20.9 C
Σάμος
28/03/2024
Ικαριακά

Ανακοίνωση της ΤΕ Ικαρίας-Φούρνων του ΚΚΕ για το «Blue Star Myconos»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Τ.Ε. ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ του ΚΚΕ: ΓΙΑΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Δεν φτάνει που οι εφοπλιστές απολαμβάνουν πάνω από 50 συνταγματικά κατοχυρωμένες φοροαπαλλαγές, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδοτήσεις και άλλα ληστρικά προνόμια, όπως η εθελοντική φορολογική εισφορά τους.

Δεν φτάνει που δρομολογούν πλοία «όποτε τους κάνει κέφι» εκτελώντας ταξίδια – «οδύσσειες», πιάνοντας ακόμα και 20 λιμάνια πηγαινέλα.

Βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές επιβατών και πληρωμάτων αφού αφήνουν καράβια όπως  το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star Myconos» να ταξιδεύουν με χαλασμένη μια κύρια μηχανή πάνω από δυο εβδομάδες!

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, του Υπουργείου Ναυτιλίας και των αρμόδιων αρχών που επιτρέπουν πλοία να ταξιδεύουν σε αυτή την κατάσταση, με κίνδυνο να «μείνουν» μεσοπέλαγα. Για την κατάσταση αυτή έχουν βάλει το χεράκι τους διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και όλα τα αστικά κόμματα αφού το εφοπλιστικό κεφάλαιο δεν το αγγίζει κανείς. Και δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά αφού οι νηογνώμονες είναι ιδιωτικές εταιρείες στις οποίες φρόντισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με νόμο (που ψήφισε το 2017) να τους δοθούν όλες οι αρμοδιότητες για τους ελέγχους στα πλοία που είχε μέχρι τότε ο Κλάδος Ελέγχου Εμπορικών Πλοίων του υπουργείου Ναυτιλίας, δηλαδή ο μοναδικός αρμόδιος κρατικός φορέας.

Αποτέλεσμα αυτής της ταξικής πολιτικής είναι να ταξιδεύουμε σε αυτές τις επικίνδυνες συνθήκες. Με καθυστερήσεις και ταλαιπωρία, τις λιγοστές φορές που έχει πλοίο το χειμώνα και φυσικά πληρώνοντας πανάκριβα εισιτήρια.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ένας επιβάτης για να πάει και να έρθει Πειραιά-Ικαρία με το αυτοκίνητο του χρειάζεται πάνω από 300€. Και όλα αυτά για την καπιταλιστική ανάπτυξη και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των εφοπλιστών.

Ο λαός των νησιών μας, συνολικά του Αιγαίου έχει συμφέρον να παλέψει να υλοποιηθεί η πρόταση του ΚΚΕ : Για ναυτιλία ενταγμένη στον κεντρικό σχεδιασμό μιας άλλης οικονομίας, όπου οι εργαζόμενοι θα έχουν στην κατοχή τους τα μέσα παραγωγής. Μόνο έτσι θα εξασφαλίσουμε συχνά και ασφαλή ακτοπλοϊκά δρομολόγια. Συνθήκες εργασίας και εργασιακά δικαιώματα στα πλοία που αρμόζουν στον 21ο αιώνα. Μόνο έτσι θα γλυτώσουμε από τα πανάκριβα ναύλα και μεταφορικά που κατατρώνε το εισόδημα μας. Θα μπορούμε να πάμε διακοπές με την οικογένεια μας χωρίς να δαπανούμε ένα και πλέον μισθό μόνο για εισιτήρια.

Συμπόρευση και ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού   γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό!

Related posts

Αποφάσεις Γ.Σ. του ΣΕΠΕ Ικαρίας και Φούρνων

admin

Ικαρία: Άγρια κακοποίηση ζώου – Κρέμασαν κατσίκα σε δέντρο

admin

Φούρνοι: Ναυάγιο της πρώιμης βυζαντινής περιόδου ερευνήθηκε

admin

Γ.Ν.-Κ.Υ. Ικαρίας: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για θέση Ψυχιάτρου

admin

Γ.Ν-Κ.Υ Ικαρίας – Προκήρυξη τριών θέσεων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου ΕΣΥ

admin

Ο Δήμαρχος Ικαρίας υποψήφιος για το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ

admin

Από την απεργία στην Ικαρία στις 28.2

admin

Κοινή δήλωση των δημάρχων της Λαϊκής Συσπείρωσης για την οικονομική κατάσταση των σχολικών μονάδων

admin

Αιμοδοσία στην Ικαρία – Μάρτιος 2024

admin