Connect with us

Δήμος

Έντονη ανησυχία της ΛΑ.Σ Ανατολικής Σάμου για τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων

Published

on

Υπόμνημα προς τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου και τη δημοτική αρχή κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου, μετά από ενημέρωση που είχε από τον κ. Στάντζο σε συνάντηση που έγινε με δική του πρωτοβουλία χτες και στην οποία εκφράστηκε εκ μέρους του έντονη ανησυχία για τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων, την έλλειψη της απαιτούμενης φροντίδας από τον ΕΟΔΥ και την κυβέρνηση και τις ελλείψεις που διαπιστώνονται σε μέτρα ουσιαστικής προστασίας της υγείας των κατοίκων.

Το Υπόμνημα της Λαϊκής Συσπείρωσης:

Μέτρα για την ανάσχεση της εξάπλωσης των κρουσμάτων covid-19 και την προστασία του πληθυσμού

Μπροστά στον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων με βάση τα ελάχιστα τεστ που γίνονται (γεγονός που παραπέμπει σε πιθανά πολύ περισσότερα) και με δεδομένα:

Ø Την ανυπαρξία κλιμακίου του ΕΟΔΥ στο νησί.

Ø Την ανεξέλεγκτη ουσιαστικά υγειονομική κατάσταση στο κατ’ ευφημισμόν ΚΥΤ.

Ø Την άρνηση της κυβέρνησης να πάρει μέτρα προστασίας της υγείας για να μην κλείσουν τα σχολεία.

Ø Τις σοβαρές ελλείψεις του Νοσοκομείου και των άλλων μονάδων υγείας σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και σε μέσα…

Καλούμε τη δημοτική αρχή

να πάρει δραστικά μέτρα σε ό,τι αναλογεί στο δήμο,

να εκφράσει έντονη διαμαρτυρία προς την κυβέρνηση και να απαιτήσει:

· Ενισχυμένη υγειονομική ομάδα του ΕΟΔΥ στη Σάμο για ιχνηλάτηση ύποπτων κρουσμάτων και λήψη δειγμάτων για τεστ.

· Ουσιαστική ενίσχυση σε γιατρούς , νοσηλευτές και μέσα του Νοσοκομείου Σάμου , των Κέντρων Υγείας και των πρωτοβάθμιων μονάδων υγείας (περιφερειακά και αγροτικά ιατρεία).

· Άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από το νησί και να τους δοθούν τα απαραίτητα έγγραφα να πάνε στις χώρες που επιθυμούν.

· Μαζικά τεστ σε όλο τον πληθυσμό και επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους στη καθαριότητα, στο ΚΥΤ, στα σχολεία, στις δομές υγείας, στο γηροκομείο κλπ.

· Τεστ σε όλο το μαθητικό πληθυσμό και στους εκπαιδευτικούς, τμήματα μέχρι 15 μαθητές, προσλήψεις των εκπαιδευτικών που απαιτούνται, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας πλήρους απασχόλησης, δωρεάν μέσα προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών.

· Καθημερινές απολυμάνσεις δημόσιων χώρων και κτιρίων. Συνεχείς απολυμάνσεις χώρων υγιεινής και συναθροίσεων στις δομές υγείας και εκπαίδευσης.

· Μονάδα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας μέσα στο ΚΥΤ- όσο αυτό θα παραμένει – με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του καταυλισμού.

· Μαζικά τεστ σε όλους τους πρόσφυγες- μετανάστες, καθορισμός και λειτουργία δομής καραντίνας ώστε οι φορείς ή οι νοσούντες να μην μένουν στον καταυλισμό. Τακτική απολύμανση όλων των χώρων. Μέσα ατομικής προστασίας δωρεάν σε όλους.

Share this post:

Comments

comments

Δήμος

Συνάντηση Στάντζου με τον Πρωθυπουργό για το προσφυγικό – μεταναστευτικό

Published

on

By

Το προσφυγικό μεταναστευτικό θα αποτελέσει κεντρικό σημείο της ατζέντας της συνάντησης που θα έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με δημάρχους του Βορείου Αιγαίου.

Για την επικείμενη συνάντηση ενημέρωσε σχετικά ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Σύμφωνα με τον δήμαρχο μεταβαίνει αύριο Τρίτη  στην Αθήνα μετά απο πρόσκληση του κ. Μητσοτάκη.

O κ. Στάντζος προσέρχεται στο διάλογο όπως δήλωσε στο Σώμα, στο πλαίσιο των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου .

Την Τετάρτη στο πρωθυπουργικό γραφείο εκτός απο τον κ. Στάντζο θα παραβρεθούν, ο δήμαρχος Μυτιλήνης κ. Στρατής Κύτελης, και Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης .

Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου δεν θα περάσουν ο δήμαρχος Δυτικής Σαμου, κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης καθώς επίσης και ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος.

 

 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου

Published

on

By

Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα, 1η Μαρτίου, στις 18.30, το δημοτικό συμβούλιο Ανατολικής Σάμου.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα ακόλουθα:

  1. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών.  Εισηγητής: Κολλάρος Γεώργιος πρόεδρος Δ.Σ.
  1. Επικαιροποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεση/βραχεία  διαχείρισης των συνεπειών από εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων του Δήμου  Ανατολικής Σάμου.  Εισηγητής: Εκτελεστική επιτροπή – Γραφείο πολιτικής προστασίας
  1. Επικαιροποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεση/βραχεία  διαχείρισης των συνεπειών από εκδήλωση σεισμού του Δήμου Ανατολικής Σάμου.  Εισηγητής: Εκτελεστική επιτροπή – Γραφείο πολιτικής προστασίας
  1. Πρόταση Ίδρυσης νέων ειδικοτήτων στο Μαυρογένειο ΕΠΑ. Λ Σάμου – Μεταβολές  σχολικών μονάδων Εσπερινού ΕΠΑΛ Σάμου.  Εισηγητής: Αξιώτης Ιωάννης πρόεδρος επιτροπής παιδείας.
  1. Παραχώρηση χρήσης δημοτικού χώρου στον ΔΕΔΔΗΕ.  Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών
  1. Συγκρότηση γνωμοδοτικών οργάνων σύμφωνα με τις διατάξεις του ν 4412/2016  Δημόσιες Συμβάσεις Έργων Προμηθειών και Υπηρεσιών μέχρι τέλους του έτους 2021.  Εισηγητής: Διονυσίου Γεώργιος αντιδήμαρχος.
  1. Χαρακτηρισμός επιχείρησης ως εποχιακή  Εισηγητής: Διονυσίου Γεώργιος αντιδήμαρχος.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή