Connect with us

Αστυνομικά - Λιμενικά

Αντιπλοίαρχος ΛΣ Αντώνιος Ραπατζίκος: Στο επανιδείν!

Published

on

 

Αποχωρώντας μετά από 3 και πλέον έτη από τις θέσεις διοίκησης του Λιμεναρχείου Σάμου, επιθυμώ να ευχαριστήσω όλους όσους συνεργάστηκαν μαζί μου με γνώμονα την εξασφάλιση της τάξης και της δημόσιας ασφάλειας του σαμιακού λαού, των κατοίκων της Ικαρίας, των Φούρνων και του ακριτικού Αγαθονήσου. Το ευχαριστήριο μου αυτό απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και σε όλες τις αρχές, δημόσιες και ιδιωτικές, και των οποίων την κατ’ όνομα μνημόνευση κρίνω περιττή, διότι όσοι πραγματικά και ανιδιοτελώς βοήθησαν το έργο του Λιμεναρχείου δεν την χρειάζονται.
Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό διότι συνυπηρέτησα και με στήριξε στο δύσκολο έργο που επιτελεί μία κρίσιμης σημασίας λιμενική αρχή της παραμεθορίου, τέτοιας ποιότητας ένστολο προσωπικό. Ειλικρινά πιστεύω ότι το προσωπικό του Λιμεναρχείου Σάμου καθώς και των Λιμενικών Αρχών υπαγωγής αυτού, είναι από τα καλύτερα στην ελληνική επικράτεια.
Η συμβολή του προσωπικού αυτού φάνηκε ιδιαίτερα κατά την διάρκεια της πρόσφατης εθνικής κρίσης στα θαλάσσια και χερσαία σύνορα μας, όπου αγόγγυστα και με αυταπάρνηση επιτέλεσαν στο ακέραιο το καθήκον τους. Στο πλαίσιο αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω και το αποσπασθέν προσωπικό από τις λοιπές λιμενικές αρχές, καθώς επίσης το προσωπικό των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού, των Περιπολικών Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) και των λοιπών πλωτών του ΛΣ. Ιδιαίτερης μνείας χρήζει και το αποσπασθέν προσωπικό της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του ΛΣ.
Τέλος αλλά όχι τελευταίο, στην ευτυχή διεκπεραίωση της  εν λόγω αποστολής συνέδραμαν καθοριστικά οι κατευθυντήριες εντολές και οδηγίες των εκάστοτε Διοικητών της 9ης Περιφερειακής Διοίκησης του ΛΣ (με έδρα την Μυτιλήνη), τους οποίους αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω και δημοσίως.
Όσους πίκρανα κατά την άσκηση των καθηκόντων μου ως Υπολιμενάρχης και Λιμενάρχης Σάμου, θα ήθελα να τους ζητήσω να με συγχωρέσουν, λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτό θα έγινε άθελα μου και ότι δεν κατέχω το αλάθητο.
Τέλος έχω βέβαιη την πεποίθηση ότι θα ξανασυναντηθούμε οπότε δεν θα αρκεστώ σε ένα απλό αντίο, αλλά θα πω:
Στο επανιδείν!
Σας ευχαριστώ
Αντιπλοίαρχος ΛΣ Αντώνιος Ραπατζίκος

Share this post:

Comments

comments

Αστυνομικά - Λιμενικά

Ίδρυση ξεχωριστών αστυνομικών υπηρεσιών στα ΚΥΤ του Ανατολικού Αιγαίου

Published

on

By

Στην ίδρυση ξεχωριστών αστυνομικών υπηρεσιών σε κάθε ένα από τα συνολικά πέντε  ΚΥΤ του Ανατολικού Αιγαίου προχωρούν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Στη Λέσβο, τη Σάμο, τη Χίο και την Κω θα συσταθούν αυτοτελείς Υποδιευθύνσεις, με αρκετές δεκάδες άτομα προσωπικό και αποκλειστική αρμοδιότητα την αστυνόμευση των ΚΥΤ. 

Αντίστοιχα στη Λέρο, όπου η δομή φιλοξενίας είναι μικρότερη από τις υπόλοιπες τέσσερις, αντί για Υποδιεύθυνση αποφασίστηκε να δημιουργηθεί αστυνομικό τμήμα. Την ίδρυση των πέντε νέων υπηρεσιών αποφάσισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνεννόηση με τον αρχηγό της αστυνομίας Μιχάλη Καραμαλάκη, στον απόηχο όσων συνέβησαν τη νύχτα της 8ης Σεπτεμβρίου και οδήγησαν στην καταστροφή του καταυλισμού της Μόριας. Η σύσταση και έναρξη λειτουργίας τους προβλέπεται σε Προεδρικό Διάταγμα, που θα είναι έτοιμο τις επόμενες ημέρες.
Προσλήψεις

Προτεραιότητα δίνεται στο νέο ΚΥΤ της Λέσβου, στην περιοχή του Καρά Τεπέ όπου έχουν μεταφερθεί πάνω από 9.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Στη νέα υπηρεσία θα υπηρετούν περίπου 400 αστυνομικοί συμπεριλαμβανομένων των 240 νέων συνοριακών φυλάκων, που προσελήφθησαν το καλοκαίρι. Στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη υπάρχουν σκέψεις για πρόσληψη επιπλέον 250 συμβασιούχων συνοριακών φυλάκων, ώστε να στελεχωθούν και οι υπόλοιπες αυτοτελείς υπηρεσίες των ΚΥΤ.

Πηγή: Καθημερινή

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Αστυνομικά - Λιμενικά

Τον τραυμάτισε με μαχαίρι στο KYT Σάμου

Published

on

By

Συνελήφθη χθες στη Σάμο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σάμου, αλλοδαπός, ο οποίος κατηγορείται για το αδίκημα της πρόκλησης σωματικών βλαβών, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, προχθές, σε χώρο παραμονής αλλοδαπών στην παραπάνω περιοχή, ο συλληφθείς τραυμάτισε έτερο αλλοδαπό με μαχαίρι.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Σάμου διενεργείται προανάκριση.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Σαμιακά3 ώρες ago

59 ασυνόδευτοι ανήλικοι αναχώρησαν απο τη Σάμο

Δήμος4 ώρες ago

«Η Σάμος Μπροστά» – 45 εκ. ευρώ σε έργα και μελέτες

Περιφερειακά5 ώρες ago

Πανεπιστήμιο Αιγαίου – Προγράμματα Ψυχικής Υγείας

Περιφερειακά6 ώρες ago

Δίκτυο Υδατοδρομίων Ν. Αιγαίου: «Πρόσω Ολοταχώς…για την αδειοδότησή τους!»

Σαμιακά6 ώρες ago

Παραλαβή σταφυλιών στο οινοποιείο Καρλοβάσου

Σαμιακά6 ώρες ago

Λειτουργία του μαιευτικού/γυναικολογικού ιατρείου στο περιφερειακό ιατρείο του Όρμου Μαραθοκάμπου

Σαμιακά6 ώρες ago

Ξεκινούν τα μαθήματα ιστιοπλοϊας στον Ναυτικό Όμιλο Σάμου

Αστυνομικά - Λιμενικά17 ώρες ago

Ίδρυση ξεχωριστών αστυνομικών υπηρεσιών στα ΚΥΤ του Ανατολικού Αιγαίου

Πολιτιστικά17 ώρες ago

Διαδικτυακή Συνάντηση των Ερασιτεχνικών Θιάσων του Αιγαίου

Περιφερειακά19 ώρες ago

Καθαρισμός χειμάρρων από την Περιφέρεια – Ευχαριστήριο Κοινοτάρχη Καρλοβάσου

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή