21.7 C
Σάμος
21/05/2024
Πολιτικά

Σάμος: Σε εκλογικά τμήματα ανάμεσα στις στοίβες των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ(μ-λ) υπήρξαν ψηφοδέλτια της οργάνωσης Λέσβου

Ανακοίνωση του ΚΚΕ(μ-λ) για την εκλογική διαδικασία στο νησί της Σάμου

 

Με έκπληξη πληροφoρηθήκαμε από φίλους και υποστηριχτές της οργάνωσης πως σε διάφορα εκλογικά τμήματα στο νησί (Καρλόβασι,Υδρούσα, Κοντακαίικα, Λέκκα) ανάμεσα στις στοίβες των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ(μ-λ) βρίσκονταν αρκετά ψηφοδέλτια της οργάνωσης που προορίζονταν για τον νομό της Λέσβου. Γεγονός που σημαίνει ότι αυτά τα ψηφοδέλτια θα καταμετρούνταν ως άκυρα. Η οργάνωση μας ενημέρωσε το πρωτοδικείο Σάμου το οποίο προχώρησε σε σύσταση προς τα εκλογικά τμήματα για να διορθωθεί το ζήτημα. Χωρίς να γνωρίζουμε σε ποια και πόσα συνολικά τμήματα παρατηρήθηκε το ίδιο φαινόμενο αλλά και σε πόσα από αυτά διορθώθηκε, θέλουμε να εκφράσουμε κάποιες εύλογες απορίες.

 

Με ευθύνη ποιου, βρέθηκαν στο νησί της Σάμου ψηφοδέλτια του ΚΚΕ(μ-λ) που προορίζονταν για το νομό Λέσβου; Με ευθύνη ποιου αυτά τα ψηφοδέλτια τοποθετήθηκαν στα εκλογικά τμήματα; Πόσα από αυτά τα ψηφοδέλτια βρέθηκαν τελικά μέσα στις κάλπες και καταμετρήθηκαν ως άκυρα; Τοποθετημένα τα συγκεκριμένα ψηφοδέλτια στην Σάμο (και ίσως και αλλού) σημαίνει αυτόματα και έλλειψη ψηφοδελτίων του ΚΚΕ(μ-λ) στον νομό Λέσβου;

 

Τα ερωτήματα θα μπορούσαν να είναι πολλά περισσότερα και απαντώντας τα ο καθένας να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Εμείς θέλουμε να τονίσουμε το εξής: τις εκλογές τις διεξάγει το σύστημα για λογαριασμό του έχοντας την δυνατότητα να προβεί ακόμα και σε παρατυπίες που αφορούν οργανώσεις σαν την δική μας. Οργανώσεις που δεν έχουν την δυνατότητα να έχουν εκλογικούς αντιπροσώπους σε κάθε εκλογικό τμήμα της χώρας όπου θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να εποπτεύουν την διαδικασία. Το κυριότερο ζήτημα όμως, πέρα απ’ το διαδικαστικό, είναι το γενικότερο πολιτικό, και τέτοια φαινόμενα, που ούτε παρατηρούνται πρώτη φορά ούτε αφορούν μονάχα το νησί της Σάμου, επιβεβαιώνουν την άποψη μας. Το σύστημα ενοχλείται από φωνές σαν την δική μας. Από φωνές που το κεντρικό σύνθημά τους την προεκλογική περίοδο λέει πως ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ. Από φωνές που δυναμώνουν στο πεδίο του αγώνα με πρωτοβουλίες πάλης και αντίστασης απέναντι στην πολιτική του συστήματος και των κυρίαρχων κομμάτων. Από πρωτοβουλίες που φέρνουν όλο και περισσότερο κοντά στην οργάνωση έναν κόσμο που ανιχνεύει τρόπους και δρόμους αγώνα, αναπτύσσοντας δεσμούς μεταξύ μας. Αυτό είναι που ενοχλεί και στην Σάμο, όπου η δράση της οργάνωσης μας έχει, ουκ ολίγες φορές, “ενοχλήσει” και θορυβήσει εχθρούς και “φίλους”. Μία πολιτική στάση που προεκλογικά αντιμετώπισε φαινόμενα φίμωσης είτε αυτά αφορούσαν τον αποκλεισμό μας από τα ΜΜΕ είτε την καταστροφή του προεκλογικού μας υλικού. Αυτή η πολιτική στάση και δράση έφερε και την εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ(μ-λ) όπου ιδιαίτερα στον δήμο της δυτικής Σάμου τα αποτελέσματα ήταν κάτι περισσότερο από ενθαρρυντικά για εμάς, και που όπως έχουμε ήδη αναφέρει αντανακλούν συσχετισμούς που διαμορφώθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα. Πάνω από όλα όμως το σύστημα φοβάται τον εχθρό λαό. Την δική του οργή, που συσσωρεύεται όλο και περισσότερο όσο εντείνεται η επίθεση εναντίον, προσπαθεί να προλάβει πριν εκδηλωθεί στον δρόμο, πριν προλάβει να έρθει σε επαφή με οργανώσεις σαν την δική μας, πριν προλάβει να αποκτήσει συγκεκριμένα πολιτικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά. Γι’ αυτόν τον λόγο είμαστε σίγουροι πως δεν θα διστάσει, και δεν το κάνει ούτε τώρα, να προβεί σε ακόμα χειρότερα.

Είναι μία ευκαιρία να τονίσουμε για ακόμα μία φορά πως ο λαός δεν έχει να περιμένει κάτι καλό απ’ τις εκλογές. Πως η επίθεση θα συνεχιστεί ίδια και εντεινόμενη απ’ την επόμενη μέρα που το σύστημα θα σχηματίσει την επόμενη κυβέρνησή του. Πως ο μόνος δρόμος που μπορεί να παράξει θετικά αποτελέσματα για τους εργαζόμενους, τις λαϊκές μάζες και την νεολαία είναι ο δρόμος της αντίστασης και της διεκδίκησης. Πως το σύνθημα “ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ” αφορά το σύνολο του λαού και της νεολαίας και η οργάνωση μας έχει καθήκον και απόφαση να το υπηρετήσει στον δρόμο και την επόμενη μέρα.

Φωτογραφία ψηφοδελτίου απο τον Παγώνδα.

 

Related posts

Περιοδεία του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Αυτιά στη Σάμο

admin

«Η πατρίδα μπορεί! Οι Έλληνες το αξίζουμε»: Το πρώτο προεκλογικό σποτ του Μιχάλη Αγγελόπουλου

admin

Ο Στεφανάδης Χριστόδουλος και κυβερνητικά στελέχη σε προεκλογικές επισκέψεις

admin

Επίσκεψη Κώτσηρα στη Σάμο: Συνοδεύεται από Πέτσα και Στεφανάδη

admin

Στη Σάμο ο Υφυπουργός Εξωτερικών: Πλήρες πρόγραμμα επισκέψεων και συναντήσεων

admin

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Κεφαλογιάννης στη Σάμο

admin

Σάμος: Eπίσκεψη Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Ιωάννη Κεφαλογιάννη

admin

Νησιωτικότητα, Αυτοδιοίκηση και νέο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο: Η Ομιλία του Μιχάλη Αγγελόπουλου

admin

Στέφανος Κασσελάκης: “Θα επιστρέψω στη Σάμο για τρεις μέρες”

admin