17.8 C
Σάμος
25/09/2022
Δήμος

Εξέφρασαν την αγανάκτηση τους πρώην δήμαρχοι για το μεταναστευτικό

Μετά από πρόσκληση που απέστειλε ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, κ. Γεώργιος Στάντζος, στους πρώην Δημάρχους, για σύσκεψη,  σήμερα  30-09-2019,  ανταποκρίθηκαν θετικά βάσει της διαθεσιμότητάς τους ο π. Δήμαρχος Βαθέος κ. Κων/νος Καραμηνάς,  ο π. Δήμαρχος Βαθέος κ. Φίλιππος Πετρούσκας, ο π. Δήμαρχος Σάμου, κ. Στυλιανός  Θάνος, ο π. Δήμαρχος Σάμου κ. Χριστόδουλος Σεβαστάκης,  και ο π. Δήμαρχος Πυθαγορείου κ. Νικόλαος Μάρκου.

Ο π. Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος απέστειλε επιστολή, σύμφωνα με την οποία επιδοκιμάζει την πρωτοβουλία του Δημάρχου, η οποία δηλώνει ευρύτερη αντίληψη και ειλικρινή διάθεση ενωτικού μηνύματος που πρέπει να εκπέμπεται από το νησί μας καθώς και  την ανάγκη συγκρότησης επιτροπής για το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα, σε μόνιμη βάση, η οποία θα περιλαμβάνει αιρετούς και πολίτες προκειμένου να υπάρχει οργανωμένη θεσμική παρουσία σε όλα τα κέντρα αποφάσεων.

Οι Δήμαρχοι που συμμετείχαν στη σύσκεψη εξέφρασαν με κοινή δήλωση την αγανάκτησή τους για την εκρηκτική διάσταση που έχει λάβει το ζήτημα του μεταναστευτικού-προσφυγικού, τόσο για την τοπική κοινωνία της Σάμου , όσο και για την πατρίδα μας και απαιτούν τα παρακάτω:

  • Οριστική κατάργηση του ΚΥΤ στην πόλη της Σάμου και την απόδοση του γηπέδου στο Δήμο Ανατολικής Σάμου κατά κυριότητα και χρήση.
  • Τη διαρκή και μαζική αποσυμφόρηση του νησιού.
  • Τη δημιουργία μιας ελεγχόμενης μικρής δομής εκτός πολεοδομικού ιστού.
  • Τη γρηγορότερη διεκπεραίωση ταυτοποίησης και αναχώρησης των προσφύγων – μεταναστών από το νησί.
  • Την αποτελεσματικότερη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων από τις εθνικές και ευρωπαϊκές δυνάμεις .
  • Την έμπρακτη στήριξη της Ε.Ε στην Ελλάδα καθώς και την άμεση υλοποίηση των αποφάσεων της σύσκεψης, υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη- των Περιφερειαρχών της χώρας- για ισοκατανομή ανά περιφέρεια του πληθυσμού των προσφύγων-μεταναστών.

Αναμένοντας και την επίσκεψη του αρμόδιου Κυβερνητικού κλιμακίου που αποφάσισε και ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο στις 25/09/2019, θα υπάρξει και νέα σύσκεψη για το θέμα του μεταναστευτικού – προσφυγικού αλλά και για θέματα αναπτυξιακής προοπτικής του Δήμου μας.

 

Related posts

Σε απολογισμό πεπραγμένων προχωρά ο Δήμος Δυτικής Σάμου

admin

Παραδόθηκε η μελέτη για τη μείωση σεισμικής διακινδύνευσης και την ασφαλή ανάπτυξη του Δήμου Ανατολικής Σάμου

admin

Ξεκινούν οι εργασίες για την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο Δημοτικό Γήπεδο Καρλοβασίου

admin

ΛΑΣ:«Kολοβό» το διεκδικητικό πλαίσιο της δημοτικής αρχής που δεν απηχεί τις πραγματικές ανάγκες του Νοσοκομείου

admin

“Η Σάμος αλλάΖΕΙ” για το Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο Σάμου

admin

O δημοτικός συνδυασμός “Μ.ΠΡΟ.ΣΤΑ” για το “ΞΕΝΙΑ”

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Δυτικής Σάμου για το θάνατο του Αρχιμουσικού Χαράλαμπου Κοτζαμάνη

admin

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου για την συνεδρίαση του Δ.Σ για την υγεία

admin

“Ανατροπή”: Ο Δήμος έχει αρμοδιότητες πάνω σε θέματα υγείας, αλλά το έργο του κρίνεται ημιτελές

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα