20.9 C
Σάμος
28/03/2024
Σαμιακά

«Έξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις, καμία συμμετοχή στις επεμβάσεις»

Tο Εργατικό Κέντρο Σάμου χαιρετίζει όσους συμμετείχαν στη χθεσινή κινητοποίηση στο Καρλόβασι που οργάνωσε μαζί με την Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης (μέλος της ΕΕΔΥΕ) για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στη νέα συμφωνία μεταξύ Ελλάδας – ΗΠΑ που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή. Μία συμφωνία που μετατρέπει την Ελλάδα σε μία απέραντη πολεμική πίστα των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών φονιάδων και το λαό σε στόχο αντιποίνων.

Το λόγο πήρε ο Κώστας Τζίχας, του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ και μέλος της γραμματείας της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης, ο οποίος αφού καταδίκασε για άλλη μια φορά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, επισήμανε το ρόλο των Αμερικανονατοϊκών βάσεων στη χώρα μας, χρόνια τώρα στην επιχείρηση περικύκλωσης της Ρωσίας με τον κίνδυνο γενικευμένης πολεμικής σύρραξης ορατό.

Κατέρριψε όλα τα επιχειρήματα των αστικών κομμάτων της χώρας μας που επικαλούνται την θωράκιση της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας, την ίδια ώρα που συνεχίζεται η προκλητική πολιτική της τουρκικής αστικής τάξης και οι υποτιθέμενοι σύμμαχοι πριμοδοτούν το γκριζάρισμα του μισού Αιγαίου. Τέλος, κάλεσε σε πλατειά συμμετοχή στη Μαραθώνια Πορεία

Ειρήνης το Σάββατο 28 Μάη από τις φυλακές του Ζερβού προσφύγων και μεταναστών μέχρι την πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ και την Κυριακή 29 Μάη στον ημιμαραθώνιο Ειρήνης στο Καρλόβασι, αφιερωμένη φέτος στον αγωνιστή της Ειρήνης και μέλος της Πανσαμιακής Επιτροπής, το Δημήτρη Μαυρατζώτη, που έκλεισαν 2 χρόνια από το θάνατό του.

Στη συνέχεια μίλησε εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου η Νανά Νικολάου, γενική γραμματέας της Διοίκησης, η οποία τόνισε ότι πρόκειται για μία συμφωνία ξένη προς τα συμφέροντα των εργαζομένων, αφού ξεκάθαρα διασφαλίζει το να έχουν επιπλέον κέρδη οι εφοπλιστές, οι πετρελαιάδες, οι βιομήχανοι όπλων κι ας βιώνει ο λαός προσφυγιά, ακρίβεια, μειώσεις μισθών. Στρατηγική που υιοθετούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ,

ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ). Γι’ αυτό, είπε, ότι είναι ανάγκη να κλιμακώσουμε τον αγώνα ενάντια σε αυτόν τον πόλεμο, την απεμπλοκή της Ελλάδας και το κλείσιμο των βάσεων. Να αγωνιστούμε μέσα από τα σωματεία μας για να απαιτήσουμε μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια, να μη μείνει καμία οικογένεια χωρίς ψωμί, για συλλογικές συμβάσεις, για αυξήσεις κονδυλίων για την υγεία, προστασία από φυσικές καταστροφές! Να διεκδικήσουμε αυτό που μεθοδικά μας κλέβουν! Τον πλούτο που παράγουμε, τα όνειρά μας! Η ειρήνη, η φιλία και η αλληλεγγύη των λαών είναι αυτή που θα φέρει τούμπα αυτό το σύστημα που γεννάει τη δυστυχία και τους πολέμους.

Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης με τους διαδηλωτές να στέλνουν το μήνυμα μέσα από το κεντρικό σύνθημά τους: «Αλληλεγγύη, το όπλο των λαών, όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών».

Related posts

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin

Συνελήφθη διακινητής στη Σάμο που προωθούσε στη χώρα μη νόμιμους μετανάστες

admin

Μανώλης Κάρλας: Οι δημόσιες υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας της Σάμου και οι ελλείψεις τους

admin

Συνάντηση με τον πλοίαρχο του κρουαζιερόπλοιου “Celestyal Journey”

admin

Συνελήφθησαν 14 άτομα σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

admin