25 C
Σάμος
17/06/2024
Σαμιακά

Αντιπολεμική συγκέντρωση στο Καρλόβασι απο τον Σύλλογο Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου

Κάλεσμα στην αντιπολεμική κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου στις 6.00 μ.μ στη κεντρική πλατεία Καρλοβάσου, απευθύνει μέσω ανακοίνωσής του ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 21 ΦΛΕΒΑΡΗ – 18.00 – ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ

Ο άδικος πόλεμος στην Ουκρανία, όπου μας καθησύχαζαν» πως θα τέλειωνε σε μερικές εβδομάδες, κλείνει στις 24 Φλεβάρη, έναν ολόκληρο χρόνο!

Ένας πόλεμος ανάμεσα στους αμερικανοΝΑΤΟικούς και στο καθεστώς – μαριονέτα του Ζελένσκι, απ΄ τη μια μεριά, και στη Ρωσία, απ’ την άλλη, με θύμα, πάντα, τους ίδιους τους λαούς. Δεκάδες χιλιάδες  νεκροί, εκατομμύρια πρόσφυγες, περιοχές ολόκληρες κατεστραμμένες, είναι ο μέχρι σήμερα απολογισμός.

Σοβαρές είναι οι αλυσιδωτές επιπτώσεις του πολέμου, που οξύνουν την κρίση του εκμεταλλευτικού συστήματος, προκαλώντας και την εκτίναξη της ακρίβειας, και της φτώχειας των εργαζόμενων και των λαών, μαζί και του δικού μας λαού.

Αλλά – πολύ περισσότερο! – οι  κίνδυνοι να εμπλακούν οι λαοί σε μια γενικευμένη ανάφλεξη και να μετατραπούν σε κρέας για τα κανόνια των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και των κάθε είδους υποτελών τους, αυξάνονται σοβαρά. Όταν μάλιστα κανένα «σημάδι» ειρήνευσης δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα. Το αντίθετο!

Η κυβέρνηση και η άρχουσα τάξη, όλο το ντόπιο σύστημα διαχείρισης, εμπλέκουν άμεσα τη χώρα και το λαό μας στον πόλεμο αυτό, μετατρέποντάς την σε ορμητήριο των φονιάδων των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Βάσεις, λιμάνια, υπηρεσίες, εγκαταστάσεις τίθενται στην υπηρεσία τους. Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει το έργο αυτής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και όλων των ελληνικών κυβερνήσεων έως τώρα. Δίνει γη και ύδωρ στους ιμπεριαλιστές Αμερικανο-Νατοϊκούς και στους συμμάχους τους της ΕΕ, ενισχύοντας παράλληλα τις στρατιωτικές, πολιτικές και οικονομικές σχέσεις με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ που δολοφονεί τον παλαιστινιακό λαό, γεγονός για το οποίο συνυπέγραψε πρόσφατα ψήφισμα ο Σύλλογός μας μαζί με άλλα σωματεία και συνδικάτα. Ταυτόχρονα, ο ανταγωνισμός της ντόπιας, με την άρχουσα τάξη της Τουρκίας, ανεβάζει το θερμόμετρο των κινδύνων για τους λαούς.

Την ίδια περίοδο με τη μακάβρια αυτή επέτειο, δρομολογείται και η επίσκεψη του αμερικανού ΥΠ.ΕΞ,  Μπλίνκεν στη χώρα μας, στην  Τουρκία και στο Ισραήλ. Μια επίσκεψη που στοχεύει να προωθήσει τα φιλοπόλεμα σχέδια των ΗΠΑ και να «ευθυγραμμίσει» τις άρχουσες τάξεις με τις επιδιώξεις τους. Μια πραγματική ΠΡΟΚΛΗΣΗ για το λαό μας, που δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη!

Απέναντι στις πολύ σοβαρές αυτές εξελίξεις,  οι εργαζόμενοι, η νεολαία, ο λαός μας δε μπορούν να κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια! Να βγούμε μαζικά στους δρόμους και να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στην επίσκεψη του εκπροσώπου των φονιάδων! Με πρωτοβουλίες, κινητοποιήσεις, εκδηλώσεις, συνελεύσεις, παρεμβάσεις, να παλέψουμε για να σταματήσει ο άδικος αυτός πόλεμος και ενάντια στην εμπλοκή της χώρας και του λαού μας, στη σφαγή των λαών για τα συμφέροντα των ισχυρών, στην καλλιέργεια του μίσους με τους γείτονες λαούς.

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

την Τρίτη 21 Φλεβάρη στις 18.00 στην πλατεία Καρλοβάσου

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ στη χώρα μας, ο εκπρόσωπος των αμερικάνων φονιάδων, Μπλίνκεν!

 

Έξω ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ρωσία από την Ουκρανία!

Έξω το ΝΑΤΟ, οι Βάσεις και τα πυρηνικά απ’ τη χώρα μας!

Καμία εμπλοκή της χώρας μας στον άδικο πόλεμο και σ’ οποιαδήποτε άλλη ιμπεριαλιστική επέμβαση!

Πάλη για αλληλεγγύη και φιλία των λαών ενάντια στους εμπρηστές του πολέμου!

Related posts

Σωματείο Εργαζομένων Ε.Ο.Δ.Υ: Στα χέρια του «κανένα» η παροχή φροντίδας υγείας προσφύγων και μεταναστών από 1/7

admin

Ολυμπιακός: Σε Χίο, Μυτιλήνη και Σάμο τα ευρωπαϊκά των ερυθρόλευκων

admin

Με επιτυχία ο αγώνας Σκάκι Σιμουλτανέ στην Πλατεία Δημαρχείου της Σάμου

admin

Η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Βορείου Αιγαίου καταδικάζει την μη καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

admin

Pappa Beach: Θα ανοίξουμε ξανά τον μικρό μας παράδεισo

admin

Νεκρός εντοπίστηκε ο 74χρονος Ολλανδός τουρίστας στη Σάμο

admin

Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Σάμου κ.κ. Ευσεβίου

admin

Ύπατη Αρμοστεία : Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων 2024 στη Σάμο

admin

Δήμος Δυτικής Σάμου: Οι σχολικές μονάδες θα λειτουργήσουν κανονικά την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

admin