21.7 C
Σάμος
20/05/2024
Δήμος

Απάντηση Υπουργού για την επέκταση στο ΚΥΤ Ζερβού

Μείωση κατά 17,6% των διαμενόντων στο νησί. 1.723.710 € έλαβε ο Δήμος Ανατολικης Σάμου για ανταποδοτικά και 100.000 €  θα λάβει για την κάλυψη αποζημιώσεων φυσικών προσώπων απο ζημίες απο τους διαμένοντες, ήταν η απάντηση του Υπουργού Μετανάστευση και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου Ανατολικης Σάμου.

 

 

 

Είχε προηγηθεί επιστολή του πρόεδρου του Δημοτικού συμβουλίου κ. Γ. Κολλάρου προς τον Υπουργό Μετανάστευση και Ασύλου κ.Ν. Μητάρακη.

Αξιότιμε  Κύριε Υπουργέ,

Με την με αριθμό πρωτ. 366/23-7-2020 απόφαση σας , αποφασίσατε τη συγκρότηση 7μελούς επιτροπής προκειμένου αυτή να διενεργήσει διαγωνισμό για την υλοποίηση του έργου «Κατασκευή Περιφερειακών Υπηρεσιών δομών και διακριτών χώρων στα νησιά Σάμο, Κω και Λέρο» με προϋπολογισμό 107.000.000 ευρώ. Μεταξύ των μελών και μετά από εισήγηση-πρόταση της ΚΕΔΕ περιλαμβάνεται και ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου του οποίου η τοποθέτηση έγινε εν αγνοία του, άλλωστε στις 27/7/2020 με επιστολή του εξέφρασε απερίφραστα την αντίθεση του δηλώνοντας ότι η συμμετοχή του στην εν λόγω επιτροπή δεν είναι ούτε αποδεκτή ούτε ανεκτή.

Επειδή όπως γνωρίζετε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ανατολικής Σάμου με την με αριθμό  34/25-2-2020 απόφαση του “ δεν αποδέχτηκε και απέρριψε το σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη δημιουργία στο νησί υπερδομής φιλοξενίας μεταναστών-προσφύγων, απαίτησε  δε την κατάργηση της Π.Ν.Π. που αφορούσε τις επιτάξεις στη περιοχή Ζερβού και έθεσε ως βασικό αίτημα και στόχο τον άμεσο απεγκλωβισμό του νησιού  από πρόσφυγες και μετανάστες και τη μεταφορά τους, στην Ηπειρωτική Ελλάδα και στις Ευρωπαϊκές χώρες. Με την εν λόγω απόφαση αποδεχτήκαμε ΜΟΝΟ μικρή δομή πρώτης υποδοχής, καταγραφής και ταυτοποίησης στο νησί με οριστική ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ και ΚΛΕΙΣΙΜΟ του υφιστάμενου ΚΥΤ της πόλεως Σάμου, τέλος ζητούσαμε να δοθούν από το Υπουργείο σας ΑΜΕΣΑ γραπτές εγγυήσεις για το κλείσιμο και για την παραχώρηση κατά κυριότητα του γηπέδου (ΚΥΤ)  στο Δήμο Ανατολικής Σάμου.

Αυτή είναι η απόφαση του Δημοτικού μας συμβουλίου, αυτή θα τηρήσουμε απαρέγκλιτα και με βάση το περιεχόμενο της θα πορευθούμε και θα ενεργήσουμε στο μέλλον.

Επειδή παρά την αντίθετη βούληση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας το Υπουργείο σας ετσιθελικά προχωράει στη διενέργεια διαγωνισμού για το προαναφερόμενο έργο καθώς και στην υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή Περιφερειακών Υπηρεσιών δομών και διακριτών χώρων στο νησί της Σάμου.

Επειδή με βάση την προκήρυξη και το περιεχόμενο της σύμβασης περιλαμβάνονται πλην των άλλων και κατασκευές για καταλύματα μικρής διάρκειας παραμονής και με δεδομένο ότι η Δημοτική Αρχή , οι Δημοτικές παρατάξεις και ο λαός της Σάμου έχει πλήρη άγνοια του περιεχομένου των διοικητικών διαδικασιών, της μελέτης, της σύμβασης και γενικά του έργου ( υπερδομή) το οποίο σκοπεύετε να υλοποιήσετε σας καλούμε να μας γνωστοποιήσετε εγγράφως τι ακριβώς θα περιέχει η δομή αυτή και τι είδους κατασκευές θα γίνουν στην έκταση αυτή.

Συνακόλουθα ζητάμε να μας πληροφορήσετε εγγράφως γιατί καθυστερεί η ολοκλήρωση των εργασιών του ΚΥΤ Ζερβού, χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης του και επιτέλους γιατί δεν επισπεύδονται οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου καθώς και η αποσυμφόρηση του νησιού που στενάζει καθημερινά από τα προβλήματα που προκύπτουν λόγω της λειτουργίας της ακατάλληλης και επικίνδυνης δομής στη πόλη της Σάμου.

Σε κάθε περίπτωση προκειμένου να αποσαφηνιστούν και να απαντηθούν πλείστα όσα ερωτήματα που αφορούν την επέκταση του ΚΥΤ , το υπό κατασκευή ΚΥΤ Ζερβού, η υφιστάμενη δομή στη πόλη και προκειμένου η τοπική κοινωνία να πληροφορηθεί από τα καθ’ ύλην αρμόδια χείλη τι πραγματικά συμβαίνει και τι πρόκειται να γίνει στο άμεσο μέλλον ζητάμε την παρουσία σας στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 3 Αυγούστου ώρα 19.00 μ.μ.

Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε άμεσα την απάντηση σας.

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΚΟΛΛΑΡΟΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ

 

 

Related posts

Προθεσμία έως 31 Μαΐου 2024 για επιχειρήσεις στην Ανατολική Σάμο για άδειες κοινόχρηστων χώρων

admin

“Επίσκεψη Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας στον Δήμο Ανατ. Σάμου: Συμφωνία για ενίσχυση στην Πολιτική Προστασία”

admin

Ημερίδα για την αναπηρία, την προσβασιμότητα και τη συμπερίληψη στο Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο στις 18 Μαΐου

admin

Εθελοντική δράση καθαρισμού ρεματιάς στο Λιμάνι και Παλαιό Καρλόβασι 18-19 Μαΐου

admin

Δήμος Αν. Σάμου: Πρόσληψη 8 ατόμων ως Δασεργάτες με 5μηνη σύμβαση

admin

Ανακοινώθηκαν τα ευρήματα των ελέγχων ποιότητας πόσιμου νερού στον Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin

Εθελοντές και μέσα πυρόσβεσης: Την άμεση επίλυση διοικητικών θεμάτων ζητά η ΑΝΑ.Σ.Α

admin

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου για τον διπλό εορτασμό της 9ης Μαΐου

admin

Έκτακτα βοηθήματα σε 30 οικονομικά αδύναμους πολίτες της ανατολικής Σάμου

admin