Connect with us

Σαμιακά

Ανακοίνωση του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου για την γιατρό

Published

on

H Διοικούσα Επιτροπή του ΠΕΔΥ – Κέντρου Υγείας Καρλοβασίου άπαντα στο θέμα της μετακίνησης της γιατρού του Μαραθοκάμπου. Σύμφωνα με την επιτροπή,η επιστολή εστάλη στην συνέλευση που διοργάνωσε η Λαϊκή Επιτροπή Μαραθοκάμπου , χθες δεύτερα , στην  αίθουσα του Κινηματογράφου , προς ενημέρωση αλλά δεν αναγνώσθηκε.

Αναλυτικά :

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΥ

Προς τη Λαϊκή επιτροπή Μαραθοκάμπου

Προς τους υπόλοιπους συμπολίτες μας της ευρύτερης περιοχής Μαραθοκάμπου

Καρλόβασι, 06-01-2018

Αγαπητοί συμπολίτες

Με αφορμή τα αναφερόμενα στην καταγγελία-κάλεσμα της Λαϊκής Επιτροπής Μαραθοκάμπου με ημερομηνία 03-01-2018, σε ότι αφορά την ιατρό του Ιατρείου Μαραθοκάμπου και την εξαγγελθείσα συγκέντρωση για το ζήτημα την 08-01-2018, σας αποστέλλουμε την κάτωθι ανακοίνωση με την παράκληση να αναγνωσθεί ενώπιων των συγκεντρωμένων κατοίκων της περιοχής Μαραθοκάμπου, από πλευράς των διοργανωτών. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ανταπόκριση των τελευταίων στην προαναφερθείσα παράκλησή μας.

Η αναφερόμενη αντιπαράθεση της ιατρού του ιατρείου Μαραθοκάμπου με τη Διοικούσα Επιτροπή ξεκινάει από την εποχή που αποφασίσθηκε να γίνει το ιατρείο Μαραθοκάμπου, κέντρο εφημεριών προκειμένου να καλυφθεί κατά το μέγιστο δυνατό η υγειονομική κάλυψη του τοπικού πληθυσμού.

Ουδέποτε στάλθηκε έγγραφο απόλυσης της ιατρού από τη Διοικούσα Επιτροπή. Κάθε σχετικός ισχυρισμός είναι ψευδής από όποιον και αν προέρχεται και τον καλούμε να δώσει στη δημοσιότητα και στις δικαστικές αρχές τα στοιχεία που διαθέτει. Η ιατρός ουδέποτε απευθύνθηκε η ίδια στη Διοικούσα Επιτροπή για να συζητήσει το υπηρεσιακό θέμα που την αφορά, αφήνοντας τον εαυτό της να ενημερώνεται σχεδόν αποκλειστικά από εξωϋπηρεσιακούς παράγοντες, των οποίων οι προθέσεις είναι άγνωστες σε σχέση τόσο με το πρόσωπο της ίδιας, όσο και με το βαθμό υγειονομικής κάλυψης της περιοχής μας σε επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Συγχρόνως, η ίδια η ιατρός επέλεξε να ενημερώνει αποκλειστικά εξωϋπηρεσιακούς παράγοντες σχετικά με το υπηρεσιακό της ζήτημα.

Η Διοικούσα Επιτροπή, κατόπιν της ανακοίνωσης της μετακίνησης της ιατρού στο νοσοκομείο Σάμου, απέστειλε άμεσα έγγραφο ανάκλησης της απόφασης και ζήτησε να εφαρμοσθεί ότι ίσχυε μέχρι τότε, το οποίο είναι στη διάθεση κάθε δικαστικής αρχής.  Συνεπώς, οι αναφορές ότι οι μετακινήσεις της ιατρού στο νοσοκομείο Σάμου έγιναν κατόπιν ενεργειών της Διοικούσας Επιτροπής, είναι ψευδείς και συκοφαντικές, από όποιον και εάν προέρχονται. Άλλωστε, η απόφαση μετακίνησης της ιατρού στο νοσοκομείο της Σάμου αναφέρει σαφέστατα ότι μετακινήθηκε για κάλυψη αναγκών του νοσοκομείου και όχι για κάποιο άλλο λόγο.

Θεωρούμε αδιανόητο να βάλλεται η παρούσα  Διοικούσα Επιτροπή με αυτόν τον τρόπο, όταν έμπρακτα έχει εκπληρώσει το μεγαλύτερο και συγχρόνως ουσιαστικότερο αίτημα των κατοίκων της περιοχής Μαραθοκάμπου: την –από οκταμήνου- σχεδόν πλήρη υγειονομική κάλυψη κατά τη διάρκεια κάθε μήνα, και μάλιστα με τη συναίνεση της ίδιας της ιατρού. Αυτή είναι η αλήθεια. Επιπλέον, καλύπτονται σε επαρκέστατο βαθμό οι απουσίες της ιατρού με άδεια, χωρίς να έχει εκφρασθεί παράπονο ανεπαρκούς αναπλήρωσης κενού. Η αναπλήρωση του ιατρείου Μαραθοκάμπου επί απουσίας της ιατρού, είναι η μεγαλύτερη από όλα τα υπόλοιπα ένδεκα ιατρεία που ανήκουν στη δικαιοδοσία του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου. Επί ημερών της παρούσας Διοικούσας Επιτροπής επιλέχθηκε ο Μαραθόκαμπος ως έδρα ΤΟΜΥ (δηλαδή ενισχυμένου πολυδύναμου ιατρείου), στο οποίο επίκειται ο διορισμός παραϊατρικού προσωπικού ειδικότητας νοσηλευτικής, επισκεπτριών υγείας, κλπ. Συνεπώς, ο ισχυρισμός πως η Διοικούσα Επιτροπή επιδιώκει την υγειονομική υποβάθμιση της περιοχής Μαραθοκάμπου, είναι επιεικώς αφελής.

Καλούμε την ιατρό, εφόσον πραγματικά επιθυμεί να επανέλθει στη θέση της στο Μαραθόκαμπο, να επικαλεσθεί όλη την υπάρχουσα νομιμοποιητική βάση και να ζητήσει εγγράφως την επιστροφή της στη θέση της, ζητώντας την ανάκληση της παραπάνω απόφασης, συμπαρατασσόμενη ουσιαστικά μαζί μας στο συγκεκριμένο ζήτημα. Επιπλέον δε, ως Διοικούσα Επιτροπή δεν θα φέρουμε καμία αντίρρηση στο να διαμένει η ιατρός μόνιμα στο Μαραθόκαμπο, όπως άλλωστε οφείλει.

Θεωρούμε χρέος μας να τονίσουμε ότι είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε τα νόμιμα και σε αυτό το πλαίσιο είναι αυτονόητη η συμπόρευσή μας σε κάθε δίκαιο αίτημά σας.

Δεσμευόμαστε -για ακόμη μια φορά- πως εφόσον οι αποφάσεις ανωτέρων (από εμάς) διοικητικών ή άλλων οργάνων, ή οι αποφάσεις δικαστηρίων, στερήσουν από το Μαραθόκαμπο την παροχή ιατρικής φροντίδας στους συμπολίτες μας από τη συγκεκριμένη ιατρό, από την πλευρά μας θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια (όπως μέχρι τώρα εμπράκτως ενεργήσαμε) για την ισοδύναμη υγειονομική κάλυψη της περιοχής μας.

Τέλος, καλούμε οποιονδήποτε ατομικά ή συλλογικά, αμφισβητεί τα αναγραφόμενα στο παρόν έγγραφο να απευθυνθεί στη δικαιοσύνη. Το ίδιο θα πράξουμε και εμείς σε οποιαδήποτε μελλοντική συκοφάντησή μας, δηλώνοντας από την  πλευρά μας ότι «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται».

ΠΕΠΕΡΑΓΜΕΝΑ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ

Καρλόβασι, 07-01-2018

Με αφορμή την πρωτοφανή επίθεση που δεχόμαστε ως Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου, με την κατηγορία ότι δήθεν ζητήσαμε την απόλυση της ιατρού του Ιατρείου Μαραθοκάμπου και τον υποτιθέμενο καταστροφικό μας ρόλο σε ότι αφορά την υγειονομική φροντίδα της περιοχής μας, οφείλουμε να επισημάνουμε ορισμένες αλήθειες ενώπιον των συμπολιτών μας:

i. Στο ΚΥ Καρλοβάσου επί της παρούσας Διοικούσας Επιτροπής:
-Αποκαταστάθηκε η ομαλή προμήθεια αναλωσίμων υλικών, εξοπλισμού και καυσίμων των ασθενοφόρων οχημάτων του ΚΥ, πράγματα τα οποία έως τότε ήταν ατελέσφορη η προμήθειά τους, και η παροχή τους γινόταν μέσω δωρεών και χορηγιών.

-Επιτεύχθηκε εργασιακή ειρήνη και πνεύμα συναδελφικότητας μεταξύ των εργαζομένων

-Εξασφαλίσθηκε η εξυπηρέτηση των πολιτών που προσέρχονταν στο ΚΥ και στα Αγροτικά Ιατρεία ευθύνης του σε βαθμό πολλαπλάσιο από ότι το έτος 2015.

-Αποκαταστάθηκε το πνεύμα εμπιστοσύνης των συμπολιτών μας στο Δημόσιο Σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Αποτέλεσμα αυτού, η αύξηση κατά 12,5% της κίνησης στο ΚΥ Καρλοβάσου μεταξύ των ετών 2015 & 2016.

-Προσελήφθη ιατρός Ακτινολόγος για πρώτη φορά στην ιστορία του ΚΥ και δόθηκε η δυνατότητα εκτέλεσης υπερηχογραφημάτων σε δημόσιο φορέα, εκτός του ΓΝ Σάμου, αποσυμφορώντας το τελευταίο. Αποκαταστάθηκαν βλάβες στο Ακτινολογικό μηχάνημα και εξασφαλίσθηκε η συνέχιση της αδειοδότησής του, η οποία κινδύνευσε να παύσει να ισχύει λόγω προηγούμενης διοικητικής αδράνειας.

-Επιτεύχθηκε εξομάλυνση του συνόλου των Διοικητικών λειτουργιών του φορέα και αναδείχθηκαν λάθη μισθοδοσίας προηγουμένων ετών, ορισμένα εκ των οποίων αρκετά σοβαρά για το εργασιακό και συνταξιοδοτικό μέλλον των εργαζομένων μας.

-Δόθηκε έμφαση στην κατά το δυνατό μεγαλύτερη κάλυψη κενών στα Αγροτικά Ιατρεία κατά το διάστημα που παραμένουν κενά.

-Διενεργήθηκαν δράσεις πρόληψης και ενημέρωσης εκτός των εγκαταστάσεων του φορέα μας, μετά από αδράνεια ετών.

-Καθιερώθηκε τακτική αιμοδοσία στις εγκαταστάσεις του φορέα μας, σε μηνιαία βάση σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του ΓΝ Σάμου, με ιδιαίτερη ανταπόκριση από την τοπική κοινωνία.

-Διατέθηκε ιατρικό προσωπικό του φορέα μας για κάλυψη αναγκών άλλων φορέων με πρωταρχικό αποδέκτη το ΓΝ Σάμου. Διατέθηκε μη ιατρικό προσωπικό για τον ίδιο λόγο.

-Έγιναν ενέργειες βελτίωσης των ξενοδοχειακών υπηρεσιών και της καθαριότητας.

-Ανανεώθηκε σημαντικό ποσοστό του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

-Από τους δύο εργαζόμενους ειδικότητας Πλήρωμα Ασθενοφόρου, φθάσαμε στους πέντε.

-Εξασφαλίσθηκαν υπηρεσίες φύλαξης – ασφάλειας των εγκαταστάσεων του ΚΥ.

-Αυξήθηκε το προσωπικό του μικροβιολογικού και ακτινολογικού εργαστηρίου, με αποτέλεσμα τη χρονική επέκταση της ανάλογης εξυπηρέτησης του κοινού, καθώς και της άσκοπης μετάβασής του τελευταίου στο ΓΝ Σάμου.

-Εξασφαλίστηκαν υπηρεσίες μαιευτικής στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου, μετά από πολλά έτη αδράνειας και επίκειται ο διορισμός μόνιμης μαίας.

Εν γένει αποκαταστάθηκε η εικόνα του ΚΥ Καρλοβάσου στη συνείδηση του κοινού, γεγονός που αναγνωρίζεται τόσο σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, όσο και από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Για την επίτευξη όλων αυτών, καθοριστικής σημασίας ήταν η άψογη συνεργασία της Διοικούσας Επιτροπής με τη Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ.

ii. Σε ότι αφορά ειδικά το ΠΙ Μαραθοκάμπου, τόσο ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής, όσο και ο εκπρόσωπος του Δήμου Σάμου, ήταν αυτοί που επί των ημερών τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πρωτοστάτησαν για να δοθεί σε χρήση ο χώρος του ιατρείου του Μαραθοκάμπου και του Ιατρείου Καλλιθέας, μετά από διεκδικήσεις ετών, ενώ ενοικιάσθηκε ιδιωτικός χώρος για το εξεταστήριο Όρμου Μαραθοκάμπου, ώστε να εξυπηρετούνται οι μόνιμοι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής. Σε ότι αφορά τις ενέργειες της Διοικούσας Επιτροπής για το ιατρείο Μαραθοκάμπου:
-Εξασφαλίσθηκε η απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή του ιατρείου κατόπιν αιτημάτων της υπηρετούσας ιατρού, τα οποία υλοποιούνται άμεσα.

-Έχει από καιρό δοθεί η δυνατότητα στην υπηρετούσα ιατρό να επιλέξει εξοπλισμό και για το εξεταστήριο του Όρμου Μαραθοκάμπου, αρμοδιότητας του ΠΙ Μαραθοκάμπου, αλλά η ιατρός δεν έχει ανταποκριθεί (ακόμη τουλάχιστο).

-Ομαλοποιήθηκε η καταβολή του ενοικίου για το εξεταστήριο του Όρμου Μαραθοκάμπου.

-Εξασφαλίσθηκε η καθαριότητα τόσο του ιατρείου Μαραθοκάμπου, όσο και του εξεταστηρίου του Όρμου Μαραθοκάμπου, σε συνεργασία με τη Δημοτική Ενότητα Μαραθοκάμπου, αφού το ΚΥ Καρλοβασίου δεν διέθετε προσωπικό καθαριότητας για το ΠΙ Μαραθοκάμπου (όπως άλλωστε και για τα υπόλοιπα ΠΙ ευθύνης του). Η συνεργασία μας με τη Δημοτική Ενότητα Μαραθοκάμπου για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος ήταν άψογη. Κατόπιν ενεργειών μας είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε πως προκηρύχθηκαν από τη Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ 4 θέσεις προσωπικού καθαριότητας για όλα τα ΠΙ της Σάμου και το ΚΥ, μεταξύ αυτών και μια θέση για το ΠΙ Μαραθοκάμπου (Αρ. Πρωτ. 2ης ΥΠΕ ΔΑΑΔ 34925/04-08-2017, ΑΔΑ:ΩΒΜΦ469Η2Ξ-Δ38).

-Ο Μαραθόκαμπος αποτελεί έδρα ΤΟΜΥ (ενισχυμένο πολυδύναμο ιατρείο). Έχουν εκδοθεί τα αποτελέσματα των επιτυχόντων παραϊατρικού προσωπικού (νοσηλεύτρια, επισκέπτρια υγείας, κλπ) των οποίων επίκειται ο διορισμός.

-Δημιουργήθηκε εφημεριακή κάλυψη της περιοχής Μαραθοκάμπου. Αυτό είχε να συμβεί πάνω από 5 έτη.

-Εξασφαλίσθηκε η παρουσία της ιατρού στο ΠΙ Μαραθοκάμπου, κατά το μέγιστο δυνατό χρονικό διάστημα, κατόπιν έγγραφης συναίνεσης της ίδιας της ιατρού. Καλύφθηκαν με ιατρό οι άδειες της υπηρετούσας ιατρού.

-Αν και προβλέπεται υποχρέωση των Γενικών Ιατρών να διαμένουν στην έδρα των  Ιατρείων τους, εφόσον διορίζονται σε θέση Αγροτικού Ιατρού, σύμφωνα με το αρ. Πρωτ. Υ10γ/οικ.60194/11-05-2006 και το αρ. Πρωτ. Α2γ/οικ.36841/16-05-2017 έγγραφο του Υπουργείου Υγείας, η Διοικούσα Επιτροπή δεν υποχρέωσε την ιατρό να διαμείνει στην περιοχή του Μαραθοκάμπου.

Με βάση όλα τα παραπάνω, η μέχρι τώρα θητεία της Διοικούσας Επιτροπής του ΚΥ Καρλοβάσου, δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ως αποτυχημένη.

Comments

comments

Σαμιακά

Οριοθετήθηκε η φωτιά στα Κοντακαίικα

Published

on

By

Φωτιά νωρίς το απόγευμα ξέσπασε στην Δυτική Σάμο στην περιοχή Κοντακαίικα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά ξέφυγε από κάποιον που έκαιγε ξερόχορτα.

Ο αέρας στην περιοχή ήταν δυνατός και η πυροσβεστική υπηρεσία, ομάδες εθελοντών και η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και των δύο δήμων με αυτοθυσία οριοθέτησαν την πυρκαγιά χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής ενεργό μέτωπο.

 

Στο σημείο πέταξαν δύο καναντέρ ενώ από την πρώτη στιγμή στο σημείο έφτασε ο υποστράτηγος κ.Σταμούλης, ο Διοικητής του Νομού Σάμου κ.  Μπαθρέλλος καθώς και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου κ.  Μιαούλης. Ο βουλευτής Σάμου κ. Στεφανάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Πανουράκης, ο Διοικητής της 79 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος κ.  Γκρέτσας,  ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου κ. Λυμπέρης, ο Δήμαρχος Αν. Σάμου κ. Στάντζος, ο Αστυνομικός υποδιευθυντής κ. Μαϊστρέλλης, ο πρόεδρος Κοινότητας Καρλοβασίου κ. Νικολού, ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Σάμου κ. Τατούρης και ο κ. Σακελλάρης της Πολιτικής Προστασίας Κοινότητας Καρλοβάσου, καθώς και εθελοντές.

Η κινητοποίηση της 79 ΑΔΤΕ για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς υπήρξε άμεσα. Διατέθηκαν 2 αξιωματικοί και 4 υπαξιωματικοί και οπλίτες.

Και από μέσα 1 Π/Θ ΓAIΩN, 1 ρυμουλκό και ένα 1οχημα  Γ.X. MS 290 GD.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου μετά και την σημερινή πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή του Καρλοβάσου και τις πρόσφατες εστίες που εκδηλώθηκαν στο νησί μας, προτρέπει όλους όσους έχουν προγραμματίσει για αύριο Κυριακή 18 Απριλίου οποιαδήποτε καύση στα δάση, τις δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις, να αναβάλουν την καύση λόγω αυξημένης επικινδυνότητας.
Ο περιορισμός καύσεων για τη Σάμο αρχίζει την Δευτέρα 19-04-2021 όπως έχει ανακοινώσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Είναι υποχρέωση όλων μας να διαφυλάξουμε την φυσική ομορφιά του νησιού μας.

 

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

ΤΕΕ Σάμου: Δεν κληθήκαμε στο Δ.Σ. και δεν ζητήθηκε η τεχνική μας άποψη για τον Βιολογικό της Πόλεως Σάμου

Published

on

By

Σήμερα, Παρασκευή 16 Απριλίου 2021, μετά την δημοσίευση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου την 14η Απριλίου 2021 και τις αναφορές που έγιναν για το ΤΕΕ Σάμου, θέλουμε επίσημα να σας ενημερώσουμε για τα εξής: δεν κληθήκαμε στο ανωτέρω Δ.Σ. και δεν  ζητήθηκε η τεχνική  μας άποψη, σε σχέση με την πορεία του έργου του Βιολογικού της Πόλεως Σάμου. Τελευταία φορά που κληθήκαμε για το συγκεκριμένο θέμα, ήταν στην σύσκεψη της 11ης Ιουλίου 2020  και στην συνεδρίαση της 13ης Ιουλίου 2020. Μόλις κατά την διάρκεια της παρουσία μας εκεί, ενημερωθήκαμε για την πορεία του έργου. Δεν είχε προηγουμένως κοινοποιηθεί σε εμάς μελέτη, τεύχη, σχεδία, μελέτες αστοχίας του έργου, εισηγήσεις κτλ. Αυτές οι δύο συνεδριάσεις ήταν και οι μοναδικές που κληθήκαμε και συμμετείχαμε, εκφέροντας την επιστημονική μας άποψη. Η τοποθέτησή μας ήταν ότι έπρεπε να αποφανθούν εξειδικευμένοι μηχανικοί και γνώστες του αντικειμένου των Βιολογικών Καθαρισμών, με εμπειρία σε όμοια έργα, για το σύνολο των αστοχιών του βιολογικού Σάμου. Κατόπιν της τεκμηριωμένης επιστημονικά πρότασης επίλυσης του συνόλου των ως άνω αστοχιών, με αυστηρή επίβλεψη του έργου και από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίας και από την ανάδοχο εταιρεία, να υπάρξει πρόβλεψη ποινικών ρητρών για τις εντεύθεν αστοχίες. Είχαμε μάλιστα προτείνει ως βέλτιστη επιλογή, η εταιρεία που θα εκπονήσει την μελέτη να είναι και αυτή που θα επιβλέψει την κατασκευή, με την εγγύηση έτσι της καλής λειτουργίας του βιολογικού.

Αναφορικά με την τοποθέτηση του Προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου, Κολλάρου Γεώργιου, μας αιφνιδιάζει και μας βρίσκει καθόλα και εξ ολοκλήρου αντίθετους. Σθεναρά, για δυο λεπτά, περίπου στο 2:11 της συνεδρίασης, υπενθυμίζει στο σώμα κατά λέξη τα εξής:  « Το ΤΕΕ Σάμου, και τους μηχανικούς, τους καλέσαμε δυο φορές σε ανοιχτή συγκέντρωση και σε συνάντηση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, εξέφρασαν την άποψη τους, και μην λησμονείται ότι μεγάλη μερίδα από αυτούς τους Πολιτικούς Μηχανικούς συμμετείχαν στην κατασκευή και είδατε τα αποτελέσματα. Παρακαλώ! Και ξέρω τι λέω και έχω και στοιχεία. Ξέρω τι λέω, και έχω και έχω και στοιχεία. Δεν είναι καθόλου προσβλητικό. Προσβλητικές είναι οι εκφράσεις που θίγουν την αξιοπρέπεια. Ξέρω πολύ καλά από εσάς τις κατασκευές που έκαναν και ποιοι ευθύνονται. Προφανώς! Εσείς που συμμετείχατε σε όργανο δεν είδα ποτέ……………, πήγε κανένας από εσάς τις ερωτήσεις στον εισαγγελέα? Εγώ δεν ήμουνα όργανο, κύριε, και το ΤΕΕ χτίζει και είχαν συμμετοχή οι μηχανικοί της Σάμου, στο βιολογικό της Σάμου, το ξέρετε πολύ καλά, Και εγώ έχω μάθει στην ζωή μου, έντιμος να λέω τα πράγματα με το όνομα τους και όχι να κάνω παρέα με υπεκφυγές, με άρνηση ψήφων και παρών».

Σας ενημερώνουμε λοιπόν, ότι μέλη του ΤΕΕ Σάμου είναι περίπου 200 άτομα. Μέλη όπως: Πολιτικοί, Αρχιτέκτονες, Μηχανολόγοι, Ηλεκτρολόγοι, Περιβαλλοντολόγοι, Αγρονόμοι Τοπογράφοι, Χημικοί, Ναυπηγοί, Ηλεκτρονικοί κλπ Μηχανικοί. Επιστήμονες οι οποίοι δραστηριοποιούμαστε κυρίως σε Σάμο, Ικαρία, φούρνους. Κατανοεί λοιπόν κανείς ότι είναι λογικά αδύνατο να συμμετείχαν συλλήβδην οι μηχανικοί του ΤΕΕ Σάμου στο έργο του βιολογικού της Πόλεως Σάμου. Επίσης αδύνατη είναι και η συμμετοχή μεγάλης μερίδας των πολιτικών μηχανικών του ΤΕΕ Σάμου στο έργο. Αυτή η αυθαίρετη γενίκευση, κατά παράβαση κάθε κανόνα λογικής, θίγει ανεπανόρθωτα την επιστημονική μας κοινότητα και την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια. Ο πρόσφατος σεισμός της 30ης Οκτωβρίου 2020, απέδειξε το επίπεδο της επιστημονικής μας επάρκειας και των τεχνικών μας γνώσεων. Δημόσια και ιδιωτικά έργα, τα οποία εκπονήθηκαν από εμάς και στο στάδιο της μελέτης αλλά και στο στάδιο της επίβλεψης-κατασκευής, ανταπεξήλθαν άριστα στην ισχυρότατη σεισμική δόνηση και τις συνέπειες της (τσου-νάμι, μετασεισμοί). Επίσης, λειτουργούν κανονικά οι υπόλοιποι βιολογικοί Καθαρισμοί του Νομού και του Νησιού, που και αυτοί συμπερασματικά και σύμφωνα με τα λεγόμενα σας, εκτελέστηκαν από την μεγάλη μερίδα των Σαμιωτών μηχανικών. Μέλη μας στελεχώνουν τις υπηρεσίες του Νομού καθώς και τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Ανατολικής Σάμου. Σε αυτά τα μέλη μας, κατά την διάρκεια της παρούσας συνεδρίασης, δώσατε πολλά συγχαρητήρια. Τέλος, συμμετέχουμε αβίαστα και συνεργαζόμαστε σε όλες τις επιτροπές των υπηρεσιών του Δήμου Ανατολικής Σάμου, για παραλαβές, δημοπρατήσεις, εκπονήσεις μελετών κλπ έργων.

Συμπερασματικά λοιπόν, τα όσα ειπώθηκαν από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ανατολικής Σάμου είναι ψευδή, ανυπόστατα, παραπλανητικά  και στοχοποιούν αδίκως έναν ολόκληρο τεχνικό και επαγγελματικό κλάδο. Οι δημόσιες συμβάσεις ανάθεσης και εκτέλεσης έργων, θα σας βοηθήσουν με ευχέρεια να διαπιστώσετε την πραγματικότητα για το σύνολο των μελών του ΤΕΕ. Εφόσον ο Πρόεδρος του Δ.Σ. δηλώνει γνώστης και κάτοχος αποδεικτικών στοιχείων για το αντίθετο, τον παρακαλούμε θερμά να τα κατονομάσει δημόσια στις αρμόδιες Αρχές του τόπου. Άλλως, οφείλει να ανασκευάσει δημόσια τις τοποθετήσεις του, οι οποίες συκοφαντούν εν συνόλω τα μέλη του ΤΕΕ Σάμου.

Παρακαλούμε πολύ η παρούσα να διαβαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου.

 

Ο Πρόεδρος N.E ΤΕΕ Σάμου

Ελένης Νικόλαος.

                                  

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Η Σάμος αλλάΖΕΙ – «Αμνοί και ερίφια οι δημοτικοί σύμβουλοι;»

Published

on

By

Απάντηση της δημοτικής παράταξης «Η Σάμος αλλάΖΕΙ» στην ευχαριστήρια ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου και Ικαρίας  για την παραχώρηση αιθουσών απο τους Δήμους της Σάμου  προκειμένου να τελεστούν οι Ακολουθίες του Ακαθίστου Ύμνου και της Μεγάλης Εβδομάδας, καθώς οι Ιεροί Ναοί των περιοχών έχουν πληγεί από τον σεισμό της 30ής Οκτωβρίου.

Αναλυτικά η απάντηση της δημοτικής παράταξης «Η Σάμος αλλάΖΕΙ»:

Διαβάσαμε την ευχαριστήρια ανακοίνωση του Μητροπολίτη μας προς τους Δημάρχους  Ανατολικής και Δυτικής Σάμου που παρεχώρησαν τις δημοτικές αίθουσες πολλαπλών χρήσεων στο Πυθαγόρειο και στο Καρλόβασι, για την τέλεση των θρησκευτικών τελετών της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Εκείνο που προξένησε αλγεινή εντύπωση είναι ο διαχωρισμός των δημοτικών συμβούλων του Δήμου Ανατολικής Σάμου σε «αμνούς και ερίφια».

Και τους μεν «αμνούς» τους ευχαριστεί ιδιαίτερα, επειδή «συμπαραστάθηκαν» και ανταπεξήλθαν τις ιδεοληψίες και τα εμπόδια που τους προέβαλαν υπό τύπου δοκιμασιών τα δε «ερίφια» κατατάσσονται στους «αντιπάλους» της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Εκτιμούμε ότι ο Μητροπολίτης μας έχει μάλλον παραπληροφορηθεί από «καλοθελητές», παραπέμπουμε στη βιντεοσκοπημένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου (7 Απριλίου 2020), όπου οι δημοτικοί σύμβουλοι που έδωσαν αρνητική ψήφο για την παραχώρηση δεν είχαν καμία αντιπαλότητα ή μομφή κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας και οι τοποθετήσεις τους  έθεταν το ζήτημα της νομιμότητας,  της διαφύλαξης της ενότητας των κατοίκων και βέβαια τα ζητήματα της πανδημίας και πρόληψης του κορονοϊού που ισχύουν.

Χαρακτηριστικά οι τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων, που αρνήθηκαν την παραχώρηση, είχαν το παρακάτω πνεύμα:

1.     Το αίτημα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας με θέμα την παραχώρηση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Πυθαγορείου δεν έπρεπε να έρθει καν στο δημοτικό συμβούλιο και ο κ. Δήμαρχος να μεταφέρει στο Σεβασμιότατο την παράκληση να ανακαλέσει το αίτημά του γιατί, όπως λέει και το Κοινοτικό Συμβούλιο Πυθαγορείου, θα διαταράξει την ενότητα μεταξύ των κατοίκων του Πυθαγορείου, ιδιαίτερα την τρέχουσα περίοδο που αντιμετωπίζουμε τα μεγάλα προβλήματα με την πανδημία και το σεισμό.

2.  Γνωρίζουμε ότι ο καταστροφικός σεισμός της 30ης Οκτώβρη 2020 έπληξε πάρα πολλές εκκλησίες  σε όλα σχεδόν τα χωριά και τις πόλεις της Σάμου και συναισθανόμαστε ότι αυτό δημιουργεί τεράστια προβλήματα στη Ιερά Μητρόπολη Σάμου και στους ιερείς του Δήμου μας.

3. Εκτιμούμε όμως, ότι η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Πυθαγορείου, έστω και με την όποια προσωρινή διαμόρφωση, δεν συνάδει με την ιερότητα του θρησκευτικού ορθόδοξου τελετουργικού και το κυριότερο  θα παραβιάσει τα περιοριστικά μέτρα καραντίνας και πρόληψης του κορονοϊού που ισχύουν.  Είναι προτιμότερο  και με δεδομένα τα μέτρα καραντίνας να γίνονται οι θρησκευτικές τελετές της ορθοδοξίας είτε στο παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου είτε στη Σπηλιανή με λίγους πιστούς, όπως και προβλέπεται.

4.  Τυχόν εγκατάσταση και διαμόρφωση σε «ναό» της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου φοβόμαστε ότι δεν θα λήξει αμέσως μετά το Πάσχα αλλά θα συνεχιστεί και μετά επί μακρόν, με αποτέλεσμα η μοναδική αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Πυθαγορείου να μην μπορεί να διατεθεί και χρησιμοποιηθεί για τους σκοπούς των κοσμικών εκδηλώσεων, για τους οποίους  κατασκευάστηκε και με κίνδυνο να ακυρωθούν εκδηλώσεις όπως τα Ηραία –Πυθαγόρεια που έχουν προγραμματιστεί και γίνονται στο χώρο αυτό.

5. Επισημάνθηκε ότι, θετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για  παραχώρηση της αίθουσας,  θα δημιουργηθεί τετελεσμένο και σοβαρό προηγούμενο, που θα δώσει δικαιώματα σε τυχόν μελλοντικές αιτήσεις και από άλλα ίσως θρησκευτικά δόγματα. Τότε τι θα πούμε στα πλαίσια της ισονομίας, της ανεξιθρησκίας και της θρησκευτικής ελευθερίας;

6.  Όλοι μας γνωρίζουμε την ιστορικότητα του ΙΝ Μεταμόρφωσης Σωτήρος  του Πυθαγορείου και το ρόλο της ορθοδοξίας στην Σαμιακή Επανάσταση, της οποίας φέτος τιμούμε τα 200 χρόνια και το συμβολισμό του ναού δίπλα στον Πύργο του Λογοθέτη.

7. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι: όλοι μας- Δήμος, Εκκλησία, τοπική Κοινότητα και κάτοικοι του Πυθαγορείου- να βάλουμε σε πρώτη προτεραιότητα την άμεση σωστική αντιστήριξη του ΙΝ Μεταμόρφωσης Σωτήρος και την εξεύρεση χρημάτων για τη μελέτη και το έργο για την αποκατάσταση των ζημιών που έχει υποστεί από τον πρόσφατο σεισμό, ώστε σύντομα να αποδοθεί ξανά  στους συμπολίτες μας.

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Facebook

COVID-194 ώρες ago

Covid-19: 2.411 νέα κρούσματα – 2 στη Σάμο

Περιφερειακά4 ώρες ago

Στην Σάμο ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Νίκος Νύκτας

Σαμιακά7 ώρες ago

Οριοθετήθηκε η φωτιά στα Κοντακαίικα

Σαμιακά11 ώρες ago

ΤΕΕ Σάμου: Δεν κληθήκαμε στο Δ.Σ. και δεν ζητήθηκε η τεχνική μας άποψη για τον Βιολογικό της Πόλεως Σάμου

Σαμιακά12 ώρες ago

Η Σάμος αλλάΖΕΙ – «Αμνοί και ερίφια οι δημοτικοί σύμβουλοι;»

Δήμος15 ώρες ago

Το πρόγραμμα λειτουργίας του γραφείου της ΔΑΕΦΚ στο δήμο Ανατολικής Σάμου

Σαμιακά18 ώρες ago

Επιτακτική ανάγκη ουσιαστικής ενίσχυσης του νοσοκομείου με προσωπικό όλων των υγειονομικών ειδικοτήτων

Δήμος18 ώρες ago

Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” – Για ποια έργα έχουν κατατεθεί αιτήσεις χρηματοδότησης

Σαμιακά1 ημέρα ago

Φοιτητικός Σύλλογος Μαθηματικού Σάμου: «Γινόμαστε φοιτητές ξανά»

Σαμιακά1 ημέρα ago

Με self test επαναλειτουργούν οι σχολές οδηγών

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Από την κατηγορία «βαθύ κόκκινο» βγαίνει η Σάμος

COVID-192 εβδομάδες ago

ΕΟΔΥ: Δεκατρία νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο στη Σάμο

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Την Τετάρτη 7 Απριλίου ξεκινούν τα δρομολόγια του καταμαράν DODEKANISOS EXPRESS

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ο δωδεκάχρονος Σαμιώτης Χριστόδουλος Σπανός έφτιαξε μια stop motion lego ταινία για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Περιφερειακά2 εβδομάδες ago

Η αγανάκτηση των νησιωτών έφτασε στην Ευρώπη μέσω του Κώστα Μουτζούρη

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Πρόεδρος Κοινότητας Λέκκας για καραντίνα: Πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας

Δήμος2 εβδομάδες ago

Έκτακτο Σ.Τ.Ο για την αντιμετώπιση της επιδημιολογικής έξαρσης του Covid-19 στη Λέκκα

Δήμος3 εβδομάδες ago

Οι «παλικαριές» σε πολίτες μετά την επίσκεψη Γιόχανσον

Αστυνομικά - Λιμενικά3 εβδομάδες ago

Ικαρία: Σύλληψη για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων στο ΚΥΤ στη θέση Ζερβού

Σαμιακά6 ημέρες ago

Dodekanisos Seaways: Διακομιδή ενός βρέφους 8 ημερών και ενός ενήλικα ασθενή από Σύμη στη Ρόδο

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Κοκκάρι: Το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου απο ψηλά

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Σάμος: Ύψωσαν τεράστια ελληνική σημαία για την 25η Μαρτίου

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Στρατιωτική Παρέλαση 25ης Μαρτίου- Αφιέρωμα για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ο δωδεκάχρονος Σαμιώτης Χριστόδουλος Σπανός έφτιαξε μια stop motion lego ταινία για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Σαμιακά1 μήνα ago

Παραλία Ψιλή Άμμος: Υποχώρησε η θάλασσα λόγω της άμπωτης

Σαμιακά2 μήνες ago

O «Aegean Explorer» στη Μάχη για την προστασία των Θαλασσών μας

Σαμιακά2 μήνες ago

Η νυχτερινή καταιγίδα στο Πυθαγόρειο Σάμου

Δήμος3 μήνες ago

Συνελήφθη για κλοπή κινητού απο Φαρμακείο

Αστυνομικά - Λιμενικά3 μήνες ago

Με το πλοίο Blue Star Mykonos η μεταγωγή στην Αθήνα του 38χρονου πρώην προπονητή | video

Δημοφιλή