25.5 C
Σάμος
15/06/2024
Σαμιακά

Αλλάζοντας ζωές με τη δύναμη της εκπαίδευσης

Αλλάζοντας ζωές με τη δύναμη της εκπαίδευσης

Ο Ελληνοαμερικανός Τεντ Ζαμπέτης, με καταγωγή από τη Σάμο, θεσπίζει υποτροφία για σπουδές στο DereeThe American College of Greece, για να στηρίξει τους νέους και τις νέες του νησιού του.

 

Αφού πραγματοποίησε ένα όνειρο ζωής, να γίνει επιτυχημένος επιχειρηματίας στην Αμερική, ο Τεντ Ζαμπέτης έθεσε στον εαυτό του το ερώτημα: πώς θα μπορούσε να τροφοδοτήσει τα όνειρα άλλων νέων που μεγάλωναν στο νησί της Σάμου; Η απάντηση; Να θεσπίσει μία γενναιόδωρη υποτροφία για σπουδές στο Deree — The American College of Greece, που θα κάλυπταν όλα τα έξοδα αριστούχων μαθητών από τη Σάμο.

 

“Προσφέρουμε αυτήν τη μοναδική υποτροφία η οποία καλύπτει όλες τις ανάγκες ενός νέου για σπουδές στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, γιατί πιστεύουμε στην ικανότητα του Κολλεγίου να διδάσκει στους μαθητές την πειθαρχία, την προσήλωση, την καινοτομία” είπε ο κ. Ζαμπέτης, πρώην πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος δύο αμερικανικών πολυεθνικών εταιρειών της βιομηχανίας αυτοκινήτων.

 

Η υποτροφία θεσπίστηκε το 2021, μέσω του T.K. Zampetis Family Foundation, και φέτος δόθηκε στον Νικόλαο Καραγιάννη από τη Σάμο, πρωτοετή του προγράμματος Cybersecurity and Networks.

 

Ο κύριος Ζαμπέτης αναφέρει ότι από μικρή ηλικία, μεγαλώνοντας στη Σάμο, ότι  είχε ως φάρο τα λόγια της μητέρας του “να κάνεις το καλό και να μην περιμένεις τίποτα σε αντάλλαγμα.”

 

Ο πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, Δρ David G. Horner είπε: “Η χειρονομία του κου Ζαμπέτη μάς τιμά, γιατί ο ίδιος γνωρίζει ότι η δωρεά που μας εμπιστεύτηκε είναι σε καλά χέρια. Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος διαθέτει τις αξίες, την αποστολή και τους μηχανισμούς για να διασφαλίσει ότι μέσα από την προσφορά του δεχόμαστε και στηρίζουμε τους καλύτερους και αξιότερους μαθητές. Έχουμε δει τις ζωές πολλών νέων ανθρώπων να μεταμορφώνονται χάρη στις υποτροφίες, και τούτο είναι εφικτό μόνο μέσα από τη γενναιόδωρη στήριξη δωρητών όπως ο Τεντ Ζαμπέτης.”

 

Η Ανώτερη Αντιπρόεδρος Διοίκησης και Pierce του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, Ηλιάνα Λαζανά δήλωσε: “Οι υποτροφίες είναι ένας από τους τρόπους που το Κολλέγιο διασφαλίζει ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση για όλους, ανεξαρτήτως προέλευσης, οικονομικής κατάστασης και γνωριμιών.”

 

Αναφερόμενη στον φετινό αποδέκτη της υποτροφίας Ζαμπέτη, Νικόλαο Καραγιάννη, συμπλήρωσε: “Στόχος μας είναι να φέρουμε τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό ανταγωνιστικών υποψηφίων στη διαδικασία επιλογής. Είμαστε τόσο περήφανοι για τον Νικόλαο Καραγιάννη από τη Σάμο, τον οποίο η ομάδα εγγραφών μας επέλεξε για την υποτροφία του Ιδρύματος Ζαμπέτη καθώς ικανοποιούσε όλα τα κριτήρια: εισαγωγής στο Deree, επάρκειας αγγλικής γλώσσας, μόνιμης διαμονής στη Σάμο, περάτωσης της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε λύκειο του νησιού, καθώς και τεκμηρίωσης οικονομικής ανάγκης.”

 

Περισσότερα για την υποτροφία και τα κριτήριά της οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να βρουν εδώ ή να επικοινωνήσουν με έναν σύμβουλο εγγραφών 210 6009800, εσωτ. 1410 ή μέσω email στο admissions@acg.edu

 

Related posts

Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Σάμου κ.κ. Ευσεβίου

admin

Ύπατη Αρμοστεία : Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων 2024 στη Σάμο

admin

Δήμος Δυτικής Σάμου: Οι σχολικές μονάδες θα λειτουργήσουν κανονικά την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

admin

ΕΠΑΛ Καρλοβασίου…εν δράσει!

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Προστασία των εργαζομένων από τον καύσωνα

admin

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου: Έλλειψη υποδομών και συχνά κλεισίματα σχολείων

admin

Αγριογούρουνο συγκρούστηκε με μηχανή

admin

Και μετά τις ευρωεκλογές τι;

admin

Ενημερωτική Εσπερίδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Σάμο: «Σακχαρώδης Διαβήτης, μια Ύπουλη Νόσος»

admin