Connect with us

Δήμος

ΑΚΙΣ-Αυτά είναι τα προβλήματα της Τοπικής Κοινότητας Καστανιάς

Published

on

  1. Σε συνέχεια της από 8 Αυγούστου 2017 επισκέψεώς μας στην τοπική κοινότητα Καστανιάς και της σχετικής ενημέρωσης που είχαμε από τον πρόεδρο κ. Κλουκιώτη Μάρκο και τους κατοίκους αυτής, σας γνωστοποιούμε τα παρακάτω ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους και επιδρούν αρνητικά στη διαβίωσή τους:

ΥΔΡΕΥΣΗ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

Το χωριό υδροδοτείται από την πηγή Πέρα Βρύση και βοηθητικά από μία γεώτρηση που βρίσκεται στην πάνω πλατεία του χωριού. Η δεξαμενή είναι περίπου 80 κυβικών και καθαρίστηκε πριν 2 χρόνια. Γίνονται εξετάσεις για την καταλληλότητα του νερού, αλλά οι κάτοικοι αγνοούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Στο χωρίο υπάρχουν σε λειτουργία υδρομετρητές. Το δίκτυο ύδρευσης εντός του χωριού είναι σε καλή κατάσταση, εκτός των ορίων του χωριού τα σπίτια τροφοδοτούνται με επιφανειακά πρόχειρα δίκτυα, με συχνές διακοπές λόγω βλαβών. Στα 500 περίπου μέτρα από την κύρια πηγή που τροφοδοτεί με νερό το χωριό υπάρχει και άλλη μεγάλη πηγή η οποία έχει μείνει μέχρι σήμερα ανεκμετάλλευτη, παρότι ακούστηκαν παράπονα ότι το νερό δεν επαρκεί κατά τους θερινούς μήνες. Για την άρδευση υπάρχει ξεχωριστό δίκτυο.

Στο χωριό δεν υπάρχει μονάδα βιολογικού καθαρισμού υγρών αποβλήτων και τα λύματα πέφτουν μετά το τέλος του αποχετευτικού δικτύου σε παρακείμενο ρέμα. Στο παρελθόν είχαν γίνει ενέργειες να συνδεθεί το αποχετευτικό δίκτυο του χωριού με το βιολογικό Καρλοβάσου αλλά δεν καρποφόρησαν.

 

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Η περισυλλογή των απορριμμάτων από τους κάδους γίνεται τρεις φορές την εβδομάδα. Ο Δήμος δεν μεριμνά για το πλύσιμο των κάδων, οι κάδοι που βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από το κτίριο της κοινότητας πλένονται με εθελοντική εργασία του ιδιοκτήτη του καφενείου της κεντρικής πλατείας. Οι δρόμοι του χωριού και οι κοινόχρηστοι χώροι ήταν καθαροί, σε αυτό βοήθησε η διάθεση από το Δήμο, για δέκα περίπου ημέρες, ενός εργάτη καθαριότητας. Γενικά το χωριό, σύμφωνα και με μαρτυρίες των κατοίκων, διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση από απόψεως καθαριότητας και ευπρεπισμού, με προσωπική φροντίδα του προέδρου. Προτάθηκε η αλλαγή του χώρου τοποθέτησης των κάδων απορριμμάτων που βρίσκονται στην κεντρική πλατεία, έξω από την κοινότητα και εναλλακτικά η κατασκευή μικρού κλειστού υπόστεγου για να μην βρίσκονται οι κάδοι σε πρώτη θέα, αμαυρώνοντας την όμορφη εικόνα του χωριού. Ζητήθηκε από τον πρόεδρο η παρέμβαση του Δήμου για την αντιμετώπιση του απαράδεκτου φαινομένου της ανεξέλεγκτης ρίψης σκουπιδιών σε ρέματα και χαράδρες, ακόμη και εντός των ορίων χωριού.

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ

Δεν αναφέρθηκαν προβλήματα στο δημοτικό φωτισμό. Η αντικατάσταση των καμένων λαμπτήρων γίνεται χωρίς μεγάλη καθυστέρηση, εκτός των περιπτώσεων που δεν υπάρχουν λάμπες και προβαίνει ο ίδιος πρόεδρος στην αγορά λαμπτήρων με δικά του χρήματα. Ζητήθηκε επέκταση φωτισμού στο δρόμο που συνδέει τις πάνω γειτονιές του χωριού.

 

ΟΔΟΠΟΙΙΑ – ΟΔΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι κάτοικοι του χωριού στην πλειοψηφία τους αγρότες σήμερα βρίσκονται στη εποχή του τρύγου και διαμαρτύρονται γιατί ακόμη δεν έχουν διατεθεί τα χωματουργικά μηχανήματα του Δήμου για τη συντήρηση των αγροτικών δρόμων. Ακούστηκαν έντονα διαμαρτυρίες από τους κατοίκους για την καταβολή σημαντικών χρηματικών ποσών, προκειμένου να αποκαταστήσουν τις βλάβες που υφίστανται τα οχήματά τους, εξαιτίας των παραμελημένων και γεμάτων με βαθειά νεροφαγώματα αγροτικών δρόμων.

Το χωριό δεν διαθέτει συγκοινωνία με λεωφορεία του ΚΤΕΛ. Ένα πρόβλημα που παρατηρείται σε πολλά χωριά της Σάμου και στενοχωρεί του κατοίκους του χωριού οι οποίοι μιλούν για εγκατάλειψη και αδιαφορία της πολιτείας και του Δήμου.

 

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΡΓΩΝ

 

Ζητήθηκε από τον πρόεδρο να επισπευτούν οι ενέργειες κατεδάφισης ετοιμόρροπης οικίας, η οποία αγοράσθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή προκειμένου να κατεδαφιστεί και να αποκτήσει το χωριό πρόσβαση και από τη δυτική πλευρά, όπου υπάρχει έτοιμος δρόμος. Μετά την κατεδάφιση της οικίας αυτής, ζητήθηκε να ενωθεί ο πλακόστρωτος κεντρικός δρόμος του χωριού με τον δρόμο που ανεβαίνει στο χωριό από δυτικά, αφού προηγουμένως καθαριστεί διαπλατυνθεί, όπου μπορεί και στρωθεί με σκυρόδεμα, στα σημεία που δεν έχει.

 

ΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το χωριό το επισκέπτεται γιατρός μία φορά την εβδομάδα. Δεν αναφέρθηκαν προβλήματα γύρω από την υγειονομική φροντίδα και περίθαλψη των κατοίκων, Ζητήθηκε από τους κατοίκους να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να συνδεθεί το ιατρείο με το διαδίκτυο, προκειμένου να γίνονται ηλεκτρονικά οι συνταγογραφήσεις των ασθενών.

 

  1. Παρακαλούμε για την κατά την κρίση σας εκδήλωση των ενδεδειγμένων ενεργειών, προκειμένου να δρομολογηθεί η αποκατάσταση των ανωτέρω προβλημάτων, καθώς επίσης και για τη δική μας ενημέρωση, σχετικά με την πρόοδο της αποκατάστασης.

Σίμος Αντώνιος

Δημοτικός Σύμβουλος

Share this post:

Comments

comments

Δήμος

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου

Published

on

By

Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα, 1η Μαρτίου, στις 18.30, το δημοτικό συμβούλιο Ανατολικής Σάμου.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα ακόλουθα:

  1. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών.  Εισηγητής: Κολλάρος Γεώργιος πρόεδρος Δ.Σ.
  1. Επικαιροποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεση/βραχεία  διαχείρισης των συνεπειών από εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων του Δήμου  Ανατολικής Σάμου.  Εισηγητής: Εκτελεστική επιτροπή – Γραφείο πολιτικής προστασίας
  1. Επικαιροποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεση/βραχεία  διαχείρισης των συνεπειών από εκδήλωση σεισμού του Δήμου Ανατολικής Σάμου.  Εισηγητής: Εκτελεστική επιτροπή – Γραφείο πολιτικής προστασίας
  1. Πρόταση Ίδρυσης νέων ειδικοτήτων στο Μαυρογένειο ΕΠΑ. Λ Σάμου – Μεταβολές  σχολικών μονάδων Εσπερινού ΕΠΑΛ Σάμου.  Εισηγητής: Αξιώτης Ιωάννης πρόεδρος επιτροπής παιδείας.
  1. Παραχώρηση χρήσης δημοτικού χώρου στον ΔΕΔΔΗΕ.  Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών
  1. Συγκρότηση γνωμοδοτικών οργάνων σύμφωνα με τις διατάξεις του ν 4412/2016  Δημόσιες Συμβάσεις Έργων Προμηθειών και Υπηρεσιών μέχρι τέλους του έτους 2021.  Εισηγητής: Διονυσίου Γεώργιος αντιδήμαρχος.
  1. Χαρακτηρισμός επιχείρησης ως εποχιακή  Εισηγητής: Διονυσίου Γεώργιος αντιδήμαρχος.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Έξι φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές στο Γυμνάσιο Καρλοβάσου

Published

on

By

Σήμερα Πέμπτη, ο  Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Δυτικής Σάμου, ο κ. Δημήτρης Κυπραίου, έπειτα από πρόταση του και έγκριση αυτής από το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολικής Επιτροπής, παρέδωσε στη Διευθύντρια του Γυμνασίου Καρλοβασίου κ. Αικατερίνη Σφέτσου, έξι φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές για την κάλυψη αναγκών στις σχολικές μονάδες του Γυμνασίου Καρλοβασίου και Γυμνασίου Μαραθοκάμπου, που προέκυψαν για την τηλεκπαίδευση λόγω COVID-19.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε λόγω παλαιότερης απονομής χρημάτων για προμήθεια υπολογιστών στα τρία Λύκεια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Δυτικής Σάμου, για κάλυψη αναγκών έπειτα από απόφαση της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου .

 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή