16.1 C
Σάμος
29/03/2024
Ελλάδα

Έλληνες επιστήμονες στις κορυφαίες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης

Αναρτήθηκαν χθες οι ετήσιες  λίστες με τους επιστήμονες που το έργο τους έχει συμβάλλει στην διεθνή επιστημονική κοινότητα και βιβλιογραφία. Σύμφωνα με την λίστα που δημοσιεύεται από τον επιστημονικό εκδοτικό οίκο Elsevier και αναλύει το ερευνητικό έργο 195.606 ερευνητών παγκοσμίως είναι αρκετοί οι Έλληνες σε υψηλές θέσεις.

Στην πρώτη εξάδα εμφανίζονται για ακόμα μία χρονιά ο κορυφαίος καθηγητής καρδιολογίας, επεμβατικός καρδιολόγος, Χριστόδουλος Στεφανάδης (φωτογραφία). Είναι πρώτος στη λίστα των Ελλήνων επιστημόνων με 1441 επιστημονικές εργασίες στον τομέα της έρευνας στην κατηγορία «αριθμός εργασιών από το ‘1960 έως το 2021’ που έχουν αναφερθεί τουλάχιστον μία φορά από άλλους ερευνητές», ενώ στην Παγκόσμια Κατάταξη, ανάμεσα δηλαδή σε 195.606 ερευνητές από όλα τα επιστημονικά πεδία, βρίσκεται στην 90η θέση.

Ακολουθούν με τη σειρά, στην ίδια κατηγορία, ο καθηγητής Γεώργιος Χρούσος με 1385 εργασίες και θέση 115 στην παγκόσμια κλίμακα, ο καθηγητής και πρύτανης του ΕΚΠΑ Μελέτιος – Αθανάσιος Δημόπουλος με 1133 εργασίες και θέση 320 παγκοσμίως, ο καθηγητής Δημήτριος Τούσουλης με 952 εργασίες και θέση 610 διεθνώς, η καθηγήτρια και ακαδημαϊκός Αντωνία Τριχοπούλου με 950 εργασίες και θέση 613 στην παγκόσμια κλίμακα, και ο καθηγητής Δημοσθένης Παναγιωτάκος με 794 εργασίες και θέση 1104 στην παγκόσμια κατάταξη.

Η Ελληνική επιστημονική έρευνα συνεχίζει να διακρίνεται παρά τις οικονομικές αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες ερευνητές, ιδιαίτερα κατά τα τελευταία χρόνια. Δείτε

Tο λίνκ : elsevier.digitalcommonsdata.com/

 

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 

Related posts

Διοικητές νοσοκομείων: Οδηγίες για τις γραπτές εξετάσεις στο ΑΣΕΠ

admin

Τα ονόματα των 650 επιτυχόντων που θα στελεχώσουν τις Ειδικές Μονάδες Δασικών Επιχειρήσεων

admin

Ε.Ε.Σ.: Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών για σκύλους

admin

Μνημόσυνο στη μνήμη του Βασίλη Καρρά από τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων

admin

Πλησιάζει η αλλαγή ώρας σε θερινή για το 2024

admin

Καθαρά Δευτέρα: Πώς πληρώνονται οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα

admin

Αποστολή Κινητών Ιατρικών Μονάδων | Αγαθονήσι | 29-30 Μαρτίου 2024

admin

Επανήλθαν Facebook, Messenger και Instagram

admin

Στυλιανίδης: Οι 6 πρωτοβουλίες για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

admin