26.1 C
Σάμος
07/07/2022
Σαμιακά

Ανακοίνωση του Σωματείου Συνταξιούχων Μισθωτών Σάμου για τον κορωνοϊό

Την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις στο θέμα του κορωνοϊού εκφράζει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Συνταξιούχων Μισθωτών του νομού μας.

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

Το σωματείο μας, με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στο νησί μας, αισθάνεται την υποχρέωση να εκφράσει τον προβληματισμό του σε κάποια ζητήματα. Παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία τις εξελίξεις με την επιδημία του κορωνοϊού, και τις προσπάθειες της κυβέρνησης να πείσει τον κόσμο να μείνει σπίτι προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος, που έχει συνέπειες στην υγεία του πληθυσμού και στην οικονομία της χώρας, όπως μας λένε…

Εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά και ιδιαίτερα στον τόπο μας, ότι ο πραγματικός κίνδυνος προέρχεται από τις τραγικές ελλείψεις στο σύστημα υγείας, δεν είναι τωρινό , είναι αποτέλεσμα προσπάθειας ιδιωτικοποίησης – εμπορευματοποίησης της υγείας και των δομών της.

Η ανησυχία μας για όσα συμβαίνουν μας έχει κάνει πολύ προσεκτικούς, ώστε μέχρι πριν λίγες ημέρες να μην υπάρχει κρούσμα του ιού στο νησί μας.

Η επίσκεψη όμως ενός νέου 25χρονου γόνου εφοπλιστικής οικογένειας που επέλεξε την πολυτελή κατοικία του στον Άγιο Πολύκαρπο για να περάσει τον χρόνο του που έπρεπε να παραμείνει σε καραντίνα δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα.

Εμείς που ζούμε εδώ, με αγωνία περιμένουμε να δούμε τι άφησε πίσω του ο ανεύθυνος νεαρός. Δεδομένης και της κακής κατάστασης παροχών υγείας στο νησί μας, με νοσοκομείο και κέντρο υγείας υποστελεχωμένα, με ελλείψεις σε μηχανήματα και χωρίς δυνατότητα να ανταποκριθούν σε μια διασπορά του ιού και νοσηλεία κάποιων συνανθρώπων μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους αλλά και τους εργαζόμενους στα νησιά μας αγωνιστικά να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας στην υγεία, είναι η ζωή μας.

Διεκδικούμε :

  1. Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, με νοσηλευτικό προσωπικό.
  1. Να επιταχθούν τα αναγκαία υλικά για την υποδομή του δημόσιου συστήματος Υγείας και για τον άμεσο εφοδιασμό των υγειονομικών.
  1. Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι».
  1. Την αυτόματη κατάργηση με το πέρας της καραντίνας όλων των απαράδεκτων απαγορεύσεων στην συνδικαλιστική δράση, όπως το άρθρο 12 της ΠΝΠ που ανοίγει ξανά το δρόμο για επιτάξεις απεργών και κήρυξη πολιτικής επιστράτευσης σε κλάδους που διεκδικούν. Καμία ανοχή στον περιορισμό των πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών.
  1. Μπροστά στις απαιτήσεις της κατάστασης η κυβέρνηση να αποδώσει σε όλους τους συνταξιούχους κανονικά το δώρο Πάσχα.
  1. Για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα και η απαγόρευση, να υπάρχει απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο. Να μην υπάρχουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, νερού.

Related posts

«Η αρχή της μέσης γραμμής στο Δίκαιο της Θάλασσας» – Βιβλιοπαρουσίαση

admin

Αριστεύσαντες μαθητές/μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Σάμου

admin

ΕΟΣ Σάμου: 2η εθελοντική δράση αιμοδοσίας και δειγματοληψίας μυελού των οστών

admin

Μαζική δηλητηρίαση 10 σκύλων με φόλες

admin

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Αναπληρωτής Συντονιστής Επιχειρήσεων Βορείου, Νοτίου Αιγαιου και Κρήτης του Πυροσβεστικού Σώματος

admin

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Σάμου σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου «Η αρχή της μέσης γραμμής στο δίκαιο της θάλασσας» 

admin

«Alcatrash» Παρασκευή 8 Ιουλίου στη Πορφυριάδα Σχολή

admin

Εορτάζει η Αγία Κυριακή στους Κουμαραδαίους

admin

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας υγειονομικών την Πέμπτη 7 Ιουλίου στην Πλατεία Πυθαγόρα

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα