18.9 C
Σάμος
28/03/2024
Αστυνομικά - Λιμενικά

Απεγκλωβισμός αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στο “Ακρωτήριο Πράσο”

Βραδινές ώρες χθες, περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Σάμου εντόπισε και ακινητοποίησε μηχανοκίνητη ταχύπλοη λέμβο, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Σάμου.

Ειδικότερα, η λέμβος εντοπίστηκε σε βραχώδες σημείο πλησίον ακρωτηρίου “ΠΡΑΣΟ”, από όπου το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους απεγκλώβισε δεκαπέντε (15) αλλοδαπούς, μεταξύ των οποίων βρέφη, παιδιά και μία έγκυο γυναίκα, ενώ, πρωινές ώρες σήμερα, εντοπίστηκαν από στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου, δύο (02) ακόμη αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν απομακρυνθεί στην ευρύτερη χερσαία περιοχή.

Ακολούθως, συνελήφθη ο 41χρονος χειριστής της λέμβου για διακίνηση μεταναστών υπηκόων τρίτων χωρών στον ελλαδικό χώρο, κατά παράβαση του νόμου 4251/14, άρθρο 30.

Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε η ταχύπλοη μηχανοκίνητη λέμβος και μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας ενώ και οι δεκαεπτά (17) αλλοδαποί οδηγήθηκαν σε ΚΕΔ Σάμου.

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ

Σχολιάζοντας τη νέα επιχείρηση διάσωσης των στελεχών της Λιμενικής Αρχής Σάμου, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης υπογράμμισε τα εξής :

«Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για άλλη μια φορά απέδειξαν ότι πρώτιστο μέλημα τους είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, διασώζοντας συνανθρώπους μας, που τα εγκληματικά κυκλώματα διακινητών που εκκινούν από την Τουρκία, εγκατέλειψαν αβοήθητους στη Σάμο.

Αυτή τη φορά τα θύματα τους, που διασώθηκαν από τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σάμου, ήταν βρέφη, μικρά παιδιά και έγκυες γυναίκες.

Θέλω να συγχαρώ τις γυναίκες και τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής γιατί δίνουν καθημερινά τον καλύτερο τους εαυτό και μας κάνουν περήφανους».

Related posts

Τραυματισμός ατόμου σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στη Σάμο

admin

Τροχαίο με εγκατάλειψη στο Καρλόβασι

admin

25η Μαρτίου: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της Σάμου

admin

Με 17 αστυνομικούς και 50 δόκιμους αστυφύλακες ενισχύεται η Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου

admin

Διακομιδή ασθενούς από το λιμάνι της Θύμαινας στο λιμάνι του Αγίου Κηρύκου

admin

Θάνατος αλιεργάτη σε ιχθυοκαλλιέργειες στη Χίο

admin

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στη Σάμο, κατηγορούμενοι για διευκόλυνση παράνομης εισόδου υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια

admin

Γ. Παππάς – «30 Μαρτίου ξεκινά η έκδοση γρήγορης βίζα σε Μυτιλήνη-Χίο-Σάμο»

admin

Γραφεία Ταυτοτήτων: Επεκτείνεται από 19 Μαρτίου το ωράριο λειτουργίας σε 81 αστυνομικές υπηρεσίες

admin