12.9 C
Σάμος
29/03/2024
Σαμιακά

Ανεξάρτητη Επικοινωνία: Μεγάλη νίκη των δυνάμεων του αγώνα και συντριπτική ήττα Κεραμέως οι ηλεκτρονικές εκλογές !

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς στη ΔΙΠΕ Σάμου που συντάχθηκαν με τις αποφάσεις του Συλλόγου μας και με τις αποφάσεις των 48 Συλλόγων Π.Ε. και των 37 ΕΛΜΕ και απείχαν από την ηλεκτρονική διαδικασία γυρνώντας την πλάτη τόσο στην Κεραμέως και στην αντιεκπαιδευτική της πολιτική, όσο και στην απαράδεκτη απόφαση συμμετοχής της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

 

Στην Διεύθυνση Π. Ε. Σάμου, σε σύνολο 505 εγγεγραμμένων ψήφισαν 171 για το ΠΥΣΠΕ (66,14% ΑΠΟΧΗ), 142  για το ΑΠΥΣΠΕ Βορείου Αιγαίου (71,89% ΑΠΟΧΗ) και 144 για το ΚΥΣΠΕ (71,49% ΑΠΟΧΗ).

Πανελλαδικά η συμμετοχή στις εκλογές παρωδία της Κεραμέως και του Υπουργείου Παιδείας στο ΚΥΣΠΕ είναι 33,79%, όπως το ανακοίνωσε το ίδιο. ΑΡΑ 66,21% ΑΠΟΧΗ πανελλαδικά και 71,49% ΑΠΟΧΗ στο Νομό Σάμου.

Δηλαδή η πλειοψηφία στη ΔΟΕ: ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ, ΔΙΚΤΥΟ (με άδεια των υποψήφιων, με “νουθεσίες” σε νεοδιόριστους πως αν δεν ψηφίσουν δε θα…

μονιμοποιηθούν, με άπειρα τηλέφωνα και πιέσεις, με παράταση της ψηφοφορίας) απέτυχαν να πείσουν την πλειοψηφία του κλάδου να ψηφίσει αυτούς.

Ø ΔΑΚΕ/ΔΗΣΥ/ΔΙΚΤΥΟ είναι απολύτως υπεύθυνοι γιατί γύρισαν την πλάτη στο 95% αποχής του κλάδου του 2020 προσπαθώντας να κατακτήσουν μια καρέκλα.

Ø ΔΑΚΕ/ΔΗΣΥ/ΔΙΚΤΥΟ διέσπασαν και δίχασαν (και μάλιστα αποτυχημένα τελικά) τον κλάδο παίζοντας το παιχνίδι της Κεραμέως.

Ø ΔΑΚΕ/ΔΗΣΥ/ΔΙΚΤΥΟ λοιδόρησαν τις ανησυχίες της πλειοψηφίας του κλάδου για την ηλεκτρονική ψηφοφορία παρωδία που δε διασφάλιζε ούτε μυστικότητα ψήφου, ούτε απόρρητο, ούτε αδιάβλητο, ούτε ταυτοπροσωπία, ούτε είχε δικλείδες ελέγχου του αποτελέσματος χωρίς εκλογικούς καταλόγους και καταστάσεις ψηφισάντων. Δηλαδή στην απελπισμένη τους προσπάθεια να καταλάβουν κάποιες θέσεις απεμπόλησαν ουσιώδη στοιχεία της δημοκρατικής διαδικασίας για τα οποία ο λαός μας έχει χύσει αίμα στο παρελθόν και έτσι έγιναν συνένοχοι της κυβέρνησης που επιχειρεί να αλώσει τις διαδικασίες των σωματείων.

Ø Σύμφωνα όμως με τα δικά τους λεγόμενα (στην προσπάθειά τους να μας κατηγορήσουν γιατί δεν γίναμε συνένοχοι και υποψήφιοι), “στη δημοκρατία αποφασίζει η πλειοψηφία” άρα τώρα αν θέλουν να είναι συνεπείς οφείλουν να παραιτηθούν μια που η μεγάλη πλειοψηφία του κλάδου 66,21% απέρριψε τις επιλογές τους.

Με τη μεγάλη αποχή το μήνυμα προς την Κυβέρνηση και προς την ΔΟΕ είναι ότι:

· Αυτή η διαδικασία είναι πλήρως απονομιμοποιημένη, δεν παράγει κανένα αποτέλεσμα και πρέπει να ακυρωθεί. Κανείς δεν πρέπει να αναλάβει θέση αιρετού. Απαιτούμε την άμεση κατάργηση του άρθρου 22 του νόμου 4728/20 και της εφαρμοστικής Υ.Α. (Φ.350/52/139940), όπου ορίζεται η διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια με ηλεκτρονική ψηφοφορία, και την επανάληψη των εκλογών αποκλειστικά με δια ζώσης διαδικασία και έλεγχο των σωματείων.

Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε τον αγώνα για ελεύθερες δημοκρατικές δια ζώσης εκλογές, για το δικαίωμα οι εκπαιδευτικοί να ψηφίζουν αυτό που θέλουν μυστικά, καθολικά, μοναδικά, άφοβα.

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ και στην απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο στις 10:00 π.μ., για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, για να μπει τέλος στην ακρίβεια και τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω. Ένας μόνο δρόμος υπάρχει, η νίκη!

Τίποτα δεν χαρίζεται, τα πάντα κατακτώνται με θυσίες και αγώνες!

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Related posts

Πρωταθλητής αλιείας με φελλό ανακηρύχθηκε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου

admin

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων για πρόκληση πυρκαγιάς στη Συκιά Σπαθαραίων

admin

Οι θέσεις και οι υποψηφιότητες του συνδυασμού ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στις εκλογές του ΤΕΕ

admin

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin

Συνελήφθη διακινητής στη Σάμο που προωθούσε στη χώρα μη νόμιμους μετανάστες

admin