14.9 C
Σάμος
20/04/2024
Σαμιακά

Αιγαιοπελαγίτικοι Διασυλλογικοί Διαδικτυακοί Σκακιστικοί Αγώνες

Κυριακές 13/2, 20/2, 27/2 και 13/3/2022 στο chess.com

 με ώρα έναρξης 4 μ.μ.

 

Συνοπτικά:

  • Κυριακή 13 Φεβρουαρίου: Φιλικό Διαδικτυακό Τουρνουά Προετοιμασίας Ομάδων Αιγαίου (προκριματική φάση).
  • Κυριακή 20 Φεβρουαρίου: Φιλικό Διαδικτυακό Τουρνουά Προετοιμασίας Ομάδων Αιγαίου (τελική φάση).
  • Κυριακή 27 Φεβρουαρίου: Αιγαιοπελαγίτικο Διαδικτυακό Διασυλλογικό Πρωτάθλημα (σε μία ημέρα) και Διαδικτυακό Διασυλλογικό Κύπελλο Αιγαιοπελαγίτικης Φιλίας (προκριματική φάση).
  • Κυριακή 13 Μαρτίου: Διαδικτυακό Διασυλλογικό Κύπελλο Αιγαιοπελαγίτικης Φιλίας (τελική φάση).

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ:

Η ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ και τα σωματεία: ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΡΟΥ «Ζατρίκιον»,

ΛΕΣΧΗ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΒΕΝΙΑΜΙΝ Ο ΛΕΣΒΙΟΣ,  ΠΛΟΗΓΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ, ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ «ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΖΕΛΕΠΗΣ», ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ, ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ, ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΡΟΔΟΥ «ΙΠΠΟΤΗΣ» και ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΑΜΟΥ ΜΕΛΙΣΣΟΣ διοργανώνουν τους Αιγαιοπελαγίτικους Διαδικτυακούς Διασυλλογικούς Σκακιστικούς Αγώνες, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν τις Κυριακές 13/2, 20/2, 27/2 και 13/3/2022, με ώρα έναρξης 4 μ.μ., σε πλατφόρμα του chess.com, με ενσωματωμένο αυτόματο anti-cheating για αποφυγή υποβοήθησης από ηλεκτρονικά μέσα.

 

Για την οργάνωση και την επίλυση ζητημάτων θα συγκροτηθεί Οργανωτική Επιτροπή με μέλη έναν εκπρόσωπο από κάθε Αιγαιοπελαγίτικο σωματείο που μετέχει τους Αιγαιοπελαγίτικους Διαδικτυακούς Διασυλλογικούς Σκακιστικούς Αγώνες.

 

Οι κύριες διοργανώσεις είναι το Αιγαιοπελαγίτικο Διαδικτυακό Διασυλλογικό Πρωτάθλημα και το Διαδικτυακό Διασυλλογικό Κύπελλο Αιγαιοπελαγίτικης Φιλίας.

Για την καλύτερη προετοιμασία της πρώτης μαζικής ομαδικής διαδικτυακής δραστηριότητας του Αρχιπελάγους, καθώς και για την προσαρμογή παικτών χωρίς ή με λίγη εμπειρία στο ιντερνετικό σκάκι, θα προηγηθεί το Φιλικό Διαδικτυακό Τουρνουά Προετοιμασίας Ομάδων Αιγαίου.

 

Οι διοργανώσεις με χρονολογική σειρά:

 

Ι) Φιλικό Διαδικτυακό Τουρνουά Προετοιμασίας Ομάδων Αιγαίου

Θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερις (4) γενικές σκακιέρες με σύστημα πουλ απλών συναντήσεων και χρόνο σκέψης δεκαπέντε λεπτά (15΄) ανά παίκτη συν 5 πέντε δευτερόλεπτα (5΄΄) για κάθε κίνηση. Κάθε σωματείο μπορεί να δηλώσει έως και δύο (2) αναπληρωματικούς. Η σειρά ανά σκακιέρα καθορίζεται από το τρέχον ΕΛΟ κάθε παίκτη στο chess.com.

 

Θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις:

Την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί η προκριματική φάση σε ομίλους των 4 έως 6 ομάδων, με σύστημα πουλ απλών συναντήσεων και με προκαθορισμένη ώρα έναρξης κάθε γύρου. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα σωματεία – μέλη της ΤΕΣΣΑΙΓ (χωρίς καταβολή παράβολου ή οποιαδήποτε άλλη οικονομική υποχρέωση), με μία ή και περισσότερες ομάδες (β΄, γ΄, δ΄), καθώς και με επιπλέον ομάδες γυναικών, βετεράνων, νέων, νεανίδων, παιδιών ή και τοπικού χαρακτήρα (με όνομα περιοχής ή κωμόπολης ή χωριού). Θα μπορούν να συμμετέχουν και σκακιστές που κατάγονται από κάθε νησί, καθώς και κάτοικοι του νησιού (και στις δύο περιπτώσεις, ανεξαρτήτως σε ποιο σωματείο ανήκουν). Υπεύθυνο για τη συγκρότηση των ομάδων είναι το κάθε Αιγαιοπελαγίτικο σωματείο.

Θα γίνουν δεκτές από την Οργανωτική Επιτροπή και ομάδες από νησιά που δεν έχουν σκακιστικό σωματείο ή είναι ανενεργό ή βρίσκεται υπό ίδρυση.

Δηλώσεις συμμετοχής έως και την Πέμπτη 10/2/22, με πλήρη στοιχεία ομάδων και παικτών (ονοματεπώνυμο, σύλλογος, βαθμός αξιολόγησης, καθώς και ψευδώνυμο για το chess.com), στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο skaki64@gmail.com ή στο sakyrvar@yahoo.gr.

Δυνατότητα τροποποίησης δήλωσης συμμετοχής (αυξομείωση ομάδων, αλλαγή ονόματος, συγχώνευση ομάδων κ.ά.) έως και την Παρασκευή 11/2/22.

 

Την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί η τελική φάση σε ομίλους των 4 έως 6 ομάδων, με σύστημα πουλ απλών συναντήσεων και με προκαθορισμένη ώρα έναρξης κάθε γύρου. Ο πρώτος όμιλος για συμπεριλάβει τις νικήτριες ομάδες των προκριματικών ομίλων, ο δεύτερος όμιλος τις ομάδες που πήραν τη δεύτερη θέση στον προκριματικό όμιλο κ.ο.κ.

 

ΙΙ) Διαδικτυακό Διασυλλογικό Κύπελλο Αιγαιοπελαγίτικης Φιλίας

Θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερις (4) γενικές σκακιέρες με σύστημα πουλ απλών συναντήσεων και χρόνο σκέψης δεκαπέντε λεπτά (15΄) ανά παίκτη συν 5 πέντε δευτερόλεπτα (5΄΄) για κάθε κίνηση. Κάθε σωματείο μπορεί να δηλώσει έως και δύο (2) αναπληρωματικούς. Η σειρά ανά σκακιέρα καθορίζεται από το τρέχον ΕΛΟ κάθε παίκτη στο chess.com.

Θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις:

Την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί η προκριματική φάση σε ομίλους των 4 έως 6 ομάδων, με σύστημα πουλ απλών συναντήσεων και με προκαθορισμένη ώρα έναρξης κάθε γύρου. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα σωματεία – μέλη της ΤΕΣΣΑΙΓ (χωρίς καταβολή παράβολου ή οποιαδήποτε άλλη οικονομική υποχρέωση), με μία ή και περισσότερες ομάδες (β΄, γ΄, δ΄), καθώς και με επιπλέον ομάδες γυναικών, βετεράνων, νέων, νεανίδων, παιδιών ή και τοπικού χαρακτήρα (με όνομα περιοχής ή κωμόπολης ή χωριού). Θα μπορούν να συμμετέχουν και σκακιστές που κατάγονται από κάθε νησί, καθώς και κάτοικοι του νησιού (και στις δύο περιπτώσεις, ανεξαρτήτως σε ποιο σωματείο ανήκουν). Υπεύθυνο για τη συγκρότηση των ομάδων είναι το κάθε Αιγαιοπελαγίτικο σωματείο.

Θα γίνουν δεκτές από την Οργανωτική Επιτροπή και ομάδες από νησιά που δεν έχουν σκακιστικό σωματείο ή είναι ανενεργό ή βρίσκεται υπό ίδρυση.

Δηλώσεις συμμετοχής έως και την Τρίτη 22/2/22, με πλήρη στοιχεία ομάδων και παικτών (ονοματεπώνυμο, σύλλογος, βαθμός αξιολόγησης, καθώς και ψευδώνυμο για το chess.com), στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο skaki64@gmail.com ή στο sakyrvar@yahoo.gr.

Δυνατότητα τροποποίησης δήλωσης συμμετοχής (αυξομείωση ομάδων, αλλαγή ονόματος, συγχώνευση ομάδων κ.ά.) έως και την Πέμπτη 24/2/22.

 

Την Κυριακή 13 Μαρτίου θα διεξαχθεί η τελική φάση σε ομίλους των 4 έως 6 ομάδων, με σύστημα πουλ απλών συναντήσεων και με προκαθορισμένη ώρα έναρξης κάθε γύρου. Ο πρώτος όμιλος για συμπεριλάβει τις νικήτριες ομάδες των προκριματικών ομίλων, ο δεύτερος όμιλος τις ομάδες που πήραν τη δεύτερη θέση στον προκριματικό όμιλο κ.ο.κ.

 

ΙΙΙ) Αιγαιοπελαγίτικο Διαδικτυακό Διασυλλογικό Πρωτάθλημα

Θα πραγματοποιηθεί σε έξι (6) γενικές σκακιέρες με σύστημα πουλ απλών συναντήσεων και χρόνο σκέψης δέκα λεπτά (10΄) ανά παίκτη συν 5 πέντε δευτερόλεπτα (5΄΄) για κάθε κίνηση. Κάθε σωματείο μπορεί να δηλώσει έως και τρεις (3) αναπληρωματικούς. Η σειρά ανά σκακιέρα καθορίζεται από το τρέχον ΕΛΟ κάθε παίκτη στο chess.com.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα σωματεία – μέλη της ΤΕΣΣΑΙΓ (χωρίς καταβολή παράβολου ή οποιαδήποτε άλλη οικονομική υποχρέωση), με μία ομάδα, την οποία θα συγκροτούν σκακιστές ή σκακίστριες εγγεγραμμένοι στο σωματείο. Για παίκτες που εμφανίζονται στους πίνακες εθνικής αξιολόγησης αρκεί η αναγραφή του Αριθμού Μητρώου. Μόνο για σκακιστές και σκακίστριες που έχουν εγγραφεί προσφάτως, χρειάζεται να  αποσταλεί  στην Οργανωτική Επιτροπή φωτοαντίγραφο Δελτίου Σκακιστικής Ταυτότητας.

Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί την Κυριακή 27 Φεβρουάριου.

[Ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το Τουρνουά Προετοιμασίας και το Κύπελλο Αιγαιοπελαγίτικης Φιλίας: Εξαμελείς συνθέσεις, διεξαγωγή σε μια ημέρα, μειωμένος χρόνος σκέψης (10΄ συν 5΄΄), δυνατότητα συγκρότησης μίας μόνο ομάδας από σκακιστές ή σκακίστριες εγγεγραμμένους στο σωματείο].

Δηλώσεις συμμετοχής έως και την Τρίτη 22/2/22, με πλήρη στοιχεία ομάδας και παικτών (ονοματεπώνυμο, σύλλογος, βαθμός αξιολόγησης, καθώς και ψευδώνυμο για το chess.com), στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο skaki64@gmail.com ή στο sakyrvar@yahoo.gr.

Δυνατότητα τροποποίησης δήλωσης συμμετοχής (αλλαγή σύνθεσης ομάδας) έως και την Πέμπτη 24/2/22.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ – ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ:

Για κάθε νίκη ο σκακιστής/σκακίστρια παίρνει 1 πόντο, για κάθε ισοπαλία μισό πόντο και για ήττα μηδέν. Το άθροισμα των πόντων διαμορφώνει το αποτέλεσμα της ομάδας.

Για κάθε νίκη η ομάδα παίρνει 2 βαθμούς, για κάθε ισοπαλία 1 βαθμό και για ήττα μηδέν.

Όποια ομάδα συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς στο Πρωτάθλημα ανακηρύσσεται Πρωταθλήτρια Διαδικτυακού Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Αιγαίου.

Όποια ομάδα συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς στο Κύπελλο ανακηρύσσεται Κυπελλούχος Διαδικτυακού Διασυλλογικού Κυπέλλου Αιγαιοπελαγίτικης Φιλίας.

Όποια ομάδα συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς στο Φιλικό Προετοιμασίας  ανακηρύσσεται Νικήτρια Φιλικού Διαδικτυακού Τουρνουά Προετοιμασίας Ομάδων Αιγαίου.

Σε περιπτώσεις ισοβαθμίας ισχύουν τα κριτήρια άρσης ισοβαθμίας που εφαρμόζει το chess.com.

 

ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗ:

Ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να ασκήσει έλεγχο για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ηλεκτρονικής υποβοήθησης (Anti cheating measures) σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες-συστάσεις της FIDE.

Αν ένας σκακιστής βρεθεί να χρησιμοποιεί ηλεκτρονική υποβοήθηση (cheating) θα χάνει την παρτίδα και θα αποβάλλεται συνολικά από τη διοργάνωση.

Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την προκήρυξη, τα παραρτήματα της ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η Οργανωτική Επιτροπή των αγώνων.

 

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ:

Διαχειριστής της πλατφόρμας chess.com είναι ο Εθνικός Μετρ και FIDE Master Αναστάσης Τζούμπας, (τηλ. 6940460097, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: at@tzoumpaschesslab.gr και anastasis.tzoumpas@gmail.com).

Συνδιαχειριστής και υπεύθυνος επικοινωνίας ορίζεται ο FIDE Arbiter  Σάββας Κυριάκου (τηλ. 6932478386, viber: 011 30 6932478386, e-mail: sakyrvar@yahoo.gr).

Κάθε σωματείο θα δηλώσει έναν συνδιαχειριστή επιπλέον.

 

Related posts

Συναγερμός στο Pappa Beach – Ολοκληρωτική καταστροφή οικήματος από πυρκαγιά

admin

Πορεία Ειρήνης από την ΚΕΔΝ Σάμου στην πλατεία Πυθαγόρα

admin

Σε οριακό σημείο τα κωδωνοστάσια του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Κοκκαρίου μετά τον σεισμό

admin

Νέα καταγραφή του Φυσητήρα στα νερά μεταξύ Χίου, Ικαρίας και Σάμου

admin

Δώσε Ζωή – Η Ένωση Στρατιωτικών Σάμου καλεί σε Εθελοντική Αιμοδοσία – 20/4/2024

admin

Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

admin

Τ.Ο.Ε.Β. Κάμπου Χώρας – Πρόσληψη ενός υδρονομέα

admin

Αυτές είναι οι παραλίες του νομού Σάμου που απαγορεύονται ξαπλώστρες και ομπρέλες

admin

Ο Αντιπρόεδρος ξενοδόχων επιβεβαιώνει: “Φέτος θα είναι η χρονιά της Σάμου”

admin