Connect with us

Περιφερειακά

Απάντηση του ΚΑΑΕΚΤ Σάμου στον Γ.Σπιλάνη

Published

on

Για άδικο και απαξιωτικό σχόλιο του περιφερειακού συμβούλου κ. Γιάννη Σπιλάνη κάνει λόγο, το Κέντρο Ανάπτυξης και Απασχόλησης & Επαγγελματικής Κατάρτισης & Τεχνολογίας Α.Ε. Νομού Σάμου με δελτίο Τύπου απαντώντας  στις κατηγορίες του κ. Σπιλάνη σχετικα με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του κέντρου.

Το Κέντρο Ανάπτυξης και Απασχόλησης & Επαγγελματικής Κατάρτισης & Τεχνολογίας Α.Ε. Νομού Σάμου   ΝΠΙΔ  δημιουργήθηκε το  1996.

Οι μέτοχοι του είναι :

 1. Η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου με ποσοστό συμμετοχής 44,55%
 2. Ο Δήμος Σάμου με ποσοστό 7,24%
 3. Ο Ενιαίος Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Σάμου ( ΕΟΣΣ) με ποσοστό 25,21%
 4. Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Βορείου Αιγαίου με ποσοστό 19,80%
 5. Η Εταιρία Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας Πανεπιστημίου Αιγαίου με ποσοστό 1,20%
 6. Το Πνευματικό Ίδρυμα Σάμου «Νικόλαος Δημητρίου» με ποσοστό 1% και
 7. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αιγαίου Παλαιοντολογικό Μουσείο Μυτιληνιών Σάμου –Ίδρυμα Ζημάλη.

 

Από την Ίδρυσή  του έως  σήμερα επιτελεί συντονιστικό ρόλο στο Νομό Σάμου . Συμβάλει στην Τοπική Ανάπτυξη με την συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση ανθρώπινου παραγωγικού δυναμικού, (έρευνες, μελέτες, ημερίδες, συνέδρια επιμορφωτικά σεμινάρια). Υλοποιεί  δράσεις υποστήριξης ατόμων ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, με σκοπό την κοινωνική ένταξη  και επαγγελματική αποκατάσταση. Συμβάλλει στην κινητοποίηση των κοινωνικών και παραγωγικών δυνάμεων  με την πληροφόρηση και ενημέρωση φορέων & πολιτών για το τοπικό και εργασιακό περιβάλλον του Νομού.

Διαχειρίζεται και υλοποιεί Κοινοτικά Ευρωπαϊκά προγράμματα  για τον Νομό Σάμου .

Διαθέτει 2 δομές κατάρτισης, μια στην πόλη της Σάμου και μία στην Ικαρία, δυναμικότητας 95 σπουδαστών. Την τελευταία δεκαετία έχει  καταρτισθεί μεγάλος αριθμός ανέργων και εργαζομένων  από επιδοτούμενα προγράμματα που υλοποιεί το ΚΑΑΕΚΤ, στα θεματικά πεδία Περιβάλλον, Υγεία και Πρόνοια, Αγροτικά, Τουριστικά, Οικονομία & Διοίκηση. Την τελευταία τριετία υλοποίησε προγράμματα πληροφορικής Κοινωφελούς Απασχόλησης για εργαζομένους  του Υπουργείου Εργασίας και σε συνεργασία  με φορέα  του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης οι καταρτιζόμενοι πιστοποιήθηκαν και έλαβαν  αναγνωρισμένο πτυχίο πληροφορικής.

Το 2010 το ΚΑΑΕΚΤ Σάμου απορρόφησε την Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης Σάμου  και υλοποίησε Αναπτυξιακά προγράμματα το α) LEADER /Αλιείας   2007-2013 β)Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ Άξονας 3  2007-2013) γ) Επικεφαλής εταίρος στο έργο Εξωστρεφής Επιχειρηματικότητα – Εξωστρέφεια Διασυνοριακή Συνεργασία Ελλάδα –Κύπρος 2007-2013 δ) Αναπτυξιακή σύμπραξη Περιφερειακής Ενότητας Σάμου για Απασχόληση χωρίς Διακρίσεις ε) Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα Περιφερειακής Ενότητας Σάμου & Ικαρίας. Mε όλα αυτά δημιουργήθηκαν αρκετές επενδύσεις στο Νομό τουριστικές & εμπορικές με άνοιγμα αρκετών θέσεων  εργασίας και με  κατάρτιση αρκετών επιχειρηματιών  του Νομού.

Σήμερα κατόπιν επίπονης και συστηματικής προσπάθειας των τελευταίων ετών από την πλευρά της διοίκησης και των εργαζομένων μας εγκρίθηκε από τα συναρμόδια Υπουργεία να υλοποιήσουμε  το πρόγραμμα CLLD/LEADER 2017-2020 ποσού 8.100.000 ευρώ με το οποίο θα επιχορηγηθούν  στον Νομό Δημόσιες & Ιδιωτικές επενδύσεις.  Η ανάθεση υλοποίησης του ως άνω προγράμματος στο ΚΑΑΕΚΤ Σάμου  και μάλιστα με εξαιρετική κατάταξη μεταξύ 50 και πλέον αναπτυξιακών εταιριών καταδεικνύει τη σοβαρότητα του   έργου που επιτελείται από τη Διοίκησή του.

Υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας με την ιστοσελίδα μας στην δ/νση http://www.kaek-pesamou.info  στην οποία αναρτώνται όλες οι δράσεις μας και τα οικονομικά στοιχεία του ΚΑΑΕΚΤ. Η ιστοσελίδα μας, λόγω του ότι ανανεώνεται συνεχώς, υπάρχει ειδικό link στην νέα ιστοσελίδα που παραπέμπει σε παλαιότερες αναρτήσεις τόσο των δράσεων του ΚΑΑΕΚΤ όσο και των οικονομικών στοιχείων του.

Το ΚΑΑΕΚΤ είναι ανώνυμη εταιρεία και όλα τα οικονομικά στοιχεία του είναι αναρτημένα στο ΓΕΜΗ.

Απασχολεί 5 άτομα προσωπικό τα οποία μισθοδοτούνται μέσω Ενιαίας Αρχής πληρωμής του Υπουργείου Οικονομικών.

Μηνιαία στέλνονται οικονομικές  καταστάσεις στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Έχει ελεγχθεί αρκετές φορές σε επίπεδο Ευρωπαϊκών προγραμμάτων από το Υπουργείο Οικονομικών.

To δελτίο αυτό σε απάντηση του , άδικου απαξιωτικού και μηδενιστικού σχετικού σχολιασμού του περιφερειακού συμβούλου κου. Ιωάννη Σπιλάνη. Διερωτώμεθα αν με απαξιωτικές και μηδενιστικές θέσεις προωθείται η ανάπτυξη που επαγγέλλεται ο κος. Σπιλάνης από τον οποίο με την ιδιότητα του καθηγητή, περιμένουμε όλοι, όχι μόνο δεοντολογία, αλλά δημιουργική με αντικειμενικότητα κριτική θέση και πρόταση, την οποία και επιζητούμε για την βελτίωση των δράσεων μας. Τέλος στους  κακόπιστους επικριτές  εμείς απαντάμε με τις δράσεις και το έργο μας.

 

Comments

comments

Περιφερειακά

To Blue Star 1 και 2 τον Μάρτιο στη Σάμο

Published

on

By

Ευχαριστήρια επιστολή προς την εταιρεία Attica Group απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Νικόλαος Κατρακάζος, για την έναρξη των δρομολογίων απο τον ερχόμενο Μάρτιο στη Σάμο.

Σε δήλωση του αναφέρει για την εξέλιξη αυτή:

Η ανακοίνωση της έναρξης του δρομολογίου από τα μέσα Μαρτίου απευθείας από και προς τη Σάμο χωρίς ενδιάμεσο προορισμό και μάλιστα με πλοία που συγκαταλέγονται στα καλύτερες ελληνικής ακτοπλοΐας όπως είναι η Blue Star 1 και 2 είναι η είδηση που μας γέννησε όλους εμάς τους νησιώτες με χαρά .

Η σύνδεση επίσης με Κω και Ρόδο μέσω αυτών των δρομολογίων είναι και αυτή ιδιαίτερα σημαντική. Εκπροσωπώντας ,το σύνολο των κατοίκων των νησιών μας θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στην πλοιοκτήτρια εταιρεία και να τονίσουμε πόσο σημαντική είναι για μας που ζούμε και επιχειρούμε στις δύσκολες συνθήκες που η νησιωτικότητα δημιουργεί, η συνεχής βελτίωση ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας μας που γίνεται πράξη το τελευταίο διάστημα.

Comments

comments

Continue Reading

Περιφερειακά

ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαίο: Ανακοίνωση σήματος

Published

on

By

Στην ανακοίνωση του σήματος της Περιφερειακής παράταξης «Τολμάμε για το Αιγαίο» προχώρησε σήμερα ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος Περιφερειάρχης Παναγιώτης Χριστόφας.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Τον Οκτώβριο του 2018 ξεκινήσαμε μια τολμηρή προσπάθεια.

Η παράταξη «ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαίο», με επικεφαλής τον Παναγιώτη Χριστόφα, συνθέτει ένα ευρύ προοδευτικό κάλεσμα για την αλλαγή σελίδας στα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Σε μια εποχή απαξίωσης της πολιτικής ως απόρροια της απογοήτευσης και της διάψευσης των πολιτικών προσδοκιών  – ιδιαίτερα από την νέα γενιά – έχει σαν στόχο να κινητοποιήσει τους νέους, ώστε να ασχοληθούν με τα κοινά και να ανανεώσει το πολιτικό προσωπικό του τόπου μας.

Το σήμα της παράταξής μας αντικατοπτρίζει αυτή την προσέγγισή: την πολυσυλλεκτικότητα, τη σύνθεση δυνάμεων, τη συνεργασία για την επίτευξη του κοινού οράματος και την νέα πνοή σε αυτό.

Comments

comments

Continue Reading

Περιφερειακά

Νίκος Κατρακάζος : Το διήμερο της κακοκαιρίας φάνηκε η αξία της πρόληψης

Published

on

By

«Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη για την πρόσφατη κακοκαιρία»

«Περάσαμε 2 δύσκολες μέρες με επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα ιδιαίτερα μεγάλης έντασης, ειδικά σε ότι αφορά τη βροχόπτωση.

Από τη πρώτη στιγμή, μέρα και νύχτα, υπήρξε ουσιαστική κινητοποίηση όλων. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο για αυτό. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στους χειριστές των μηχανημάτων της ΠΕ Σάμου και του Δήμου Σάμου για την υπέρμετρη προσπάθεια τους, στους αιρετούς που κινητοποιήθηκαν, σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες που συντονισμένα επιχείρησαν όπου χρειάστηκε.

Το διήμερο αυτό φάνηκε η αξία της πρόληψης. Το έργο που τα τρία τελευταία  χρόνια ανεξάρτητα αρμοδιότητας, εκτελούμε με συνέπεια σχέδιο αλλά και δέσμευση σημαντικών πόρων, για το καθαρισμό χειμάρρων και ρεμάτων έδωσε καρπούς. Καθαρίστηκαν χείμαρροι και ρέματα στα οποία για πολλά χρόνια δεν είχε γίνει καμία παρέμβαση. Το μεγάλο αυτό έργο σε διαβούλευση  με τις τοπικές κοινωνίες συνεχίζετε με νέες εργολαβίες αλλά και δικά μας μέσα αφού όλοι συμφωνούμε υπάρχει ακόμη σημαντικό έργο που πρέπει να γίνει.

Θέλω να ξέρετε ότι με τη καλυτέρευση των καιρικών συνθηκών είμαστε έτοιμοι να επέμβουμε για άμεσες δράσεις θεραπείας των ζημιών που προκλήθηκαν στο επαρχιακό δίκτυο που είναι η αρμοδιότητα μας. Και βέβαια το σημαντικό δεν είναι η μάχη της…λακκούβας και το μπάλωμα που αναγκαστικά  πρέπει να γίνει αλλά το μεγάλο έργο συντήρησης του επαρχιακού δικτύου  με έργα αποκατάστασης ασφαλτοτάπητα (όπως πχ. στο δρόμο Ηραίον-Μύλους ή στο παραλιακό δρόμο του Καρλοβάσου η αποκατάσταση στις βλάβες στο φωτισμό του δικτύου, κτλ) σε μεγάλα τμήματα του δικτύου αλλά και μια σειρά άλλες παρεμβάσεις ασφαλείας οι οποίες έχουν συναποφασιστεί με τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε στο αμέσως επόμενο διάστημα. Τα έργα προβλέπουν παρεμβάσεις στο σύνολο του Εθνικού και Επαρχιακού δικτύου και έχουν αποφασιστεί από κοινού με τις Δημοτικές και Τοπικές κοινότητες.

 

ΈΡΓΑ ΥΠΟ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ:

 1. ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ (Β΄ ΦΑΣΗ), πρ. 580.000,00 €
 2. ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ (Β’ ΦΑΣΗ), πρ. 500.000,00 €
 3. ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ (Β΄ΦΑΣΗ), πρ. 450.000,00 €

ΣΥΜΜΒΑΣΙΟΠΟΙΗΜΕΝΑ:

 1. ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Ν. ΣΑΜΟΥ (ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ), ΠΡ. 428.626,94 €
 2. ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΣΑΜΟΥ (Β΄ΦΑΣΗ), ΠΡ. 219.641,40 €

ΠΡΟΣ ΑΜΕΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ (ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΔΙΑΔΙΑΚΑΣΙΑ)

 1. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΑΜΟΣ – ΑΥΛΑΚΙΑ – ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ, ΠΡ. 559.220,38 €
 2. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΣΑΜΟΣ – ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ – ΧΩΡΑ – ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ,

ΠΡ. 595.000,00 €

Να σημειωθεί τέλος ότι ανάλογο πρόγραμμα συντήρησης θα εκτελεστεί και στην Ικαρία και εργασίες συντήρησης θα γίνουν και στους Φούρνους».

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

SPONSORED

Sponsored

Advertisement Enter ad code here

Δημοφιλή

Copyright © 2017