16.1 C
Σάμος
19/03/2024
Ελλάδα

Αθλητικά Μονοπάτια σε 11 απομονωμένα νησιά

Το πρόγραμμα Αθλητικά Μονοπάτια Καλοκαίρι 2022 (ΑΜ2022) συνεχίζεται για έβδομη χρονιά και διεξάγεται σε συνέχεια του χειμερινού προγράμματος από την 4η Iουλίου-23η Ιουλίου 2022 παράλληλα σε 11 απομακρυσμένα νησιά. Στο καλοκαιρινό camp αθλητικών δραστηριοτήτων συμμετέχουν παιδιά που κατοικούν μόνιμα στα νησιά αυτά.

Τα νησιά που θα διανύσουν τα καλοκαιρινά μονοπάτια φέτος είναι ο Άγιος Ευστράτιος, η Αμοργός, η Αστυπάλαια, η Κάσος, το Καστελλόριζο, οι Λειψοί, η Νίσυρος, η Τήλος, η Κίμωλος, τα Ψαρά και οι Φούρνοι Κορσέων.

Το φετινό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει όπως κάθε χρόνο εκμάθηση ασφαλούς κολύμβησης, αθλητισμό, σκάκι, ευαισθητοποίηση, μάθηση και κυρίως παιχνίδι και διασκέδαση. Παράλληλα επιδιώκουμε να βελτιωνόμαστε και να εμπλουτίζουμε το πρόγραμμα βάσει των αναγκών και των επιθυμιών των συμμετεχόντων.

 

Το τρίπτυχο των Αθλητικών Μονοπατιών:

παιχνίδι
ανάπτυξη κινητικών δεξιοτήτων
κοινωνικοποίηση

Φέτος έχουμε τη χαρά να έχουμε συνταξιδιώτη στα καλοκαιρινά μας μονοπάτια τον κύριο Αυγουλά και τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Με Άλλα Μάτια» με την ομάδα του οποίου θα πραγματοποιήσουμε επισκέψεις στα νησιά των ΑΜ όπου θα διεξάγονται τόσο εκπαιδευτικές όσο και βιωματικές δράσεις παιγνιώδους μορφής με τα παιδιά. Συνοδοιπόρο για άλλη μία χρονιά θα έχουμε και το Safe Water Sports (SWS).

Χαρτογράφηση χώρου, παιχνίδια προσανατολισμού όπως και κυνήγι θησαυρού δεν θα λείψουν από το πρόγραμμα. Φέτος επίσης θα εντοπίσουμε τα κρυμμένα μαθηματικά με τη βοήθεια του «Why Math» και θα ακονίσουμε το μυαλό μας με μαθηματικά quiz ενώ η σωστή διατροφή μας απασχολεί πάντα.

Στο πλαίσιο του καλοκαιρινού προγράμματος ΑΜ2022 θα διεξαχθεί τουρνουά μπακότερμα από τις 4 έως τις 23 Ιουλίου. Για να κλείσουμε το καλοκαιρινό μας πρόγραμμα θεαματικά, θα έχουμε τελετή λήξης στις 23/07 με συμμετοχή του συγκροτημάτων από το Schoolwave Festival. Η τελετή λήξης θα περιλαμβάνει
αθλητισμό, μουσική, χορό και εορταστική διάθεση ώστε να χαιρετήσουμε τα καλοκαιρινά μας ΑΜ όπως τους αρμόζει.

Το πρόγραμμα «Αθλητικά Μονοπάτια» διοργανώνεται από το 2015 και υλοποιείται από το τo Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence και την ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδο», διεξάγεται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου
Αθηνών, με αποκλειστική δωρεnewsletter2go.comά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)

­
­
­

 

Related posts

Πλησιάζει η αλλαγή ώρας σε θερινή για το 2024

admin

Καθαρά Δευτέρα: Πώς πληρώνονται οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα

admin

Αποστολή Κινητών Ιατρικών Μονάδων | Αγαθονήσι | 29-30 Μαρτίου 2024

admin

Επανήλθαν Facebook, Messenger και Instagram

admin

Στυλιανίδης: Οι 6 πρωτοβουλίες για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

admin

Αποτελέσματα εκλογών Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος

admin

Παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού ο Μίλτος Τεντόγλου

admin

Τέμπη: Οι καμπάνες σήμερα θα χτυπήσουν πένθιμα 57 φορές

admin

Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Κανονικά οι πτήσεις

admin