21.7 C
Σάμος
20/05/2024
Σαμιακά

Έτοιμοι για νέες κινητοποιήσεις για την Υγεία

Συσκέψεις σε Βαθύ και Καρλόβασι πραγματοποιεί το Εργατικό Κέντρο Σάμου και ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες προετοιμασίες για κινητοποιήσεις για το θέμα της Υγείας.

Σε κοινή τους ανακοίνωση οι δύο διοικήσεις αναφέρουν:

Συμπατριώτες, συμπατριώτισσες,

Το προηγούμενο διάστημα είδαμε με το χειρότερο τρόπο τόσο στη χώρα μας όσο και παγκόσμια πόσο σημαντικό είναι να έχεις ένα πλήρως στελεχωμένο δημόσιο σύστημα υγείας.

Η ατομική ευθύνη για την οποία καθημερινά μας μιλούσαν και το κλείσιμο στα σπίτια μας δεν μπορεί να λειτουργεί για πάντα. Δυστυχώς όλο το διάστημα της καραντίνας δεν είδαμε κάτι ουσιαστικό να γίνεται για να καλυφθούν κενά και να στελεχωθούν οι δομές υγείας. Το φιλότιμο του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού περισσεύει. Οι δωρεές και οι προσφορές ιδιωτών και του κόσμου δεν αρκούν για να εξασφαλίσουν την υγεία του λαού μας καθημερινά ή σε έκτακτες περιστάσεις όπως αυτός της πανδημίας. Η αιφνιδιαστική επίσκεψη του Υπ.Υγείας τίποτα νέο δεν έφερε.

Είναι γνωστό ότι οι ελλείψεις σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας στο νησί μας (Νοσοκομείο, Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά και Αγροτικά Ιατρεία, ΕΚΑΒ, ΜΕΘ) είναι τεράστιες, με αποτέλεσμα χιλιάδες σαμιώτες να στενάζουν και να μην μπορούν να έχουν την απαραίτητη πρόληψη, περίθαλψη και θεραπεία, όποιος δεν έχει λεφτά να μην μπορεί να έχει παροχές υγείας, ενώ πολλές είναι οι φορές που έχουμε θρηνήσει συνανθρώπους μας και όλα αυτά λόγω της υποχρηματοδότησης και του γεγονότος ότι η υγεία είναι εμπόρευμα και μάλιστα ακριβοπληρωμένο.

Οι πάγιες ανάγκες των σαμιωτών, σε συνδυασμό με την αύξηση του πληθυσμού για το νησί λόγω καλοκαιριού και η επικινδυνότητα από την πανδημία που ακόμη δεν έχει τελειώσει, δεν μπορεί να αφήνει κανέναν αδιάφορο.

Το κάλεσμα την Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) για κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα στις 16 Ιουνίου μας βρίσκει σύμφωνους αφού θεωρούμε ότι η υγεία και η ζωή είναι το πολυτιμότερο αγαθό για το λαό μας.

Ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους όπως και το προηγούμενο διάστημα διεκδικώντας και για τον τόπο μας: Στελέχωση όλων των μονάδων υγείας με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και την αναγκαία σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή, κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας με βάση τις λαϊκές ανάγκες, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους κλπ.

Για την οργάνωση των κινητοποιήσεων ώστε να ακουστεί η φωνή μας όσο πιο δυνατά και να ταρακουνήσει κυβέρνηση και υπευθύνους καλούμε σωματεία, συλλόγους αυτοαπασχολουμένων, εμπόρων, επιστημόνων, γυναικών, νεολαίας, πολιτιστικούς, αθλητικά σωματεία και ομάδες για να συζητήσουμε.

Ø Παρασκευή 12 Ιουνίου στο Καρλόβασι, στις 7:00 στην αίθουσα του Δήμου και

Ø Σάββατο 13 Ιουνίου στο Βαθύ, στις 7:00 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου

Υπερασπιζόμαστε και παλεύουμε για την υγεία του λαού μας! Μας αφορά όλους!

Related posts

Το Tour De Samos 2024 επιστρέφει στην 5η εκδοχή του

admin

Από τη Σμύρνη στη Σάμο: Τούρκοι ποδηλάτες ανακαλύπτουν το νησί

admin

Περιοδεία του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Αυτιά στη Σάμο

admin

Πανηγυρίζει το εκκλησάκι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

admin

Συγκλόνισε ο Σταύρος Μιχαλόπουλος: “Ποιος σας είπε ότι θέλω να είμαι ήρωας; Απαρατήρητος θέλω να είμαι, μπορώ;”

admin

Μεγάλη συμμετοχή στην ενημερωτική δράση του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου

admin

Ημερίδα για την αναπηρία και την προσβασιμότητα στο Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο

admin

Θέσεις εργασίας στο Fito Aqua Bleu Resort: Front Office Agent & Καμαριέρα

admin

Πρόγραμμα του 1ου ψεκασμού καταπολέμησης κουνουπιών Π.Ε Σάμου 2024

admin