Connect with us

Δήμος

Απάντηση του Δήμου Σάμου στη “Δράση”

Published

on

Απάντηση του Δήμου Σάμου σχετικά με τις μεθοδεύσεις ,όπως καταγγέλλει η “Δράση Ενότητα Προοπτική”,κακοδιαχείρισης των οικονομικών πόρων του Δήμου:

Μόνο ένα αίσθημα απογοήτευσης μπορεί να προκαλέσει η τελευταία ανακοίνωση της Δημοτικής παράταξης «Δράση – Ενότητα – Προοπτική», η οποία, για άλλη μια φορά, αδικεί τον εαυτό της, (και τα εμπειρότατα στελέχη της), εμφανιζόμενη κατώτερη των κρίσιμων περιστάσεων και σαν να μην έχει διδαχθεί τίποτα ούτε από τα λάθη του παρελθόντος, ούτε από την σημερινή σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Με μια ανακοίνωση που βασίζεται στην πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, γιατί δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι, παρά την εμπειρία των στελεχών της μείζονας αντιπολίτευσης, δεν έγινε κατανοητό το αντικείμενο των σχετικών αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σάμου, κάποιοι φαίνεται ότι έχουν εμπεδώσει πλήρως και υπηρετούν πιστά το σύστημα των πελατειακών σχέσεων που οδήγησαν την χώρα και την τοπική αυτοδιοίκηση στην σημερινή της κατάσταση.

Σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού της λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου, προσπαθούν να παρουσιάσουν τους εαυτούς τους  ως «προστάτες» μιας κατηγορίας εργαζομένων, οι οποίοι επιτελούν το έργο τους υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες και για τους οποίους ουδεμία μέριμνα επέδειξαν στο διάστημα που διαχειρίστηκαν τα του Δήμου Σάμου.

Για την υπεύθυνη ενημέρωση των συμπολιτών μας, σας γνωρίζουμε τα εξής:

  1. Η Δημοτική Αρχή δεν επιδιώκει την ανάθεση της αποκομιδής απορριμμάτων ή της διαχείρισης αυτών στον ιδιωτικό τομέα και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που δεν έχει ζητηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο η λήψη της ανάλογης απόφασης. Ομολογουμένως όμως η επιδεικνυόμενη λεπτομερέστατη γνώση της διαδικασίας εκχώρησης της συγκεκριμένης υπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα, δικαίως προκαλεί κάποια ερωτηματικά και υπόνοιες σχετικά με τις μελλοντικές προθέσεις της μείζονας αντιπολίτευσης.
  2. Δεν υπάρχουν ούτε «τεχνάσματα», ούτε τίποτε άλλο πίσω από τις συγκεκριμένες αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και καλό θα ήταν να μην κρίνουμε εξ ιδίων τα αλλότρια.

Πρόκειται για μία απόφαση μίσθωσης σταθερής πρέσας έναντι 4.095,00 € και για την μίσθωση ενός απορριμματοφόρου-πρέσας-πλυντηρίου κάδων, έναντι 21.060,00€, κάτι που είναι φανερό και αντιληπτό και από μια απλή ανάγνωση των δύο θεμάτων.

Το απορριμματοφόρο-πρέσα, με δυνατότητα άμεσου και επιτόπιου πλυσίματος  των κάδων θα χρησιμοποιηθεί για την αποφόρτιση των παραγόμενων απορριμμάτων τα οποία έχουν αυξηθεί κατά πολύ, (ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στα υλικά συσκευασίας η αύξηση ξεπερνά το 50%), λόγω και μακράς παραμονής  των προσφύγων και μεταναστών στο υπερ-κορεσμένο Κέντρο Υποδοχής.

Όσο δε αφορά στη μίσθωση της σταθερής πρέσας, για διάστημα οκτώ μηνών, πρόκειται για ένα στεγανό μηχάνημα, που θα δώσει την δυνατότητα αντικατάστασης των κάδων της παραλιακής ζώνης της πόλης, απαλείφοντας και την δυσοσμία των απορριμμάτων και με τον τρόπο αυτό συμβάλλοντας στην ουσιαστική αναβάθμιση τόσο της εικόνας της πρωτεύουσας όσο και του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος.

Τόσο το απορριμματοφόρο όσο και η σταθερή πρέσα θα λειτουργήσουν με ευθύνη του προσωπικού του Δήμου, χωρίς οποιαδήποτε συμμετοχή ιδιώτη πέραν της προμήθειας των μηχανημάτων.

  1. Είναι επίσης, προφανές ότι δια της μισθώσεως μηχανημάτων δεν μπορεί να επέλθει παραχώρηση υπηρεσίας σε ιδιώτες, όπως ψευδώς και συνειδητά ισχυρίζεται η ανακοίνωση.
  2. Εξίσου ψευδώς και με αποκλειστικό σκοπό να προκληθεί σύγχυση και παραπληροφόρηση των συμπολιτών μας διατυπώνεται ισχυρισμός για επιβάρυνση των δημοτών.

Στην συζήτηση ρητά αναφέρθηκε ότι οι σχετικές δαπάνες θα βαρύνουν τις πιστώσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών του μεταναστευτικού ζητήματος. Υπάρχει εν ενεργεία κωδικός.

Είναι γνωστό ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι Δήμοι του Αιγαίου, μεταξύ αυτών και ο Δήμος Σάμου, βρίσκονται σε διαρκή διαβούλευση με το Υπουργείο Εσωτερικών για την κάλυψη των δαπανών αυτής της κατηγορίας.

  1. Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι για την παρούσα Δημοτική Αρχή, η τήρηση των νομίμων διαδικασιών και η συμμόρφωσή της με τα προβλεπόμενα στην κείμενη νομοθεσία, είναι αυτονόητη.

Όσο δε αφορά την, ούτως ή άλλως αναμενόμενη, «καταγγελία για μεθοδεύσεις κακοδιαχείρισης των οικονομικών πόρων του Δήμου», αυτή επιστρέφεται στον  συντάκτη της ανακοίνωσης.

 

 

 

 

Share this post:

Comments

comments

Δήμος

Στάντζος σε Μητσοτάκη: «Επικαλούμαι την ιδιότητα του Έλληνα πολίτη που συμπαρατάσσομαι μαζί σας, συμπαρατάσσομαι με τον Μητσοτάκη»

Published

on

By

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τους δημάρχους Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη και ανατολικής Σάμου, Γεώργιο Στάντζο, των τριών δήμων του Βορειοανατολικού Αιγαίου στα διοικητικά όρια των οποίων φιλοξενούνται δομές προσφύγων και μεταναστών.

Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα απο το πρωθυπουργικό γραφείο, ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου αναφερόμενος στον Πρωθυπουργό είπε:

«Έχετε αναλάβει το τιμόνι της χώρας στις δυσκολότερες στιγμές των τελευταίων δεκαετιών. Εγώ δεν μπορώ να επικαλεστώ καμία κομματική ιδιότητα, επικαλούμαι την ιδιότητα του Έλληνα πολίτη που συμπαρατάσσομαι μαζί σας, συμπαρατάσσομαι με τον Μητσοτάκη.

Συγνώμη αν το εκλαϊκεύω. Έχω πάρα πολλούς λόγους να θέλω να ανταποδώσω αυτό που δίνετε στην αυτοδιοίκηση, το ότι η αυτοδιοίκηση πλέον όπως και η κυβέρνηση δεν είναι κάτι το απόμακρο να συζητάμε με τον Πρωθυπουργό της χώρας και με τους Υπουργούς.

Δηλαδή εγώ δεν θυμάμαι ποτέ κάτι ανάλογο με άλλη κυβέρνηση. Στις δυσκολότερες στιγμές αναλάβατε. Θέλω να με πιστέψετε- έχω συμπαραταχθεί συνειδητά. Πέρσι τέτοια εποχή θυμάμαι πάρα πολύ καλά το τηλέφωνο σε ένα δημοτικό συμβούλιο όπου η επιλογή θα ήταν ενώ η Τουρκία ετοιμαζόταν να εισβάλει στον Έβρο μέσω των μεταναστών, εγώ είχα δημοτικό συμβούλιο και έγινε η επιλογή με δική μου εισήγηση ότι η δικοί μας αστυνομικοί δεν πρέπει να φυλάνε Σαμιώτες, ήταν εκείνες οι βραδιές οι δύσκολες πρέπει να είναι παρόντες εκεί που πρέπει να είναι και πάμε τώρα στο Ζερβού να πάμε να σπάσουμε το μπλόκο.

Το λέω και το χέρι μου τρέμει. Συνειδητά Πρωθυπουργέ δεν ήταν ούτε τακτικισμός, ούτε τίποτα, είναι εθνική πολιτική και εθνική είναι η δική μου συμπαράταξη και συνεχίζει αταλάντευτη, να στοιχίζομαι. Παράπονα δεν θα κάνω, το στοίχημα όμως πρέπει να κερδηθεί», τόνισε ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γεώργιος Στάντζος.

Αργότερα στον επίσημο λογαριασμό του δήμου Ανατολικης Σαμου, στο Facebook, ανέβηκε η εξής ανακοίνωση:

Η διεκδίκηση των αιτημάτων του Σαμιακού λαού στην ατζέντα των προτεραιοτήτων της Κυβέρνησης.
“Η Σάμος για να άρει το αρνητικό αποτύπωμα του μεταναστευτικού ,του σεισμού των 7 R και της πανδημίας χρειάζεται την υλοποίηση ολοκληρωμένου σχεδίου κοινωνικής και οικονομικής ανάτασης ” .
Αύριο στις 10.00 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και στις 11.00 συνέντευξη τύπου στα Τοπικά ΜΜΕ για τη συνολική παρουσίαση των όσων ειπώθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Νέο απορριμματοφόρο στον στόλο του Δήμου Ανατολικής Σάμου

Published

on

By

Ένα νέο υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο προστέθηκε στο στόλο οχημάτων του Δήμου Ανατολικής Σάμου .

Ο αντιδήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Μιχάλης Μητσός, δήλωσε σχετικά:

«Παραλάβαμε σήμερα ένα απορριμματοφόρο όχημα που θα ενισχύσει το έργο της αποκομιδής των απορριμμάτων. Είναι το πρώτο όχημα από μια σειρά οχημάτων που θα προμηθευτεί ο δήμος μας και μαζί με τους 1150 καινούργιους κάδους θα αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες καθαριότητας του δήμου προς τους πολίτες».

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Σαμιακά4 ώρες ago

Αναστέλλεται η λειτουργία των βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών

Σαμιακά8 ώρες ago

Στο «Βαθύ κόκκινο» η Σάμος

Σαμιακά8 ώρες ago

‘Εξι νέα κρούσματα στη Σάμο

Δήμος9 ώρες ago

Στάντζος σε Μητσοτάκη: «Επικαλούμαι την ιδιότητα του Έλληνα πολίτη που συμπαρατάσσομαι μαζί σας, συμπαρατάσσομαι με τον Μητσοτάκη»

Σαμιακά9 ώρες ago

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν πρόκειται να επιστρέψουμε σε μία λογική όπου τα νησιά μας θα επιβαρύνονται με αυξημένους αριθμούς προσφύγων

Σαμιακά12 ώρες ago

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Σαμιακά13 ώρες ago

Εξιτήριο από το ΓΝ Σάμου πήραν δύο ασθενείς που νοσηλεύονταν με κορωνοϊό

Δήμος16 ώρες ago

Νέο απορριμματοφόρο στον στόλο του Δήμου Ανατολικής Σάμου

Περιφερειακά17 ώρες ago

Ανακοίνωση της Π.Ε. Σάμου για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από το σεισμό και το τσουνάμι

Σαμιακά1 ημέρα ago

Π.Ε. Σάμου: Κανένα κρούσμα covid-19

Δημοφιλή