19.9 C
Σάμος
05/05/2024
Σαμιακά

Δυσάρεστη εξέλιξη για τους διασώστες του Τομέα ΕΚΑΒ Σάμου

Μια απρόσμενη και ανεπιθύμητη απόφαση από την διοίκηση του Γηροκομείου Σάμου έχει προκαλέσει αναστάτωση και ανησυχία στους κόλπους του ΕΚΑΒ στο νησί. Το γηροκομείο, το οποίο εδώ και χρόνια παραχωρούσε ένα δωμάτιο για τη διαμονή των διασωστών που έρχονταν από άλλες περιοχές της Ελλάδας για ενίσχυση, αιφνιδίως αποφάσισε να διακόψει αυτή την πρακτική.

Αυτή η εξέλιξη έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, καθώς θεωρείται ότι θέτει σε κίνδυνο την επαρκή στελέχωση του ΕΚΑΒ στη Σάμο, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, όταν οι ανάγκες είναι αυξημένες λόγω της τουριστικής κίνησης. Η παραχώρηση του δωματίου αποτελούσε ένα σημαντικό κίνητρο για τους διασώστες από άλλες περιοχές να έρθουν στο νησί και να συνδράμουν στο έργο του τοπικού ΕΚΑΒ.

Αυτή η έλλειψη κινήτρου αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά το ενδιαφέρον των διασωστών, με αποτέλεσμα ενδεχόμενες ελλείψεις προσωπικού και δυσχέρειες στην ανταπόκριση στα περιστατικά. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η παραμονή των διασωστών στο δωμάτιο του γηροκομείου, η οποία διαρκεί περίπου για ένα μήνα, δεν εμποδίζει σε καμία περίπτωση τη λειτουργία του ιδρύματος ούτε την μέριμνα των ηλικιωμένων.

Σε μια συγκυρία όπου η Σάμος αντιμετωπίζει αυξημένες προκλήσεις στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, είναι επιβεβλημένο όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να συνεργαστούν και να υποστηρίξουν τις ακάματες προσπάθειες του ΕΚΑΒ. Η παραχώρηση ενός δωματίου για τη διαμονή των ενισχυτικών διασωστών αποτελεί μια φαινομενικά μικρή αλλά ουσιαστική χειρονομία που μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Ας ελπίσουμε ότι θα επικρατήσει η λογική και θα βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση προς όφελος της δημόσιας υγείας και της ασφάλειας των πολιτών και επισκεπτών της Σάμου. Η αλληλεγγύη και η κοινωνική προσφορά πρέπει να υπερισχύσουν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Related posts

Ο Εσπερινός της Αγάπης στη Σάμο

admin

Δεύτε Λάβετε Φως

admin

Στη Σάμο το Άγιο Φως

admin

Νέα ανθρωποκτονία στη Σάμο: Κόρη φέρεται να δολοφόνησε τον πατέρα της

admin

Ο Επιτάφιος του Αγίου Σπυρίδωνα στο Blue Star Myconos- Ο χαιρετισμός του πλοίου

admin

Ανησυχία του Εμπορικού Συλλόγου Καρλοβάσου για τη μείωση του προσωπικού στο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας

admin

Όμιλος Χριστινίδη: Γενναιόδωρη πασχαλινή δωρεά σε Νοσοκομείο και ΕΚΑΒ Σάμου

admin

Διαφωνία ανακρίτριας, εισαγγελέα για τον 48χρονο

admin

Ημερίδα: “Η πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας του Κέντρου Υγείας Καρλοβασίων”

admin