21.7 C
Σάμος
04/10/2022
Σαμιακά

Ανακοίνωση από επαγγελματίες αυτοκινητιστές και ιδιοκτήτες λεωφορείων για τις σχολικές μεταφορές ΠΕ Σάμου

Θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την απογοήτευσή μας για την κατάσταση που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό. Δυστυχώς αυτό που βιώνουμε όλοι οι επαγγελματίες στον χώρο αυτό είναι πραγματικά αδιανόητο για τις εποχές που ζούμε.

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή ,για να καταλάβει όλος ο κόσμος, όλα τα σχολικά δρομολόγια της περιφερειακής ενότητας Σάμου εκτελούνται από επαγγελματίες αυτοκινητιστές(ταξί) και ιδιοκτήτες λεωφορείων. Κάθε χρόνο η περιφερειακή ενότητα Σάμου προκηρύσσει διεθνή διαγωνισμό που μπορούν να πάρουν μέρος όλοι οι επαγγελματίες που αναφέραμε.

Μέσα από αυτόν το διαγωνισμό βγαίνουν κάποιοι μειοδότες που αναλαμβάνουν να εκτελέσουν το έργο, έτσι λειτουργούσε το σύστημα τα τελευταία δέκα χρόνια και ήταν όλοι οι επαγγελματίες ευχαριστημένοι με αυτό, γιατί είχαν την ευκαιρία να πάρουν ένα ή δύο δρομολόγια και να μπορούν να έχουν ένα εισόδημα μέσα στον χειμώνα.

Ξαφνικά η περιφερειακή ενότητα Σάμου μέσα στον Μάρτιο που μας πέρασε προκήρυξε διεθνή διαγωνισμό για τρία χρόνια , δηλαδή όποιος γινόταν μειοδότης μέσα από τον διαγωνισμό θα ήταν για τρία χρόνια.

Ερχόμενοι στο παράλογο της υπόθεσης ,ο διαγωνισμός ξαφνικά ομαδοποιήθηκε και αφαιρέθηκαν πάρα πολλά δρομολόγια από τα ταξί και από ιδιοκτήτες μικρών λεωφορείων τα οποία πέρασαν στην μεγάλη ομάδα που δεν μπορούσε κανένας από τους επαγγελματίες της Σάμου να δώσει προσφορά, παρά μόνο αν είχε πάνωαπό15λεωφορεία στην διάθεσή του. Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τον λόγο ομαδοποίησης των δρομολογίων εφ’όσον α)χάνεται ο ανταγωνισμός β) συσσωρεύεται το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού στον μοναδικό μειοδότη και χάνεται το δικαίωμα εργασίας από τους επαγγελματίες μεταφορείς της Σάμου) το ποσό του προϋπολογισμού αυξήθηκε κατά 200 με 250 χιλιάδες ευρώ σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά ,λόγω του ότι δεν υπήρχαν εκπτώσεις στο ομαδοποιημένο τμήμα του διαγωνισμού (ΜΟΝΟ ένας έκανε προσφορά από όλητηνΣάμο) δ) η αρμόδια αρχή δεν πραγματοποίησε καμία αυτοψία στα επιμέρους σπίτια των παιδιών και στα σχολεία για να ελέγξει αν υπάρχει πρόσβαση από λεωφορεία και πόσος είναι ο χρόνος που μπορούν να εκτελεστούν τα δρομολόγια( ειδικάσταομαδοποιημένα δρομολόγια που είχαν τα ταξί θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα χρόνου διότι είναι πολλές οι στάσεις του λεωφορείου και ο χρόνος αναμονής των παιδιών θα είναι αρκετά μεγάλος, ενώ θα μπορούσαν να είναι στο σχολείο σε 10 με 15 λεπτά βάση του περσινού πίνακα μεταφοράς μαθητών). ε) θα παρατηρηθεί το φαινόμενο να υπάρχουν μεταφορτώσεις μαθητών κάθε ηλικίας εντός του οδοστρώματος για να εξυπηρετηθούν μέρη της διαδρομής με μεγαλύτερο όχημα και μέρος της διαδρομής με μικρότερο όχημα.

Τέλος , ως προς την προσβασιμότητα , υπάρχουν πάρα πολλά σπίτια όπως και σχολεία που δεν δύναται να προσεγγίσει το λεωφορείο. Στον συγκεκριμένο διαγωνισμό χάθηκε το δικαίωμα συμμετοχής σε περισσότερους από 20 επαγγελματίες και συσσωρεύτηκε το 70% του προϋπολογισμού σε έναν μειοδότη.

Αυτό που ζητάμε από την περιφερειακή ενότητα Σάμου είναι να συνεχίσει με παρατάσεις στους περσινούς μειοδότες τη σχολική χρονιά που ξεκινάει και να σχεδιαστεί άμεσα ένας νέος διαγωνισμός δίκαιος για όλους τους επαγγελματίες της Σάμου, όπως γίνεται και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Ευχαριστούμε λοιπόν τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου που σκέφτηκε όλους τους επαγγελματίες μεταφορείς και θέλησε να τους βοηθήσει για τα επόμενα 3 χρόνια με αυτόν τον διαγωνισμό και σε όσους συνετέλεσαν στον σχεδιασμό αυτού.

Επαγγελματίες αυτοκινητιστές κι Ιδιοκτήτες λεωφορείων Σεβαστάκης Γεώργιος – Κιάσσος Δημήτριος- Σκούρας Εμμανουήλ- ΚαπανταήςΓεώργιος- Βαρσαμής Δημήτριος –Στασινής Νικόλαος –Τσακουμάγκος Λουκάς –Αντωνίου Διαμαντής –Πρέπος Μώρος –Ελένης Πάτροκλος –Μυτηλινιού Βασίλειος– Πέτρος Σταύρου – Πολυκράτης Γεννιάς – Κολυβάς Γεώργιος – ΣταυριανόςΔημήτριος – Ιωάννης Σαράντου- Παλιατσός Γεώργιος –Γαλαθρής Ιωάννης

Related posts

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στη περιοχή του Αγίου Γεωργίου

admin

Ο Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Δαδούδης στα νησιά της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Αιγαίου

admin

Καιρός: Αραιή συννεφιά κατά περιόδους με διαστήματα ηλιοφάνειας, ενισχυμένους Βοριάδες και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας

admin

Σάμος: Ο Δρ. Γεώργιος Β. Αποστολόπουλος τιμήθηκε με το “Βραβείο Ευποιίας”

admin

Στάντζος προς Κεραμέως : “Ίδρυση και ανέγερση Σχολής στον χώρο του πρώην ΚΥΤ Σάμου”

admin

Η μαύρη καγκελένια πόρτα

admin

Επίτιμος δημότης Ανατολικής Σάμου ο Αρχηγός ΓΕΣ Χ. Λαλούσης

admin

Ξεκινάει τις εργασίες του το συνέδριο “Γυναίκα, Υγεία, Μακροζωία”

admin

Πανεπιστήμιο Αιγαίου – «Εκπαιδευτικά ταξίδια στην αειφορία»

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα