23.3 C
Σάμος
18/05/2024
Περιφερειακά

Ανακοίνωση Βασίλη Πανουράκη

Αγαπητοί συμπολίτες της Σάμου, της Ικαρίας & των Φούρνων,

Καμία έκπληξη δε μού προκαλεί η κίνηση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου να αφήσει ακέφαλη την Αντιπεριφέρεια Σάμου, απομακρύνοντάς με από γινάτι από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, σε μία κρίσιμη για τον νομό Σάμου χρονική συγκυρία, ήτοι εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου και τη στιγμή που δεκάδες έργα πάσης φύσεως βρίσκονται εν εξελίξει σε όλο τον Νομό και αναγκαστικά θα σταματήσουν λόγω ακυβερνησίας.

Η απόφαση της απομακρύνσεώς μου υπαγορεύτηκε όχι από τον ίδιο τον Κώστα Μουτζούρη, αλλά από τα «παράκεντρα εξουσίας» του στενού οικογενειακού του κύκλου που από το 2019 διοικούν την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Τα παράκεντρα αυτά δρουν με γνώμονα την ικανοποίηση ταπεινών και ιδιοτελών συμφερόντων, αδιαφορώντας πλήρως για την τύχη και το μέλλον των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Ο ίδιος είμαι αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας και ελεύθερος επαγγελματίας επί σειρά δεκαετιών και προσωπικώς δεν ενδιαφέρομαι για τη διατήρηση οιασδήποτε θέσεως εξουσίας, παρά μόνον για την εύρυθμη συνέχιση των έργων που με προσωπικό αγώνα, μόχθο, υπομονή και επιμονή πέτυχα να ξεκινήσουν για τη σύνολη αναβάθμιση του Νομού Σάμου. Περισσότερα από 80 έργα ξεκίνησαν και περατώθηκαν με πρωτοβουλία δική μου και των συνεργατών μου. Τα κυριότερα εξ αυτών είναι:

 • Παράκαμψη του Πυθαγορείου: για το έργο αυτό που θα δώσει πνοή και αναπνοή σε μεγάλο κομμάτι του νησιού της Σάμου ήρθα σε ευθεία σύγκρουση με τον Περιφερειάρχη το 2021, όταν ενώπιον όλων των θεματικών και χωρικών Αντιπεριφερειαρχών του Βορείου Αιγαίου υπέβαλα την παραίτησή μου ως αντίσταση στην πρόθεση Μουτζούρη να μεταφέρει τη χρηματοδότηση των 16 εκατομμυρίων ευρώ του έργου αυτού σε αντίστοιχο στη Μυτιλήνη, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι πέρα και πάνω από το συμφέρον του Νομού Σάμου δε βάζω καμία θέση και κανένα αξίωμα.
 • Αρχαίο λιμάνι Πυθαγορείου
 • Λιμάνι Πυθαγορείου
 • Αλιευτικό Καταφύγιο Ηραίου
 • Αλιευτικό Καταφύγιο Αγίας Παρασκευής
 • Λιμάνι Κοκκαρίου
 • ΚΕΓΕ (Εγκαταστάσεις Μουσικού Σχολείου)
 • Δρόμος Στήνιας
 • Αλιευτικό Καταφύγιο Μαλαγαρίου
 • Αλιευτικό Καταφύγιο Λιμένος Σάμου
 • Διάνοιξη δρόμου Αυλακίων
 • Βελτίωση οδοστρώματος Ζερβού – Μυτιληνιών, έργο που ξεκινά τις επόμενες ημέρες.

Ανέμενα, λοιπόν, τη στήριξη του Κώστα Μουτζούρη για την απρόσκοπτη συνέχιση των έργων αυτών και για την περαιτέρω αναβάθμιση της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων και όχι τις ραδιουργίες των παράκεντρων εξουσίας, των οποίων το μοναδικό μέλημα είναι ο διορισμός ειδικών συμβούλων, υψηλά αμειβόμενων και άνευ χαρτοφυλακίου, για την εξασφάλιση των ψήφων των οικογενειών τους.

Για τους λόγους αυτούς, φίλες και φίλοι, αποφάσισα να είμαι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στις επερχόμενες εκλογές με τον συνδυασμό του Αλκιβιάδη Στεφανή, ενός ακοίμητου, ακούραστου και εργατικού ανθρώπου, με τον οποίον δεσμευόμαστε απέναντί σας ότι με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και πολιτική ωριμότητα θα αντιμετωπίσουμε το σύνολο των προβλημάτων των νησιών μας, θα συνεχίσουμε τα έργα που ξεκινήσαμε και θα πράξουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για την ανάπτυξη της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων.

Σάς ευχαριστώ ειλικρινώς και θερμώς για τη στήριξή

 

Με εκτίμηση,

Βασίλης Πανουράκης

Related posts

Ένταξη Περιφερειακής Οδού Ευδήλου Ικαρίας στο ΕΣΠΑ 2021-2027 με 8.755.000€

admin

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου

admin

Συμμετοχή του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη στην 1η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού

admin

Εκδηλώσεις Μνήμης Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

admin

Συνάντηση Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ

admin

Συνάντηση κορυφής: Περιφερειάρχης και Πατριάρχης Βαρθολομαίος συζητούν για τον πολιτισμό στο Βόρειο Αιγαίο

admin

Συνάντηση Αντιπεριφερειαρχών με τον Τάσο Δούση για την προβολή της Σάμου

admin

Περιφέρεια Β. Αιγαίου: Πρωτοβουλίες εξωστρέφειας για την προώθηση του τουρισμού

admin

Οικονομική ενίσχυση αθλητικών διοργανώσεων στη Σάμο από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

admin