Connect with us

Σαμιακά

Έπαινος Επιχειρηματικότητας στον ΕΟΣ Σάμου

Published

on

 

Εντυπωσιακή εκδήλωση στα πλαίσια της Δ.Ε.Θ 2019

Με έναν εκ των δύο επαίνων επιχειρηματικότητας «Θαλής ο Μιλήσιος» τιμήθηκε ο Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός της Σάμου, για την συνεισφορά του στην ελληνική οικονομία μέσω της εξαγωγικής του δραστηριότητας αλλά και για την ανάδειξη ενός από τα κυρίαρχα ελληνικά προϊόντα στο εξωτερικό, αυτό του κρασιού!

Παρουσία σημαινόντων πολιτικών προσώπων και του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας μας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου στο Μακεδονία Παλλάς, στην Θεσσαλονίκη, η εκδήλωση απονομής των πρώτων επιχειρηματικών βραβείων «Θαλής ο Μιλήσιος» υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος και του Συνδέσμου Εξαγωγέων – ΣΕΒΕ.

Κατά την παραλαβή του τιμητικού επαίνου για τη συνεισφορά του ΕΟΣ Σάμου στην ελληνική οικονομία, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Γιάννης Σκούτας, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Θα ήθελα κατ’ αρχάς να ευχαριστήσω τους συνδιοργανωτές των επιχειρηματικών βραβείων «Θαλής ο Μιλήσιος» για τον πραγματικά τιμητικό αυτόν έπαινο.

Επίσης θα ήθελα να συγχαρώ από καρδιάς, όλους τους αποψινούς βραβευθέντες. Θα προσπαθήσουμε να ακολουθήσουμε την επιτυχή τους πορεία, καθώς,  όπως έλεγε ο μεγάλος φιλόσοφος Θαλής ο Μιλήσιος, το όνομα του οποίου φέρει η διοργάνωση: «Τι ήδιστον; Το επιτυγχάνειν!»

Ο Ενιαίος Οινοποιητικός Συνεταιρισμός της Σάμου ιδρύθηκε το 1934. Μόλις 85 χρόνια πριν! Έχει όμως το βάρος και παράλληλα τη τιμή της συνέχισης μιας παράδοσης και ενός οινικού πολιτισμού τριών χιλιάδων ετών.

Είναι ιστορικά διαπιστωμένο ότι ήδη από το 500 π.Χ. οι σαμιακές διήρεις «Σάμαινες» εξήγαγαν  κρασιά από το νησί σε διάφορα λιμάνια του τότε υπαρκτού κόσμου. Ενσφράγιστες λαβές σαμιακών αμφορέων βρέθηκαν και ταυτίστηκαν σε πόλεις και περιοχές όπως η Μέμφιδα, η Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, η Κως, η Πέλλα και η Σαλαμίνα της Κύπρου κ.α.

Σήμερα, ο Συνεταιρισμός της Σάμου με τις 2.100 αμπελοοινικές οικογένειες, η αλλιώς η Σάμος, εξάγει πάνω από το 60% της παραγωγής της στο εξωτερικό, σε περισσότερες από 25 χώρες. Αξίζει ίσως να σημειωθεί ότι ένας Ελληνικός Συνεταιρισμός από ένα ακριτικό νησί του Αιγαίου, καταφέρνει μεταξύ άλλων να κατέχει τα τελευταία 200 χρόνια το 20% της κατανάλωσης Γλυκών Οίνων (Vin de Liqueur) στη Γαλλική αγορά, στη «Μητρόπολη» του οινικού κόσμου, μέσα σε έναν ιδιαιτέρως έντονο και υψηλών απαιτήσεων ανταγωνισμό.

Ο γνωστός φιλέλληνας Ζακ Λανγκ, που χρημάτισε υπουργός της κυβέρνησης του Φρανσουά Μιτεράν, σε δήλωσή του για τη Σάμο, είχε αναφέρει μεταξύ άλλων:

«… Ο Πυθαγόρας, ο Αρίσταρχος, ο Ευπαλίνος, αλλά και το διάσημο Σαμιώτικο κρασί έκαναν το όνομα της Σάμου συνώνυμο της σοφίας, της καινοτομίας, της εφευρετικότητας και της αποτελεσματικότητας…»

Προσπαθούμε να τον δικαιώσουμε!»

Comments

comments

Σαμιακά

Πανηγύρισε το εκκλησάκι των Αγίων Σοφίας, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης

Published

on

By

Την μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Σοφίας και των τριών θυγατέρων αυτής Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης, τιμά η Εκκλησία την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου.

Με την παρουσία μεγάλου αριθμού πιστών, πανηγύρισε σήμερα το εκκλησάκι των αγίων Σοφίας, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης, που βρίσκεται στο αίθριο του Ιστορικού Αρχείου Σάμου (των Γενικών Αρχείων του Κράτους νομού Σάμου) στο κτίριο των πρώην Φυλακών Σάμου.

Αξίζει να συγχαρούμε θερμά για την υποδειγματική επιμέλεια, τον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους, Εμμανουήλ Γιαγουρτάς  που τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και τους καλλίφωνους ιεροψάλτες της Μητροπόλεως μας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας  μοιράστηκε στο κόσμο ζέστη πατροπαράδοτη γιορτή και αρτοπλασίες.

Η Αγία Σοφία και οι τρεις θυγατέρες της Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη μαρτύρησαν στα χρόνια του αυτοκράτορα Αδριανού (117 – 138 μ.Χ.). Οι τρεις θυγατέρες της Αγίας Σοφίας, πήραν τα ονόματα τους από το χωρίο της Καινής Διαθήκης: «νυνί δέ μένει πίστις, ελπίς, αγάπη, τά τρία ταύτα, μείζων δέ τούτων η αγάπη.» ( Α’ Κορινθίους. 13:13).

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Καθαρισμός φρεατίων υδροσυλλογής στον Δήμο Ανατολικής Σάμου

Published

on

By

Ξεκίνησε το ετήσιο πρόγραμμα καθαρισμού των φρεατίων στον Δήμο Ανατολικής Σάμου με σκοπό την εύρυθμη και απρόσκοπτη απορροή των ομβρίων υδάτων (είτε επιφανειακών, είτε από βροχόπτωση) στους κεντρικούς αγωγούς.

Έχει ήδη πραγματοποιηθεί ο καθαρισμός των περιοχών απο την Πυροσβεστική Υπηρεσία μέχρι τα Προσφυγικά, ενώ τα συνεργεία του δήμου θα συνεχίσουν τον καθαρισμό των φρεατίων στην παραλιακή λεωφόρο.

Ο καθαρισμός περιλαμβάνει απομάκρυνση φερτών, σαθρών υλικών και λοιπών αποθέσεων που μειώνουν την παροχετευτικότητα των αγωγών.

Στόχος των υπηρεσιών του δήμου είναι να έχει ολοκληρωθεί ο καθαρισμός, στο σύνολο των φρεατίων της Πόλης πριν τις πρώτες βροχές, με σειρά την επικινδυνότητα και τις ανάγκες που προκύπτουν.

Comments

comments

Continue Reading

Περιφερειακά

Τις αρμοδιότητες του Επαρχείου Ικαρίας αναλαμβάνει ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

Published

on

By

Επίσκεψη στην Ικαρία πραγματοποιεί σήμερα Δευτέρα, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης.

Αμέσως μετά την άφιξή του στο νησί συναντήθηκε με τους υπαλλήλους του Επαρχείου και με τον Αντιδήμαρχο Ικαρίας κ. Καλαμάρα όπου επιβεβαίωσαν την δημιουργική συνεργασία τους .

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο κ. Μουτζούρης ανακοίνωσε πως τις αρμοδιότητες του Επαρχείου της Ικαρίας θα τις αναλάβει ο ίδιος προσωπικά,  θέλοντας με αυτό τον τρόπο να τιμήσει την Ικαρία και τους Φούρνους , τονίζοντας παράλληλα τη σημασία των δυο αυτών νησιών για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά, ότι ο ίδιος δεν πάσχει από ευθυνοφοβία.

Τον κ. Μουτζούρη συνόδευαν ο Αντιπερειφερειάρχης κ. Βασίλης Πανουράκης, η υποδιευθύντρια της ΔΟΥ Σάμου κ. Μαρία Καλτάκη και ο πρώην Βουλευτής του Ν. Σάμου κ. Θαλασσινός Θαλασσινός .

Ο κ. Μουτζούρης θα επιστρέψει αύριο στη Σάμο.

 

 

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Σαμιακά52 λεπτά ago

Πανηγύρισε το εκκλησάκι των Αγίων Σοφίας, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης

Σαμιακά3 ώρες ago

Καθαρισμός φρεατίων υδροσυλλογής στον Δήμο Ανατολικής Σάμου

Πολιτιστικά16 ώρες ago

Εβδομάδα Ευρωπαϊκής Κινητικότητας – Πρόγραμμα εκδηλώσεων εκδηλώσεων 17/9

Πολιτιστικά16 ώρες ago

Η Τέχνη Συμμαχεί με την Επιστήμη για την Προστασία των Θαλασσών μας !

Πολιτικά17 ώρες ago

Επιστολή διαμαρτυρίας της Ιωάννας Καραγιάννη προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας

Δήμος22 ώρες ago

Επιστολή Γ.Στάντζου για τις συνέπειες της λειτουργίας του Κ.Υ.Τ Σάμου

Περιφερειακά23 ώρες ago

Τις αρμοδιότητες του Επαρχείου Ικαρίας αναλαμβάνει ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

Δήμος1 ημέρα ago

Συγκέντρωση του συνδυασμού «Όλοι μαζί για τη Σάμο»

Σαμιακά1 ημέρα ago

Διαμαρτυρία απο τα ασυνόδευτα παιδιά στο ΚΥΤ Σάμου

Σαμιακά1 ημέρα ago

Δράσεις του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ)

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017