19.9 C
Σάμος
29/04/2024
Περιφερειακά

Ανακοίνωση Βασίλη Πανουράκη

Αγαπητοί συμπολίτες της Σάμου, της Ικαρίας & των Φούρνων,

Καμία έκπληξη δε μού προκαλεί η κίνηση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου να αφήσει ακέφαλη την Αντιπεριφέρεια Σάμου, απομακρύνοντάς με από γινάτι από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, σε μία κρίσιμη για τον νομό Σάμου χρονική συγκυρία, ήτοι εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου και τη στιγμή που δεκάδες έργα πάσης φύσεως βρίσκονται εν εξελίξει σε όλο τον Νομό και αναγκαστικά θα σταματήσουν λόγω ακυβερνησίας.

Η απόφαση της απομακρύνσεώς μου υπαγορεύτηκε όχι από τον ίδιο τον Κώστα Μουτζούρη, αλλά από τα «παράκεντρα εξουσίας» του στενού οικογενειακού του κύκλου που από το 2019 διοικούν την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Τα παράκεντρα αυτά δρουν με γνώμονα την ικανοποίηση ταπεινών και ιδιοτελών συμφερόντων, αδιαφορώντας πλήρως για την τύχη και το μέλλον των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Ο ίδιος είμαι αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας και ελεύθερος επαγγελματίας επί σειρά δεκαετιών και προσωπικώς δεν ενδιαφέρομαι για τη διατήρηση οιασδήποτε θέσεως εξουσίας, παρά μόνον για την εύρυθμη συνέχιση των έργων που με προσωπικό αγώνα, μόχθο, υπομονή και επιμονή πέτυχα να ξεκινήσουν για τη σύνολη αναβάθμιση του Νομού Σάμου. Περισσότερα από 80 έργα ξεκίνησαν και περατώθηκαν με πρωτοβουλία δική μου και των συνεργατών μου. Τα κυριότερα εξ αυτών είναι:

  • Παράκαμψη του Πυθαγορείου: για το έργο αυτό που θα δώσει πνοή και αναπνοή σε μεγάλο κομμάτι του νησιού της Σάμου ήρθα σε ευθεία σύγκρουση με τον Περιφερειάρχη το 2021, όταν ενώπιον όλων των θεματικών και χωρικών Αντιπεριφερειαρχών του Βορείου Αιγαίου υπέβαλα την παραίτησή μου ως αντίσταση στην πρόθεση Μουτζούρη να μεταφέρει τη χρηματοδότηση των 16 εκατομμυρίων ευρώ του έργου αυτού σε αντίστοιχο στη Μυτιλήνη, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι πέρα και πάνω από το συμφέρον του Νομού Σάμου δε βάζω καμία θέση και κανένα αξίωμα.
  • Αρχαίο λιμάνι Πυθαγορείου
  • Λιμάνι Πυθαγορείου
  • Αλιευτικό Καταφύγιο Ηραίου
  • Αλιευτικό Καταφύγιο Αγίας Παρασκευής
  • Λιμάνι Κοκκαρίου
  • ΚΕΓΕ (Εγκαταστάσεις Μουσικού Σχολείου)
  • Δρόμος Στήνιας
  • Αλιευτικό Καταφύγιο Μαλαγαρίου
  • Αλιευτικό Καταφύγιο Λιμένος Σάμου
  • Διάνοιξη δρόμου Αυλακίων
  • Βελτίωση οδοστρώματος Ζερβού – Μυτιληνιών, έργο που ξεκινά τις επόμενες ημέρες.

Ανέμενα, λοιπόν, τη στήριξη του Κώστα Μουτζούρη για την απρόσκοπτη συνέχιση των έργων αυτών και για την περαιτέρω αναβάθμιση της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων και όχι τις ραδιουργίες των παράκεντρων εξουσίας, των οποίων το μοναδικό μέλημα είναι ο διορισμός ειδικών συμβούλων, υψηλά αμειβόμενων και άνευ χαρτοφυλακίου, για την εξασφάλιση των ψήφων των οικογενειών τους.

Για τους λόγους αυτούς, φίλες και φίλοι, αποφάσισα να είμαι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στις επερχόμενες εκλογές με τον συνδυασμό του Αλκιβιάδη Στεφανή, ενός ακοίμητου, ακούραστου και εργατικού ανθρώπου, με τον οποίον δεσμευόμαστε απέναντί σας ότι με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και πολιτική ωριμότητα θα αντιμετωπίσουμε το σύνολο των προβλημάτων των νησιών μας, θα συνεχίσουμε τα έργα που ξεκινήσαμε και θα πράξουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για την ανάπτυξη της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων.

Σάς ευχαριστώ ειλικρινώς και θερμώς για τη στήριξή

 

Με εκτίμηση,

Βασίλης Πανουράκης

Related posts

Η Σάμος διακρίνεται για τον οίνο της στα Tourism Awards

admin

Σάμος: Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με την Ένωση Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου

admin

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου στις 30/04/2024

admin

Προώθηση Ικαριώτικων προϊόντων: Στόχος της επίσκεψης Νύκτα

admin

Συνέντευξη Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου σε φοιτητές δημοσιογραφίας από τη Γερμανία για το μεταναστευτικό ζήτημα

admin

H Π.Β. Αιγαίου για Παγκόσμια Ημέρα της Γης

admin

250 προσκεκλημένοι στο Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου για την προβολή των νήσων του Βορείου Αιγαίου

admin

Visa για Τούρκους: Η Κυβέρνηση ικανοποίησε το αίτημα της Περιφέρειας, δηλώνει ο Μητσοτάκης

admin

Απαγορευτικό το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων – Επιστολή Καλτάκη στον Υπουργό

admin