Connect with us

Σαμιακά

«ΑΝΑ.Σ.Α για τη  Σάμο»: Η αλλαγή δεδομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν αργεί να έρθει

Published

on

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος και ο συνδυασμός «ΑΝΑ.Σ.Α για τη  Σάμο» οφείλουν θερμές ευχαριστίες σε όλους όσους παρευρέθησαν στην παρουσίαση του Προγράμματος το Σάββατο  11 Μαΐου στο Δημοτικό Μέγαρο Πυθαγορείου.

«Η ένθερμη υποστήριξη σας, μας έδωσε ένα ακόμη λόγο παραπάνω να πιστέψουμε ότι αλλαγή  δεδομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν αργεί να έρθει.

Δεν υπάρχουν ούτε εύκολες ούτε έτοιμες λύσεις , αλλά με ειλικρίνεια και απόλυτο σεβασμό στις ανάγκες αυτού του τόπου αποδείξαμε ότι με συλλογική εργασία και συνεργασία το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι πολύ κοντά.

Πρέπει όλοι σήμερα να αντιληφθούμε ότι η βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη του Δήμου μας  δεν είναι μόνο  ζήτημα επιλογής αλλά αναγκαιότητας.

Αυτό είναι το όραμά μας που θέλουμε να υλοποιήσουμε. Με πυλώνες την πράσινη ανάπτυξη, την απασχόληση, την ανταγωνιστικότητα, την καινοτομία, την εξωστρέφεια και την ποιότητα ζωής οικοδομούμε ένα νέο, ισόρροπο και βιώσιμο αναπτυξιακό πρότυπο. Πρότυπο που μπορεί να μας βγάλει από την κρίση.

Πρότυπο που μπορεί να ενισχύσει την ανταγωνιστική μας θέση, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και εισοδήματα.

Πρότυπο που θα μας επιτρέψει την προστασία του πολυτίμου περιβάλλοντος που ζούμε και θα μας κάνει να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας απέναντι  στα παιδιά μας, απέναντι στις επόμενες γενιές. Σταθερή πυξίδα μας είναι μία και μοναδική: Να ενώνουμε τις δυνάμεις μας. Να ενώνουμε τους πολίτες, υπηρετώντας κοινές προσδοκίες».

Με λογισμό και με όνειρο, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, ενώνουμε τις αγωνίες μας.

Συνδετικός κρίκος είναι η Σάμος μας, η ζωή μας!»

Το πρόγραμμα αναλύθηκε από υποψήφιους δημοτικούς και κοινοτικούς  Συμβούλους. Η προσέγγιση που δόθηκε ήταν επιστημονική, στοχευμένη , με όραμα για το τόπο αυτόν που βάλλεται καθημερινά. Με επίγνωση των δυσκολιών που ελλόχευε αυτή η κίνηση τολμήσαμε και κάναμε την υπέρβαση. Μια υπέρβαση που δίνει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση νέο χρώμα νέα πνοή, με κύρια χαρακτηριστικά τη διοικητική αποτελεσματικότητα τη συλλογική εργασία και τη θεσμική αξιοπιστία.

 

Comments

comments

Σαμιακά

Μικρής έντασης επεισόδιο στο ΚΥΤ Σάμου

Published

on

By

 

Μικρής έντασης επεισόδιο σημειώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα του Σαββάτου,στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών, στο Βαθύ της Σάμου.

Για άγνωστο λόγο ομάδα μεταναστών συνεπλάκησαν μεταξύ τους με αποτέλεσμα σύμφωνα με πληροφορίες , τον τραυματισμό δύο αλλοδαπών, ο ένας εκ των οποίων στο μάτι.

Λίγο αργότερα οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με το ΕΚΑΒ για την παροχή των πρώτων βοηθειών στο νοσοκομείο Σάμου.

Η κατάσταση αυτή την ωρα στο ΚΥΤ παραμένει ήρεμη.

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

«Μείωση του κόστους φιλοξενίας των ασυνόδευτων ανηλίκων έως και 50 % δίχως έκπτωση στις υπηρεσίες»

Published

on

By

 

Με πρόσκληση του Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου καλούνται φορείς για υποβολή προτάσεων με στόχο την επιχορήγηση φορέων για την λειτουργία εποπτευόμενων διαμερισμάτων για ασυνόδευτους ανήλικους ηλικίας 16 ετών και άνω.

Η χρηματοδότηση παρέχεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συγκεκριμένα από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (Τ.Α.Μ.Ε.). Το κόστος που περιγράφεται στην πρόσκληση αφορά αιτήσεις που θα υποβληθούν μέχρι 31/12/2020 και θα χρηματοδοτηθούν μέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμου ποσού.

Στόχος του προγράμματος είναι η μείωση του κόστους φιλοξενίας των ασυνόδευτων, σε δομές κατάλληλες καθώς η προστασία τους αποτελεί επιβεβλημένη εθνική υποχρέωση. Τα διαμερίσματα ημιαυτόνομης διαβίωσης είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος στέγασης των ασυνόδευτων ανηλίκων άνω των 16 ετών και παράλληλα έχουν αισθητά χαμηλότερο κόστος λειτουργίας σε σχέση με τους ξενώνες φιλοξενίας.

Η στέγαση παρέχεται από το φορέα στους ανήλικους ως υπηρεσία και όχι ως επιδότηση ενοικίου ή επίδομα.

Το ημερήσιο κόστος ανά ανήλικο κυμαίνεται από 44,6  έως 53 ευρώ την ημέρα ανάλογα με το γεωγραφικό διαμέρισμα της χώρας.

Αντίθετα, το κόστος για δομές (ξενώνες) φιλοξενίας, που χρησιμοποιούνται έως σήμερα,  κυμαίνεται από 63,5 έως 68 ευρώ την ημέρα, ανάλογα με την ηλικία των ανηλίκων που φιλοξενούνται σε αυτές.

Τέλος το ημερήσιο κόστος των ξενοδοχείων που επίσης φιλοξενούν ανήλικους είναι περίπου 100 ευρώ ανά άτομο, δηλαδή υπερδιπλάσιο από το κόστος του νέου προγράμματος.

Τονίζεται ότι στο νομοσχέδιο που θα καταθέσει το Υπουργείο Μετανάστευσης προβλέπονται σαφείς κανόνες διαπίστωσης της ανηλικότητας, ώστε να απολαμβάνουν της ειδικής μεταχείρισης και προστασίας μόνο αυτοί που κατ’ ουσία το δικαιούνται και όχι όσοι πονηρά το επικαλούνται».

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Skyserv θέσεις εργασίας

Published

on

By

Η Skyserv, ηγέτιδα εταιρεία στο χώρο της επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών, ανακοινώνει κενές θέσεις εργασίας για τον σταθμό στον αερολιμένα της Σάμου σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα.

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι παρακαλούνται να στείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα στο
email smism@skyserv.aero, υπόψη κ. Καρλοβασίτη.

Η αξιολόγηση των βιογραφικών θα ξεκινήσει άμεσα και θα συνεχιστεί μέχρι την κάλυψη των θέσεων εργασίας.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των βιογραφικών είναι η 10/03/2020 .

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Καρλοβασίτης Γεώργιος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2273440082/83

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017