Αστυνομικά - Λιμενικά
Αλλαγές στη νομοθεσία περί όπλων ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία


Ανακοινώνεται ότι, λόγω τροποποίησης του νόμου 2168/1993 «περί όπλων», μετά την έκδοση του νόμου 4678/2020 και των κατ’ εξουσιοδότηση αυτού Υπουργικών Αποφάσεων, με τις διατάξεις των οποίων επήλθαν σημαντικές αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο για τα θέματα όπλων και μέχρι να ολοκληρωθεί η επικαιροποίησή τους στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν σχετικές πληροφορίες, επικοινωνώντας με τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες του τόπου διαμονής τους (τα στοιχεία επικοινωνίας είναι διαθέσιμα στο www.hellenicpolice.gr).

Στο πλαίσιο αυτό γνωστοποιείται ότι:
Οι κάτοχοι όπλων για θήρα, που δεν φέρουν την προβλεπόμενη σήμανση (δηλαδή της παρ. 3Α του άρθρου 5 του ν. 2168/1993: επωνυμία κατασκευαστή ή εμπορική ονομασία, χώρα ή τόπο κατασκευής, αριθμός σειράς, έτος κατασκευής και μοντέλο όπου είναι εφικτό), είτε έχουν άδεια είτε όχι, θα πρέπει μέχρι και την 9/11/2022 με προσωπική τους ευθύνη να ενδιαφερθούν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας σήμανσης των όπλων τους, επικοινωνώντας έγκαιρα με το Τμήμα Ασφαλείας ή όπου δεν υπάρχει με το Αστυνομικό Τμήμα, του τόπου κατοικίας τους, ώστε να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τη σχετική διαδικασία.
Επισημαίνεται ότι με την ως άνω διαδικασία σήμανσης επιλύεται το πρόβλημα πώλησης, μεταβίβασης, εξαγωγής, κληρονομιάς που είχαν οι κάτοχοι όπλων θήρας άνευ της προβλεπόμενης σήμανσης. Επίσης όσοι κάτοχοι τέτοιων όπλων δεν προβούν στη σήμανσή τους μέχρι την 9/11/2022, τα όπλα τους θα αφαιρούνται ή θα κατάσχονται ανάλογα την περίπτωση από τις αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες.
Επιπλέον :
Οι κάτοχοι αδειών όπλων συλλεκτικών, ιστορικών ή οικογενειακών κειμήλιων, των οποίων οι άδειες είχαν εκδοθεί από τις αρμόδιες Αστυνομικές Υπηρεσίες μέχρι και πριν από την 8/4/2016 και δεν είχαν προσκομίσει την βεβαίωση περί συλλεκτικότητας των όπλων τους και περί απενεργοποίησής τους όπου απαιτούνταν (σύμφωνα με την περ. α΄ της παρ. 1 του άρθρου 2 της 3009/2/84-δ΄ από 27.7.2004 υ.α.), υποχρεούνται να την υποβάλλουν μέχρι την 31/12/2021. Επισημαίνεται ότι μετά την 31/12/2021 οι άδειες θα ανακαλούνται και τα όπλα θα αφαιρούνται.
Comments
Αστυνομικά - Λιμενικά
Εξιχνιάστηκε απόπειρα κλοπής σε οικία


Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, περίπτωση απόπειρας κλοπής, που διαπράχθηκε προ εξαμήνου περίπου, σε οικία στη Σάμο.

Ταυτοποιήθηκε για την εμπλοκή του στην υπόθεση αυτή αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απόπειρας κλοπής.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου και της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, ο δράστης μπήκε στην προαναφερόμενη οικία παραβιάζοντας παράθυρο, με σκοπό την κλοπή, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσει κάτι.
Διενεργείται προανάκριση.
Comments
Αστυνομικά - Λιμενικά
Εξιχνιάστηκαν τρεις κλοπές στον Μαραθόκαμπο


Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Μαραθοκάμπου Σάμου, τρεις (3) περιπτώσεις κλοπής που διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Μαραθοκάμπου στη Σάμο.

Για την υπόθεση αυτή ταυτοποιήθηκε ως δράστης ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για το αδίκημα της κλοπής.
Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, κατά το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο του έτους 2019 μέχρι και τον Ιανουάριο του έτους 2021, ο δράστης αφαίρεσε από αγροτική αποθήκη, από Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και από φορτηγό όχημα -κατά περίπτωση-, ποδήλατο, δύο (2) στολές κατάδυσης, ψαροντούφεκο, μεταλλικό γάντζο, καθώς και βαλίτσα με ηλεκτρολογικά εργαλεία.
Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλοπιμαίων.
Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μαραθοκάμπου.
Comments
- COVID-197 ημέρες ago
Ν. Στεφανής: Ξεκινούν την Τρίτη 12 Ιανουαρίου οι εμβολιασμοί κατά της Covid-19 στο Νοσοκομείο Σαμου
- Σαμιακά5 ημέρες ago
Η ΜΕΤΑδραση ζητά Κοινωνικό Λειτουργό στη Σάμο
- Σαμιακά4 ημέρες ago
Ανέλαβε υπηρεσία στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου ο ιατρός Παναγιώτης Γαλανόπουλος
- COVID-195 ημέρες ago
Επιχείρηση «Ελευθερία»: Έφτασαν στην Σάμο τα πρώτα εμβόλια κατά του κορωνοϊού
- Αστυνομικά - Λιμενικά5 ημέρες ago
Συνελήφθη αλλοδαπός στη Σάμο, για διάπραξη ληστείας
- Αστυνομικά - Λιμενικά4 ημέρες ago
Εξιχνιάστηκαν τρεις κλοπές στον Μαραθόκαμπο
- Δήμος2 ημέρες ago
Στάντζος: Η αυτοδιοίκηση δεν πρέπει και δεν μπορεί να λειτουργεί με το πρότυπο του «κατσαπλιά»
- Περιφερειακά5 ημέρες ago
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού