Connect with us

Δήμος

“Ανατροπή” : «Ούτε δεύτερο Hot Spot χρειαζόμαστε, ούτε μεγαλύτερο»

Published

on

Κατά την συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου για να συζητηθεί το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, ακούστηκαν οι απόψεις πολλών φορέων, αλλά και αιρετών. Συμπέρασμα όλων, ότι το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα έχει εξελιχθεί σε ένα μεγάλο πρόβλημα που άμεσα πρέπει να λυθεί.

Η τοποθέτηση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ανατροπή”, Χρήστου Χατζηχριστοδούλου, ήταν η ακόλουθη:

«Το προσφυγικό-μεταναστευτικό είναι ένα φλέγον ζήτημα και δυστυχώς με λάθος κινήσεις έχουμε παρατηρήσει ότι έχει γίνει ένα μεγάλο πρόβλημα για τον τόπο μας. Συνεχώς βλέπουμε αύξηση ροών, συνεχώς βλέπουμε περισσότερους πρόσφυγες-μετανάστες να βρίσκονται στο νησί μας·  ξεκινήσαμε με 1000, πήγαμε 2000, 3000, 5000 και το ερώτημα είναι που φτάνει αυτή η κατάσταση.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι ούτε θέλουν να μείνουν σε αυτό τον τόπο ούτε μπορούν να μείνουν στο νησί μας και ούτε πρέπει να μείνουν στο νησί μας· ούτε το θέλουν ούτε μπορούν ούτε πρέπει. Είμαστε νησιωτική Ελλάδα, δίπλα στην Τουρκία, δεν πρέπει για κανέναν λόγο να μείνει τόσος κόσμος εδώ.

Η απάντηση σε όλα αυτά είναι για μας: ούτε δεύτερο Hot Spot χρειαζόμαστε, ούτε μεγαλύτερο, και ίσως αν γίνεται και κανένα Hot Spot. Σίγουρα πρέπει να γίνει μια αποσυμφόρηση, πραγματική, έμπρακτη, όχι με κοροϊδίες. Να μένουν ελάχιστες μέρες εδώ όσοι έρχονται και να φεύγουν για την Ηπειρωτική Ελλάδα, και όχι να εγκλωβίζονται συνέχεια και να αυξάνεται το νούμερό τους.

Βεβαίως όλο αυτό το ζήτημα, αυτό που δεν το έχουμε δει από την πρώτη μέρα, είναι ότι πρέπει να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι, όλοι μαζί ενωμένοι, μια γροθιά, ενάντια στον υπουργό, στην μεταναστευτική πολιτική, στο κράτος, σε όσους δεν κάνουν καλά την δουλειά τους. Ειδικά οι θεσμικοί άρχοντες, οι θεσμικοί φορείς θα έπρεπε από την πρώτη μέρα να είναι ενωμένοι και όλοι μαζί, στο γραφείο του υπουργού ή όταν ο υπουργός βρίσκεται εδώ στο νησί μας, να απαιτούνε το ίδιο και όχι ο καθένας από το διαφορετικό του μετερίζι να ζητάει το ίδιο πράγμα, αλλά με άλλα λόγια, και να τους μπερδεύουμε.

Ίσως το ζήτημα δεν είναι καθαρά τοπικής αυτοδιοίκησης, είναι κρατικό, είναι ευρωπαϊκό, είναι παγκόσμιο και γι’ αυτό όπως είπα πριν, πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Όλοι μαζί να ζητήσουμε το αυτονόητο, να το καταφέρουμε, και κατά την γνώμη μας δεν χρειάζονται αντισταθμιστικά μέτρα γιατί έχουμε το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα. Άλλο το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα, άλλο όλα τα άλλα. ‘Ότι είμαστε νησί, ότι έχουμε προβλήματα, ότι είμαστε μακριά από την Αθήνα.

Πρέπει να δείξουμε ότι δεν πάει άλλο, δεν αντέχει ο τόπος μας, το νησί μας, η πρωτεύουσα, όλο το νησί δεν αντέχει αυτό το ζήτημα. Αυτή η αποσυμφόρηση πρέπει, όχι πλέον με κοροϊδίες, να φανεί έμπρακτα. Αν μας πει ο υπουργός ότι τα 5000 άτομα σε 15 μέρες θα γίνουν 3000 άτομα, πρέπει να γίνουν 3000 άτομα. Αν δεν γίνουν 3000, δεν μπορεί εμείς πάλι να ξαναστέλνουμε άλλες επιστολές ή να ξαναπηγαίνουμε εκεί και πάλι από την αρχή.

Αν δεν γίνουν, πρέπει να βρούμε τους τρόπους να πιέσουμε, να βρούμε τι ενέργειες πρέπει να κάνουμε και εκεί αν είμαστε όλοι μαζί, όταν δεν θα γίνει επακριβώς αυτό που μας υποσχέθηκε, την άλλη μέρα ένα νησί να σταματάει να δουλεύει. Να κλείνουν τα πάντα, να κλείνουν τα σχολεία, να μην πηγαίνουμε στις δουλειές μας, να είναι όλα μαύρα. Μήπως και καταλάβουν, όταν μας κοροϊδεύετε εσείς, εμείς θα κάνουμε δυναμικές κινητοποιήσεις στις δημόσιες υπηρεσίες, στην εφορία, ό,τι πρέπει να γίνει, μήπως και συνειδητοποιήσουν ότι δεν αντέχουμε άλλο.

Ελπίζω να είμαστε όλοι ενωμένοι, να ζητήσουμε τα αυτονόητα, που σίγουρα τα αξίζουμε για ένα τόπο που έχει μέλλον.»

Η “Ανατροπή” ευελπιστεί στη σημερινή συνάντηση (Παρασκευή 23 Νοεμβρίου) που θα πραγματοποιηθεί με τον δήμαρχο, τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους θεσμικούς φορείς να αποφέρει το καλύτερο αποτέλεσμα για τις άμεσες κινήσεις που πρέπει να γίνουν. Το τρίπτυχο: αποσυμφόρηση,  κατάργηση της υφιστάμενης δομής, όλοι μαζί για το καλό του νησιού μας, πρέπει να κερδίσει…

 

Comments

comments

Δήμος

Κάλεσμα Νίκου Ζάχαρη για μαζική προσέλευση στις κάλπες

Published

on

By

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Νίκος Ζάχαρης με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους  του συνδυασμού «η Σάμος αλλάΖΕΙ»  σήμερα Παρασκευή 24 Μαΐου, ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα επισκέψεων και περιοδειών καθώς και τις εμφανίσεις τους σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.

  • Η επικοινωνία διά ζώσης με τους συνδημότητες μας σε όλα τα χωριά και τις πόλεις του Δήμου, επιβεβαίωσε τη θετική  ανταπόκριση και αποδοχή του κόσμου στο συνδυασμό μας, ήταν πραγματικά γόνιμη και ωφέλιμη, ακούσαμε τα προβλήματά τους, συζητήσαμε το προγραμματικό μας πλαίσιο και η επικοινωνία αυτή  μας ενδυνάμωσε ακόμη περισσότερο.
  • Να ευχαριστήσουμε τους δημοσιογράφους και τους ιδιοκτήτες των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που μας έδωσαν βήμα να επικοινωνήσουμε με όλους τους συμπολίτες μας, επιτελώντας μια βαθιά δημοκρατική διαδικασία.
  • Οι αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής 26 Μαΐου 2019 είναι οι πρώτες εκλογές που γίνονται με το σύστημα της απλής αναλογικής και με ξεχωριστά ψηφοδέλτια για το Δήμο και ξεχωριστά ψηφοδέλτια για τις κοινότητες. Είναι μια τομή στην Αυτοδιοίκηση, γιατί δεν κατανέμει μόνο ισότιμα τις θέσεις των δημοτικών συμβούλων ανάλογα με το ποσοστό που θα πάρουν οι συνδυασμοί την πρώτη Κυριακή των εκλογών, αλλά και θα εισάγουν στο δημοτικό συμβούλιο καθαρές απόψεις, μια νέα κουλτούρα διαλόγου, συνεννοήσεων και προγραμματικών συγκλίσεων για την επίλυση των υπαρκτών και μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας και το νησί μας.
  • Καλούμε τους συνδημότες μας να προσέλθουν μαζικά στην κάλπη την Κυριακή 26 Μαΐου,  να αναδείξουν δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους, να υπερψηφίσουν γυναίκες και άνδρες, με δημοκρατική συνείδηση, ανεκτική συμπεριφορά και αξιοπρεπή στάση ζωής, ανθρώπους με  διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς  στα κοινά, σε όποιον συνδυασμό και αν επιλέξουν.

ΥΓ.  Στο εκλογικό μας περίπτερο, στην παραλιακή της πρωτεύουσας, οι συμπολίτες μας θα βρίσκουν εκλογικό υλικό και ψηφοδέλτια.

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Η Ιωάννα Καραγιάννη με τον συνδυασμό Δυτικής Σάμου «Δύναμη Δημιουργίας»

Published

on

By

Στο ψηφοδέλτιο του Δημοτικού συνδυασμού Δυτικής Σάμου «Δύναμη Δημιουργίας» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Τάσο Καλατζή, η Ιωάννα Καραγιάννη

ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Είμαι κόρη του Κώστα και της Καλλιόπης Καραγιάννη το γένος Σεβαστάκη

Γεννήθηκα στο Καρλόβασι Σάμου το έτος 1987.

Μεγάλωσα στο Καρλόβασι της Σάμου όπου εργάζομαι στην δικιά μας  οικογενειακή εμπορική επιχείρηση της οποία είμαι και διαχειρίστρια.

Αποφοίτησα από το Λύκειο Καρλοβάσου.

Συνέχισα τις σπουδές μου σε σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων Mediterranean College Teesside University.

Έχω εκλεγεί δύο φορές στο Επιμελητήριο Σάμου στο τμήμα Εμπορίου.

Το Μάιο του 2014 εκλέχτηκα Δημοτική Σύμβουλος Σάμου έως και σήμερα.

Έχω εκλεγεί  πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Δυτικής Σάμου ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Συμμετέχω  στο διοικητικό Συμβούλιο ΚΕΡΚΗΣ ομάδα βόλεϊ.

Συμμετέχω στις προσεχείς εκλογές της τοπικής Αυτοδιοίκησης είμαι έτοιμη και αποφασισμένη να αγωνιστώ  με αισιοδοξία ειλικρίνεια και διαφάνεια για το  νέο Δήμο Δυτικής Σάμου.

  • την σωστή δομή του νέου Δήμου Δυτικής Σάμου.
  • την ποιοτική λειτουργία που θα διασφαλίζει  την  βιωσιμότητα του και  την  δυνατότητα παροχής υπηρεσιών στους δημότες.
  • ουσιαστικές και πρακτικές παρεμβάσεις για  λύση των  προβλημάτων της καθημερινότητας.
  • για να εκπροσωπηθεί η νέα γενιά με όραμα και νέες ιδέες.
  • Την ανάδειξη πολιτιστικών,  θρησκευτικών μνημείων και παραδόσεων του τόπο με στόχο την ανάπτυξη του.

Στον αγώνα μου και στην προσπάθεια μου για ένα νέο Δήμο Δυτικής Σάμου πρωτοπόρο στην ανάπτυξη σας καλώ μαζί μου.

Με την ψήφο σας δυναμώστε την προσπάθεια μου.

ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Ο συνδυασμός «Δύναμη Δημιουργίας» στον Μαραθόκαμπο

Published

on

By

Στην πλατεία του Αγίου Αντωνίου,στον Μαραθόκαμπο,  θα βρεθεί σήμερα στις 19.30 ο συνδυασμός «Δύναμη Δημιουργίας» .

“Στην ομιλία θα παρουσιαστεί η τελική πρόταση νίκης του συνδυασμού μας και στη συνέχεια υλοποιώντας τη δέσμευσή μας για άμεση και συνεχή επικοινωνία με τους συμπολίτες μας σας καλούμε να ανταλλάξουμε απόψεις, σκέψεις, ιδέες και προβληματισμούς», αναφέρει στην πρόσκλησή της η «Δύναμη Δημιουργίας».

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017