11.7 C
Σάμος
10/12/2023
Σαμιακά

Αίτηση προς τον δήμο Δυτικής Σάμου απο κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής του Ι.Ν Παναγίας

Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες που μένουμε και δραστηριοποιούμαστε επαγγελματικά πέριξ του Ι.Ν της Μητρόπολης της Παναγίας πρωτίστως εκφράζουμε τη λύπη μας για το χαμό των δύο ανήλικων παιδιών και τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες τους.

Ο χαμός των δύο παιδιών ήταν τραγικός και μας έχει συγκλονίσει όλους. Περαιτέρω, θέλουμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με το ζήτημα του Ιερού Ναού της Μητρόπολης, ο οποίος έχει υποστεί σοβαρότατες ζημίες. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει από το κράτος καμία επίσημη απάντηση ούτε και ενημέρωση για το φλέγον αυτό ζήτημα.

Οι σεισμολόγοι καθημερινώς μας εφιστούν τη προσοχή, καθώς θεωρούν ότι υπάρχει ενδεχόμενο σοβαρού μετασεισμού.

Το μισό τμήμα του Ναού έχει καταρρεύσει και  υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να καταρρεύσει και το υπόλοιπο τμήμα αυτού σε κάποιο μετασεισμό. Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες γύρω από τη περιοχή αδυνατούμε να μείνουμε σπίτια μας και να εργαστούμε στα μαγαζιά μας, διότι κινδυνεύει η σωματική ακεραιτότητα τόσο η δική μας όσο και των υπαλλήλων μας, των πελατών μας και οποιουδήποτε διερχόμενου την οδό Χατζηγιάννη.

Συνεπώς, κάποιοι από εμάς να αναγκαζόμαστε να μετακομίσουμε από τα καταστήματα μας και τα σπίτια μας, υφιστάμενοι σοβαρά κόστη εν μέσω της πανδημίας του κορωνοιού, ενώ κάποιοι από εμάς που δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε οικονομικά στο σοβαρό κόστος μίας μετακόμισης, έχουμε αναγκαστεί να κλείσουμε τα μαγαζιά μας.

Επίσης, η οδός Χατζηγιάννη είναι κεντρική οδική αρτηρία, η οποία συνδέει το Καρλόβασι με άλλα χωριά, με αποτέλεσμα πολλές φορές να τη διέρχονται μηχανάκια αλλά και κάποιοι πεζοί, όταν δεν υπάρχει αστυνομική φύλαξη της περιοχής.

Όλη η περιοχή γύρω από τον Ιερό Ναό είναι πάρα πολύ επικίνδυνη και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία μέριμνα του κράτους για να επιλυθεί το πρόβλημα άμεσα, με αποτέλεσμα να υπάρχει σφοδρός κίνδυνος να θρηνήσουμε ακόμα περισσότερα θύματα.

Τούτων λεχθέντων υποβάλλαμε αίτηση στο Δήμο με την οποία ζητούμε τα αναλυτικώς αναφερόμενα σε αυτή και περαιτέρω δημοσίως ζητάμε και από το κεντρικό κρατικό μηχανισμό να μεριμνήσει ΑΜΕΣΑ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ για να επιλυθεί το πρόβλημα.

 

[gview file=”https://www.samos24.gr/wp-content/uploads/2020/11/αιτηση-στο-δημο.pdf”]

Screen Grab / YouTube

ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΙΑΚΩΒΟΥ

 

 

Related posts

Πόσο θα κοστίζει η νέα τουριστική βίζα για τους Τούρκους

admin

Συνάντηση του Επιμελητηρίου Σάμου με τον νέο Γενικό Πρόξενο Σμύρνης

admin

Ευχαριστήριο προς την Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Σάμου

admin

Νέα γενική συνέλευση αγροτών στον Πύργο

admin

ΕΚΤ Σάμου: Έκοψαν το ρεύμα για… 370 ευρώ, σε οικογένεια με μωρό!

admin

Αγιασμός της νέας εκπαιδευτικής σειράς Εθελοντών Υγείας του Ερυθρού Σταυρού Σάμου

admin

Εκδηλώσεις της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη Σάμο για τις 16 Ημέρες Ακτιβισμού κατά της Έμφυλης Βίας

admin

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κάλυψη αναγκών του Γ. Ν. Σάμου με ιατρικό προσωπικό

admin

Στάση εργασίας την Παρασκευή στο Νοσοκομείο Σάμου

admin