18.9 C
Σάμος
29/03/2024
Δήμος

“Ανατροπή”: Θα λειτουργήσει στην ώρα του το Μουσείο Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών του Αιγαίου στο Ηραίο;

\

 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που έλαβε χώρα στις 3 Απριλίου 2023, η δημοτική παράταξη “Ανατροπή”, πριν την έναρξη της ημερήσιας διάταξης, αναφέρθηκε στο Μουσείο Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών του Αιγαίου που βρίσκεται στο Ηραίο Σάμου. Γνωρίζουμε ότι μέχρι τέλος του έτους θα πρέπει να λειτουργήσει και επιπρόσθετα πολλά εκθέματα δεν έχουν ακόμα μεταφερθεί στον χώρο – ένα εκ των οποίων βρίσκεται ακόμα καταπλακωμένο (εξαιτίας του σεισμού) σε μια αποθήκη στο Καρλόβασι. Επομένως, προκύπτει το εύλογο ερώτημα εάν είναι εφικτή η λειτουργία του μουσείου τις προβλεπόμενες ημερομηνίες και εάν έχουν γίνει οι απαραίτητες εργασίες για την αποκατάσταση του συγκεκριμένου καϊκιού. Η απάντηση από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο ήταν ότι μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα έχουν έρθει όλα τα εκθέματα και όλα θα είναι έτοιμα για την λειτουργία του μουσείου.

Εν τέλει, χθες 5 Απριλίου, ως δια μαγείας το καΐκι στο Καρλόβασι απεγκλωβίστηκε, μετά από περίπου 2,5 χρόνια από τον σεισμό!  Ως παράταξη ευελπιστούμε να διεκπεραιωθούν εγκαίρως όλα όσα έχουν ειπωθεί και να επιτευχθεί ομαλά η λειτουργία του μουσείου.

Κατά την ημερήσια διάταξη, συνειδητοποιήσαμε για ακόμη μια φορά την καθυστέρηση που υπάρχει στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου. Δυστυχώς, ένα τέτοιο “εργαλείο” που θα βοηθούσε την λειτουργία του Δήμου (μόνιμες προσλήψεις υπαλλήλων, μεταθέσεις, αποσπάσεις κτλ.) ακόμα δεν έχει διευθετηθεί· θα τελειώσει η θητεία της νυν δημοτικής αρχής και ακόμα θα αναμένουμε τον ΟΕΥ του Δήμου μας.

Τέλος, αναφορικά στη λειτουργία της “λαϊκής αγοράς – στάσιμου εμπορίου” στην πόλη της Σάμου, διαπιστώσαμε την αθέτηση ακόμη μίας υπόσχεσης εκ μέρους της δημοτικής αρχής: στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 19/12/2022 είχαν υποσχεθεί ότι θα γίνουν άμεσα όλες οι κατάλληλες εργασίες στον ήδη υπάρχοντα χώρο, προκειμένου ο χώρος αυτός να καταστεί κατάλληλος για τους παραγωγούς και εύκολα προσβάσιμος για τους καταναλωτές. Πέρασαν πάνω από 3 μήνες και υποσχέθηκαν πάλι το ίδιο ότι θα γίνει άμεσα.

Related posts

Σύσκεψη για τον τουρισμό Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

admin

Ομιλία Γιάννη Πανούση:«Μικροδιάβολοι ή άγουροι εγκληματίες»

admin

Ξεκινάει η διανομή του Πακέτου Συμμετοχής για τον Ημιμαραθώνιο «Πυθαγόρας ο Σάμιος»

admin

Εθιμοτυπική συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον νέο Διοικητή της 79 ΑΔΤΕ

admin

Yπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Συκιά Σπαθαραίων

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόγραμμα Πρόληψης Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής

admin

Εθελοντική δράση εξωραϊσμού παραλιακής πόλεως Σάμου

admin

Μήνυμα Δημάρχου Ανατολικής Σάμου για τον Εορτασμό της 25ης Μαρτίου

admin

Προκήρυξη για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης στο Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin