19.9 C
Σάμος
16/04/2024
Δήμος

Αντιπροσωπεία του Γερμανικού Δήμου Sindelfingen επισκέφθηκε τη Σάμο

Σήμερα, Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου, αντιπροσωπεία του Γερμανικού Δήμου Sindelfingen επισκέφθηκε τη Σάμο. Η αντιπροσωπεία απαρτίζετο από τον Δήμαρχο κ. Dr. Bernd Vöhringer, που είναι επίσης και επικεφαλής της Εθνικής Αντιπροσωπείας της Γερμανίας στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, τον συνεργάτη του Δημάρχου κ. Martin Horn, τον  κ. Christoph Schumacher-Hildebrand και τον κ. Χρήστο Λαζαρίδη.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας μετείχαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο παρουσία των Αντιδημάρχων του νησιού και υπηρεσιακών παραγόντων, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν οι άξονες συνεργασίας μεταξύ των δύο Δήμων.

Μετά τη σύσκεψη οι δύο Δήμαρχοι κ.κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος,  Αντιπρόεδρος του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης  και Dr. Bernd Vöhringer, υπέγραψαν δήλωση προθέσεως που αφορά την συμφωνία συνεργασίας στους εξής τομείς:

1) Σύνδεση και συνεργασία των δύο δήμων στον τουριστικό τομέα.

  • Συμβουλευτική σε θέματα στρατηγικής τουρισμού. Ανταλλαγή καλών πρακτικών.
  • Κατάρτιση σχεδίων δράσης για βιώσιμες μορφές τουρισμού.
  • Δικτύωση, ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ φορέων, συλλόγων και θεσμικών εκπροσώπων.
  • Ανάπτυξη δραστηριοτήτων τουριστικής ενημέρωσης για τα μνημεία και αξιοθέατα των δύο περιοχών (μεταξύ άλλων και πιλοτική προβολή του Ευπαλίνειου Ορύγματος).

2)   Σύνδεση και συνεργασία των δύο δήμων στον πολιτιστικό τομέα.

Ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών που αφορούν τις καλύτερες πρακτικές που χρησιμοποιούνται στον τομέα αυτό.

Δημιουργία κοινών ομάδων εργασίας που θα έχουν ως στόχο την προώθηση των πολιτιστικών προϊόντων των δύο δήμων.

 

3) Ανταλλαγή εμπειριών στο τομέα του διοικητικού και ψηφιακού εκσυγχρονισμού της τοπικής αυτοδιοίκησης α’ βαθμού.

4) Ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειρίας στα ευρωπαϊκά προγράμματα με στόχο την αξιοποίηση ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών πιστώσεων  καθώς και την από κοινού υποβολή των σχετικών αιτήσεων.

 

Το Sindelfingen είναι μια πόλη 65.000 κατοίκων, με ιστορία εννέα αιώνων, βρίσκεται 15 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Στουτγκάρδης και φιλοξενεί μια από τις μεγαλύτερες γραμμές συναρμολόγησης της Mercedes-Benz.

Ο Δήμος Σάμου χαιρετίζει την επικείμενη συνεργασία με τον γερμανικό δήμο, που έχει μια ισχυρή ελληνική κοινότητα με ενεργή συμμετοχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης. Ως Δημοτική Αρχή θα εξακολουθήσουμε να προωθούμε την εξωστρέφεια και τη διεθνή παρουσία του νησιού μας στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, μέσω διμερών συνεργειών αλλά και συμμετοχής σε οργανισμούς και θεσμούς  που πρεσβεύουν και καλλιεργούν την προώθηση κοινών δράσεων, στον πολιτισμό, τον τουρισμό, και στη συνεργασία των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων. Επιμένουμε, δε, και δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στην εφαρμογή του Χάρτη Τοπικής Δημοκρατίας όπως αυτός έχει υιοθετηθεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Related posts

ΑΝΑ.Σ.Α για τη Σάμο: Οι 9 θεματικές ομάδες του συνδυασμού

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόστιμο 200 ευρώ για τα ακαθάριστα οικόπεδα

admin

Συγχαρητήρια επιστολή του Δημάρχου Θεμ. Παπαθεοφάνους προς τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους Σμύρνης, Κουσάντασι και Σεφερίχισαρ

admin

Εφαρμογή προγράμματος προληπτικής ιατρικής για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής

admin

“Στόχος σας να αντιπολιτευτείτε για ακόμη μια φορά την προηγούμενη Δημοτική αρχή”

admin

Τσιμεντόστρωση τμήματος στο δρόμο Παλαιό-Σπήλαιο Αγίου Αντωνίου

admin

Ζητούν την διατήρηση των Σχολικών Επιτροπών

admin

Ανοιχτή επιστολή για την εξόφληση οφειλών προς το Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin

Πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών σε συνεργασία με το Δήμο Greifswald της Γερμανίας

admin