Connect with us

Αστυνομικά - Λιμενικά

Νέες συλλήψεις για τα πρόσφατα περιστατικά στη Σάμο

Published

on

Σε συνέχεια της από 15-10-2019 Ανακοίνωσης σχετικά με τα πρόσφατα περιστατικά στην πόλη της Σάμου και στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ανακοινώνεται ότι το τελευταίο τριήμερο εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου και συνελήφθησαν με εντάλματα Δικαστικής Αρχής άλλα δυο άτομα και συγκεκριμένα:

ταυτοποιηθείς 15χρονος αλλοδαπός, που κατηγορείται για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της συμπλοκής και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων,
ταυτοποιηθείς 19χρονος αλλοδαπός, που κατηγορείται για το αδίκημα του εμπρησμού.
Οι παραπάνω συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου.

Επιπλέον, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων, έχουν ταυτοποιηθεί έντεκα (11) ακόμη αλλοδαποί, ως δράστες του περιστατικού της συμπλοκής, ενώ ένας από αυτούς κατηγορείται και για απόπειρα ανθρωποκτονίας, με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου.

Οι έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου.

Comments

comments

Αστυνομικά - Λιμενικά

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή 10 Νοεμβρίου

Published

on

By

Ανακοινώνεται ότι, ενόψει των προγραμματισμένων εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στη Σάμο την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 , για τον εορτασμό της 107ης Επετείου Ενώσεως της Σάμου με την Ελλάδα, πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο οδικό δίκτυο της πόλης οι -κατά περίπτωση- απαιτούμενες προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων και κατά τις ώρες από 09.00 έως 14.00 της 10-11-2019, θα πραγματοποιηθούν:

Τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Πυθαγορείου – Σάμου (και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας) και συγκεκριμένα στο τμήμα αυτής από τη θέση «Σιδερένιο Γεφύρι» έως και τον «Άνω Κόμβο Μαλαγαρίου».

Τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε οδούς εντός της πόλης της Σάμου.

Προσωρινή αντιστροφή της κατεύθυνσης κυκλοφορίας α) στην οδό Φωτιάδου, στο τμήμα αυτής από τη συμβολή της με την οδό Σοφούλη έως και τη συμβολή της με την οδό Καπετάν Λαχανά και β) στην οδό Πασχάλη, στο τμήμα αυτής από τη συμβολή της με την οδό Καπετάν Λαχανά έως και τη συμβολή της με την οδό Κανάρη, καθώς και τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας στις ανωτέρω οδούς.

Επιπρόσθετα, κατά το χρονικό διάστημα από την 14.00 ώρα της 09-11-2019 έως την 14.00 ώρα της 10-11-2019, δεν θα επιτρέπεται η στάση και στάθμευση των οχημάτων, σε όλο το μήκος των οδών Φωτιάδου, Πασχάλη, Γερογιαννάκη (παραπλεύρως Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος) και Κανάρη (όπισθεν Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος), καθώς επίσης περιμετρικά της Πλατειάς Δημαρχείου και της Πλατείας Ηρώων (έμπροσθεν Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος).

Το Τμήμα Τροχαίας Σάμου θα προβεί, σε συνεργασία με τις αρμόδιες λιμενικές Αρχές, στις απαραίτητες ενέργειες, για την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας στις εν λόγω περιοχές.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων, για τη διευκόλυνσή τους καθώς και για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.

 

Comments

comments

Continue Reading

Αστυνομικά - Λιμενικά

Εντοπισμός μεταναστών και σύλληψη Σύριου χειριστή της λέμβου στη Σάμο 

Published

on

By

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη του χειριστή της λέμβου στη Σάμο

Στον εντοπισμό 47 παρανόμως εισερχόμενων στη χώρα αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες της Πέμπτης , στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σάμου, στην περιοχή ”Κέδρος”  οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί στην ακτή, ενώ εντοπίστηκε μεταξύ αυτών ο 35χρονος Σύριος χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε, ο οποίος και συνελήφθη.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμο.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στη Σάμο στις 6 Νοεμβρίου ήταν: 6.379 αιτούντες άσυλο, εκ των οποίων οι 6.156 βρίσκονται στον καταυλισμό του ΚΥΤ  με χωρητικότητα 648.

Παράλληλα χθες υπήρξαν 2 επιστροφές βάσει κοινής δήλωσης.

Comments

comments

Continue Reading

Αστυνομικά - Λιμενικά

Σεμινάριο ψυχολογικής υποστήριξης για το προσωπικό των Πλοίων Ανοιχτής Θαλάσσης

Published

on

By

Με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας Υγειονομικού του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και λαμβάνοντας υπόψη τις αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες του προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που υπηρετεί στα Πλοία Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., λόγω και των αυξημένων μεταναστευτικών ροών στο Ανατολικό Αιγαίο, από την ανωτέρω Υπηρεσία δρομολογείται η διεξαγωγή Σεμιναρίου Ψυχολογικής Υποστήριξης από ομάδα ειδικών Ψυχικής Υγείας Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο αναφερόμενο προσωπικό.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η ανάπτυξη τρόπων ενίσχυσης της ψυχικής υγείας που θα καταστήσει τα επιμορφούμενα στελέχη των Π.Α.Θ. πιο ανθεκτικά απέναντι στο επιχειρησιακό στρες.

Η δομή του σεμιναρίου θα αποτελείται από θεωρητικές εισηγήσεις και βιωματικές ασκήσεις. Κατά την διάρκεια των βιωματικών ασκήσεων δίνεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να μοιραστούν και να επεξεργαστούν ψυχικά επώδυνες εμπειρίες από την επιχειρησιακή τους δραστηριότητα με στόχο την ψυχική τους αποφόρτιση, την ενίσχυση της μεταξύ τους υποστηρικτικής λειτουργίας και την βιωματική εμπέδωση του θεωρητικού υλικού.

Η αναφερόμενη δράση πρόκειται να επεκταθεί κατά προτεραιότητα στο προσωπικό των Λιμενικών Αρχών του Ανατολικού Αιγαίου και σε δεύτερο χρόνο στο προσωπικό των λοιπών Λιμενικών Αρχών.

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Δήμος3 λεπτά ago

Επίσκεψη στο χώρο του ΧΥΤΑ

Σαμιακά15 ώρες ago

Με αίθριο καιρό το Σ/Κ

Περιφερειακά16 ώρες ago

Καταργούν το χαρτί – Με Tablet οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Βορείου Αιγαίου

Δήμος21 ώρες ago

Σύσκεψη για τον τουρισμό και την τουριστική προβολή του Δήμου Ανατολικής Σάμου

Σαμιακά1 ημέρα ago

Μοιράζουν 4.000 αδιάβροχα, κουβέρτες, κιτ υγιεινής, πλαστικά καλύμματα

Σαμιακά1 ημέρα ago

Τεράστιος είναι ο αριθμός των εξωλέμβιων μηχανών που φυλάσσονται στο Λιμεναρχείο Σάμου

Σαμιακά1 ημέρα ago

Θέσεις πωλητή – τεχνικού καφέ, οδηγού απο την εμπορική Επιχείρηση Κ. Καραγιάννη ΟΕ

Περιφερειακά2 ημέρες ago

Αντιπεριφερειάρχης Π.Κουφέλος : Ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Δήμος2 ημέρες ago

Ο δήμος Αν. Σάμου απομάκρυνε ΜΚΟ που στεγάζονταν σε χώρο του

Σαμιακά2 ημέρες ago

Αντιιμπεριαλιστική πορεία την Κυριακή 17 Νοεμβρίου έξω από την πρώην Εμπορική Σχολή

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017