Connect with us

Δήμος

« Έχουμε πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας με τον κ. Μηταράκη»

Published

on

Στην Σάμο βρέθηκε εχθές κλιμακίου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με επικεφαλής τον Υπουργό κ. Νότη Μηταράκη λόγω των αναταραχών που προέκυψαν τις προηγούμενες μέρες στο ΚΥΤ Σάμου.

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου,Γ. Στάντζος στην ομιλία του ζήτησε αποσυμφόρηση του Βαθέος, άρση της επίταξης στην έκταση Ζερβού, ενίσχυση της αστυνομίας για προστασία μεταναστών και ντόπιων καθώς και όσο το δυνατόν γρηγορότερο άνοιγμα του ΚΥΤ στη Ζερβού το οποίο μέχρι στιγμής κανείς δεν γνωρίζει πόσο μεγάλης χωριτικότητας θα είναι.

Πιο συγκεκριμένα ο Δήμαρχος κατά την ομιλία του ανέφερε:

Σίγουρα ο επαναπροσανατολισμός της πολιτικής για το μεταναστευτικό είναι στη σωστή βάση και κατ´ απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας σε τοπικό αλλά και εθνικό επίπεδο. Το σφράγισμα των συνόρων ως επιλογή μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες της ελληνικής αστυνομίας, του στρατού αλλά και του λιμενικού βάζοντας σε υπέρμετρη δοκιμασία το ανθρώπινο έμψυχο δυναμικό και τους ειδικούς πόρους που δεν ήταν και στο καλύτερο δυνατό επίπεδο έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα να μηδενιστούν οι ροές. Επομένως το θέμα είναι σίγουρα καλύτερα διαχειρίσιμο.

Κύριε Υπουργέ γνωρίζω ότι προσήλθατε στη Σάμο με το κλιμάκιο του Γ. γραμματέα και του συμβούλου σας λόγω της έκτακτης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στην πόλη. Η έκτακτη κατάσταση παραμένει μπορεί να υπάρχει ύφεση της κατάστασης αλλά ανά πάσα στιγμή μπορεί να έχουμε ξανά εκτεταμένα επεισόδια, τα οποία δεν μπορούν να τα διαχειριστούν όχι λόγω έλλειψης διάθεσης αλλά λόγω μείωσης του ανθρώπινου δυναμικού η ελληνική αστυνομία. Είναι γεγονός πως το δυναμικό της έχει μειωθεί σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες. Θέλουμε να ενισχυθεί άμεσα προκειμένου να διαφυλάξουμε τις ζωές αθώων ανθρώπων μέσα στο camp όπως και τις ζωές τις δικές μας.

Αυτή τη στιγμή τελεί υπό κατάληψη εκτός περιμέτρων κορωνοϊού ένα μεγάλο κομμάτι της πόλης. Αυτό πρέπει αποκατασταθεί άμεσα. Εμείς αυτό που ζητάμε από την Κυβέρνηση είναι να ξεκινήσει άμεσα η αποσυμφόρηση από το νησί της Σάμου με μια μονάδα 1000 ή 2000 ανθρώπων.Αυτό μας ενδιαφέρει. Η αποσυμφόρηση.

Ένα ακόμα στοιχείο πέρα από τον προσανατολισμό στο μεταναστευτικό εγώ δεν έχω κρύψει είναι το πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας. Τα εθνικά θέματα λύνονται με διάλογο, οι εθνικές Κυβερνήσεις δεν έχουν χρώματα, έχουν πολιτικές μπορεί να ασκούμε κριτική επί της πολιτικής αλλά οφείλουμε ως αυτοδιοικήσεις να διαφυλάσσονται ο νόμος και τα συμφέροντα της χώρας και να συνεργαζόμαστε και το κάνουμε και με τον κ. Μηταράκη και θα το κάνουμε και με τον Γενικό Γραμματέα αλλά και με όλη την ηγεσία της Κυβέρνησης και βέβαια με τον πρωθυπουργό της χώρας.

Αυτό που πρέπει να γίνει είναι η αποσυμφόρηση και το camp που έχει δημιουργηθεί σήμερα να μην υφίσταται. Έχει γίνει μια αυθαίρετη κατάληψη ενός οικοπέδου που έχει ενοικιαστεί απο ΜΚΟ, σίγουρα έδωσε μια λύση το βράδυ για να έχουν ασφάλεια οι άνθρωποι όσο ήταν σε εξέλιξη τα επεισόδια όμως ο καλύτερος τρόπος είναι ένα πλοίο να τους μεταφέρει εκτός περιμέτρου camp. Να μην αποκατασταθεί ο χώρος που καταστράφηκε και ούτε να γεμίσει πάλι με σκηνές είναι μια καλή αρχή να δείξουμε ότι αποδομούμε τον αυθαίρετο ανοιχτό οικισμό. Έκκληση σας το ζητάμε.

Επίσης ζητάμε την άρση της επίταξης για το νησί της Σάμου, έχουμε προσφύγει και στο ΣΤΕ.

Το χρονοδιάγραμμα μέχρι τέλους του έτους για αποσυμφόρηση δεν μας αρκεί θέλουμε μέχρι τέλους Ιουνίου να πραγματοποιηθεί καθώς μπαίνουμε σε μια τουριστική σεζόν και οι επιχειρήσεις θα δοκιμαστούν και εξαιτίας του κορωνοϊού. Μέχρι τέλους του έτους είναι ένα άνοιγμα πολύ μεγάλο και πιστεύω ότι δεν είναι επιθυμητό. Μέχρι τέλους Ιουνίου το Βαθύ πρέπει να έχει αδειάσει, θέλουμε κλείσιμο του ΚΥΤ Βαθέος και τη δημιουργία του ΚΥΤ στη Ζερβού.

Τελειώνοντας μέχρι το βράδυ πρέπει να έχει αδειάσει ο προαύλιο χώρος του Αγ. Χαραλάμπου.

 

Share this post:

Comments

comments

Δήμος

Συνάντηση Στάντζου με τον Πρωθυπουργό για το προσφυγικό – μεταναστευτικό

Published

on

By

Το προσφυγικό μεταναστευτικό θα αποτελέσει κεντρικό σημείο της ατζέντας της συνάντησης που θα έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με δημάρχους του Βορείου Αιγαίου.

Για την επικείμενη συνάντηση ενημέρωσε σχετικά ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Σύμφωνα με τον δήμαρχο μεταβαίνει αύριο Τρίτη  στην Αθήνα μετά απο πρόσκληση του κ. Μητσοτάκη.

O κ. Στάντζος προσέρχεται στο διάλογο όπως δήλωσε στο Σώμα, στο πλαίσιο των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου .

Την Τετάρτη στο πρωθυπουργικό γραφείο εκτός απο τον κ. Στάντζο θα παραβρεθούν, ο δήμαρχος Μυτιλήνης κ. Στρατής Κύτελης, και Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης .

Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου δεν θα περάσουν ο δήμαρχος Δυτικής Σαμου, κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης καθώς επίσης και ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος.

 

 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου

Published

on

By

Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα, 1η Μαρτίου, στις 18.30, το δημοτικό συμβούλιο Ανατολικής Σάμου.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα ακόλουθα:

  1. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών.  Εισηγητής: Κολλάρος Γεώργιος πρόεδρος Δ.Σ.
  1. Επικαιροποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεση/βραχεία  διαχείρισης των συνεπειών από εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων του Δήμου  Ανατολικής Σάμου.  Εισηγητής: Εκτελεστική επιτροπή – Γραφείο πολιτικής προστασίας
  1. Επικαιροποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεση/βραχεία  διαχείρισης των συνεπειών από εκδήλωση σεισμού του Δήμου Ανατολικής Σάμου.  Εισηγητής: Εκτελεστική επιτροπή – Γραφείο πολιτικής προστασίας
  1. Πρόταση Ίδρυσης νέων ειδικοτήτων στο Μαυρογένειο ΕΠΑ. Λ Σάμου – Μεταβολές  σχολικών μονάδων Εσπερινού ΕΠΑΛ Σάμου.  Εισηγητής: Αξιώτης Ιωάννης πρόεδρος επιτροπής παιδείας.
  1. Παραχώρηση χρήσης δημοτικού χώρου στον ΔΕΔΔΗΕ.  Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών
  1. Συγκρότηση γνωμοδοτικών οργάνων σύμφωνα με τις διατάξεις του ν 4412/2016  Δημόσιες Συμβάσεις Έργων Προμηθειών και Υπηρεσιών μέχρι τέλους του έτους 2021.  Εισηγητής: Διονυσίου Γεώργιος αντιδήμαρχος.
  1. Χαρακτηρισμός επιχείρησης ως εποχιακή  Εισηγητής: Διονυσίου Γεώργιος αντιδήμαρχος.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή