19.9 C
Σάμος
16/04/2024
Δήμος

“Ανατροπή”: Η παράνομη κοστολόγηση στους λογαριασμούς ύδρευσης αποδείχτηκε

Λογαριασμοί τελών ύδρευσης Δήμου Ανατολικής Σάμου: Η παράνομη κοστολόγηση αποδείχτηκε, αλλά η έρευνα πρέπει  να συνεχιστεί.

(Η απάντηση στο δελτίο τύπου της δημοτικής αρχής)

 

Είναι ολοφάνερο, ότι μετά την καταγγελία της δημοτικής παράταξης “Ανατροπή”, η δημοτική αρχή ενεργοποιήθηκε και προσπαθεί να βρει λόγια να καλύψει όλα αυτά που έχουν συμβεί. Φαίνεται ξεκάθαρα, ότι ενώ αναγνωρίζει πλέον ότι υπάρχει λανθασμένη κοστολόγηση, προσπαθεί να ρίξει το φταίξιμο αλλού και συνεχίζει να ψεύδεται.

Ευθύνονται οι προηγούμενοι, ο υποτιθέμενος εξωτερικός τους συνεργάτης και η “Ανατροπή”. Όμως, χάρη στην καταγγελία αυτή, τα τεχνάσματα, οι αλχημείες και οι παρανομίες που έχουν γίνει αποκαλύπτονται σιγά σιγά. Η δημοτική παράταξη “Ανατροπή” δεν σιωπά και εμμένει στα βασικά της αιτήματα:

  1. Να ελεγχθούν από αρμόδια όργανα και υπηρεσίες όλοι οι λογαριασμοί που έχουν εκδοθεί κατά την νυν δημοτική περίοδο. Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι τελικά παράνομη κοστολόγηση έχει γίνει μόνο στις περιοχές που ξεσκεπάστηκε η αλήθεια, μπορεί να υπάρχει και αλλού.
  2. Να ανασταλούν όλες οι εισπράξεις των λογαριασμών τελών ύδρευσης για όλους τους δημότες μέχρι και το πόρισμα των αρμόδιων φορέων και όσοι δημότες έχουν χρεωθεί παράνομα, να εισπράξουν άμεσα και έντοκα την διαφορά των χρεώσεων και όχι να γίνει μελλοντικός συμψηφισμός.
  3. Να καταλογιστούν οι προβλεπόμενες ευθύνες στους αρμόδιους αιρετούς που διοικούν τον Δήμο και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

 

Διαβάζοντας την σχετική απάντηση της δημοτικής αρχής φαίνεται ότι:

  1. Ήθελαν να μην μειωθούν τα έσοδα του Δήμου και ενώ είχαν την ευκαιρία να βρουν λύση και να στηρίξουν τους δημότες, απόκρυψαν την αλήθεια και αποφάσισαν με απαράδεκτο εισπρακτικό τρόπο να κινηθούν εις βάρος των δημοτών. (Κατά την έναρξη της θητείας τους, μέσα σε 1,5 χρόνο τιμολόγησαν με 4 λογαριασμούς, 4 ολόκληρα χρόνια κατανάλωσης και με παράνομες χρεώσεις!)
  2. Μετέτρεψαν τους λογαριασμούς σε ετήσια βάση. Θα έπρεπε να γίνει με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και δεν παρακάμπτονται έτσι εύκολα οι σχετικές αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων που είχαν αποφασίσει για εξαμηνιαία τιμολόγηση.
  3. Παραδέχονται ότι έγινε λανθασμένη χρέωση τελικά μόνο σε αυτούς που δειγματοληπτικά αναφέρει η “Ανατροπή”. Ποιοι πλέον εμπιστεύονται την δημοτική αρχή; Ποιος μας πείθει ότι δεν έχει γίνει και αλλού; Γι’ αυτό ζητάμε έλεγχο από την πολιτεία!
  4. Αφού παραδέχονται ότι δήθεν ήξεραν και είχαν διαπιστώσει το λάθος και ότι θα γίνει συμψηφισμός των λανθασμένων διαφορών, γιατί μέχρι και την ημερομηνία της καταγγελίας δεν είχε ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο; Γιατί δεν γνώριζε τίποτα ο Πρόεδρος και οι κάτοικοι των Μύλων; Γιατί μέχρι και εκείνη την μέρα, αν ένας κάτοικος των Μύλων πήγαινε να πληρώσει τον λογαριασμό του, τον εισέπρατταν κανονικότατα χωρίς να τον ενημερώσουν ότι υπάρχει λάθος;
  5. Δηλαδή τα ζητήματα και οι διαφορές διευθετούνται μόνο όταν οι δημότες έρχονται στην υπηρεσία του Δήμου; Αφού η δημοτική αρχή ισχυρίζεται ότι είχε βρει το λάθος, γιατί δεν έκαναν καμία ενέργεια;

 

Η καταγγελία της δημοτικής παράταξης “Ανατροπή” προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και τον Συνήγορο του Πολίτη έπρεπε να γίνει γιατί είμαστε η φωνή των δημοτών και θέλουμε άπλετο φως. Πρέπει η δημοτική αρχή να συνειδητοποιήσει ότι σε αυτό το φλέγον ζήτημα πρέπει οι υπεύθυνοι αιρετοί, έστω και τώρα, να δείξουν σοβαρότητα.

Οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι δημότες μας και όλες οι ευθύνες επιβαρύνουν την δημοτική αρχή. Ο Δήμαρχος και τα στελέχη του, συνεχίζεται να αποδεικνύεται, ότι είναι κατώτεροι των περιστάσεων. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους, δεν σώζεται κάτι με τεχνάσματα και ψευτιές.

Related posts

ΑΝΑ.Σ.Α για τη Σάμο: Οι 9 θεματικές ομάδες του συνδυασμού

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόστιμο 200 ευρώ για τα ακαθάριστα οικόπεδα

admin

Συγχαρητήρια επιστολή του Δημάρχου Θεμ. Παπαθεοφάνους προς τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους Σμύρνης, Κουσάντασι και Σεφερίχισαρ

admin

Εφαρμογή προγράμματος προληπτικής ιατρικής για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής

admin

“Στόχος σας να αντιπολιτευτείτε για ακόμη μια φορά την προηγούμενη Δημοτική αρχή”

admin

Τσιμεντόστρωση τμήματος στο δρόμο Παλαιό-Σπήλαιο Αγίου Αντωνίου

admin

Ζητούν την διατήρηση των Σχολικών Επιτροπών

admin

Ανοιχτή επιστολή για την εξόφληση οφειλών προς το Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin

Πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών σε συνεργασία με το Δήμο Greifswald της Γερμανίας

admin