Connect with us

Δήμος

“Ανατροπή” : Γιατί είπαμε Όχι για τη θέση του Γραμματέα

Published

on

Δελτίο τύπου για την εκλογή του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών επιτροπών εξέδωσε η «Ανατροπή».

 

Η παράταξη αναφέρει:

 

“Κατά το προγραμματισμένο Δημοτικό Συμβούλιο που έλαβε χώρα την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου εκλέχτηκε το Προεδρείο του όπως και τα εκλεγόμενα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

 

Για το Προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου, η “Ανατροπή” ως τρίτη παράταξη δεν έθεσε υποψηφιότητα για τη θέση του γραμματέα. Η εμπειρία μας κατά την προηγούμενη 5ετία, οπότε ο επικεφαλής της παράταξης Χρήστος Χατζηχριστοδούλου κατείχε αυτή την θέση στον Δήμο Σάμου, έδειξε ότι αντιπρόεδρος και γραμματέας κατέχουν τυπικό ρόλο και όχι ουσιαστικό. Θεωρήσαμε λοιπόν σκόπιμο να δηλώσουμε την απαξίωσή μας προς τον «διακοσμητικό» αυτό θεσμό.

 

Δυστυχώς, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος, μολονότι επικαλείται και εξαγγέλλει συχνά συνεργασίες με τις υπόλοιπες παρατάξεις, δεν κάλεσε την 2η και 3η σε δύναμη παρατάξεις για ενημέρωση πριν το συγκεκριμένο δημοτικό συμβούλιο, ώστε να δηλώσει τις προθέσεις του ως προς τον ρόλο του Προεδρείου.

Ούτε και προεκλογικά ή μετεκλογικά έχει ξεκαθαρίσει πώς προτείνει να λειτουργήσει ο θεσμός αυτός. Θυμίζουμε ότι η “Ανατροπή” είχε δώσει στην δημοσιότητα προεκλογικά με δελτίο τύπου της στην πρώτη Απριλίου του 2019 συγκεκριμένες και αναλυτικές προτάσεις για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και των οργάνων του.

 

Κατόπιν τούτων η “Ανατροπή” δεν έθεσε υποψηφιότητα για την συγκεκριμένη θέση. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το Προεδρείο και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορούν να λειτουργήσουν σωστά, τυπικά και πολιτισμένα και σίγουρα αυτό μένει να φανεί στο μέλλον. Η “Ανατροπή” εύχεται καλή επιτυχία στο νέο εκλεγμένο Προεδρείο.

 

Ως προς την επιλογή των αιρετών μελών στα όργανα του Δήμου, στην “Ανατροπή” αναλογεί μια εκ των τεσσάρων αιρετών θέσεων σε κάθε επιτροπή. Έτσι, στην Οικονομική Επιτροπή προτάθηκε και εκλέχτηκε ο επικεφαλής της παράταξης, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, ενώ στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής προτάθηκε και εκλέχτηκε ο δημοτικός σύμβουλός της, Θεοφάνης Βακράς”.

 

Comments

comments

Δήμος

Κινητοποιήσεις – Έκτακτη σύσκεψη δήμου Αν.Σάμου φορέων και συλλόγων

Published

on

By

 

Σύσκεψη, για το μεταναστευτικό προσφυγικό, με τη συμμετοχή φορέων, επαγγελματικών συλλόγων, σωματείων και οργανώσεων, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Κυριακή, 19 Ιανουαρίου, στις 18.30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Η σύσκεψη γίνεται με πρωτοβουλία του δήμου Ανατολικής Σάμου ενόψει των κινητοποιήσεων που έχουν προγραμματίσει από κοινού η Περιφέρεια και οι Δήμοι του Βορείου Αιγαίου για τις 22 και 23 Ιανουαρίου.

 

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Συνάντηση Δημάρχου Δυτικής Σάμου με φοιτητές του τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων

Published

on

By

Με την ομάδα φοιτητών του τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστήμιου Αιγαίου που εδρεύει στην πόλη του Καρλοβάσου συναντήθηκε ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου, με αφορμή την  κατάκτησή της δεύτερης θέσης στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό «Galileo & Copernicus Innovation Challenge» που πραγματοποιήθηκε 1 µε 3 Δεκεμβρίου, στο Ελσίνκι της Φιλανδίας, στα πλαίσια του European Space Week, που είχε ως θέμα την πρόβλεψη φυσικών καταστροφών και συγκεκριμένα την πρόβλεψη και αντιμετώπιση των πλημμυρών και πυρκαγιών.

Στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, ο Πύραρχος Κωνσταντίνος Φράγκος.

Οι ομάδα φοιτητών που διακρίθηκαν είναι:
Αθανάσιος Καψάλης
Ζαχαρίας Μιτζέλος
Νικόλαος Πόταρης
Χρήστου Χρήστος

 

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Στην ψηφιακή εποχή περνά σήμερα ο Δήμος Ανατολικής Σάμου

Published

on

By

Στην νέα, ψηφιακή εποχή, περνούν απο σήμερα οι υπηρεσίες του δήμου Ανατολικής Σάμου με τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση που θα μειώσουν την γραφειοκρατία,ανάμεσα στις υπηρεσίες του δήμου και τον δημότη.

Σε ένα ψηφιακό περιβάλλον ασφαλές και πλήρως αξιόπιστο θα επιτυγχάνεται:

  1. Εξοικονόμηση αναλωσίμων και εργατοωρών.
  2. Διακίνηση των εγγράφων μεταξύ των υπηρεσιακών μονάδων του Δήμου και δυνατότητα ασφαλούς δημοσίευσης
  3. Αυτόματη δημοσίευση αλλά και άντληση αποφάσεων προς και από την ΔΙΑΥΓΕΙΑ
  4. Δυνατότητα για τη διαχείριση σχεδίων, τη συλλογή υπογραφών και την υλοποίηση λύσεων που στηρίζονται σε ψηφιακές υπογραφές

Το νέο πρόγραμμα αυτοματοποιεί την πρωτοκόλληση, μειώνοντας σημαντικά τον όγκο εργασίας των υπαλλήλων, που ασχολούνται αποκλειστικά με την πρωτοκόλληση.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Ανατολικής Σάμου εκσυγχρονίζονται, παρέχοντας σημαντική οικονομία σε πόρους (προσπάθεια και αναλώσιμα).

Η νέα Ψηφιακή Εποχή επιτάσσει αυτοματοποίηση των διαδικασιών και ενέργειες απλούστευσης έχοντας ως κύριο στόχο τη βελτίωση και επιτάχυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Πολιτικά7 ημέρες ago

Χ.Στεφανάδης: Πιστεύω του χρόνου αυτή την εποχή η Σάμος θα είναι ελεύθερη από τους μετανάστες – πρόσφυγες

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

ΝΟΔΕ Σάμου. Σε κλίμα ενότητας η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

Δήμος2 εβδομάδες ago

Στάντζος από τον λιμένα Μαλαγαρίου : Ζητάμε άμεση και μαζική αποσυμφόρηση τώρα. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Υπό βροχή τελέσθηκε ο Αγιασμός των υδάτων στη Σάμο

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Στο λιμένα Μαλαγαρίου τα Αρματαγωγά “Χίος και Λέσβος”

Σαμιακά1 μήνα ago

Γιώργος Στάντζος : «Θέλουμε λύση αυτή τη στιγμή»

Σαμιακά1 μήνα ago

Εντυπωσιακή η φωταγώγηση του δέντρου στο Δήμο Ανατολικής Σάμου

Sports1 μήνα ago

Αγιασμός για τον νέο χλοοτάπητα στο γήπεδο Σάμου

Δήμος1 μήνα ago

Σε ρυθμούς Χριστουγέννων μπήκε το Καρλόβασι φορώντας τα γιορτινά του

Σαμιακά2 μήνες ago

Δήμητρα Λάμπρου – Μία αφανής ηρωίδα στη Σάμο

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή