24.9 C
Σάμος
24/05/2024
Πολιτικά

Απάντηση ΚΚΕ Σάμου σε επιστολή από εργαζόμενους της ΚΕΔ Σάμου

 

 

Προς τους εργαζόμενους ΣΟΧ2/2017 της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου της ΚΕΔ Σάμου

 

Κύριοι και κυρίες,

Είδαμε την επιστολή σας και σας δηλώνουμε την αλληλεγγύη και τη στήριξή μας στα αιτήματά σας.

Προτού αναφερθούμε συγκεκριμένα, θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε την αντίθεσή μας στη δημιουργία και λειτουργία των hot spot διαλογής, είτε με τη μορφή της “ανοιχτής” αθλιότητας που επικρατούσε στον καταυλισμό στο Βαθύ της Σάμου και αλλού (Μόρια κ.ά.) είτε με τη μορφή των νέων κλειστών υπερδομών-φυλακών. Η λειτουργία των ΚΥΤ με όρους που προσομοιάζουν σε κέντρο κράτησης, κρατούν εγκλωβισμένους ανθρώπους κατατρεγμένους από τους πολέμους, τη φτώχεια, την ανέχεια στις χώρες προέλευσής τους. Δεινά που προκαλούν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και δυστυχώς σε αυτές συμμετέχει και η χώρα μας.

Οι άνθρωποι αυτοί πέρα από θύματα της βαρβαρότητας του καπιταλιστικού συστήματος στη χώρα τους, πέφτουν θύματα και της άδικης πολιτικής ΕΕ και κυβερνήσεων, της απαράδεκτης συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας και των συμφωνιών του Δουβλίνου, που τους κρατούν εγκλωβισμένους, δεν τους επιτρέπουν να πάνε στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους.

Αυτή η αντιδραστική πολιτική υπονομεύει το δικαίωμα χιλιάδων προσφύγων στο άσυλο, ενώ την ίδια στιγμή εμπορευματοποιεί ακόμα και στοιχειώδεις ανάγκες της προστασίας τους με την εμπλοκή των διαφόρων ΜΚΟ και των διαφόρων ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων που “ανοιγοκλείνουν”, κρατώντας σε μία μόνιμη ομηρία εκατοντάδες εργαζόμενους. Δεν είναι τυχαία από αυτή τη σκοπιά η υποστελέχωση των υπηρεσιών ασύλου, κάτι που αντικατοπτρίζεται και στην περιοχή της Σάμου.

Έχουμε εμπιστοσύνη ότι οι εργαζόμενοι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να ανταποκριθούν ακόμα και σε καθήκοντα που ξεπερνούν τις αρμοδιότητές τους, και αυτό πιστεύουμε και για εσάς. Γνωρίζουμε ότι το ΚΥΤ στη Σάμο, όπως και αλλού, “κρατιέται όρθιο”, κόντρα στην υποστελέχωση και τα δεκάδες άλλα εμπόδια, μέσα από την δουλειά όλων των εργαζομένων σε αυτό, με τις δεκάδες διαφορετικές σχέσεις εργασίας.

Με βάση τα παραπάνω είμαστε υπέρ της παραμονής σας στην εργασία, την περαιτέρω ενίσχυσή της με προσωπικό, και σας δηλώνουμε ότι θα λάβουμε πρωτοβουλίες γι’ αυτό το σκοπό και μέσα από την κοινοβουλευτική διαδικασία στην επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο. Και αυτό το λέμε πέρα από την πάγια θέση που έχουμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, και από αυτή τη σκοπιά για μονιμοποίηση όλων ανεξαιρέτως των συμβασιούχων.

Στο τελευταίο αίτημα εμπόδιο είναι το άρθρο 103 του Συντάγματος που στην τελευταία αναθεώρησή του δεν άλλαξε με αποτέλεσμα να ισχύει η απαράδεκτη απαγόρευση μετατροπής των -αλλεπάλληλων συχνά- συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε δουλειά με μόνιμη εργασιακή σχέση στο δημόσιο.

Το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που υποστήριξε το παραπάνω αίτημα μες στη Βουλή, ενώ έκανε προσπάθεια να συσπειρωθούν εκατοντάδες σωματεία του δημοσίου γύρω από αυτό το αίτημα. ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ αρνήθηκαν.

Έχοντας αυτά υπόψη σας να είστε σίγουροι για τη στήριξη του αγώνα σας από μέρους μας.

 

Οι υποψήφιοι βουλευτές του νομού Σάμου με το ΚΚΕ

Βαρδαρός Λεωνίδας

Βρυνιώτη Βασιλική

Μαρούπας Βαγγέλης

 

H επιστολή των εργαζομένων

Scanned Document

 

Related posts

Ο Υπουργός Μετανάστευσης στη Σάμο: Μείωση των μεταναστευτικών ροών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου

admin

Πέτη Πέρκα: Οι σεισμόπληκτοι της Σάμου ξεχασμένοι από το κράτος

admin

Τριήμερη επίσκεψη στο Ν. Σάμου από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρη Καιρίδη

admin

Συνάντηση του Προέδρου της Κυκλικής Δημοκρατίας με τον Μητροπολίτη Σάμου – Ικαρίας και Κορσεών

admin

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Σάμου του ΚΚΕ για τις γυναίκες

admin

Περιοδεία του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Αυτιά στη Σάμο

admin

«Η πατρίδα μπορεί! Οι Έλληνες το αξίζουμε»: Το πρώτο προεκλογικό σποτ του Μιχάλη Αγγελόπουλου

admin

Ο Στεφανάδης Χριστόδουλος και κυβερνητικά στελέχη σε προεκλογικές επισκέψεις

admin

Επίσκεψη Κώτσηρα στη Σάμο: Συνοδεύεται από Πέτσα και Στεφανάδη

admin