16.1 C
Σάμος
29/03/2024
Σαμιακά

Ανακοίνωση Ανεξάρτητης Επικοινωνίας για τη συγκρότηση του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Δ/Ν Σάμου

Με κακούς οιωνούς ξεκινά η θητεία του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Δ/Ν Σάμου, αφού χωρίς καμία λογική αιτιολόγηση, απλά με συμφωνία Ενωτικής και Αγωνιστικής Συσπείρωσης, δεν έγινε αποδεκτή η υποψηφιότητα για τη θέση του αντιπροέδρου στο νέο Δ.Σ εκλεγμένου μέλους μας και ενώ μάλιστα δεν υπήρχε άλλη υποψηφιότητα για το συγκεκριμένο αξίωμα! ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ κυριολεκτικά με το «έτσι θέλω» προχώρησαν σε ψηφοφορίες για τα δύο αξιώματα που επιθυμούσαν (προέδρου και γραμματέα) και, παρά το γεγονός ότι οι Αγωνιστικές Κινήσεις είχαν δηλώσει ότι δεν επιθυμούν θέση στο προεδρείο, οι δύο παρατάξεις αρνήθηκαν την υποψηφιότητα του μέλους μας για το συγκεκριμένο αξίωμα… Είναι πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στο Σύλλογο Δ/Ν Σάμου και αναρωτιόμαστε τι άλλο μπορεί να επιφυλάσσει η αγαστή αυτή συνεργασία…

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Από την πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ., η πρόταση της Ανεξάρτητης Επικοινωνίας ήταν για αντιπροσωπευτικό – αναλογικό προεδρείο με προϋπόθεση τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων, θέση που έγινε αποδεκτή και από Ενωτική και ΑΣΕ, πλην των Αγωνιστικών Κινήσεων, που δήλωσαν ότι δεν επιθυμούσαν καμία συμμετοχή στο προεδρείο. Έτσι, και με βάση τη σειρά εκλογής, η Ενωτική ζήτησε τον πρόεδρο, η ΑΣΕ τον γραμματέα και η εκπρόσωπος των Αγωνιστικών Κινήσεων δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στο προεδρείο (αν συμμετείχε θα έπαιρνε τον αντιπρόεδρο και η Ανεξάρτητη Επικοινωνία τον ταμία). Στη συνέχεια και αφού δεν μπορούσε να προχωρήσει η συγκρότηση, μας ζητήθηκε να τροποποιήσουμε την παραπάνω θέση μας για τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων στο προεδρείο. Απαντήσαμε ότι θα το συζητήσουμε ως παράταξη και θα ανακοινώσουμε την απόφασή μας.

Στη δεύτερη συνεδρίαση, οι θέσεις των παρατάξεων παρέμειναν ίδιες και από τη στιγμή που δεν θα συμμετείχε η τρίτη παράταξη, ζητήσαμε τη θέση του αντιπροέδρου, προκειμένου το προεδρείο να είναι στοιχειωδώς αντιπροσωπευτικό. Τότε, Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΜΕ) & Ενωτική (ΔΑΚΕ) μαζί αρνήθηκαν την υποψηφιότητα και τη συμμετοχή μας στο προεδρείο, επειδή κατά τη γνώμη τους δεν δικαιούμαστε τη θέση, δηλώνοντας μάλιστα ότι «ο Σύλλογος λειτουργεί με πρόεδρο και γραμματέα και δεν πολυασχολούνται  με τις υπόλοιπες θέσεις» (!)

Για πρώτη φορά στα χρονικά της λειτουργίας του συλλόγου στη Σάμο οι δύο παρατάξεις ΜΑΖΙ ορίζουν πλέον ποια θέση θα πάρει κάθε παράταξη στο προεδρείο, εξευτελίζοντας πολύ βασικές αρχές της δημοκρατίας και της αντιπροσωπευτικής εκπροσώπησης στο σωματείο μας.

Μετά απ΄ αυτή την αρνητική εξέλιξη, ψηφίσαμε λευκό στις ψηφοφορίες για πρόεδρο και γραμματέα και θα παραμείνουμε απλά μέλη του Δ.Σ. αφήνοντας να μοιραστούν μεταξύ τους και τις 2 υπόλοιπες θέσεις που έμειναν κενές για να ολοκληρωθεί και επίσημα η συνεργασία τους.

Ας βγάλουν οι συνάδελφοι τα συμπεράσματά τους!

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Related posts

Πρωταθλητής αλιείας με φελλό ανακηρύχθηκε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου

admin

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων για πρόκληση πυρκαγιάς στη Συκιά Σπαθαραίων

admin

Οι θέσεις και οι υποψηφιότητες του συνδυασμού ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στις εκλογές του ΤΕΕ

admin

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin

Συνελήφθη διακινητής στη Σάμο που προωθούσε στη χώρα μη νόμιμους μετανάστες

admin