Connect with us

Δήμος

Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου πόλεως Σάμου

Published

on

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου στα πλαίσια πρόσκλησης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 2014-2020, στον Άξονα Προτεραιότητας 3 : «Προστασία του περιβάλλοντος και των πόρων και μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον, με επάρκεια πόρων για ανάπτυξη, απασχόληση και αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής», υπέβαλλε πρόταση με τίτλο «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΣΑΜΟΥ»  η οποία εκπονήθηκε και υπεβλήθη από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του, προκειμένου να δώσει πλέον οριστική λύση στο πρόβλημα των μεγάλων απωλειών του δικτύου.

Με την υλοποίηση του εν λόγω έργου θα γίνει εξοικονόμηση σε  ανθρώπινους (απασχόληση προσωπικού σε καθημερινή βάση για την αποκατάσταση των συνεχών ζημιών και διαρροών) , οικονομικούς ( μεγάλο κόστος  συντήρησης του παλαιού δικτύου, μεγάλο κόστος κατανάλωσης ενέργειας για την άντληση πολλαπλά μεγαλύτερης ποσότητας ύδρευσης έναντι της απαιτούμενης  ) και περιβαλλοντικούς (κατανάλωση ενέργειας) και  υδάτινους πόρους ( καθημερινά  καταναλίσκονται μεγάλες ποσότητες πόσιμου ύδατος σε απώλειες και διαρροές  με αποτέλεσμα στην πόλη της  Σάμου να μην υπάρχει επάρκεια να υδροδοτηθεί σε 24ωρη βάση , ενώ να υπάρχει  παράλληλα έλλειμμα επάρκειας ακόμα και μερικής υδροδότησης ορισμένων περιοχών εντός του αστικού ιστού).

Με το προτεινόμενο έργο και σε συνδυασμό με την πράξη αντικατάστασης των εξωτερικών δικτύων και κατασκευής δεξαμενών αποθήκευσης, θα είναι πλέον δυνατή η πλήρης απομόνωση του παλαιού δικτύου από το νέο.

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου με τη διασφάλιση της χρηματοδότησης θα  υλοποιήσει αυτό το έργο για να δοθεί πλέον οριστική λύση στην υδροδότηση της πόλης μας.

Share this post:

Comments

comments

Δήμος

Συνεδριάζει το Δ.Σ. Ανατ. Σάμου στο νέο Δημοτικό Μέγαρο Πυθαγορείου

Published

on

By

Συνεδριάζει τη Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, διά ζώσης και κεκλεισμένων των θυρών, το δημοτικό συμβούλιο Ανατολικής Σάμου στο νέο Δημοτικό Μέγαρο Πυθαγορείου

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα εξής:

1. Περιβαλλοντολογικές προκλήσεις στη Σάμο, η επόμενη ημέρα , Νησιωτικότητα και οικονομικά εργαλεία , Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης , Ταμείο δίκαιης μετάβασης και Ταμείο Ανάκαμψης.Εισηγητής: Γιώργος Κρεμλής Σύμβουλος του Πρωθυπουργού για θέματα ενέργειας κλίματος, περιβάλλοντος και κυκλικής οικονομίας.

2. Προγραμματική σύμβαση με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημόσιου Δικαίου – Ινστιτούτο Κυκλικής Οικονομίας και Κλιματικής Αλλαγής για την τεχνική υποστήριξη του Δήμου στα θέματα κυκλικής οικονομίας και βιώσιμης ανάπτυξης – Στρατηγικό τοπικό σχέδιο δράσης για την κυκλική οικονομία – σχέδιο δράσης για την ενέργεια και το κλίμα – Υποστήριξη σε τεχνικό επίπεδο υποβολής αιτήσεων προς χρηματοδότηση. Εισηγητής: Ινστιτούτο Κυκλικής Οικονομίας και Κλιματικής Αλλαγής – Μητσός Μιχαήλ αντιδήμαρχος.

3. Τροποποίηση προϋπολογισμού της ενταγμένης πράξης : Διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου Επιβατικού σταθμού λιμένα Πυθαγορείου. Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών

4. Χαρακτηρισμός επιχείρησης ως εποχιακή. Εισηγητής: Δ/νση Οικονομικών υπηρεσιών – τμήμα εσόδων.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Το μήνυμα του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου για την 28η Οκτωβρίου

Published

on

By

Ξημερώνει η ήμερα της εθνικής μας επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, ημέρα που γράφτηκε μία από τις σημαντικότερες σελίδες της ελληνικής ιστορίας. Τιμούμε το ”ΟΧΙ” των Ελλήνων απέναντι στην υποταγή της Πατρίδας μας και εκείνους που δε δίστασαν να προσφέρουν, ακόμη και τη ζωή τους, για την Ελευθερία, τη Δικαιοσύνη, την Αξιοπρέπεια και τη Δημοκρατία.

Σήμερα, 80 χρόνια μετά, καλούμαστε να δώσουμε τις δικές μας μάχες για τη προάσπιση της δημόσιας υγείας και ενάντια σε όσους επιβουλεύονται την εθνική μας κυριαρχία. Δεν σας φοβόμαστε είμαστε ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ .

Θα γιορτάσουμε με περίσσια υπερηφάνεια, ενότητα και ομοψυχία. Αντλούμε δύναμη από τον αγώνα των Ελλήνων ενάντια στο φασισμό και αντιμετωπίζουμε ενωμένοι τις δυσκολίες.

Ας τιμήσουμε, σήμερα, τους ήρωες που αγωνίστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας αλλά και τους σημερινούς, που αγωνίζονται για να διατηρούν τη χώρα μας ασφαλή.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!

Χρόνια πολλά Ελλάδα!

«Οι Έλληνες δίδαξαν την αξιοπρέπεια στο πέρασμα των αιώνων.

Όταν όλος ο κόσμος έχασε την ελπίδα του, οι Έλληνες τόλμησαν να αμφισβητήσουν το αήττητο του γερμανικού τέρατος, υψώνοντας απέναντί του το υπερήφανο πνεύμα της Ελευθερίας». (Franklin Roosevelt)

 

Γιώργος Στάντζος

Δήμαρχος Αν. Σάμου

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή