19.9 C
Σάμος
25/09/2022
Πολιτικά

Απαντητική επιστολή στο Σύλλογο Πολυτέκνων Σάμου

Απαντητική επιστολή της Υποψήφιας βουλευτού Ιωάννας Καραγιάννη στην ανοιχτή επιστολή του Συλλόγου Πολυτέκνων Σάμου.

Αξιότιμα μέλη του Συλλόγου Πολυτέκνων Νομού Σάμου,

Τα τελευταία χρόνια το πρόβλημα του δημογραφικού είναι ένα υπαρξιακό εθνικό διακύβευμα . Η μείωση των γεννήσεων και η γήρανση του πληθυσμού είναι οι δυο πλευρές του δημογραφικού και αξίζει να τονίσουμε ότι είναι πολυπαραγοντικά φαινόμενα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστούν. Επιπλέον κοινή πεποίθηση των περισσοτέρων πως η αδυναμία δημιουργίας οικογένειας από τους νέους έγκειται στην οικονομική κρίση αλλά και  τους λανθασμένους χειρισμούς από την κεντρική εξουσία τα τελευταία χρόνια (υπερφορολόγηση) σε συνδυασμό πάντα με την φυγή  400.000 νέων με παραγωγικές δυνατότητες η οποία επιτείνει το πρόβλημα.

Η Νέα Δημοκρατία με σχέδιο στοχεύει στη:

Μείωση του κόστους απόκτησης παιδιού.
• Στήριξη των εργαζομένων γονέων και κυρίως των γυναικών.
• Θεσμικά μέτρα για την γενικότερη προετοιμασία της κοινωνίας και της πολιτείας στις δημογραφικές εξελίξεις και την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων.
• Στήριξη των πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών.
• Αντιστροφή του brain drain, της φυγής των νέων.

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

  • Επίδομα 2.000 ευρώ στις νέες οικογένειες για κάθε παιδί που θα γεννιέται. Ποσό που διασφαλίζει την κάλυψη των αναγκαίων εξόδων το πρώτο διάστημα της ζωής του και θα δοθεί με διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια στη συντριπτική πλειονότητα των νέων οικογενειών.
  • «Speed premium», ειδικό οικονομικό βοήθημα, σε περίπτωση γέννησης επόμενου παιδιού εντός 30 μηνών από την προηγούμενη γέννα. Εναλλακτικά, θα μπορούσε να εξεταστεί επιπλέον αφορολόγητο, για τα πρώτα χρόνια ζωής των παιδιών.

3)Όλα τα βρεφικά είδη και τα είδη πρώτης ανάγκης των νέων μητέρων θα υπαχθούν στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ.

4)Το αφορολόγητο όριο για κάθε παιδί θα προσαυξάνεται στις οικογένειές τους κατά 1.000 ευρώ.

5) Οι  νέες μητέρες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν εκείνες το χρόνο για την άδεια εγκυμοσύνης και λοχείας.

6) Καθιέρωση για πρώτη φορά στην Ελλάδα του προγράμματος “Βοήθεια στην εργαζόμενη μητέρα”. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με το οποίο θα πιστοποιούνται εξειδικευμένες γυναίκες και θα αναλαμβάνουν εκείνες την φύλαξη παιδιών προσχολικής ηλικίας, όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες του εξωτερικού για να διευκολύνονται οι εργαζόμενες νέες μητέρες.

7) Κάθε οικογένεια που το παιδί της δεν βρίσκει θέση σε δημοτικό παιδικό σταθμό, θα λαμβάνει ενίσχυση 180 ευρώ το μήνα για δέκα μήνες το χρόνο, προκειμένου να επιλέγει εκείνη το βρεφονηπιακό σταθμό της επιλογής της. Κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού.

8) Επεκτείνουμε το ωράριο των παιδικών σταθμών και ενισχύουμε τα ολοήμερα σχολεία που λειτουργούν μέχρι τις 18:00 με ουσιαστικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων και μελέτης έτσι ώστε να εναρμονίζεται καλύτερα με τις ανάγκες των εργαζόμενων γονέων.

Αυτονόητη επίσης είναι η στήριξη της ΝΔ στις πολύτεκνες οικογένειες. Τα επιδόματα που έκοψε ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα επαναφέρει στο ακέραιο  στα προ του ν. 4512/2018 επίπεδα , ενώ θα υπάρξουν και νέα μέτρα στήριξης όπως εκπτώσεις στα τέλη κυκλοφορίας και επανεξέταση των τεκμηρίων, έως την ενηλικίωση των τέκνων.  Οι προβλέψεις για την απόκτηση αυτοκινήτου που ισχύουν για τους πολυτέκνους θα επεκταθούν και στις τρίτεκνες οικογένειες. Αύξηση του αφορολογήτου για την αγορά πρώτης κατοικίας, με δεδομένη την ανάγκη μεγαλύτερου εμβαδού για την οικογένεια. Επανεξέταση των τεκμηρίων.

Με αυτές και με πολλές σχετικές παρεμβάσεις μας, προσβλέπουμε πολύ σύντομα η δημιουργία οικογένειας να μην αντιμετωπίζεται πια από τους νέους μας με δισταγμό, αλλά ως αυτό που είναι στην πραγματικότητα: η σημαντικότερη χαρά τη ζωής.

 

Σε επίπεδο νομού:

  • Σε περίπτωση εκλογής μου η θεσμική συνάντηση μου με τον σύλλογο Πολυτέκνων του νομού μας ως βουλευτή θα πραγματοποιείται μία φορά τον μήνα αφού θέλω να έχω προσωπική συνεργασία με το Δ.Σ, να είμαι γνώστρια των προβλημάτων, να αποτελώ ουσιαστικό δίαυλο επικοινωνίας του συλλόγου με την βουλή και τα αρμόδια υπουργεία καθώς και να σταθώ  αρωγός στην προσπάθειά σας και φυσικά άμεση αποδέκτρια των παραπόνων και των προτάσεων του συλλόγου σας.
  • Με αίτημα προς τους λοιπούς τοπικούς φορείς και συλλόγους καθώς και σε συνεργασία πάντα με τους Α’ και Β’ βαθμού επικεφαλείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, ομαδική συνεργασία με στόχο μέσω ενεργειών την ανεύρεση πόρων για αγορά πρώτων ειδών ανάγκης για τις πολύτεκνες/τρίτεκνες οικογένειες του Νομού Σάμου που έχουν ανάγκη κάθε 6 μήνες.
  • Με Αίτημα μου προς τους αρμόδιους φορείς η προσπάθεια δημιουργίας κέντρων απασχόλησης-δραστηριοτήτων για τα παιδιά των πολύτεκνων/τρίτεκνων οικογενειών του νομού.
  • Διεκδίκηση θέσπισης  έκπτωσης 50% ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για τις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες του νομού.

Αγαπητοί φίλοι η ελληνική οικογένεια κατά την διάρκεια των ετών αποτελεί έναν από τους συνεκτικούς θεσμούς της κοινωνίας μας  ο οποίος συντέλεσε στην ανάκαμψη και την  πρόοδο του έθνους μας.  Ως γυναίκα και μέλλουσα μητέρα βαθιά μέσα μου έχω συνειδητοποιήσει  την σημασία της και ακράδαντα πιστεύω πως η στήριξή της αποτελεί υποχρέωση και καθήκον όλων.

 

 

Related posts

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.100.000 € στη Σάμο

admin

Στεφανάδης: Τo επιστημονικό συνέδριο θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο του ξενοδοχείου «DORYSSA

admin

«Υπερκομματικός διάλογος για δραστικές λύσεις σε θέματα υγείας. Όχι λαϊκισμός με τον πόνο των συμπολιτών μας»

admin

Κατά 56% μειωμένος ο αριθμός των συνολικά διαμενόντων στην Επικράτεια σε σχέση με το 2021

admin

Eκλογές για την ανάδειξη της νέας Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου

admin

Απάντηση στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Σάμου σχετικά με το Νοσοκομείο Σάμου

admin

Απάντηση Βουλευτή Σάμου στην ανακοίνωση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χίου για το Νοσοκομείο

admin

Ο Βουλευτής Σάμου Χ. Στεφανάδης για το 3ήμερο Ιατρικό Συνέδριο στη Σάμο

admin

Στη Σάμο παραμένει το Στρατηγείο Επιχειρήσεων Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης του Πυροσβεστικού Σώματος

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα