23.9 C
Σάμος
25/09/2022
Περιφερειακά

Αναγόρευση του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρου σε Επίτιμο Διδάκτορα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022 στο αμφιθέατρο της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης «Γιάννης Καράλης», η τελετή αναγόρευσης του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρου σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αναγνωρίζοντας τη σημαντική προσφορά του στην επιστήμη, στην κοινωνία και στην ανθρωπότητα.

Κατά την τελετή αναγόρευσης η Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι είναι μεγάλη χαρά και τιμή για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου η αναγόρευση σε Επίτιμο Διδάκτορα ενός ανθρώπου που έχει αφενός μεν τιμήσει την επιστήμη όντας μέχρι και σήμερα Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αλλά και έναν άνθρωπο που τόσο για την Ελλάδα, όσο για την ορθοδοξία, καθώς επίσης για την ομογένεια και την ανθρωπότητα, συμβάλλει διαρκώς με την πορεία, την προσωπικότητα και το έργο του, στην καταλλαγή και τη διευθέτηση πολιτικών, διαπροσωπικών, κοινωνικών και θρησκευτικών διαφορών. Κλείνοντας, καλωσόρισε το νέο μέλος στην ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το οποίο, όπως τόνισε, αποτελεί ένα πανεπιστήμιο αριστείας, καινοτομίας και παραγωγής νέας γνώσης, με σημαντικές διεθνείς διακρίσεις και με ισχυρούς δεσμούς με τις τοπικές κοινωνίες.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Καθηγητής Μιχαήλ Μπεκιάρης, αφού έκανε μια σύντομη παρουσίαση του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, επισήμανε ότι η κορωνίδα ενός τμήματος είναι οι Επίτιμοι Διδάκτορές του, γιατί με το έργο τους εμπνέουν καθηγητές/τριες και φοιτητές/τριες κι ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, τονίζοντας ότι η αναγόρευση σε Eπίτιμο Διδάκτορα είναι μια σχέση αμφίδρομη, αφού ο τιμώμενος όχι μόνο λαμβάνει αλλά και αποδίδει τιμή στο Τμήμα και στο Πανεπιστήμιο με την αποδοχή του.

Στην προσωπικότητα και στο έργο του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, έκανε εκτενή αναφορά ο Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών ΜΒΑ και τ. Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Καθηγητής Μανώλης Χριστοφάκης, επισημαίνοντας ότι ειδικά για την Ομογένεια της Αμερικής, την ηγέτιδα δύναμη της διασποράς και κυρίως των νέων, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος αποτελεί τον φυσικό και πνευματικό ηγέτη. Αλλά και για τη μεγάλη και δραστήρια Χιακή Ομογένεια αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο, αφού βρίσκεται πάντα κοντά στους Χιώτες της Αμερικής, αρωγός και συμπαραστάτης σε κάθε τους δράση. Κλείνοντας ο κος Χριστοφάκης αναφέρθηκε με συγκίνηση στις ρίζες του Αρχιεπισκόπου από το χωριό Βίκι της Χίου.

Ο τιμώμενος, ευχαριστώντας όλους και όλες τους παρευρισκόμενους/ες, καθώς και το ποίμνιό του και εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του προς το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στην ομιλία του ανέπτυξε ένα θέμα ιδιαίτερα επίκαιρο και σημαντικό στη σύγχρονη διοίκηση, τόσο σε επιστημονικό, όσο και σε εφαρμοσμένο επίπεδο, με τίτλο: «Διαχείριση κρίσεων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο». Ειδικότερα, επικεντρώθηκε στη διαχείριση πολλαπλών κρίσεων στη μακρόχρονη πορεία της Διοίκησης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με αναφορά σε συγκεκριμένα ιστορικής σημασίας παραδείγματα, καθώς και στον αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισής τους, προς όφελος του Δικαίου και του Ανθρώπου.

Την ακαδημαϊκή εκδήλωση πλαισίωσε με συγκινητικές ερμηνείες το Μουσικό Σχολείο Χίου, αποσπώντας θερμότατο χειροκρότημα.

Related posts

Τσάντες και σχολικά είδη στους μαθητές της Θύμαινας

admin

Νίκος Παπαθανάσης: Στην πρώτη θέση από πλευράς αύξησης του ποσοστού του νέου ΕΣΠΑ το Βόρειο Αιγαίο

admin

Στη Χίο θα διεξαχθεί η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου

admin

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Μηνιαίο επίδομα 250 ευρώ σε νοσοκομειακούς ιατρούς για δυσεύρετες ειδικότητες

admin

Ο Περιφερειάρχης στην παράδοση του ασθενοφόρου από την Βουλή στο ΚΥ Καλλονης

admin

Απάντηση Π.Ε Σάμου για τις μαθητικές μεταφορές

admin

Ο Κ. Μουτζούρης μιλάει για όλα! Η σχέση με τη γυναίκα του, οι Pink Floyd και η πολιτική

admin

Πρόγραμμα εκδηλώσεων της 14ης Σεπτεμβρίου Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος

admin

Δήλωση Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα