια με το ίδιο νεύρο. Θα ’χει κάθε δεκαετία την ίδια ακριβώς εικόνα με τις παρέες των πιτσιρικάδων, την πετσέτα ριγμένη στον ώμο, τις σαγιονάρες ταλαιπωρημένες, τις πλάτες μαύρες κατράμι, τα χαμόγελα, την ικανοποίηση για τη μικρή ψαριά, το χταπόδι που επιστρέφει σπίτι μαζί τους. Σίγουρα θα ’χει κάθε δεκαετία την ίδια αυτή «φωτογραφία».

Οι νησιώτες το καλοκαίρι ανταμείβονται για τις δυσκολίες του χειμώνα. Η απομόνωση, η ησυχία, ένας κάπως αυτοεπιβαλλόμενος εγκλεισμός ξαφνικά αίρονται. Σφυρίζει ο καιρός τη λήξη τους και είναι άλλος ο τόπος. Γίνεται ο τόπος όπου όλοι θέλουν να βρίσκονται. Κι εμείς που ζούμε εδώ γινόμαστε οι τυχεροί. Οι μέχρι πριν από λίγο καιρό κάπως άγνωστοι «ακρίτες», μόνιμη αναφορά στις «κορόνες» πολιτικών και μεγαθυμούντων ξενομεριτών. Και τη στιγμή που το νησί είναι στα καλύτερά του πρέπει να μάθεις να το μοιράζεσαι. Αυτήν τη μεγαθυμία των νησιωτών κανείς ποτέ δεν την πήρε στα σοβαρά.

Η Σάμος που αγαπώ έχει ανοιχτωσιά. Μπορεί να μοιράζεται. Ακόμη και αυτό το δύσθυμο καλοκαίρι που η κυκλοθυμία απλώνεται από τις καρδιές μέχρι τις πιο μακρινές παραλίες. Στα –ποιος θα το περίμενε– άδεια καθίσματα στις ταβέρνες μέχρι τα κλειστά ξενοδοχεία και τις ξαπλώστρες που δεν απλώθηκαν στις παραλίες.

Ο ορίζοντας που θρέφει την ψυχή

Καταγράφω όσο περπατώ –μου αρέσει να την περπατώ την πόλη, το νησί– τα μικρά κλικ του τόπου, αδιόρατες σκιές, ανθρώπους που μεταλλάσσονται από το φως του καταμεσήμερου, γωνιές σκιερές, συνθήματα φανατικών ή προδομένων, δίχτυα που ξεμπλέκονται, άλλα που μπλέκονται στον ουρανό από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα που πετούν και τα μαχητικά που αναχαιτίζουν, μάτια θολά των γερόντων γεμάτα ένταση όμως, χειρονομίες αποφυγής ανθρώπων που παραγνωρίστηκαν, άλλοτε αγκαλιές λαχτάρας, ειδικά τώρα που η εγγύτητα γίνεται «απαγορευμένος καρπός».

Στη Σάμο πρέπει να περπατάς με το κεφάλι ψηλά. Να μένει το βλέμμα στα αετώματα από τα παλιά αρχοντικά, στις αιωρούμενες στο πουθενά μπουκαμβίλιες, τις ερειπωμένες καπναποθήκες, στα μονοπάτια που τεμαχίζουν το ορεινό τοπίο, στους αμπελώνες που σκαρφαλώνουν στις πλαγιές γύρω από τα κρασοχώρια, στις κορφές του επιβλητικού Κέρκη και του αμπελόφυτου Καρβούνη. Αλλοτε πρέπει το βλέμμα να το ’χεις στεριωμένο στη γη.

Στα πλακόστρωτα που πατήθηκαν για αιώνες, στις σούδες που χωρίζουν κτίρια τόσο όσο να περνά άνθρωπος και ν’ αγγίζονται τα χέρια από τα απέναντι μπαλκόνια, στα ζιζάνια που φυτρώνουν παντού, απείθαρχα όπως ο άνθρωπος, καταδικασμένα να ξεριζωθούν όπως ο άνθρωπος. Στη Σάμο πρέπει να περπατάς με το βλέμμα ίσια μπροστά. Να μην τον υποτιμάς τον ανοιχτό ορίζοντα, αυτός θρέφει την ψυχή σου. Ψηλά, χαμηλά, ίσια μπροστά. Στη Σάμο, για να την καταλάβεις, πρέπει να έχεις τα μάτια ανοιχτά. Ακόμη και η ίδια εικόνα… αλλάζει κάθε μέρα, κάθε ώρα της μέρας. Δεν είναι τυχαίο ότι ο τόπος αυτός άντεξε τόσους αιώνες να ’ναι γέφυρα, να ενώνει και όχι να χωρίζει. Ανθρώπους, ιδέες, πολιτισμούς. Στη Σάμο μαθαίνεις να βλέπεις.

Όλα τα κλικ τα κουβαλώ μαζί μου σε ένα κουβάρι από εικόνες που κρατώ για τον χειμώνα που θα έρθει. Πάντα έρχεται ο χειμώνας. Και στο νησί είναι λίγο πιο άγριος απ’ ό,τι αντέχουμε. Μα είναι η εποχή μας. Η εποχή που έχεις τον χρόνο και την άπλα να αραδιάσεις τα κλικ ολοζώντανα μπροστά σου. Και κάθε που θα ’χει απαγορευτικό θα υποδεχόμαστε τα αποθησαυρισμένα κλικ στο λιμάνι και στις άδειες παραλίες. Της Σάμου.

Comments

comments

Σαμιακά

Απολογισμός δράσης της Πρωτοβάθμιας Σχολικής και της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Δήμου Δυτικής Σάμου

Published

on

By

Μία σύντομη καταγραφή των πεπραγμένων της Πρωτοβάθμιας Σχολικής και της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής   Δήμου Δυτικής Σάμου δημοσιεύεται από τους Προέδρους αυτών,με σκοπό την ενημέρωση για το τι έχουν  πραγματοποιηθεί για το διάστημα από την αρχή έως το τέλος του 2020.

Σε μια ποικίλα δύσκολη και  απαιτητική χρονιά, όπου οι υγειονομικές συνθήκες δυσκόλεψαν το εκπαιδευτικό έργο των μαθητικών μας κοινοτήτων, οι ανάγκες για την επιπλέον στήριξη των μονάδων μας ήταν πιο επιβεβλημένη από ποτέ.

Μέσα στις αντιξοότητες τις πανδημίας , το δύσκολο σκηνικό, επιβάρυνε ο σεισμός της 30ης Οκτώβρη, δημιουργώντας αρκετά προβλήματα στην διεξαγωγή των μαθημάτων τόσο διά ζώσης όσο και εξ αποστάσεως.

Για τους παραπάνω λόγους και με κύριο μέλημα μας την διευκόλυνση των μαθητών αλλά και των δασκάλων, η Α΄ βάθμια  Σχολική Επιτροπή του  Δήμου Δυτικής Σάμου  με Πρόεδρο την Αντιδήμαρχο κα. Αγγελική Γαλανού, προέβη στα κάτωθι:

Θέρμανση :

Προμήθεια και τοποθέτηση 2 κλιματιστικών για το 2ο Νηπιαγωγείο Καρλοβάσου

Προμήθεια 2 θερμαντικών σωμάτων στο Δημοτικό Σχολείο Κουμαιίκων

Υλικοτεχνικός  Εξοπλισμός :

Προμήθεια πολυμηχανήματος στο Νηπιαγωγείο Μαραθοκάμπου

Προμήθεια 1  σταθερού υπολογιστή και 1 φωτοτυπικού στο Δημοτικό Σχολείο Κουμαιίκων

Προμήθεια 1 σταθερού υπολογιστή στο 1ο Νηπιαγωγείο Καρλοβάσου

Προμήθεια 1 σταθερού υπολογιστή στο 3ο Νηπιαγωγείο Καρλοβάσου

Προμήθεια 1  σταθερού υπολογιστή και 1 πολυμηχανήματος στο 1ο Δημοτικό Καρλοβάσου  « Πορφυριάδα»

Προμήθεια 1 σταθερού υπολογιστή στο Δημοτικό Όρμου Καρλοβάσου

Προμήθεια 54 tablet, τα οποία διανεμήθηκαν σε όλα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία του Δήμου Δυτικής ανάλογα με  καταγεγραμμένες ανάγκες που είχαν σημειωθεί από την Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Σάμου.

 

Η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή του  Δήμου Δυτικής Σάμου με Πρόεδρο το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Δημήτριο Κυπραίου, προέβη στα κάτωθι:

Υλικοτεχνικός  Εξοπλισμός :

Προμήθεια οκτώ υπολογιστών-laptop για το ΕΠΑΛ Καρλοβασίου για την διευκόλυνση διεξαγωγής των μαθημάτων και των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Προμήθεια ενός μηχανήματος παραγωγής ζυμαρικών στα πλαίσια ενός προγράμματος για τη διευκόλυνση των εργαστηρίων.

Και να ενημερώσουμε ότι αντίστοιχη προμήθεια υπολογιστών έχει προγραμματιστεί για το έτος 2021 και τις υπόλοιπες Σχολικές Μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Γνωρίζοντας ότι αυτά και μόνο δεν επαρκούν, καταβάλλεται προσπάθεια και καθημερινός αγώνας ώστε  να συνεργαζόμαστε με τους Διευθυντές  των σχολείων και όσο μπορούμε να στεκόμαστε δίπλα στα προβλήματα και στις ανάγκες τους.

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Απογραφή Γεωργίας – Κτηνοτροφίας 2021

Published

on

By

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), πρόκειται να διενεργήσει κατά το χρονικό διάστημα 22 Μαρτίου – 22 Ιουνίου 2021, ευρεία Απογραφή όλων των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, σε όλους τους Δήμους και τις Κοινότητες της Χώρας. Η Απογραφή διενεργείται κάθε δέκα χρόνια με ενιαία πρότυπα και μεθόδους σε όλα τα Κράτη Μέλη της Ευρωπαϊκής  Ένωσης.

Σκοπός της Απογραφής Γ-Κ είναι η συλλογή αντικειμενικών ποσοτικών πληροφοριών που αφορούν στη διάρθρωση του γεωργικού και κτηνοτροφικού τομέα, με στόχο τον προσδιορισμό των βασικών χαρακτηριστικών της δομής όλων των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, τα οποία συνθέτουν την εικόνα της ελληνικής γεωργίας-κτηνοτροφίας. Ειδικότερα, επιχειρείται η συγκέντρωση στοιχείων σχετικά με:

α) τον αριθμό των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο,

β) τα χαρακτηριστικά των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων σχετικά με τη νομική μορφή τους, το καθεστώς κατοχής, τη διαχείριση και τη διάρθρωσή τους (είδη καλλιεργειών και εκτρεφομένων ζώων και πτηνών, τις πρακτικές καλλιέργειας και τις πρακτικές στέγασης των ζώων καθώς και διάφορα περιβαλλοντικά στοιχεία (π.χ. χρήση λιπασμάτων, διαχείριση της κοπριάς),

γ) τις λοιπές δραστηριότητες της εκμετάλλευσης, όπως άλλες κερδοσκοπικές δραστηριότητες της γεωργικής ή κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης, συμμετοχή της σε μέτρα στήριξης αγροτικής ανάπτυξης κ.λπ.,

δ) την απασχόληση σε αυτές,

ε) το γεωχωρικό εντοπισμό της εκμετάλλευσης.

Τα αποτελέσματα που προκύπτουν από την Απογραφή Γεωργίας-Κτηνοτροφίας εξυπηρετούν εθνικές και Ενωσιακές ανάγκες και άλλες υποχρεώσεις της Χώρας σε Διεθνείς Οργανισμούς (όπως Ηνωμένα Έθνη, ΟΟΣΑ, FAO).

Συγκεκριμένα η Απογραφή:

α) συγκεντρώνει στοιχεία απαραίτητα για τη χάραξη της αγροτικής, οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής πολιτικής σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, ενώ παράλληλα τα στοιχεία αυτά είναι απαραίτητα και για τον καθορισμό της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την παρακολούθηση της εφαρμογής των νέων μέτρων για την αγροτική ανάπτυξη,

β) συμβάλλει σημαντικά στη λήψη ορθολογικών αποφάσεων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα της οικονομίας,

γ) αποτελεί βασικό μέσο εφαρμογής κρατικών προγραμμάτων οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης και περιφερειακού σχεδιασμού, καθώς και ακαδημαϊκών και λοιπών ερευνητικών προγραμμάτων που αφορούν τόσο στον αγροτικό τομέα όσο και σε όλους τους τομείς που έχουν άμεση σχέση μ’ αυτόν,

δ) συμβάλλει στη διάχυση της στατιστικής πληροφόρησης στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, αφού τα στατιστικά στοιχεία που προκύπτουν από αυτήν ενδιαφέρουν άμεσα ή έμμεσα κάθε πολίτη,

ε) συντελεί στην ανάπτυξη του αγροτουρισμού

στ) αποτελεί τη βασική πηγή πληροφόρησης για την κατάρτιση και ενημέρωση του Στατιστικού Γεωργικού Μητρώου, που είναι το βασικό πλαίσιο για τη διενέργεια πολλών στατιστικών ερευνών στον τομέα της γεωργίας-κτηνοτροφίας και

ζ) αποτελεί τη βάση για την κατάρτιση περιβαλλοντικών και περιφερειακών δεικτών για την ανάπτυξη της αγρο-περιβαλλοντικής πολιτικής.

Η Aπογραφή Γεωργίας – Κτηνοτροφίας χρηματοδοτείται από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους.

 

Μεθοδολογία διενέργειας της Απογραφής

Δεδομένων των συνθηκών που διαμορφώθηκαν λόγω της πανδημίας της νόσου του Κορωνοϊού (Covid-19), απαιτήθηκε ειδικός σχεδιασμός της απογραφικής διαδικασίας, στοχεύοντας στην υγειονομική προστασία του πληθυσμού. Στο πλαίσιο αυτό, η νέα προσέγγιση βασίζεται στην ηλεκτρονική αυτοαπογραφή, μέσω ειδικά σχεδιασμένης ηλεκτρονικής (web) εφαρμογής. Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική αυτοαπογραφή, η συμπλήρωση των ερωτηματολογίων θα γίνεται μέσω συνεντεύξεων με ραντεβού σε δημοτικά/ κοινοτικά καταστήματα, ή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας και κατ’ εξαίρεση με συνέντευξη με φυσική παρουσία στην εκμετάλλευση, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Σε όλες τις περιπτώσεις, για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο μέσω web εφαρμογής που αναπτύχθηκε από την ΕΛ.ΣΤΑΤ.

 

Ασφάλεια δεδομένων

Τα στοιχεία της Απογραφής Γ-Κ καταχωρίζονται σε ειδική ασφαλή βάση δεδομένων, η οποία περιλαμβάνει όλες τις συλλεγόμενες μεταβλητές. Για την πρόσβαση στις πληροφορίες της βάσης λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα από την εθνική και Ενωσιακή νομοθεσία απαραίτητα και αναγκαία, τεχνικά και οργανωτικά μέτρα προστασίας, προκειμένου να τηρείται το απόρρητο των αρχείων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3832/2010, και τα αρχεία της βάσης να είναι απροσπέλαστα από οποιαδήποτε άλλη βάση δεδομένων ώστε τα παρασχεθέντα δεδομένα να προστατεύονται από κάθε ανεξουσιοδότητη ή μη νόμιμη επεξεργασία.

 

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Εθελοντική αιμοδοσία στο Πνευματικό Κέντρο Μυτιληνιών

Published

on

By

Την Τετάρτη 21/04/2021 θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο Πνευματικό Κέντρο Μυτιληνιών με ωράριο 15:00μμ-18:00μμ. Η ανάγκη για αίμα δεν σταματά ποτέ!

Όλοι μαζί μπορούμε να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας που το χρειάζονται αυτό το πολύτιμο για την ζωή αγαθό, το Αίμα.

Σας περιμένουμε όλους τους εθελοντές αιμοδότες, για να δώσουμε  ένα μήνυμα ανθρωπιάς και αγάπης προς τους συνανθρώπους μας, ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάμε.

Δώσε αίμα χάρισε ζώη!!

Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για το Covid-19.

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Facebook

Σαμιακά8 ώρες ago

Απολογισμός δράσης της Πρωτοβάθμιας Σχολικής και της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Δήμου Δυτικής Σάμου

COVID-198 ώρες ago

Ένα νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 στη Σάμο

Σαμιακά13 ώρες ago

Απογραφή Γεωργίας – Κτηνοτροφίας 2021

Δήμος14 ώρες ago

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ανατ. Σάμου για την ανακοίνωση του ΤΕΕ

Σαμιακά16 ώρες ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Πνευματικό Κέντρο Μυτιληνιών

Σαμιακά16 ώρες ago

Βραβείο στο Μουσικό Γυμνάσιο Σάμου – Παράσταση «Ζωή απ’ τη ζωή μου»

Δήμος16 ώρες ago

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ανατολικής Σάμου για το βιολογικό

Σαμιακά18 ώρες ago

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου: 181 tablet διανεμήθηκαν σε μαθητές της Σάμου

Σαμιακά1 ημέρα ago

Τίμησαν τη μνήμη του αγωνιστή της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 Καπετάν Κωνσταντή Λαχανά

Σαμιακά1 ημέρα ago

Πιθανές λασποβροχές τη Δευτέρα-Αίθριος καιρός από Τρίτη

COVID-192 εβδομάδες ago

ΕΟΔΥ: Δεκατρία νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο στη Σάμο

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Την Τετάρτη 7 Απριλίου ξεκινούν τα δρομολόγια του καταμαράν DODEKANISOS EXPRESS

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ο δωδεκάχρονος Σαμιώτης Χριστόδουλος Σπανός έφτιαξε μια stop motion lego ταινία για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Περιφερειακά2 εβδομάδες ago

Η αγανάκτηση των νησιωτών έφτασε στην Ευρώπη μέσω του Κώστα Μουτζούρη

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Πρόεδρος Κοινότητας Λέκκας για καραντίνα: Πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας

Δήμος2 εβδομάδες ago

Έκτακτο Σ.Τ.Ο για την αντιμετώπιση της επιδημιολογικής έξαρσης του Covid-19 στη Λέκκα

Δήμος3 εβδομάδες ago

Οι «παλικαριές» σε πολίτες μετά την επίσκεψη Γιόχανσον

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Ο Σταυρός και πάλι στην κορυφή του ιστού της Ελληνικής Σημαίας στη πλατεία Πυθαγόρα

Αστυνομικά - Λιμενικά4 εβδομάδες ago

Ικαρία: Σύλληψη για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων στο ΚΥΤ στη θέση Ζερβού

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Dodekanisos Seaways: Διακομιδή ενός βρέφους 8 ημερών και ενός ενήλικα ασθενή από Σύμη στη Ρόδο

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Κοκκάρι: Το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου απο ψηλά

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Σάμος: Ύψωσαν τεράστια ελληνική σημαία για την 25η Μαρτίου

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Στρατιωτική Παρέλαση 25ης Μαρτίου- Αφιέρωμα για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ο δωδεκάχρονος Σαμιώτης Χριστόδουλος Σπανός έφτιαξε μια stop motion lego ταινία για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Σαμιακά1 μήνα ago

Παραλία Ψιλή Άμμος: Υποχώρησε η θάλασσα λόγω της άμπωτης

Σαμιακά2 μήνες ago

O «Aegean Explorer» στη Μάχη για την προστασία των Θαλασσών μας

Σαμιακά3 μήνες ago

Η νυχτερινή καταιγίδα στο Πυθαγόρειο Σάμου

Δήμος3 μήνες ago

Συνελήφθη για κλοπή κινητού απο Φαρμακείο

Αστυνομικά - Λιμενικά3 μήνες ago

Με το πλοίο Blue Star Mykonos η μεταγωγή στην Αθήνα του 38χρονου πρώην προπονητή | video

Δημοφιλή