Connect with us

Δήμος

“Ανατροπή”- Συνάντηση εργασίας με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Ικαρίας

Published

on

Κατά την προηγούμενη βδομάδα, 9 έως 12 Ιουνίου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ανατροπή”, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, πραγματοποίησε συνάντηση γνωριμίας με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Ικαρίας, Νίκο Καλαμπόγια.

Σε μια σειρά συζητήσεων, ύστερα από ανταλλαγή απόψεων, αναλύθηκαν διάφορα θέματα σχετικά με την τοπική αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού. Οριοθετήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα 2 νησιά, Σάμος και Ικαρία, ενώ παράλληλα αναλύθηκαν οι ομοιότητες και διαφορές που υπάρχουν. Επίσης, αναλύθηκαν θέματα συνεργασίας και θέματα από κοινού αντιμετώπισης ζητημάτων κοινού συμφέροντος.

Επιπρόσθετα συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με την διοίκηση του Δήμου, την αξιοποίηση εξειδικευμένων και χρήσιμων υπαλλήλων, την τεχνική υπηρεσία, το λιμενικό ταμείο, τις τοπικές κοινότητες, την εφαρμογή της απλής αναλογικής στην πράξη, την ύπαρξη και θεσμοθέτηση θεματικών αντιδημάρχων. Επίσης, θέματα σχετικά με την αποκομιδή των απορριμμάτων, την ανακύκλωση, την πολιτική προστασία, την κτηνοτροφία, τον τουρισμό, τους παιδικούς σταθμούς, τις μονάδες επεξεργασίας λυμάτων, την ενεργειακή αυτάρκεια, τις συγκοινωνίες και την δημιουργία camping.

Η συνεργασία των 2 Δήμων, Δήμου Ανατολικής Σάμου και Δήμου Ικαρίας μπορεί να βοηθήσει την ανάπτυξη των 2 Δήμων, αλλά και του Νομού συνολικά. Η συνεργασία μπορεί να αφορά στην παροχή τεχνικής υποστήριξης, την λειτουργία ανακύκλωσης και την διαχείριση των απορριμμάτων, την ανάπτυξη του τουρισμού, την προώθηση και την στήριξη της παιδείας.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε για το θέμα απορριμμάτων και της ανακύκλωσης, που είναι ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα και για τους 4 Δήμους των νησιών μας. Ο Δήμος Ικαρίας, μέχρι στιγμής, χρησιμοποιεί ΧΑΔΑ και δεν έχει ΧΥΤΑ, ο Δήμος Φούρνων Κορσεών λειτουργεί ΧΥΤΑ, ο νεοσύστατος Δήμος Δυτικής Σάμου δεν διαθέτει καμιά σχετική και λειτουργική δομή, ενώ ο Δήμος Ανατολικής Σάμου λειτουργεί ΧΥΤΑ περιορισμένης δυναμικότητας. Η ανακύκλωση σε όλα τα νησιά του νομού είναι μικρής κλίμακας ή ανύπαρκτη. Η πρόταση που συζητήθηκε είναι να μελετηθεί άμεσα το υπάρχον πρόβλημα και με την σωστή συνεργασία, αλλά και υποστήριξη της περιφέρειας, του βουλευτή και των αρμόδιων υπουργείων να δρομολογηθεί η από κοινού και λειτουργική ανακύκλωση, αλλά και η διαχείριση των απορριμμάτων και των υπολειμμάτων αυτών.

 

Comments

comments

Δήμος

Ο βουλευτής Χ. Στεφανάδης στον δήμο Δυτικής Σάμου

Published

on

By

Τον δήμο Δυτικής Σάμου επισκέφτηκε ο Βουλευτής Σάμου κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης ο οποίος είχε συνάντηση συζήτηση-ενημέρωση με τον Δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Λυμπέρη και τους Αντιδημάρχους του Δήμου, για όλα τα τρέχοντα θέματα οπως και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νεοσύστατος Δήμος.

Από τη συζήτηση έγινε κατανοητό ότι, για την επίλυση των συσσωρευμένων προβλημάτων που κληρονόμησε ο Δήμος Δυτικής Σάμου η στήριξη της πολιτείας είναι επιβεβλημένη.

Ο δήμος Δυτικής Σάμου αναφέρει σχετικά:

“Ο Βουλευτής μας, υποσχέθηκε την αμέριστη συμπαράστασή του και την βοήθεια του σε όλα τα επίπεδα.

Εκφράσαμε την ικανοποίηση μας για την πρωτοβουλία του Βουλευτή μας και για τη δέσμευσή του ότι, οι συναντήσεις αυτές θα επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Επίσης των ευχαριστούμε και για την στήριξη του αιτήματός μας, της επιπλέον προσέγγισης του Blue Star Myconos στο λιμάνι Καρλοβάσου.

Θεωρούμε ότι η συνεργασία όλων είναι απαραίτητη για να μπορέσει ο Δήμος μας αλλά και η Σάμος μας, όχι μόνο να σταθούν αλλά να πάνε και μπροστά στη δύσκολη εποχή που διανύουμε.

Εμείς σαν Δήμος έχουμε όλη την καλή διάθεση συνεργασίας και στήριξης, όπου αυτό χρειαστεί κάτι που έχουμε αποδείξει όλο αυτό τον καιρό με τις πράξεις μας”.

 

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Σύσκεψη για βιολογικό και μεταναστευτικό που ταλανίζουν την πόλη της Σάμου

Published

on

By

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα  Παρασκευή σύσκεψη μεταξύ του Δημάρχου κ. Γεωργίου Στάντζου και του Δ.Σ της Κοινότητας Σαμίων.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την καθημερινότητα της Κοινότητας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει από το μεταναστευτικό – προσφυγικό.

Ένα μεγάλο μέρος της συζήτησης απασχόλησε ο βιολογικός καθαρισμός αλλά και θέματα βιώσιμης ανάπτυξης της πόλης έτσι ώστε να αποκτήσει την εικόνα που δικαιούται ως μια από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδος και πρωτεύουσα του Νομού Σάμου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πραγματοποιήθηκε σήμερα 05-06-2020 σύσκεψη μεταξύ του Δημάρχου κ. Γεωργίου Στάντζου και του Δ.Σ της Κοινότητας Σαμίων, παρουσία του Προέδρου κ. Δημήτρη Βογιατζή, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργου Κολλάρου και του Αντιδημάρχου κ. Μιχάλη Μητσού.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την καθημερινότητα της Κοινότητας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει από το μεταναστευτικό – προσφυγικό.

Ένα μεγάλο μέρος της συζήτησης απασχόλησε ο βιολογικός καθαρισμός αλλά και θέματα βιώσιμης ανάπτυξης της πόλης έτσι ώστε να αποκτήσει την εικόνα που δικαιούται ως μια από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδος και πρωτεύουσα του Νομού Σάμου.

 

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Επαναλειτουργούν οι παιδικές χαρές του Δήμου Δυτικής Σάμου

Published

on

By

 

Σύμφωνα με την εγκύκλιο 176/03.06.20 του Υπουργείου Εσωτερικων, επαναλειτουργούν οι παιδικές χαρές του Δήμου Δυτικής Σάμου, στα πλαίσια της επανόδου της κοινωνικής κανονικότητας, έπειτα από τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοιου COVID-19.

Μέριμνα του Δήμου είναι οι παιδικές χαρές να τηρούν τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας, συμμορφωμενοι πάντα με τα μέτρα υγειονομικών συνθηκών.

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017